Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Ή ο Γκασλί που με την Τόρο Ρόσο πήγαινε καλύτερα από ότι με τη Ρεντ Μπουλ.

Οσο καλα μπορουσε πηγαινε πριν και μετα τη Ρεντ Μπουλ.

Απλα με ομοσταβλο τον Χαρτλεη (και λιγο Κβυατ αν θυμαμαι καλα) φαινοταν οτι πεταει...
Την επομενη χρονια με ομοσταβλο το Μαξ φαινοταν οτι σερνεται...
Και τη μεθεπομενη χρονια με ομοσταβλο τον Κβυατ πηρε παλι τα "πανω του"...

Παρομοιως με τον Αλμπον. Πριν και μετα το Μαξ θεος. Και οσο ηταν στην ιδια ομαδα με το Μαξ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!

Αυτο φωναζω εδω και τοσα χρονια και δε με παιρνει κανενας στα σοβαρα. Οτι οι ομοσταβλοι (ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ) ειναι το μονο πραγματικο κριτηριο και οτι η κοντρα αναμεσα τους ο μονος σωστος τροπος για τη διεξαγωγη ασφαλων συμπερασματων :s_yes

Corto Maltese έγραψε:...Άρα είναι χαζό να λέμε...

Εγω ειπα "βλακωδες" κι εσυ ειπες "χαζο". Νταξ, δε θα τα χαλασουμε εκει :shifty:

Προσωπικα δε χαλιεμαι ακομα κι οταν ανταλλασουμε χοντροτερα καντηλια μεταξυ μας, αλλα ο κανονισμος του φορουμ διαφωνει με εμας τους δυο νευρικους, οποτε ας προσπαθησουμε να ριξουμε λιγο τους τονους συντροφε Κορτο :s_smile
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#882182 Το φοβεροτερο ολων ειναι οτι επειδη εχουν γραψει απο 100+ φορες το ιδιο πραγμα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ, μετα βγαινουν και γραφουν «τωρα πια συμφωνειτε μαζι μου για το Φετελακο», ή «τωρα συμφωνειτε μαζι μου οτι ο Φονεας ξεφτιλισε τον Λουη» κλπ κλπ. Δηλαδη αν μπει καποιος και διαβασει τα τελευταια ποστ (που μονολογουν συνεχως τα ιδια γιατι απλως κουραστηκαμε να απανταμε τα αυτονοητα) θα νομιζει οτι οντως συμφωνουμε με αυτα :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#882190 100 φορες τα ιδια αλλα απαντηση με κανα επιχειρημα δεν βλεπουμε. Κοτσαρουμε εκει τα 4 κατσαρολια και καθομαστε στον θρονο της νικης :inlove:

Τελικα αυτα τα 2-3 τελευταια χρονια σας τσακισαν ψυχολογικα.

Αμοιβαια τα αισθηματα μωρο μου!!! Ετσι ακριβως αισθανθηκα οταν γραφτηκα εδω και ειπα οτι υποστηριζω Αλονσο. Πεσανε να με φανε (κυριολεκτικα) 200 νοματαιοι και δε σταματησαν να μου λενε το ποσο ασχετος ειμαι που διαλεξα το λαθος αλογο.

Παρομοια αντιδραση οταν τολμησα να πω οτι θεωρω καλο αλλα λιγο το Φεττελ.

Ξεχνας που νομιζαν οτι ημουν εγω? Ο mirage νομιζω σου ειχε ριξει μπαν...τι εποχες
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882191 Αυτό για τον Vettel που ίδρωσε να κερδίσει (αγκομαχούσε) τον μέτριο Webber πως προκύπτει? Επειδή τον κόντραρε μία χρονιά από τις 5 μέχρι τον τελευταίο αγώνα?

