Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Morx
ArrowsFA1 έγραψε:Αν πάει κάτι (πολύ) στραβά χαλαρά εκτοξεύεται μέσα από ένα τοίχο/ταβάνι ένας λέβητας...

Ασφαλιστικο στα 4,5bar υπαρχει, στο λεβητα αλλα και στην εισαγωγη του θερμοσιφωνα 2πλης (4bar)
Το να σκασει το κυκλωμα με 4μισι bar και να δεις τον λεβητα πυροτεχνημα δεν παιζει.
Δεν ειναι χυτο μαντεμι... θα κανει το τσακισμα και θα γεμισει ο τοπος ατμους... εαν πρωτα δεν σκασει κανενας πιδακας απο τις φετες των καλοριφερ.

Το νερο δε συμπιεζεται. Να πεις οτι χαλασε ο θερμοστατης του λεβητα και ανεβασε περισσοτερους απο 110 βαθμους με το νερο να βραζει, οκ... ισως.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#88225 Αναφέρομαι στην περίπτωση που είτε δεν υπαρχει ασφαλιστικό, ειτε δε δουλέψει το ασφαλιστικό.
Προφανώς πρέπει να πάνε στραβά παραπάνω από ένα πράγμα για να γίνει κάτι κακό.
Το νερό δε συμπιέζεται αλλά η πίεση που ασκεί στα τοιχώματα , καθώς και ο ατμός που θα εκτονωθεί χαλαρά κάνουν ζημιές....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
ArrowsFA1 έγραψε:Αναφέρομαι στην περίπτωση που είτε δεν υπαρχει ασφαλιστικό, ειτε δε δουλέψει το ασφαλιστικό.
Προφανώς πρέπει να πάνε στραβά παραπάνω από ένα πράγμα για να γίνει κάτι κακό.
Το νερό δε συμπιέζεται αλλά η πίεση που ασκεί στα τοιχώματα , καθώς και ο ατμός που θα εκτονωθεί χαλαρά κάνουν ζημιές....

Καλά ρε σεις, δεν είπα ότι θα έχουμε τροχιοδεικτικό καυστήρα (υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, αλλά έχει μερικά μηδενικά μετά την υποδιαστολή). Όπως όλα τα μηχανικά συστήματα, υπόκειται σε φυσιολογικές φθορές με την πάροδο του χρόνου. Οι οποίες εντείνονται όταν το σύστημα δουλεύει στα όρια των λειτουργικών του περιοχών (θερμοκρασίας, πίεσης, μηχανικών καταπονήσεων κλπ). Κοινώς, αν οποιοδήποτε μηχάνημα το ζορίζεις, θα βγάλει νωρίτερα βλάβες και πτώση απόδοσης. Και *ίσως* έχουμε και συμπτώματα αστοχίας, όπως αυτά που προαναφέρετε...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#90486 Νέα βλάβη στο λεβητοστάσιο ΦΑ. :dizzy:
Βγάζοντας ένδειξη "ΤΑΔΕ-Χ" στο ψηφιακό καντράν λειτουργίας, σύμφωνα με το μανουάλι έπρεπε να δώ γιατί δεν κάνει επανεκκίνηση ο λέβητας. Εφαρμόζοντας τις οδηγίες <<Α΄Βοηθειών>> και παρά τις 5-6 προσπάθειες, όλες απέβησαν άκαρπες. :help:
Τελικά , είχε βλάβη ο κυκλοφορητής του λέβητα (όχι των σωμάτων), του οποίου (ευτυχώς) κάηκε ο πυκνωτής και όχι όλο το μηχάνημα , αφού το νερό του λεβητα ζεσταινόταν απο τους 30 στους 80 οC σε 40 δεύτερα (κυριολεκτικά) αλλά αφού δεν κυκλοφορούσε το νερό, έριχνε το θερμοστάτη ασφαλείας. Αντικαταστάθηκε ο πυκνωτής απο μτχ που είχαν τα μαστόρια στην εργαλειοθήκη, δούλεψε και ΟΚ.
Αίσχος βέβαια ( αλλά και γκαντεμιά ... :hmmm: ) για ολοκαίνουριο λέβητα και μηχάνημα που δούλεψε 5 μήνες.
Ο λέβητας είναι Ιταλικός και μοντέλο Sime Format 25 .

ΥΓ : Στο παλιό λεβητοστάσιο, μετά απο 24 χρόνια λειτουργίας, ο κυκλοφορητής (WILO) κι ο καυστήρας (RIELLO) δεν έπαθαν τίποτε , όπως και λέβητας της ελληνικής "ΜΑΛΤΕΖΟΣ", το ίδιο αθάνατος. Αυτά τα 24 χρόνια, 4-5 φορές έπεσε το πιεστικό κουμπί της ασφάλειας του λέβητα και 2-3 του καυστήρα, τα "επανέφερες" μόνος σου και ΟΚ.
Το σημερινό "λεβητοστάσιο", αριθμεί ήδη 2 βλάβες, μία ==> viewforum.php?f=1 και τη σημερινή ! :rant:
Edit: Αν τυχόν είχε καεί ο κυκλοφορητής, επειδή η εγκατάσταση έγινε τον Ιαν 2014, άσχετα αν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η θέρμανση τον τρέχοντα χειμώνα, ήταν εκτός εγγύησης με κόστος αντικατάστασης στα 150€! :omg: + :protest:
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 18 Μαρ 2015, 17:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
dimitrisB έγραψε:Edit: Αν τυχόν είχε καεί ο κυκλοφορητής, επειδή η εγκατάσταση έγινε τον Ιαν 2014, άσχετα αν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η θέρμανση τον τρέχοντα χειμώνα, ήταν εκτός εγγύησης με κόστος αντικατάστασης στα 150€! :omg: + :protest:

