Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Που τα βλεπω αυτα τα μπιμπλικια στο ρολοι μου ωρε Σκνιππερ? :hmmm:
To ΗΚΓ το κάνεις στο ρολόι αλλά το περνάει κατευθείαν στo Garmin Connect και το βλέπεις εκεί ή online.
Μετά την ενεργοποίηση το βρίσκεις στο ρολόι με τις εφαρμογές τρέξιμο ποδήλατο κλπ και στο τηλέφωνο/online στο κεφάλαιο περί υγείας (health).

Πάντως η ανάλυση/εμφάνιση είναι καλή, δεν το περίμενα, αν ξέρεις τι κοιτάς και πχ έχεις πόνο/στηθάγχη και κάνεις ισχαιμία ή έμφραγμα μπορεί και να στα δείξει.
Άβαταρ μέλους
By otso
sknipper έγραψε:
George_Prix έγραψε:Που τα βλεπω αυτα τα μπιμπλικια στο ρολοι μου ωρε Σκνιππερ? :hmmm:
To ΗΚΓ το κάνεις στο ρολόι αλλά το περνάει κατευθείαν στo Garmin Connect και το βλέπεις εκεί ή online.
Μετά την ενεργοποίηση το βρίσκεις στο ρολόι με τις εφαρμογές τρέξιμο ποδήλατο κλπ και στο τηλέφωνο/online στο κεφάλαιο περί υγείας (health).

Πάντως η ανάλυση/εμφάνιση είναι καλή, δεν το περίμενα, αν ξέρεις τι κοιτάς και πχ έχεις πόνο/στηθάγχη και κάνεις ισχαιμία ή έμφραγμα μπορεί και να στα δείξει.

Μπορεις να το φορας και οταν εισαι σε ερωτικο παροξυσμο ; ωστε να προφτασεις να ξεκαβαλησεις να μην χρειαστει η παρτενερ να φωναξει γερανο και ασθενοφορο μαζι ;
Αν εχει διπλα το κινητο , διαφορετικα αστα να πανε θα φρικαρει να μετακινησει τοβαρυ πτωμα απο πανω της .
Εχει ηχητικη ειδοποιηση οτι ερχεται εμφραγμα οσονουπω , μην παρεις παραμαζωμα κανα χριστιανο ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880624 Όπως τονίζει συνεχώς μην στηρίζεστε σε αυτό για να δείτε έμφραγμα ή άλλο πρόβλημα.
Όχι δεν έχει κάποια ειδοποίηση επιπλέον αυτών που προγραμματίζεις για πολύ γρήγορους ή πολύ αργούς παλμούς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:

Τι χριστους και παναγιες κατεβασα πρωινιατικα δε μπορει να τα φανταστει ανθρωπινος νους. Παω να ψαξω στα μενου να βρω αυτη την παπαργια το ΗΚΓ και ανακαλυπτω οτι δεν παιζει η οθονη αφης του κινητου. Με τη μια το γκουγκλαρισα και βλεπω εναν τυπο που ειχε ρωτησει το ιδιο και του απαντησαν "εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις απενεργοποιησει την επιλογη της αφης στο ρολοι?". Με τη μια παω στις ρυθμισεις και βλεπω οτι στο δικο μου ειχε απενεργοποιηθει. Εχθες το βραδυ επαιζε κανονικοτατα. Πως ειναι δυνατον μεσα στον υπνο μου να πατηθηκαν καμποσα συγκεκριμενα κουμπια με συγκεκριμενη σειρα και να βγηκε ΟΦΦ, ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω :dizzy:

Παμπαρακατω. Τι ποδηλατα και αθληματα μου λες ωρε Σκνιππερ, δεν ειχαμε τετοια στο χουργιο μου. Πες πως λενε στα Εγγλεζικα αυτο το ΗΚΓ κι αν μπορεις ανεβασε καμια φωτο το εικονιδιο που ψαχνω να βρω. Εχω απωλεσει την ψυχραιμια μου και δε μπορω να αρχισω το ψαξιμο. Φοβαμαι μη μου γυρισουν τα ματια παλι και το σουταρω σε κανενα τοιχο το γαμηδι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880639 Για την οθόνη αφής νομίζω μπορεί να απανεργοποιείται με κάποιο κουμπί για 1-2'' ή συνδυασμό κουμπιών, κάπου το λέει. Οπότε μάλλον αυτό συνέβη. Ψάξε τα hot keys (Settings/System/Hot Keys: o συνδυασμός start+down τα διαγωνίως αντίθετα κάνουν αυτό που λέμε).

