mjacob έγραψε:Το όριο 10 είναι προφανώς βλακεία.
Το ορθό θα μπορούσε να είναι 0 και να απαγορεύονται τα ΙΧ εντός παν/μιου. Περιφερειακά πάρκινγκ και ποδήλατο. Άντε και mini λεωφορείο αν ήμαστε στα high μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούν οι φοιτητές με αυτοκίνητα εντός campus.
Αδύνατον αυτό που προτείνεις. Χώρος για εξωτερικά parking δεν υπάρχει. Τα εσωτερικά είναι μια χαρά όπως είναι (αν και χρειάζονται μικρές βελτιώσεις). Απλά χρειάζεται ορθολογισμός στα έργα,όπως παντού.
mjacob έγραψε:Βέβαια ολόκληρο χωριό τελευταία στιγμή το είδες; Τσουπ, εμφανίστηκε ένα χωριό μπροστά σου; Δεν ξέρεις ότι σε κατοικημένες περιοχές είναι χαμηλότερο το όριο; Το ξέρεις.
Το χωριό το βλέπεις, αλλά βλέπεις ταυτόχρονα ότι από την πινακίδα που γράφει Κατσικοχώρι μέχρι το πραγματικό Κατσικοχώρι θέλει χρόνο και απόσταση. Άρα,το 50 στη μέση μιας ευθείας γιατί το χωρίο είναι 20km^2 με οικισμό στο 10% αυτού, είναι χάσιμο χρόνου και καυσίμου.
mjacob έγραψε:Ε καλά, και εντός γειτονιάς μπορεί να είναι 30 αλλά αν πάω να στρίψω σε κάθετο στενό με 30 θα μπώ στο ισόγειο μαζί με τα παρκαρισμένα.
Αν δεν είχε ταμπέλες που να δείχνουν ότι υπάρχουν επικίνδυνες στροφές, κακώς.
Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι οι πινακίδες ορίου ταχύτητας είναι εν είδει οδηγιών συνοδηγού για το πως να παίρνεις τις στροφές
Θα έπρεπε να έχει ορθολογικά όρια. Το ότι βλέπω την στροφή και ξέρω (εγώ που πάω συνέχεια) ότι το όριο του Astra σε αυτή τη στροφή είναι π.χ. 70km/h δε σημαίνει ότι πρέπει να πάω με τόσα, ούτε ότι ο ξένος θα μπορέσει να ανταποκριθεί, όπως κι εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω σε ρυθμό έναν ντόπιο που περνάει το δρόμο 365 μέρες το χρόνο έναντι 20-30 δικών μου. Ο ξένος θα δει ότι τελειώνει το χωριό, ότι έχει μικρή ευθεία και μια στροφή. Θα δει ότι το navi δίνει όριο 90, οπότε θα πάει με τόσα και θα καταλάβει πολύ αργά ότι η στροφή δεν ήταν για τόσα. Άρα, χρειάζεται ρεαλισμός και κοινή λογική. Δηλαδή, βάζεις πινακίδα ορίου μόλις βγεις από το χωριό ή πριν από επικίνδυνες στροφές ή / και πινακίδες επικίνδυνης στροφής.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com