Γιατι ειναι εκτος εγγυησης σε 15 μηνες? Μη μου πεις (οτι σου ειπαν οτι) ο κατασκευαστης δινει 1 χρονο εγγυηση, οπως επισης να μη ξαναπιανουμε τη συζητηση οτι ΟΤΙ αγοραζεις εσυ ως καταναλωτης, εχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απο το νομο εγγυηση 2 ετων απο αυτον που σου τον πουλησε...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#90498 Επειδή, απλούστατα, ανάλογα την αξιοπρέπεια του κάθε πωλητή, θα έχεις και την ανάλογη αντιμετώπιση. Η να .... τον πάω στα δικαστήρια ???
Αμα είσαι (ως αποδεικνύεται εκ των υστέρων απο τέτοιες περιπτώσεις συμπεριφοράς) κακός επαγγελματίας, στα @@ σου ο αγορστής και το.... after sales. :x
Άβαταρ μέλους
By kacey
#90503 Προφανως το να εφαρμοσεις τη παραπανω υποχρεωση οταν δεν θελει ο πωλητης, ειναι θεμα. Εγω ρωτησα το τι ισχυε στη περιπτωση σου.

Το να σου κανει τη δουλεια, αλλαξει το ανταλλακτικο και μετα του πεις "αντιο τωρα, θες δε θες ειναι στην εγγυηση που ΕΣΥ εισαι υποχρεωμενος να μου παρεχεις" θα ηταν εφικτο? Εγω εχω κανει κατι αντιστοιχο με αποδειξη που δεν ηθελε να κοψει αλουμινας για παραθυρα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#90511 Αυτό
kacey έγραψε: να σου κανει τη δουλεια, αλλαξει το ανταλλακτικο και μετα του πεις "αντιο τωρα, θες δε θες ειναι στην εγγυηση που ΕΣΥ εισαι υποχρεωμενος να μου παρεχεις"
το έκανα στη Siemens το 1990, για (προβληματικό) πλυντήριο αξίας 2 μισθών, που χάλασε 3 φορές σε 1 χρόνο, την 3η εκτός εγγύησης κατά 4 μήνες: Εγινε της π@τ@νας με τους υπεύθυνους της εταιρείας τηλεφωνικά, μέχρι να "αποχωρήσουν" οι τεχνικοί απ το σπίτι απλήρωτοι! :twisted:
Προς το παρόν, το μόνο που θα κάνω, είναι να εφαρμόσω ότι και σε κάποιους άλλους που ασχολήθηκαν με την οικοδομή μου: Να μη ξαναπατήσουν το ποδάρι τους ποτέ, έστω και αν θα 2πλοπληρώσω ΑΛΛΟΝ για την ίδια δουλειά και όχι δικό τους "μάστορα"!!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
dimitrisB έγραψε:Αυτό
kacey έγραψε: να σου κανει τη δουλεια, αλλαξει το ανταλλακτικο και μετα του πεις "αντιο τωρα, θες δε θες ειναι στην εγγυηση που ΕΣΥ εισαι υποχρεωμενος να μου παρεχεις"
το έκανα στη Siemens το 1990, για (προβληματικό) πλυντήριο αξίας 2 μισθών, που χάλασε 3 φορές σε 1 χρόνο, την 3η εκτός εγγύησης κατά 4 μήνες

απλα να σημειωσω οτι με βαση το νομο που ισχυει τωρα (δεν ξερω για 1990, μαλλον τοτε δεν υπηρχε τιποτα απο ολα αυτα), οτιδηποτε αντικαθισταται στα πλαισια της εκ του νομου 2ετους εγγυησης, εχει υποχρεωτικα εκ νεου 2 χρονια εγγυησης για το συγκεκριμενο κομματι. Δηλαδη ο πυκνωτης που αλλαχθηκε εχει εκ νεου 2 χρονια εγγυηση. Το κουμπι αλαρμ στο Opel Combo του μαγαζιου μου, επισης. Εφ'οσον χαλασε και αλλαχθηκε εντος 2ετους υποχρεωτικης εγγυησης, εχει παλι 2 χρονια εγγυηση απο τη μερα της αλλαγης.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#90536 Kacey, επειδή πολλά λέγονται περί του αντιθέτου, έχεις κάποια παραπομπή που να αναφέρει ξεκάθαρα την υποχρέωση παροχής διετούς εγγύησης, τι είδους προϊόντα αφορά και ποιος είναι ο υπόχρεος (Πωλητής, κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος);

Πριν από μήνες που έψαξα, χάθηκα κάπου ανάμεσα στα δικά μας νομοθετήματα και στις οδηγίες της ΕΕ και δεν έβγαλα άκρη.

Δεν αναφέρομαι σε κρυφά ελαττώματα προϊόντος για τα οποία δεν ενημερώθηκε ο αγοραστής, αλλά στην υποχρέωση δωρεάν επισκευής ή αντικατάστασης προϊόντος που έπαθε βλάβη εντός διετίας από την αγορά του.

Sent Through Tapatalk