Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#878285 Κάτι παραπάνω από καλοσυντηρημένη. Σε γκαράζ σταθμεύει, από τότε που την πήραν, αλλά δυστυχώς με ενοίκιο, οπότε είναι ένα επιπλέον κόστος.
Θα το σκεφτώ να την κρατήσω εγώ. Σε 5 χρόνια βγάζει πινακίδες ιστορικού.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#878307 https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 5-aircross

Κάτι τέτοιο; Αυτόματο ,μεγάλο,με πολύ καλη μαλακή ανάρτηση (ναι μεν άνετο αλλά δεν ξέρω αν είναι βάρκα γιαλό ) και με light off-road δυνατότητες λόγω απόστασης από έδαφος ..

Ή το ίδιο σε χειροκίνητο απλά με grip control που ειναι για διάφορα είδη οδήγησης πχ σε λάσπη ,χιόνι κλπ

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 5-aircross
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878329 Αυτό τι μας λέει ? Πληρεί τα κριτήρια του καινούριου/μάλλον αξιόπιστου.
Θα κερδίσω και λίγο σε χώρους / πρακτικότητα από το 5θυρο
https://www.stock-center.gr/metaxeirism ... koyro-2023

Ωραίο το C5 Aircross, αλλά έχω κανά δυό φίλους -που δεν είναι και τίποτα μύστες της αυτοκίνησηςη- που το πήραν για test drive (το προ-f/l, σαν αυτό των αγγελιών) και σχολιάσαν όλοι το πόσο βάρκα είναι, και ετσι ενώ μ' αρεσε απ' όταν βγήκε δε το χω δει ποτέ σοβαρά σαν αυτοκίνητο. Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878332 Γιατί θες να μπλέξεις;
Tόσα αυτοκίνητα εκεί έξω σε αυτά τα λεφτά 1000ρι Audi?
Δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσεις, ούτε κανένα premium μοντέλο είναι, ούτε πάει στον δρόμο, οκ έχει κάποιους χώρους παραπάνω.

Χίλιες φορές καλύτερα το CX -30

Επίσης ακόμα με εργοστασιακή εγγύηση, χώρους και γκαζάκι
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... -kia-xceed
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... -kia-xceed
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimik έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσεις, ούτε κανένα premium μοντέλο είναι

it's premium enough , ειδικά αν δε γνωρίζουν οι έξω τι κινητήρα φορά.
Ενώ καινούργιο τί παίρνεις; ένα χιλιοφορεμένο super mini .
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878345 Καλά δεν είναι το Premium αυτοσκοπός, όσο κυρίως η κατηγορία, δε μπορώ να πάω σε κάτι μικρότερο.
Πάντως το εν λόγω Xceed πολύ καλή επιλογή και με εγγύηση μπροστά του, πρόσφατα πρέπει να ανέβηκε γιατί δε το είχα μυριστεί.
Βέβαια το να φτάσω Αλεξανδρούπολη να το δω είναι από μόνο του ένα κόστος ~200-300€ :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878349 Nομίζω στην κατηγορία xceed είσαι...
Έχει διάφορα xceed που αξίζει να δεις, και αυτόματα και diesel και με λογικά χλμ.
Και το άλλο στην Bέροια είναι αντιπροσωπείας με λίγα χλμ.
Η 7χρονη εργοστασιακή εγγύηση από μόνη της είναι μεγάλο ατού.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#878377 Σωκράτη εσύ σουπερσταρ πριν πάρεις απόφαση οδήγησε.
Πχ το 1000άρι Α3 μπαίνει σε άμεση σύγκριση με την πεεμβε 1 και το αποτέλεσμα είναι κατάθλιψη.

dimik έγραψε:Nομίζω στην κατηγορία sportage είσαι...

Φιξντ
Άβαταρ μέλους
By glf
socratesn έγραψε:Βέβαια το να φτάσω Αλεξανδρούπολη να το δω είναι από μόνο του ένα κόστος ~200-300€ :oops:

Ενώ άμα είχες ένα Tesla για 1ο αυτοκίνητο.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
glf έγραψε:
socratesn έγραψε:Βέβαια το να φτάσω Αλεξανδρούπολη να το δω είναι από μόνο του ένα κόστος ~200-300€ :oops:

Ενώ άμα είχες ένα Tesla για 1ο αυτοκίνητο.. :lol:

Ευτυχώς έχω φίλους και με Tesla και με EX30, περιμένουμε και ένα Byd atto 3 :rtfm:
EDDIE_147 έγραψε:Σωκράτη εσύ σουπερσταρ πριν πάρεις απόφαση οδήγησε.
Πχ το 1000άρι Α3 μπαίνει σε άμεση σύγκριση με την πεεμβε 1 και το αποτέλεσμα είναι κατάθλιψη.

dimik έγραψε:Nομίζω στην κατηγορία sportage είσαι...

