Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#89726 http://www.naftemporiki.gr/finance/stor ... then-esxes

<<Ενα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα τεκμηρίων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.
Mε βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος ισχύει πλήρως από το τρέχον έτος, όλα τα χρηματικά ποσά που δαπάνησαν μέσα στο 2014 τα φυσικά πρόσωπα για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο :svivhaha: :vava: , ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών θεωρούνται πλέον «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.>>
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#90330 Σε συνδυασμό του παραπάνω με αυτό => http://m.athensvoice.gr/index.php?r=sit ... 1&cat=news : <<... δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του σε συνέδριο στην πόλη Κόμο της Ιταλίας. «Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκεται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή.
Γι' αυτούς θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση
>>.
αν δω εστω και 1 € περισσότερο ΦΕ με τη δήλωση του 2015, δεν θα πληρώσω τίποτε.
Ας πάρουν τα οφειλόμενα απ΄τους περσινούς, ας μου καταθέσουν στο λογαριασμό τα 300€ επιστροφής φόρου που (έμμεσα) μου οφείλουν απο τον Σεπ 14 και στη συνέχεια, ... θα το σκεφτώ.
Μετά απο 30 χρόνια φορο-αιμοδοσίας, δήλωσης των πάντων και πάντα με άμεση πληρωμή των οφειλών μου, ....ΡΕΦΕΝΕΣ γιατί οι "ταλαίπωροι" :roll: συμπατριώτες μου δεν μπορούν και επειδή το κράτος είναι ανίκανο να εισπράξει, ..... τέλος. :rtfm:
Ούτε γω μπορώ πλέον, αλλά και αν μπορώ έστω και με δυσκολία, κυρίως ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Και όσο βλέπω να μην τρέχει τίποτε, κατασχέσεις κλπ δεν παίζουν, παρά "απειλητικά" e-mail στο taxis, του τύπου :
<<Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 16/01/2015 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ( http://www.gsis.gr ) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής Τ.Ο. για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση.>>, που με παραπέμπουν στη σκέψη "όποιον πιάσουμε κορόιδο και μας τα ακυμπήσει" , ... τσιμπάτε ένα @ ! :twisted:
ΥΓ : Τα ίδια θα έγραφα και θα έπραττα , ακόμα και αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Δεν είναι θέμα ιδεολογίας-πολιτικής τοποθέτησης, αλλά πλέον αντίδραση στην κατάμουτρη ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:Σε συνδυασμό του παραπάνω με αυτό => http://m.athensvoice.gr/index.php?r=sit ... 1&cat=news : <<... δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του σε συνέδριο στην πόλη Κόμο της Ιταλίας. «Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκεται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή.
Γι' αυτούς θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση
>>.
αν δω εστω και 1 € περισσότερο ΦΕ με τη δήλωση του 2015, δεν θα πληρώσω τίποτε.
Ας πάρουν τα οφειλόμενα απ΄τους περσινούς, ας μου καταθέσουν στο λογαριασμό τα 300€ επιστροφής φόρου που (έμμεσα) μου οφείλουν απο τον Σεπ 14 και στη συνέχεια, ... θα το σκεφτώ.
Μετά απο 30 χρόνια φορο-αιμοδοσίας, δήλωσης των πάντων και πάντα με άμεση πληρωμή των οφειλών μου, ....ΡΕΦΕΝΕΣ γιατί οι "ταλαίπωροι" :roll: συμπατριώτες μου δεν μπορούν και επειδή το κράτος είναι ανίκανο να εισπράξει, ..... τέλος. :rtfm:
Ούτε γω μπορώ πλέον, αλλά και αν μπορώ έστω και με δυσκολία, κυρίως ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Και όσο βλέπω να μην τρέχει τίποτε, κατασχέσεις κλπ δεν παίζουν, παρά "απειλητικά" e-mail στο taxis, του τύπου :
<<Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 16/01/2015 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ( http://www.gsis.gr ) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής Τ.Ο. για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση.>>, που με παραπέμπουν στη σκέψη "όποιον πιάσουμε κορόιδο και μας τα ακυμπήσει" , ... τσιμπάτε ένα @ ! :twisted:
ΥΓ : Τα ίδια θα έγραφα και θα έπραττα , ακόμα και αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Δεν είναι θέμα ιδεολογίας-πολιτικής τοποθέτησης, αλλά πλέον αντίδραση στην κατάμουτρη ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!! :rtfm:

Αν στα κρατησουν από την συνταξη τι θα κανεις;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#90387 Κρατάνε το 25% του ποσού άνω των 1.500€ στο λογαριασμό συντάξεων, οπότε ώσπου να τα πάρουν αυτά που συνήθως κατ΄έτος τους καταβάλλω, θα τους έχει πιάσει και το 2017. :lol:
Το εννοώ λοιπόν, αφού όλοι αυτό και άλλα πολλά παραθυράκια εκμεταλλεύονται , ήρθε και η σειρά μου και το επαναλαμβάνω : τσιμπάτε ένα @. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#90431 Μου ήρθε το παρακάτω μήνυμα στα εισερχόμενα του taxisnet

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι τα βασικά στοιχεία μητρώου για τον Α.Φ.Μ. σας έχουν αναζητηθεί μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η υπηρεσία αυτή δεν επιστρέφει στοιχεία εισοδήματος ή άλλου τύπου περιουσιακά στοιχεία, παρά μόνο βασικά στοιχεία μητρώου, για παράδειγμα, όσα εμφανίζονται σ’ ένα παραστατικό. Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία αυτή υπάρχουν στο:

....www.gsis.gr.................

