- 17 Φεβ 2025, 21:13
Μπήκα σπίτι πριν λίγο, να γράψω κι εγώ κάποια πράγματα μετά από ένα γεμάτο ΣΚ.
Πρώτα απ όλα Βαγγέλη χάρηκα πολύ που γνωρίστηκαμε αν και για πολύ λίγο γιατί ο καθένας μας είχε το μυαλό του στην ομάδα του και τον αγώνα του.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι πρόκειται για τη καλύτερη μου εμπειρία σε πίστα με αυτοκίνητο (αφήνω το εξαταχυτο καρτ εκτός).
Ήταν ένα γεμάτο σαββατοκύριακο με άπειρα συναισθήματα.
Ξεκινώντας από το Σάββατο που είχαμε ελεύθερα μια ώρα και μετά μισή ώρα χρονομετρημενα, προσπάθησαμε να μοιρασουμε το χρόνο ίδια σε όλους, δηλαδή 15 λεπτά με στόχο να δούμε ποιος θα κάνει τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα μας ώστε να τρέξει χρονομετρημενα.
Έκανα λάθος που το πρωί όταν είχε οπεν τρακντει δε νοικιασα ένα μχ5 να πάρω λίγο το feeling με τις συνθήκες εκείνης της ημέρας, δηλαδή σχεδόν στεγνά αλλά σε κάποια σημεία νωπα.
Όταν μπήκα για το δικό μου τέταρτο στα ελεύθερα είχα απίστευτη κίνηση και δε κατάφερα να βγάλω καθαρό γύρο άρα ήμουν εκτός χρονομετρημενων. Εκείνη τη μέρα ζήτημα αν έκανα 7 γύρους από τους οποίους καθαροι ήταν οι δύο. Ένιωθα ότι χρειαζόμουν πολύ περισσότερο track time να μάθω πάλι το αυτοκίνητο και να το εμπιστευτω.
Το μχ5 έχει πολύ ιδιαίτερο οδηγημα. Καταρχάς πρέπει να το εμπιστευτεις, να ανέβεις δυνατά και αποφασισμενα στα φρένα να φέρεις το βάρος μπροστά και μετά μόλις του βάλεις τη μούρη μέσα το γλιστρας με τα 4 στην έξοδο. Αυτό το ανακάλυψα στα μέσα του στιντ μου του αγώνα (ναι μετά από 1,5 ώρα τέρμα χάχα).
Αφού λοιπόν δεν οδηγησα σχεδόν καθόλου το Σάββατο έπρεπε να το βρω στη μιάμιση ώρα του στιντ μου, τη Κυριακή και να φερω ενα καλο αποτέλεσμα στην ομαδα.
Ξυπναμε το πρωί, ομίχλη, βροχή, 9 βαθμοί.
Ωραια θα παει αυτο λεμε.
Εκκίνηση στις 10 που αργότερα έγινε 10.30 και βροχή μέχρι τη 1!
Λεμε πάμε. Είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε καλό αποτέλεσμα.
Λάστιχα αφησαμε τα σεμι. Δεν είχαμε κι άλλα και τελικά για το αυτοκίνητο μας ήταν καλή απόφαση.
Εκκίνηση πήρε ο οδηγός της ομάδας μας που έκανε καλύτερα χρονομετρημενα και ήταν σούπερ απόφαση.
Εκεί που τα μεγάλα και δυνατά αυτοκίνητα είχαν ζορια, το μαζντακι σκαρφάλωσε σε κάποιο σημείο μέχρι και 8ο γενικής. Συνολικές συμμετοχες 21. Η βροχη μας βοηθησε.
Η βροχη σταματησε στις 12, βγαίνει κοκκινη μετα απο σπασιμο ενος σιβικ και εξοδο ενος μεγκαν και δωθηκε πρασινη μετα απο μισή ωρα περιπου.
Αλλαγη οδηγού και αφου η βροχη σταμάτησε, χασαμε το leverage. Τα γρήγορα αυτοκίνητα μετα τη κοκκινη που μηδενησαν οι διαφορές πηραν κεφαλι και το γκριντ ανοιξε.
Πλησιαζε η σειρα μου να μπω μετα απο μιαμιαη ωρα οδηγημα του αδερφου μου εννοείται αγχωμενος για το τι θα βρω.
Ειχαμε ασυρματο οποτε είχαμε επικοινωνία και πανω κατω ηξερε ο καθε οδηγος τι να περιμένει, αλλα αλλο να στο λενε κι αλλο να το δεις.
Στην αρχη οταν μπηκα προσπαθουσα να βρω τα σημεία που δε γλιστραει και ποια κερμπ ειναι ααφαλη να ανεβω εχοντας το νου μου στα γρήγορα αυτοκίνητα μη τους κοψω το ρυθμο.
Μετα απο λιγους γυρους εκανα φοκους στις γραμμες μου και μετα αρχιζα να δουλεύω τα breaking points μου. Μετα να βρω το οδηγημα του μχ5 που απλα ηθελε αυτο ακριβώς που λεω πανω.
Μουρη μεσα, γκαζι τερνα και γλιστρημα στην εξοδο. Το μιατα ειναι μια 3η ολη η πιστα και 4η στην ευθεια οποτε θελει να το βρεις με τη φορα του. Οσο το δυνατόν λιγότερο τιμόνι και ισιο στην εξοδο μεχρι το κερμπ.
Ε το βρήκα μετα απο περιπου 45 λεπτά και αρχιζα να πηγαίνω ταπα. Αλλο τοσο μετα στον ιδιο ρυθμο και πραγματικά δεν ηθελα να βγω.
Πρακτικα με εβγαλαν. Συνεχιζα ανετα αλλο ενα μισάωρο.
Μετα μπαινει ο τελευταίος μας οδηγος, κατοπιν ανεφοδιασμου που ηταν ο τελευταίος μας.
Παμε για διαχείριση καυσίμου τωρα μεχρι τελους.
Ευτυχώς πηγαν ολα καλα, τερματισαμε και πηραμε 3η θεση στη κατηγορία μας και 12οι γενικής.
Μετα μπυρες και σουβλες με τη παρεα και τα παιδια που ειχαν το αλλο μχ5!
Ηταν φοβερα! Τα συναισθήματα πολλα, η εμπειρία μοναδικη!
Θα το ξανακάνουμε παλι το Νοεμβριο!
Μοτορσπορτ ρουλζ!
Τωρα επιστροφή στο καρτ που μου ελλειψε πολυ!
< >