Α, ζήλεψες θές κι εσύ ΗΚΓ! :lol:

Το ΗΚΓ που το λένε ECG (ακριβής μεταφορά της ελληνικής λέξης στ' αγγλικά Electro-Cardio-Gram) αν ζεις Ελλάδα δεν είναι εκεί για να το δεις. Δηλαδή δεν είναι κρυμμένο, απλά δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα. Ούτε παίζει απλά να βρεις το app και να το προσθέσεις.
Θα κάνω μία σούμα με όλες τις πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να τα έχει όλα μαζί. Φυσικά το ότι εμένα μου δουλέψανε χωρίς προβλήματα δεν εγγυάται την επιτυχία αλλά είναι αισιόδοξο.

Από Venu 2plus και από Fenix 7 pro και δώθε, και γενικά όσα μοντέλα έχουν τον αισθητήρα elevate 5 έχουν την hardware δυνατότητα να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG).
Επιτέλους στις 15 Ιανουαρίου 2025 πιστοποιήθηκε και εγκρίθηκε και το απελευθέρωσε για Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία. Μέχρι τότε μόνο ΗΠΑ, Βιετνάμ και 2-3 άλλες χώρες είχαν το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν. Δυστυχώς η Αγγλία με την βλακεία της και το Brexit βρέθηκε πάλι εκτός…
Αλλά το fenix 7pro και Epix pro μάλλον δεν τα απελευθέρωσε για Ευρώπη.
https://www.dcrainmaker.com/2025/01/gar ... ralia.html

Οπότε αν είσαι Ελλάδα (ή ΕΕ) και δεν έχεις 7pro ή Epix pro είσαι τυχερός, θα πρέπει στο Garmin Connect να πας στο Garmin devices και να διαλέξεις το ρολόι (λέω να επιλέξεις το ρολόι γιατί εγώ έχω εκεί και άλλη συσκευή, το κομπιουτεράκι του ποδηλάτου). Και σου βγάζει επιλογή να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση (σαν να την είχες αφήσει στη μέση). Μέχρι να ολοκληρωθεί (εμένα αρχικά απέτυχε λόγω beta) βλέπεις μια επιπλέον επιλογή ECG κάτω από το Garmin Pay. Σε καθοδηγεί βήμα βήμα μέχρι να κάνεις το πρώτο σου ΗΚΓ. (Θα χρειαστεί να στήσεις και επιπλέον κωδικό για να μπαίνεις στην εφαρμογή). Μετά βρίσκεις το ECG σαν επιπλέον δραστηριότητα στη λίστα που προκύπτει πατώντας το πάνω δεξί κουμπί start.
Όταν κάνεις το ΗΚΓ σου λέει όλα καλά αλλά το ΗΚΓ δεν μένει στο ρολόι, πάει κατευθείαν στο τηλέφωνο και online. Εκεί στο Health Stats, επιλογή ECG έχει πιο πολλές πληροφορίες και μπορείς να το δεις κανονικά (από εκεί είναι και η φωτό που έβαλα και πιο πριν).
Εικόνα

Αν όμως είτε έχεις 7pro / Epix pro ή είσαι εκτός ΕΕ ή και τα δύο όπως εγώ, τότε ενεργείς ως εξής:
- στο λογαριασμό σου της Garmin (όχι στο Garmin Connect αλλά στο Garmin.com) δηλώνεις σαν χώρα ΗΠΑ και
- Βάζεις και VPN να λέει ΗΠΑ και
- κατεβάζεις στο τηλέφωνο σου εφαρμογή fake GPS και διαλέγεις κι αυτή να λέει ΗΠΑ και τότε με την ευλογία των ηλεκτρονικών Αγίων όταν βλέπεις το device/συσκευή "ρολόi" στο Garmin Connect σου προτείνει να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση προσθέτοντας τη δυνατότητα όπως είπαμε πιο πριν.