https://www.statsf1.com/en/mark-webber/ ... ettel.aspx

72-22 υπέρ του Vettel στα δοκιμαστικά
66-27 υπέρ του Vettel στον αγώνα

44-13 οι PP υπέρ του Vettel
38-9 οι νίκες υπέρ του Vettel
4-0 οι τίτλοι

Ή ούτε αυτά τα νούμερα περιγράφουν την πραγματική εικόνα?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#882192 Ήμαρτον ρε George_Prix. Ο Γκασλί ήταν 40" πίσω από τον Μαξ με RBR πάει στην Τόρο Ρόσο και πάει στα 20" πίσω. Την ίδια σεζόν. Χέσε τον team mate του. Είχε η θυγατρική καλύτερο αμάξι; Τι; 1" διαφορά στα Q με RBR, πάμε στην Τόρο Ρόσο, από τον τρίτο αγώνα πάλι 1" πίσω από τον Μαξ. Χωρίς team mates, δε με ενδιαφέρει η παραμύθα που έχει φτιάξει ο καθένας για να δικαιολογήσει ότι βρίσκεται στο κεφάλι του μέσα. Πως έγινε αυτό; Πως γίνεται την ίδια σεζόν να είναι κάποιος στην ίδια θέση με Ρεντ Μπουλ και με Τόρο Ρόσο;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882194 Επιπλέον, επειδή δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ κάτι σχετικό, πότε είπε ο Dennis το 2007 ότι ο αντίπαλος είναι ο Alonso? Ποια χρονική στιγμή και υπό ποιες συνθήκες? Υπάρχει κάποιο λινκ?

edit:

https://www.planetf1.com/news/fernando- ... inevitable

ok το βρήκα. 2 αγώνες πριν το τέλος μιας χρονιάς όπου έχεις εκβιάσει την ομάδα σου, θεωρείσαι μέσες άκρες ξένο σώμα και είσαι ήδη με το ένα πόδι εκτός (παρόλα αυτά δεν αναφέρεται να του κάνανε σαμποτάζ στο μονοθέσιο σε κάποιον αγώνα)
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#882196 Ακριβως τα ιδια λεμε και παλι δηλαδη. 101 φορες το κοντερ. Ο,τι επιχειρημα κι αν εχουμε γραψει, ακουλουθουν σεντονια με τα ιδια και τα ιδια και επωδος οτι… δεν ειπαμε ουτε ενα επιχειρημα!

ΟΛΑ τα τοπικα ειναι κατα 90% Μαξαρος, Φετελακος, ξεζουμισμα, εφονευθη, ραψιμο, AD2021, Fontana κλπ κλπ συμπληρωστε και οι υπολοιποι ελευθερα.
Άβαταρ μέλους
By ripper
BARHonda έγραψε:Επιπλέον, επειδή δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ κάτι σχετικό, πότε είπε ο Dennis το 2007 ότι ο αντίπαλος είναι ο Alonso? Ποια χρονική στιγμή και υπό ποιες συνθήκες? Υπάρχει κάποιο λινκ?

Αυτό είναι το πιο επικό γκεοικο σχίσμα με την πραγματικότητα. Μπορείς να το θεωρήσεις και την απαρχή της δημιουργίας του δικού του παράλληλου σύμπαντος.

