Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Δυνατό!

Αντέχει πιστεύεις τη δύναμη ή θα ανοίξεις να βάλεις τίποτα πιο ενισχυμένα πιστονια, μπιελες κλπ?

Από μπλοκε? Φρενα? Ανάρτηση πως είσαι?

< >

Για τα 500+ δεν αντέχει.

Μπλοκέ δεν έχω, έχω ελεύθερο διαφορικό και για την ευθεία είναι το καλύτερο για τις λιγότερο δυνατές απώλειες.
Φρένα έχω τα 340x30 του Cupra. Ένα φρένο θέλω από τα 2xx km/h+ να πέσω στα 80. Το κάνει υπέροχα. Σκέφτομαι μόνο για πλευστούς για να μειώσω την μη αναρτώμενη και περιστρεφόμενη μάζα. Οι δίσκοι του Golf Mk7 Clubsport για παράδειγμα, είναι 340x30mm και 1.1kg λιγότερο έκαστος. Και τακάκι DS_UNO ή 2500.
Ανάρτηση Bilstein Β12 Sportline. Απέχει από την Β14 που είναι ό,τι καλύτερο έχω οδηγήσει σε αυτό το καρότσι αλλά κάνει τη δουλειά που θέλω και παραμένει πολύ άνετο το αμάξι.
Είναι όλα υπό σκέψη. Τρομερό μοτέρ και τρομερό τούρμπο το IS38 στα 2μπαρα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:

Αντέχει πιστεύεις τη δύναμη ή θα ανοίξεις να βάλεις τίποτα πιο ενισχυμένα πιστονια, μπιελες κλπ?

< >

Για τα 500+ δεν αντέχει.

Μπλοκέ δεν έχω, έχω ελεύθερο διαφορικό και για την ευθεία είναι το καλύτερο για τις λιγότερο δυνατές απώλειες.
Φρένα έχω τα 340x30 του Cupra. Ένα φρένο θέλω από τα 2xx km/h+ να πέσω στα 80. Το κάνει υπέροχα. Σκέφτομαι μόνο για πλευστούς για να μειώσω την μη αναρτώμενη και περιστρεφόμενη μάζα. Οι δίσκοι του Golf Mk7 Clubsport για παράδειγμα, είναι 340x30mm και 1.1kg λιγότερο έκαστος. Και τακάκι DS_UNO ή 2500.
Ανάρτηση Bilstein Β12 Sportline. Απέχει από την Β14 που είναι ό,τι καλύτερο έχω οδηγήσει σε αυτό το καρότσι αλλά κάνει τη δουλειά που θέλω και παραμένει πολύ άνετο το αμάξι.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό πάντως γιατί είσαι 1 δευτ πιο γρήγορος από Golf GTI και στα ίδια με C63 S '17 που έχει 620 άλογα.

Τρελό... :s_omg

Πάντως μια δοκιμή να δούμε που είμαστε θα είχε ενδιαφέρον (θα αφήσω τη μικρή πίεση για να είμαι δίκαιος :shifty: )

Υ.Γ. Ένα μπλοκέ θα του έβαζα...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

< >

Για τα 500+ δεν αντέχει.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό πάντως γιατί είσαι 1 δευτ πιο γρήγορος από Golf GTI και στα ίδια με C63 S '17 που έχει 620 άλογα.

Πάντως μια δοκιμή να δούμε που είμαστε θα είχε ενδιαφέρον (θα αφήσω τη μικρή πίεση για να είμαι δίκαιος :shifty: )

Ποιο Golf GTI κάνει 9δ τα 100-200 ?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

< >

Για τα 500+ δεν αντέχει.

Ποιο Golf GTI κάνει 9δ τα 100-200 ?

09.46. VW Golf GTI TCR MK7.5 430HP

https://autotopnl.shop/blogs/news/autot ... mfjVfRWgVz

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#878430 Α μιλάς για βελτιωμένο, γιατί δεν το διευκρίνισες αρχικά και απόρησα
Άβαταρ μέλους
By Seat newbie
#878957 Καλησπέρα παιδιά. Καινούριος εδώ και με πολύ μικρή πείρα με αυτοκίνητα του ομίλου γενικώς, όχι μόνο Seat. Φιλικά προειδοποιώ πως έχω μια πολύ βαρετή και ξενέρωτη ερώτηση να κάνω.

Πρώτα όμως η εισαγωγή:

Αγόρασα μόλις τη Παρασκευή που μας πέρασε ένα (πολύ) ελαφρως μεταχιρισμένο αυτόματο Ibiza (Φεβ. '24, 4500 χλμ.) χιλιαράκι, αυτό με τα 115 άλογα.