Αν όμως είσαι beta tester τότε δεν σου δίνουν οι Άγιοι την ευλογία τους. Και στο λέει ότι δεν γίνεται και το ρολόι κάνει reboot. Οπότε τότε:
- Online επιλέγεις πάνω δεξιά, δίπλα από το avatar σου το σηματάκι σαν ρολόι και του λες να βγεις από το beta πρόγραμμα.
- Βρίσκεις είτε στο ρολόι είτε στο τηλέφωνο το σχετικό με backup+restore και σώζεις backup για να ξαναστήσεις μετά το ρολόι σου όπως ήταν.
- Πας στο Garmin forum και βρίσκεις το πρώτο beta μετά από την τελευταία live έκδοση. (Live ονομάζει τις επίσημες τρέχουσες σταθερές εκδόσεις που δεν είναι beta).
- https://forums.garmin.com/beta-program/ ... ouncements Γιa το 7pro η τελευταία live είναι η 19.41 και η επόμενη πρώτη beta η 20.10. Στη σελίδα του πρώτου beta κάτω κάτω σου έχει σύνδεσμο για να κατεβάσεις το τελευταίο live (to zip περιλαμβάνει και μικρό αρχειάκι κειμένου με οδηγίες). Βασικά συνδέεις το ρολόι σε υπολογιστή (αν είναι με μουσική τότε μόνο με Windows, δεν το “βλέπουν” τα Apple) και περνάς τα 2 αρχεία στον φάκελο Garmin μέσα στο ρολόι. Αποσυνδέεις το καλώδιο και το ρολόι μόνο του τα αναγνωρίζει και σε ρωτάει “να κάνω update στην έκδοση 19.41”.
- Ναι λες και κάνει ενημέρωση και μετά
- επαναζευγαρώνεις με τηλέφωνο και μετά
- Κάνεις και restore που από μόνο του ήξερε και ρώτησε (και όλα επανήλθαν)
- Κάνεις όλα όσα λέγαμε πιο πριν.

Όταν στήσεις το ΗΚΓ και όλα πάνε καλά τότε ξαναδηλώνεις τη χώρα της αρεσκείας σου, γυρνάς το VPN όπου θέλεις και παύεις το fake GPS. Αλλά δεν ξαναβάζεις beta (μόνο οι εκδόσεις beta λίγο πριν βγει η live θα το υποστηρίζουν).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#880668 Ακριβώς το ίδιο γίνεται και στο Apple Watch, αλλά δεν χρειάζεται να βάλεις το δεξί σου πόδι πίσω από το αριστερό σου αυτί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:wow , πρέπει να ξόδεψες πάνω από μια ώρα για αυτή την απάντηση !!
George , χρωστάς κέρασμα !!

Πραγματι τρομερο ποστακι! Ευχαριστω Σκνιππερ :s_howdy

Απο την αλλη μερια ακουγεται πολυ σωστο αυτο:
PaNick67 έγραψε:Γιατρος δεν ειμαι αλλα μου μοιαζει για γκατζετια
Για να κανεις ΗΚΓ σου βαζουν 10 καλωδιακια σε 10 σημεια κι αυτο θα βγαλει κατι αξιοπιστο με ενα σημειο; :s_dunno

Οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιζει να κανω ολο αυτο:
Χρήστος Λάππας έγραψε:...αλλά δεν χρειάζεται να βάλεις το δεξί σου πόδι πίσω από το αριστερό σου αυτί. :lol:

Εγω νομιζα οτι ηδη το πηρε το ρολοι μου το μπιμπλικι στην τελευταια αναβαθμιση κι οχι οτι πρεπει να κανω τοσες ματσακονιες για να το παιξω ψευτογιατρος :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#880679 Πάνω από όλα πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις ΗΚΓ.
Αλλιώς δεν λέει τίποτα.
Κι αν ο skniper είναι γιατρός εμείς δεν είμαστε.

Άσε το άλλο.

Όταν πρωτοπηρα το έξυπνο ρολόι μου το φορούσα στον ύπνο.

Τις ημέρες που κοιμόμουν χάλια και μου το έλεγε, μου έλεγε ότι κοιμήθηκα καλύτερα από το 67% των χρηστών της εφαρμογής.

Οπότε μετά από ένα διάστημα βαρέθηκα να βλέπω την δυστυχία στο κόσμο που δεν του επιτρέπει να κοιμηθεί σαν άνθρωπος και σταμάτησα να το φορώ στον ύπνο.