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασής σας στο TAXISnet, από την παρακάτω εφαρμογή:

....www1.gsis.gr..........................

μπορείτε να ενημερωθείτε για τους Α.Φ.Μ. που σας αναζήτησαν. Επιλέξτε "Ειδοποιήσεις" αμέσως μετά τη σύνδεσή σας.

Η ενημέρωση των "Ειδοποιήσεων" για την αναζήτηση των στοιχείων σας θα είναι συνεχής με κάθε χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Το μήνυμα αυτό στο My TAXISnet στέλνεται μία μόνο φορά.

Ξέρετε κάτι;;;
Άβαταρ μέλους
By famas
#90435 Ναι, υπάρχει μια εφαρμογή όπου ισχύει μόνο για αναζήτηση στοιχείων νομικών προσώπων. Εσύ δλδ. είσαι επαγγελματίας και γνωρίζοντας το ΑΦΜ μιας επιχείρησης θέλεις κάποια στοιχεία, πχ κλάδο δραστηριοποίησης, τηλέφωνα κλπ. Μέσω αυτής της εφαρμογής βρίσκεις ο,τι θέλεις, αλλά παράλληλα η επιχείρηση λαμβάνει ειδοποίηση ότι εσύ έχεις αναζητήσει οτιδήποτε για αυτήν.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#90439 Mάλιστα, εγώ ήμουν επαγγελματίας αλλά πλέον δεν έχω καμία σχέση, ποιός ο λόγος να γίνεται όλο αυτό; Πάω πχ τώρα κάνω αποδοχή και κοιτάζω ποιός με έψαχνε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By famas
#90441 Βασικά πηγαίνεις σε εκείνο το λινκ(το οποίο για λόγους ασφαλείας είναι ανενεργό οπότε κάνεις copy paste) που έχει το μήνυμα ,αφού μπεις στην καρτέλα σου στο taxis, και σε πάει σε μια άλλη μάσκα. Εκεί επιλέγεις ειδοποιήσεις και βλέπεις Ποιος, Ποτε και με ποιο ΑΦΜ σε έψαξε.
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από famas και 18 Μαρ 2015, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
#90442 Μου έχει έρθει και εμένα τέτοιο μήνυμα ,κοιτάς στην εφαρμογή που λέει και βρίσκεις ποιος σε ψάχνει.

Τώρα βλέπω ότι δεν υποστηρίζει παντού chrome το site πχ https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl ... /index.jsp
Άβαταρ μέλους
By Dodger
famas έγραψε:..............

OK, το είδα. Μια εταιρεία που συνεργαζόμουν όταν είχα μαγαζί. Μάλλον τους έλειψαν τα μετρητά μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By famas
#91881 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64159231
Εισοδήματα από τόκους - ακίνητα. Εξαιρούνται από τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 και των 5.000 ευρώ όσοι δηλώνουν εισοδήματα μόνο από τόκους και ακίνητα. Με τη ρύθμιση αυτή ευνοούνται πολλοί φορολογούμενοι που το 2014 εισέπραξαν χαμηλά εισοδήματα και θα καλούνταν φέτος να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρου βάσει τεκμηρίων. Οι φορολογούμενοι αυτοί, λόγω των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων τους, θα φορολογούνταν βάσει τεκμηρίων διαβίωσης ως έχοντες εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα πλήρωναν φόρο 26% επί τεκμαρτών εισοδημάτων.
Αν το ετήσιο εισόδημα ενός φορολογουμένου προέρχεται από ακίνητα στο σύνολό του ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του (κατά ποσοστό άνω του 50%), τότε εφόσον τα τεκμήρια διαβίωσης (ή και τυχόν τεκμαρτές δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) προσδιορίζουν εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.
Κάπου έχει μια αντίφαση, από τη μια με απαλλάσει από τεκμήριο διαβίωσης των 3.000, άρα πληρώνω σαν φόρο μόνο ενοίκιο χ 12 χ 11%, από την άλλη αν τα τεκμήρια διαβίωσης είνια μεγαλύτερα των ενοικίω που εισέπραξα με φορολογεί εκεί. :(
Τελευταία επεξεργασία από famas και 22 Μαρ 2015, 12:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#91891 Άραγε αυτό πιάνει και όσους δήλωσαν εισόδημα από ακίνητα και τόκους, αλλά ζημία (=όχι εισόδημα) από ελεύθερο επάγγελμα;