- 19 Ιαν 2025, 17:35
Για την οθόνη αφής νομίζω μπορεί να απανεργοποιείται με κάποιο κουμπί για 1-2'' ή συνδυασμό κουμπιών, κάπου το λέει. Οπότε μάλλον αυτό συνέβη. Ψάξε τα hot keys (Settings/System/Hot Keys: o συνδυασμός start+down τα διαγωνίως αντίθετα κάνουν αυτό που λέμε).
Α, ζήλεψες θές κι εσύ ΗΚΓ!
Το ΗΚΓ που το λένε ECG (ακριβής μεταφορά της ελληνικής λέξης στ' αγγλικά Electro-Cardio-Gram) αν ζεις Ελλάδα δεν είναι εκεί για να το δεις. Δηλαδή δεν είναι κρυμμένο, απλά δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα. Ούτε παίζει απλά να βρεις το app και να το προσθέσεις.
Θα κάνω μία σούμα με όλες τις πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να τα έχει όλα μαζί. Φυσικά το ότι εμένα μου δουλέψανε χωρίς προβλήματα δεν εγγυάται την επιτυχία αλλά είναι αισιόδοξο.
Από Venu 2plus και από Fenix 7 pro και δώθε, και γενικά όσα μοντέλα έχουν τον αισθητήρα elevate 5 έχουν την hardware δυνατότητα να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG).
Επιτέλους στις 15 Ιανουαρίου 2025 πιστοποιήθηκε και εγκρίθηκε και το απελευθέρωσε για Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία. Μέχρι τότε μόνο ΗΠΑ, Βιετνάμ και 2-3 άλλες χώρες είχαν το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν. Δυστυχώς η Αγγλία με την βλακεία της και το Brexit βρέθηκε πάλι εκτός…
Αλλά το fenix 7pro και Epix pro μάλλον δεν τα απελευθέρωσε για Ευρώπη.
https://www.dcrainmaker.com/2025/01/gar ... ralia.htmlΟπότε
αν είσαι Ελλάδα (ή ΕΕ) και δεν έχεις 7pro ή Epix pro είσαι τυχερός, θα πρέπει στο Garmin Connect να πας στο Garmin devices και να διαλέξεις το ρολόι (λέω να επιλέξεις το ρολόι γιατί εγώ έχω εκεί και άλλη συσκευή, το κομπιουτεράκι του ποδηλάτου). Και σου βγάζει επιλογή να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση (σαν να την είχες αφήσει στη μέση). Μέχρι να ολοκληρωθεί (εμένα αρχικά απέτυχε λόγω beta) βλέπεις μια επιπλέον επιλογή ECG κάτω από το Garmin Pay. Σε καθοδηγεί βήμα βήμα μέχρι να κάνεις το πρώτο σου ΗΚΓ. (Θα χρειαστεί να στήσεις και επιπλέον κωδικό για να μπαίνεις στην εφαρμογή). Μετά βρίσκεις το ECG σαν επιπλέον δραστηριότητα στη λίστα που προκύπτει πατώντας το πάνω δεξί κουμπί start.
Όταν κάνεις το ΗΚΓ σου λέει όλα καλά αλλά το ΗΚΓ δεν μένει στο ρολόι, πάει κατευθείαν στο τηλέφωνο και online. Εκεί στο Health Stats, επιλογή ECG έχει πιο πολλές πληροφορίες και μπορείς να το δεις κανονικά (από εκεί είναι και η φωτό που έβαλα και πιο πριν).
Αν όμως είτε έχεις 7pro / Epix pro ή είσαι εκτός ΕΕ ή και τα δύο όπως εγώ, τότε ενεργείς ως εξής:
- στο λογαριασμό σου της Garmin (όχι στο Garmin Connect αλλά στο Garmin.com) δηλώνεις σαν χώρα ΗΠΑ και
- Βάζεις και VPN να λέει ΗΠΑ και
- κατεβάζεις στο τηλέφωνο σου εφαρμογή fake GPS και διαλέγεις κι αυτή να λέει ΗΠΑ και τότε με την ευλογία των ηλεκτρονικών Αγίων όταν βλέπεις το device/συσκευή "ρολόi" στο Garmin Connect σου προτείνει να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση προσθέτοντας τη δυνατότητα όπως είπαμε πιο πριν.
Αν όμως είσαι beta tester τότε δεν σου δίνουν οι Άγιοι την ευλογία τους. Και στο λέει ότι δεν γίνεται και το ρολόι κάνει reboot. Οπότε τότε:
- Online επιλέγεις πάνω δεξιά, δίπλα από το avatar σου το σηματάκι σαν ρολόι και του λες να βγεις από το beta πρόγραμμα.
- Βρίσκεις είτε στο ρολόι είτε στο τηλέφωνο το σχετικό με backup+restore και σώζεις backup για να ξαναστήσεις μετά το ρολόι σου όπως ήταν.
- Πας στο Garmin forum και βρίσκεις το πρώτο beta μετά από την τελευταία live έκδοση. (Live ονομάζει τις επίσημες τρέχουσες σταθερές εκδόσεις που δεν είναι beta).
-
https://forums.garmin.com/beta-program/ ... ouncements Γιa το 7pro η τελευταία live είναι η 19.41 και η επόμενη πρώτη beta η 20.10. Στη σελίδα του πρώτου beta κάτω κάτω σου έχει σύνδεσμο για να κατεβάσεις το τελευταίο live (to zip περιλαμβάνει και μικρό αρχειάκι κειμένου με οδηγίες). Βασικά συνδέεις το ρολόι σε υπολογιστή (αν είναι με μουσική τότε μόνο με Windows, δεν το “βλέπουν” τα Apple) και περνάς τα 2 αρχεία στον φάκελο Garmin μέσα στο ρολόι. Αποσυνδέεις το καλώδιο και το ρολόι μόνο του τα αναγνωρίζει και σε ρωτάει “να κάνω update στην έκδοση 19.41”.
- Ναι λες και κάνει ενημέρωση και μετά
- επαναζευγαρώνεις με τηλέφωνο και μετά
- Κάνεις και restore που από μόνο του ήξερε και ρώτησε (και όλα επανήλθαν)
- Κάνεις όλα όσα λέγαμε πιο πριν.
Όταν στήσεις το ΗΚΓ και όλα πάνε καλά τότε ξαναδηλώνεις τη χώρα της αρεσκείας σου, γυρνάς το VPN όπου θέλεις και παύεις το fake GPS. Αλλά δεν ξαναβάζεις beta (μόνο οι εκδόσεις beta λίγο πριν βγει η live θα το υποστηρίζουν).
aka onyx !