Μια χαρά όλα αλλά διαπιστώνω πως ακόμα και οδηγώντας το πιο ήπια από όσο έχω οδηγήσει ο,τιδήποτε στη ζωή μου η κατανάλωση πλησιάζει τα 8 λίτρα/100 χλμ. πολύ εύκολα σε κίνηση και πέφτει οριακά κάτω από τα 7 σε αραιή κίνηση (ποτάμι στις 11 το βράδυ καθημερινή) πηγαίνοντας πολύ συντηρητικά. Ταξίδι ακόμα δεν έχω κάνει οπότε τα 5κάτι δεν τα εχω επαληθεύσει (ή διαψεύσει).

Εχοντας διαβάσει δοκιμές και αναφορές σε πραγματικές καταναλώσεις δεν περίμενα τέτοιες τιμές.

Δεδομένου ότι το πήρα για 2ο (το πρώτο μου καίει 11 :dizzy: ) η κατανάλωση αποτελεί σημαντικό κριτήριο.

Επειδή υποθέτω εσείς εδώ είστε πιο εμπειροι είναι τέτοιες καταναλώσεις αναμενόμενες και πήγα ξυπόλητος στα αγκάθια ή υπάρχει κάποιο θεματάκι;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#878958 Στην πόλη, και με κίνηση, τα νούμερα που λες είναι λογικά. Ειδικά στο σταμάτα ξεκίνα, σκέψου πως το DSG είναι διαρκώς 1η και 2η και πάλι 1η και με συμπλέκτη διαρκώς πατημένο. Χαμηλότερες καταναλώσεις θα έβλεπες με κάποιο υβριδικό Yaris, το οποίο βέβαια είναι πολύ ακριβότερο και πιθανόν να μην σου δώσει ποτέ πίσω τα παραπάνω χρήματα, αν δεν είσαι όλη μέρα στους δρόμους.
Και diesel αν είχες, πάλι δεν θα ήσουν πολύ πιο κάτω σε συνθήκες πόλης θεωρώ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Seat newbie έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Καινούριος εδώ και με πολύ μικρή πείρα με αυτοκίνητα του ομίλου γενικώς, όχι μόνο Seat. Φιλικά προειδοποιώ πως έχω μια πολύ βαρετή και ξενέρωτη ερώτηση να κάνω.

Πρώτα όμως η εισαγωγή:

Αγόρασα μόλις τη Παρασκευή που μας πέρασε ένα (πολύ) ελαφρως μεταχιρισμένο αυτόματο Ibiza (Φεβ. '24, 4500 χλμ.) χιλιαράκι, αυτό με τα 115 άλογα.

Μια χαρά όλα αλλά διαπιστώνω πως ακόμα και οδηγώντας το πιο ήπια από όσο έχω οδηγήσει ο,τιδήποτε στη ζωή μου η κατανάλωση πλησιάζει τα 8 λίτρα/100 χλμ. πολύ εύκολα σε κίνηση και πέφτει οριακά κάτω από τα 7 σε αραιή κίνηση (ποτάμι στις 11 το βράδυ καθημερινή) πηγαίνοντας πολύ συντηρητικά. Ταξίδι ακόμα δεν έχω κάνει οπότε τα 5κάτι δεν τα εχω επαληθεύσει (ή διαψεύσει).

Εχοντας διαβάσει δοκιμές και αναφορές σε πραγματικές καταναλώσεις δεν περίμενα τέτοιες τιμές.

Δεδομένου ότι το πήρα για 2ο (το πρώτο μου καίει 11 :dizzy: ) η κατανάλωση αποτελεί σημαντικό κριτήριο.

Επειδή υποθέτω εσείς εδώ είστε πιο εμπειροι είναι τέτοιες καταναλώσεις αναμενόμενες και πήγα ξυπόλητος στα αγκάθια ή υπάρχει κάποιο θεματάκι;

Καλως ηρθες!

Τα 8 στην κινηση ειναι οκ αλλα να ειναι κινηση. Κηφισιας 8 το πρωι πχ, ποταμι 4 το μεσημερι.

Τα κατω απο 7 ομως στις 11 το βραδυ στον κηφισσο δεν θα το ελεγα.

