Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#88215 Το περίμενα.
Δεν υπάρχει χρειάζεται. Βενζοδιαζεπίνη είναι. Δουλεια του ψυχιάτρου. Εσυ θα έπαιρνες αντιβίωση απο ιατροδικαστή ξέρω γω;

Στο προκείμενο....
Use of benzodiazepines may lead to the development of physical and psychic dependence upon these products. The risk of dependence increases with dose and duration of treatment; it is also greater in patients with a history of alcohol and drug abuse.
[...]
Benzodiazepines produce an additive effect when co-administered with alcohol or other CNS depressants. Concomitant intake with alcohol is not recommended
[...]
κλπ κλπ

https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/9659
Άβαταρ μέλους
By otso
#88216 και μια και γραφω που γραφω , ειχα κοψει το ποτο 11 μερες και το ειχα ξεχασει , ειχα επισκεψεις απο αθηνα και θελαν οπωσδηποτε να παμε σε τσιπουραδικο , ενοιωσα πολυ ασχημα δεν μπορουσα να κανω πισω αλλα ουτε να πιω νερο και η φιλογενουμενη παρεα τσιπουρα ετσι ηπια . και απο τοτε μερα παρα με πινω κανα ποτηρακι κρασι , αλλα θα το κοψω παλι μαχαιρι.
Άβαταρ μέλους
By otso
Gilles_27 έγραψε:Το περίμενα.
Δεν υπάρχει χρειάζεται. Βενζοδιαζεπίνη είναι. Δουλεια του ψυχιάτρου. Εσυ θα έπαιρνες αντιβίωση απο ιατροδικαστή ξέρω γω;

Στο προκείμενο....
Use of benzodiazepines may lead to the development of physical and psychic dependence upon these products. The risk of dependence increases with dose and duration of treatment; it is also greater in patients with a history of alcohol and drug abuse.
[...]
Benzodiazepines produce an additive effect when co-administered with alcohol or other CNS depressants. Concomitant intake with alcohol is not recommended
[...]
κλπ κλπ

https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/9659

ευχαριστω θα του το δειξω .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#88219 Για xanax του 1 πρέπει να συνταγογραφήσει ο Snoop Dog.
:lol: :lol: :lol:

Gilles φάρμακα με κόκκινη γραμμή μπορούν να χορηγήσουν υπό προϋποθέσεις και καρδιολόγοι ή μόνο ψυχίατροι;
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#88234 Νομοθετικά δε θα τολμήσω να σου πω κάτι ως σίγουρο.
Δεοντολογικα θα πω όχι.
Αν έχεις συγκεκριμένο νόσημα στο μυαλό σου, θα με διευκολυνες. Για να σε προλάβω... Αν μιλάμε για υπέρταση, και συγκεκριμένα τη δήθεν νευροπιεση, θα πω απλά.... μπακαλιες

< 2S >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#88235 Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.
Νόμιζα ότι έχει απαγορευτεί σε άλλες ειδικότητες πλην ψυχιάτρων.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#88283 Σχετικά με το Xanax,

Η συνταγογράφησή του γίνεται σε ειδική μονόγραμμη συνταγή ναρκωτικών και χορηγείται σε ποσότητα που να καλύπτει τις κατά περίπτωση θεραπευτικές ανάγκες, με ευθύνη του ιατρού. Η συνταγή αυτή φυλάσσεται για τρία χρόνια.

Δεν συνιστάται η παράλληλη λήψη οινοπνεύματος.

Before you take Xanax, tell your doctor if you have asthma or other breathing problems, glaucoma, kidney or liver disease, a history of alcoholism, or a history of depression, suicidal thoughts, or addiction to drugs or alcohol.

To make sure you can safely take Xanax, tell your doctor if you have a history of drug or alcohol addiction.

What should I avoid?
Do not drink alcohol while taking Xanax. This medication can increase the effects of alcohol.