Άσε ρε φίλε, μπελά στο κεφάλι σου θα βάλεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
George_Prix έγραψε: πρεπει να κανω τοσες ματσακονιες για να το παιξω ψευτογιατρος :shifty:

τα ίδια αντιμετώπιζα κι εγώ όταν με ρωτούσαν για λάδια. έψαχνα-έψαχνα , έγραφα-έγραφα και στο τέλος έλεγαν οτι θα βάλουν κάτι εντελώς άσχετο. :x
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Απο την αλλη μερια ακουγεται πολυ σωστο αυτο:
PaNick67 έγραψε:Γιατρος δεν ειμαι αλλα μου μοιαζει για γκατζετια
Για να κανεις ΗΚΓ σου βαζουν 10 καλωδιακια σε 10 σημεια κι αυτο θα βγαλει κατι αξιοπιστο με ενα σημειο; :s_dunno

Εγω νομιζα οτι ηδη το πηρε το ρολοι μου το μπιμπλικι στην τελευταια αναβαθμιση κι οχι οτι πρεπει να κανω τοσες ματσακονιες για να το παιξω ψευτογιατρος :shifty:
Εξήγησα πιο πριν ότι δεν υπάρχει λόγος δυσπιστίας. Για τους 95% είναι γκατζετιά για κάποιους λίγους όμως μπορεί να είναι σωτήριο. Γενικά η αρχή λειτουργίας ενός απλού καρδιογράφου είναι πολύ βασική. Θυμάστε πριν χρόνια ο κάθε παθολόγος/καρδιολόγος είχε το φορητό καρδιογράφο του, με τις βελόνες που ζωγραφίζουν στο χαρτί στην επίσκεψη. Τεχνικά, το ρολόι είναι πολύ πιο μπροστά τεχνολογικά. Και ναι είναι αξιόπιστο, έχει σωστή μορφή, σωστό χρονισμό και καλή απεικόνιση. Διαγνωστικά είναι που υστερεί όχι για αυτά που θα δείξει, γιατί θα δείξει με επιτυχία και ακρίβεια ό,τι είναι διαθέσιμο, αλλά για αυτά που δεν θα δείξει γιατί τα "βλέπουν" οι άλλες λήψεις που θέλουν επιπλέον καλώδια.
Δεν το παίζεις ψευτογιατρός, απλά σε συμβουλεύει αν χρειαστεί να πας να δεις γιατρό. Φυσικά αν ξέρεις τι γίνεται και το πιάσεις στην μοναδική διαθέσιμη λήψη τότε μπορείς να διαγνώσεις και ισχαιμία και έμφραγμα αλλά αυτό το κάνουν έτσι κι αλλιώς οι σύγχρονοι καρδιογράφοι μόνοι τους, αυτό δεν τους κάνει να αντικαθιστούν τους γιατρούς οπότε μην ανησυχείς, γιατρό δεν σε κάνει.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#880742 Η πιο προφανής χρήση για κάποιον που έχει βεβαρημένο ιστορικό είναι να πάρει τον γιατρό του σε άσχετη ώρα και να του πει "αισθάνομαι λίγο περίεργα, σου στέλνω ένα pdf. Κοίταξε το και πες μου αν πρέπει να τρέξω τώρα σε νοσοκομείο, ή δεν φαίνεται κάτι ύποπτο"
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η πιο προφανής χρήση για κάποιον που έχει βεβαρημένο ιστορικό είναι να πάρει τον γιατρό του σε άσχετη ώρα και να του πει "αισθάνομαι λίγο περίεργα, σου στέλνω ένα pdf. Κοίταξε το και πες μου αν πρέπει να τρέξω τώρα σε νοσοκομείο, ή δεν φαίνεται κάτι ύποπτο"
Αν δείξει κάτι είναι αποδεκτό και σωστό και διαγνωστικό. Δυστυχώς όμως με μόνο τη λήψη Ι από τις 12 είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνουν κακά πράματα και να μην τα δείχνει.
Σαν παράδειγμα είναι σαν να έχει γίνει σύγκρουση, πέφτει από πίσω σου αυτοκίνητο κι έχει μπει το μισό μέσα και ο πραγματογνώμων κοιτάει το αυτοκίνητο μόνο από εμπρός και λέει όλα δείχνουν καλά, μόνο ένα καμένο καμπάκι...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#880868 Αν έχεις πάθει κάτι χονδρό δεν υπάρχει περίπτωση να μη νιώσεις τη σουβλιά. Άλλο αν είσαι μπούφος και το παραβλέψεις.