Στην προσπάθεια του Dennis να δικαιολόγησει την μεγαλύτερη υπερμαλακια στρατηγικής όλων των εποχών σε όλα τα σύμπαντα (αυτή που αποφάσισαν να του αλλάξουν τα λάστιχα με 300 γύρους καθυστέρηση αφού είχαν λιώσει και οι ζάντες, όπου και κατέληξε στην αμμοπαγιδα αφού δεν μπορούσε να στρίψει για τα πιτς) είπε το περίφημο we were racing Fernando, που σημαίνει ότι η στρατηγική :svivhaha: :svivhaha: του Λούη ήταν προσαρμοσμένη στο Alonso που ήταν πιο κοντά στο πρωτάθλημα.
Η McLaren τότε είχε διαφορετικό strategist για κάθε μονοθέσιο.
Αυτό μεταφράστηκε από όλους τους Alonsικους και από όλους τους άνιωθους ότι η ομάδα ήταν εναντίον του κακομοίρη του Alonso καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Λες και αν ήταν εναντίον του δεν μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε εγκατάληψη με 3000 τρόπους.
Λεπτομέρεια που θυμούνται οι γκαμήλες: Στον 1ο αγώνα της χρονιάς όπου ο ρούκι πέρασε τον δις στην εκκίνηση, ο δις βρέθηκε στην συνέχεια μπροστά μέσω της στρατηγικής και είχε λυσσάξει όλος ο ντουνιάς για την κακούργα την McLaren που ευνόησε τον δις και έσφαξε τον κακομοίρη τον ρούκι...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#882203 @Μπαροντα νταξ δεν τον κερδισε και τοοοοοσο δυσκολα τον Γουεμπερ ο Γερμανος, αλλα σε καμια περιπτωση δεν εκανε και την τσοντα που θα επρεπε απεναντι σε εναν μετριο αντιπαλο. Κι οπως εχω πει καμποσες φορες στο Φεττελ δεν ελειπε η ταχυτητα ουτε ειχε θεμα να σαρωσει τα παντα οταν ολα ηταν υπο ελεγχο (και τον Αυστραλο προφανως τον ειχε υπο ελεγχο). Οταν σφιγγαν οι κωλοι κατερρεε... Οσον αφορα το σαμποταζ, δεν εχω ιδεα αν του κανανε ή οχι. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ηταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ για την ομαδα να δωσει 1-2 δεκατακια στον οδηγο της αρεσκιας της και το αλλο σιγουρο ειναι οτι ΠΟΤΕ δε θα το παραδεχοντουσαν οτι εγινε. Αλλα δε χρειαζεται καν σαμποταζ για να χασει καποιος οδηγος αυτα τα 1-2 δεκατακια. Και μονο να μην αισθανεται ανετα μεσα στην ιδια του την ομαδα και να τον βλεπουν ολοι σαν εχθρο, λυγιζει ακομα και απο σιδερο να ειναι φτιαγμενος. Το γιατι εφτασε εκει η κατασταση ειναι αλλου-παπα-βαγγελιο αλλα ο Λουης δεν ειναι αμοιρος ευθυνων (αυτος ειναι που ξεκινησε τη μπινια στην Ουγγαρια και ο Ναντο ειναι που εκανε στη συνεχεια ΠΟΛΥ μεγαλυτερες χοντραδες σαν απαντηση).

@Κορτο εχω ξαναπει το σκεπτικο μου. Βασικα εχω συμφωνησει οτι αυτες οι διαφορες εως και 1" που εκανε ο Μαξ σε κατι Γκασλυ/Αλμπον/Τσεκο, δεν υπαρχουν σαν διαφορα χεριου. Ακομα και οι χειροτεροι εκει μεσα δεν ειναι τοσο πισω απο τους καλυτερους. Παρομοιως με ιδιες διαφορες που εχει κανει ο Ναντο στο παρελθον ή ακομα και ο Νορρις απεναντι στο Ρικ. Ενω αλλοι αποδιδουν αυτες τις διαφορες σε ραψιμο μονοθεσιου, εγω τις αποδιδω σε ενα ΚΡΑΚ που κανουν μερικοι οδηγοι οταν σκεφτονται "μολις επιασα τον τελειο μου γυρο" και βλεπουν οτι ειναι 4-5 δεκατα πισω απο τον ομοσταβλο. Απορροια αυτου του ΚΡΑΚ ειναι να χανουν στη συνεχεια αλλα τοσα δεκατα λογω ψυχολογιας και να βλεπουμε αυτα τα περιεργα αποτελεσματα που δε βγαζουν λογικη.

@Ριππερ η μερια του Αλονσο λεει οτι ο Ντεννις ειπε "our race isn’t with Massa, it is with Fernando" δηλαδη γενικα κι οχι στη στρατηγικη του συγκεκριμενου αγωνα. Βεβαια ενδεχεται να ειναι οπως τα λες εσυ, δεν επιμενω, αλλα για μενα δεν εχει μεγαλη σημασια. Γιατι ειναι προφανες οτι η ομαδα επαιζε Λουη ενιγουει. Αγγλος σε Αγγλικη ομαδα (ολοι ξερουμε το σωβινισμο της συγκεκριμενης φυλης) και μαλιστα ξεκινημα απο τα σπλαχνα της ομαδας (δηλαδη ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ), ειναι "τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια η φαση". Βαλε στη συναρτηση και τον φανερο πολεμο με τους εκβιασμους κτλ, δε θελει και πολυ για να καταλαβουμε ποιον ηθελε η ομαδα. Επισης εγω θυμαμαι τον ιδιο το Λουη στην αρχη της χρονιας να παιζει μαηντ γκειμς και να λεει "εχει δικιο ο Ναντο να αισθανεται καπως στην απεξω, εγω μεγαλωσα μεσα σε αυτο το εργοστασιο, ξερω τους παντες, ξερω ακομα και τις πετρες, μπλα μπλα μπλα" (σε ελευθερη μεταφραση).