Πηγή
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#88286 Ο τύπος πιθανόν είναι εξαρτημένο πρεζόνι και φυσικά αρνείται να το παραδεχτεί...
Πάντως αν έκοβε τα καθημερινά ποτάκια θα του έμεναν αρκετά λεφτά στην πάντα από αυτά που του έλειπαν για τα οποία άρχισε να παίρνει χάπια....
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#90063 Δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στο στενό χαρακτήρα του τοπικού....

Δε θέλησα να δημοσιεύσω οτιδήποτε σχετικό, αν και έχει πέσει στην αντίληψή μου μέρες τώρα η ιστορία -ήδη απο την ημερομηνία δημοσίευσης του πρώτου άρθρου τουλάχιστον- γιατί είχα αμφιβολίες αν τυχόν είχα άδικο στην πρώτη εντύπωσή μου για κατάργηση κάθε έννοιας λογικής και δικαιοσύνης
Ένοχοι οι κατηγορούμενοι γιατροί για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη
Επίσης έκρινε ένοχους τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς για ανθρωποκτονία απο αμέλεια (κατά πλειοψηφία, 4-3 και 5-2) αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου
[...]
Τους δυο γιατρους σε φυλάκιση 30 μηνών τον καθένα αλλα με τριετή αναστολή

Σημειώνω ιδιαιτέρως το κάτωθι απόσπασμα...
Τέλος, κατά την διάρκεια της έρευνας και με αφορμή Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο 6μηνο χειρίστηκαν είκοσι πέντε (25) περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων, (χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνεται η δίωξη και η τιμωρία των ιδιοκτητών των καταστημάτων οινοπνευματωδών ποτών), ζητήθηκε η πραγματοποίηση εισαγγελικής έρευνας, για την απόδοση τυχών ευθυνών του ιατρικού προσωπικού, αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία

Σε συνέχεια του ανωτέρω λοιπόν...

Χανιά. “Δίκη παρωδία” για τον θάνατο της Ακουμιανάκη. Σκληρή παρέμβαση γιατρών
Συγκατηγορούμενος με τον Σ.Φ. ήταν και ένας άλλος συνάδελφος ο Σ.Β., ο οποίος δεν υπήρχε καν στο πρόγραμμα της εφημερίας!
[...]το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει σε 30μηνη φυλάκιση με αναστολή και τους δύο συναδέλφους!
[...]ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την άμεση παραπομπή και άλλων δύο συναδέλφων, οι οποίοι έτυχε να έχουν εφημερία εκείνη τη νύχτα.

Καλό είναι να διαβαστεί όλο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#91573 Δυσκολο απογευμα σημερα, 8η σχεδον εβδομαδα...πηγαμε χαρουμενοι στον γυναικολογο να ακουσουμε καρδουλα , αλλα δεν... :(
Αυριο παμε για καθαρισμο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:Δυσκολο απογευμα σημερα, 8η σχεδον εβδομαδα...πηγαμε χαρουμενοι στον γυναικολογο να ακουσουμε καρδουλα , αλλα δεν... :(
Αυριο παμε για καθαρισμο.

όχι ρε πστ μου, να είστε γεροί να ακούσετε καρδούλα σύντομα :s_sad
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#91581 Κρίμα. Να πάνε όλα καλά. Και με το καλό να έρθει η ώρα να ακούσετε καρδούλα. Βέβαια και μετά την καρδούλα υπάρχουν αρκετά στάδια που μπορεί να στραβώσουν τα πράματα (δυστυχώς ξέρω ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά) αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#91586 @ giannik1977:
Κρίμα :(...
Εύχομαι να ακούσετε σύντομα και να είναι γερή!

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#91600 Να ειστε καλα και να συνεχισετε τις προσπαθειες. Και αν θες τη γνωμη μου καλυτερα που η οποια στραβη εκατσε τωρα που ειναι νωρις....