Ομως επειδη νομιζω οτι κοιτας την στιγμιαια ενδειξη καταναλωσης αυτη αλλαζει συνεχως τιμες αναλογα αν ειναι κατηφορα ή οχι, αν πατας λιγο - πολυ το γκαζι κλπ

Ο καλυτερος τροπος να μετρας την καταναλωση ειναι η αντλια. Γεμιζεις καυσιμο, κανεις Χ χιλιομετρα, ξαναγεμιζεις και με μια διαιρεση βγαζεις την πραγματικη καταναλωση για τα χιλιομετρα που διενυσες

καλοριζικο το νεο αμαξι
Άβαταρ μέλους
By Chris
#878960 Επίσης, είναι πολύ καινούριο, θα πέσει λιγακι αργότερα φανταζομαι. Έχω τον ίδιο κινητήρα/κιβώτιο σε Α3, γύρω στα 6-6.5 καιει.
Άβαταρ μέλους
By Seat newbie
#878962 @Isambard επειδή υπάρχουν πια αμέτρητα υβριδικά Γιάρις στο δρόμο και ξέρω 2-3 κατόχους προσωπικά μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά πως στο σταμάτα-ξεκίνα της πόλης πάνε με τη μπαταρία κατά μεγάλο ποσοστό και χτυπάνε κάτω από 5 λίτρα ανά 100 χλμ. Έχουν άλλα κουσούρια ομως που μέτρησαν πολύ στο να μην πάρω τελικά κάτι τέτοιο.

@PaNick67 έγραψε 6.8 από ΣΕΦ-Περιστέρι γυρνώντας από το γήπεδο χθες με λίγη κίνηση μόνο στη Πειραιώς και με την υπόλοιπη διαδρομή όπως θα την περίμενε κάποιος Τετάρτη βράδυ στις 11, 11:30 το βράδυ. Θα γεμισω σε πρώτη ευκαιρία και θα δούμε πως θα πάει το πράγμα.

@Chris το ελπίζω…

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#878966 Είναι απαραιτητο να γεμισεις; Υπαρχει πλεον πολύ αναλυτικό τριπ που δειχνει τα πάντα με ελαχιστη αποκλιση.
Τελευταία επεξεργασία από NirApp και 19 Δεκ 2024, 20:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Seat newbie
#878971 Θα γίνει η μέτρηση της κατανάλωσης και με αυτο το τρόπο για να επαληθευθει η ένδειξη που δίνει ο υπολογιστής. Δεν μου είναι κόπος.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#878972 Από περιέργια, τι κουσούρια έχουν τα υβριδικά γιάρις;
Άβαταρ μέλους
By Seat newbie
#878974 Το μούγκρισμα του κινητήρα όταν τον πιέσεις δεν είναι τόσο διακριτικό όσο λένε τα περιοδικά, κάθε άλλο. Για μένα έχει σημασία, για κάποιον άλλο ίσως όχι.

Επίσης σε καταστάσεις υψηλού φόρτου (στο ταξίδι σε ανηφόρες π.χ.) η μπαταρία αδειάζει και ο θερμικός κινητήρας μένει μόνος του να κινήσει το αυτοκίνητο. Έτσι ομως γίνεται της κακομοίρας από το θόρυβο διότι δεν επαρκεί από μόνος του και προσπαθεί ταυτόχρονα να φορτίσει και τη μπαταρία κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Στον πραγματικό κόσμο αυτό σημαίνει πως αγκομαχας να ανέβεις τις ανηφόρες της Τριπολης με 90-100 και ωτασπίδες. Αν το πάρεις για αμιγώς αστική χρήση εισαι οκ, αν όχι, θέλει ψάξιμο.

Κάτι ακόμα που εξαρτάται από τη χρήση πάλι είναι πως οντας 1,80, όχι κανα θηρίο δηλαδή, πίσω μου δε κάθεται ενήλικας με τίποτα εκτός και αν ειναι ο Τυριον Λάνιστερ.

Επίσης οδήγησα πριν 3-4 εβδομάδες ένα σε test drive και τα τριξιματάκια ήταν παρόντα, πράγμα που δεν περίμενα για καινούριο Τογιότα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Seat newbie έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Καινούριος εδώ και με πολύ μικρή πείρα με αυτοκίνητα του ομίλου γενικώς, όχι μόνο Seat. Φιλικά προειδοποιώ πως έχω μια πολύ βαρετή και ξενέρωτη ερώτηση να κάνω.

Πρώτα όμως η εισαγωγή:

Δοκιμασε να επιταχυνεις απο σταση χαλαρα, δηλ να πατας το γκαζι στο 20% της διαδρομης μαξ. Ωστε να μην μπαινει πολυ στο τουρμπο, λογικα θα ριξεις την καταναλωση στην πολη που εχεις πολλα ξεκινηματα. Σε ταξιδι οδηγας κανονικα.