@Σπαρτικλ το πιασαμε το νοημα ρε φιλε. Θεωρεις κορυφαιο οδηγο το Φεττελ, το Λουη σαν το καλυτερο χερι που εχει περασει στα χρονικα της Φ1 κι επισης θεωρεις οτι οι εξωπραγματικες τσοντες που κανει ο Μαξ απεναντι στους ομοσταβλους του ειναι προϊον ραψιματος μονοθεσιου στα μετρα του. Καταχωρηθηκαν στα πρακτικα οι αποψεις σου και κρινονται απο τους υπολοιπους (οπως κρινονται και οι δικες μας αποψεις).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#882204 Και κατι για να ελαφρυνω λιγο το κλιμα... Ο Ναντο ειπε οτι θα ηθελε να τελειωσουν τις καριερες τους σαν ομοσταβλοι και ο Λουης ειπε οτι αν και δυσκολο να γινει θα ηταν πραγματι ωραιο. Εδω υπαρχει ενας ερωτας μεγαλος :inlove:

https://www.si.com/fannation/racing/f1b ... team-again
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#882223 Κατσε να διαβασουμε τα επιχειρηματα του σπαρτικλ

Οκ τα διαβασαμε παμε παρακατω.

Ριππερ.
Θυμαται οτι τον βολευει για να μη χαλασει το αφηγημα.

Το ποιος ξεκινησε το μαδομουνι δεν το λαμβανει υποψη. Γιατι δεν τον παιρνει.
Μονακο 2007.
Ανετο 1-2 Μακλαρεν. Με ναντο ανετο πρωτο αφου ειχε παρει και την pole. Λιγο πριν το τελος αρχιζει η μιρλα λουη. Και αφηστε μας να εχουμε μαχη και ουα και κλαψ.
Παει αυτο.
Ερχεται η Ιντυ. Αλονσο αφινιασμενος δεν μπορει να περασει αν και ταχυτερος. Αρχιζει να κουναει χερια επιδεικτικα.
Περνα αν μπορεις και αστα αυτα.
Ουγγαρια.
Ο Αλονσο θα βγει 1ος και ο Λουης 2ος. Ειναι ολα μιλημενα και ολα εχουν μια σειρα.
Λουης στο καλαμπαλικι του.
Ριππερ καλα ρε geo δεν εγινε και κατι. Σιγα.
Φαντασου να ηταν η σειρα του Λουη να βγει 1ος και του Ισπανου απο πισω, Να τον εγραφε στα @@ του και να εμπαινε 1ος.
Ριππερ : με τον κακομαθημενο Ισπανο που δεν ακουσε την ομαδα και τον Ρονουλη μας :inlove:

Η μονη μλκια του Ναντο ηταν το μετα. Που σιγουρα τωρα θα το χειριζοταν αλλιως.
Σου λεει ετσι εισαι μλκα? Δε θα γραψεις γυρο.
Αν ηταν πιο ψυχραιμος θα παιρνε την pole του μια χαρα, και τη νικη. Και το πρωταθλημα οπως φανηκε.
Βεβαια περασε μηνυμα τοτε και πανω στα νευρα ενηργησε ετσι. Και το πληρωσε αφου του πηραν την pole.

Για την κινα ειναι γνωστα . Μεχρι και παρατηρητες ειχαν βαλει γιατι φοβοντουσαν μην μπιμπ τον Αλονσο. η ιδια του η ομαδα :tomato: :tomato:
Που κατι ειχαν ακουστει και για λαθος πιεσεις στα ελαστικα του για να βεβαιωθουν οτι θα ειναι πισω.

Αλλα ο ριππερ θυμαται την Μελβουρνη μονο και την Ιντιαναπολη :roll:
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 3 και 06 Φεβ 2025, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#882224 TI ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΕΡΡΑΡΙ ΡΕ.
ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ.
MOD ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ THREAD?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
George_Prix έγραψε:@Κορτο εχω ξαναπει το σκεπτικο μου. Βασικα εχω συμφωνησει οτι αυτες οι διαφορες εως και 1" που εκανε ο Μαξ σε κατι Γκασλυ/Αλμπον/Τσεκο, δεν υπαρχουν σαν διαφορα χεριου. Ακομα και οι χειροτεροι εκει μεσα δεν ειναι τοσο πισω απο τους καλυτερους. Παρομοιως με ιδιες διαφορες που εχει κανει ο Ναντο στο παρελθον ή ακομα και ο Νορρις απεναντι στο Ρικ. Ενω αλλοι αποδιδουν αυτες τις διαφορες σε ραψιμο μονοθεσιου, εγω τις αποδιδω σε ενα ΚΡΑΚ που κανουν μερικοι οδηγοι οταν σκεφτονται "μολις επιασα τον τελειο μου γυρο" και βλεπουν οτι ειναι 4-5 δεκατα πισω απο τον ομοσταβλο. Απορροια αυτου του ΚΡΑΚ ειναι να χανουν στη συνεχεια αλλα τοσα δεκατα λογω ψυχολογιας και να βλεπουμε αυτα τα περιεργα αποτελεσματα που δε βγαζουν λογικη.

Δε θυμάμαι που το διάβασα και ποιος από τη Ρεντ Μπουλ μιλούσε, αλλά θα πω τι έγραφε. Φανταστείτε στο PC σας να βάλετε την ευαισθησία του ποντικιού στο μέγιστη. Δεν ξέρω αν το έχετε κάνει ποτέ, αλλά ακόμα και να κοιτάξεις το ποντίκι ο κέρσορας πάει σαν τρελός. Εκεί οδηγάνε οι περισσότεροι οδηγοί και εκεί είναι ρυθμισμένα τα αμάξια. Μικρή δράση, μέγιστη αντίδραση. Ε οι ρυθμίσεις που ζητάει ο Μαξ είναι δέκα φορές πιο απόλυτες και επειδή αυτή την πορεία δίνει σε όλη την in year εξέλιξη, στην πορεία της κάθε σεζόν αυτό βγάζει όλους τους team mates του εκτός του comfort zone τους, που και για αυτούς είναι ήδη στο όριο. Και επειδή ως τώρα εύκολα ή δύσκολα όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονταν δεν έδιναν και τόσο σημασία.

Ας τα πάρει όλα μαζί πάντως κάποιος mod να έχουμε ένα καθαρό τόπικ στο οποίο θα πανηγυρίζουμε τους τίτλους μας φέτος
Άβαταρ μέλους
By ripper
#882267 Αν και προφανώς είμαστε off topic απαντώ μια τελευταία φορά μη μας πούνε και μπλαζέ.
Πρώτα θα κάνω διάλογο με τον Geo:

-Geo πόσο κάνει 5+3;
-Μπλε
-Πρόσθεση κάνουμε
-Ναι αλλά ο Λούης στο Μονακό...
-...

@George Prix
Η δήλωση του Dennis είναι δημόσια, σε αυτήν ακριβώς αναφέρομαι. Ο Alonso μπορεί να λέει ότι θέλει.
Εσύ που δεν δέχεσαι καν ότι το μονοθέσιο μπορεί να πάει στα μέτρα κάποιου οδηγού, πες μου γιατί το έχω απορία, τι ακριβώς του έκανε η McLaren του Νάντου και τον αδίκησε;
Φαντάσου πχ στον τελευταίο αγώνα να έπαιρνε πρωτοβουλίες το κιβώτιο του Alonso και όχι του Hamilton. Θα είχε σταματήσει την απεργία πείνας ο Geo πριν το Abu Dhabi 2021?
Ο Άιρτον μας φύλαξε και δεν είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα το μονοθέσιο του Alonso. Το ποτάμι της οργής θα έκανε τον Αμαζόνιο να μοιάζει ρυάκι.

Ας βάλουμε και κάτι ον τόπικ. Με δεδομένη την κλαψομουνιαση του Leclerc απέναντι στον Sainz τις προάλλες, πόσο πιθανό βλέπετε το δράμα περί του ποιον θα ευνοεί η Ferrari εφέτο;