Φιξντ

Περνάω φάση ξενέρας, τα ξαναείπαμε. :lol:
Συμφωνώ ωστόσο πως μάλλον βγάζει νόημα να αλλάξω εντελώς κατηγορία ώστε οι όποιες διαφορές βλέπω να ισοσταθμίζονται από κάποια οφέλη. Παίρνω SUV έχει βαρετή συμπεριφορά, αλλά στο χώμα με καλό λαστιχάκι πάει μια χαρα΄κ.ο.κ

Πάντως ένα 5νθήμερο που πέρασα με ένα νοικιάρικο Chr όσο είχα την 1 στο μεγάλο της service, με έκαναν να απομυθοποιήσω πολλά πράγματα για το petrolhead εγώ μου :lol:
Προφανώς έπαθα πολιτισμικό σοκ σε αρκετά πράγματα, αλλά εν τέλει κατέληξα πως για το 95% των περιστάσεων αρκεί ένα ταξίδι με κατανάλωση πέριξ των 6lt/100, δύναμη για ασφαλείς προσπεράσεις και ένα καλό ηχοσύστημα με carplay, χωρίς τον φόβο να σε μαζέψει οδική.

Τώρα όταν ωριμάσουν τόσο οι συνθήκες ώστε να έχω και ένα δεύτερο "εργαλείο" για το υπόλοιπο 5% των μετακινήσεων που θέλω να γίνονται σε πιο petrolhead ρυθμούς, εκεί θα βρεθεί κάποιο miata ή κάποιο σώβρακο Bmw να κάνει τη δουλειά :superman:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
socratesn έγραψε:Πάντως ένα 5νθήμερο που πέρασα με ένα νοικιάρικο Chr όσο είχα την 1 στο μεγάλο της service, με έκαναν να απομυθοποιήσω πολλά πράγματα για το petrolhead εγώ μου

Ακριβώς αυτή την αντίδραση είχα όταν έτυχε να οδηγήσω μαζικά αρκετά καινούρια σουβλάκια έχοντας προηγούμενη εμπειρία από Vitara και Samurai.
To C-HR είναι και από τα πολύ καλά σε οδική συμπεριφορά.

Στη θέση σου -αν δεν ψάχνεις πιουρίλες και εξεζητημένα γούστα, κυβικά, πίσω κίνηση κλπ- θα κοίταγα και καινούριο Β-Σουβ αν μπορείς να ανεβάσεις το bgt στα 23κ.

Και αφού κάνεις όλα αυτά τα μεθοδικά βήματα --> πήγαινε μια βόλτα να δεις εκείνη την Χ3.
:eat:

Τσίλης δεν έχει μπει να κελαηδήσει να βάλεις και Χ5 2ης γενιάς στο παιχνίδι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878385 +1 για καινούρια Suvλακια

Καλη η μυρωδιά της μπετζινας και του καμένου λάστιχου αλλά όπως σωστά ειπώθηκε στο τέλος της ημέρας στο 99% του χρόνου οδήγησης θέλεις άνεση και τεχνολογία.

Έχω φτάσει σε σημείο να ψάχνω ευκαιρία να οδηγήσω το Stonic της γυναίκας αντί την 3ρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878387 Chr στις στροφές μιά χαρά ήταν, το βοηθούσαν και οι 18αρες, ωραιότατα έστριβε ως τα 6/10 του, βέβαια το CVT δε παλευόταν και έτσι έκοβε και την όποια διάθεση για κάτι παραπάνω.
Επίσης και Stonic 120ps που οδήγησα μου φάνηκε ωραιότατο στις στροφές και με ωραίο τιμόνι.

Ένα σύντομο ShortList στα SUVs έχει φέρει ως ρεαλιστικούς υποψηφίους τα παρακάτω (είτε καινούρια είτε μτχ 1-2 ετών έως 10Κ χλμ):

1) Opel Mokka, το έχει φίλος, δε λέει τίποτα από χώρους, ούτε από κινητήρα, αλλά είναι πολύ όμορφο μέσα έξω στα μάτια μου και έχει τίμιο εξοπλισμό. Βασικό του πλεονέκτημα η τιμή. Βρίσκεις σχεδόν καινούρια ακόμα και αυτόματα ή diesel στο φάσμα των 20.000€ (λίγο κάτω - λίγο πάνω). Χαρακτηριστικά παίζουν και 1-2 κυριολεκτικά καινούρια στα 19Κ, δε ξέρω αν αποτελούν κράχτες ή υπάρχον στοκ, αλλά κάτι λέει για τις τιμές τους.
Σε κάθε περίπωση τα περισσότερα έχουν μία 3ετία εγγύση ακόμα --> αν κατάλαβα καλά στα πλαίσια κάποιας προωθητικής της Opel, τα έδινε με 2+3 χρόνια εγγύηση, ωστόσο μένει να επιβεβαιώσω κατά πόσο αυτή είναι μεταβιβάσιμη (ποτέ δε ξέρεις μ' αυτούς).
To ξαδερφάκι 2008 δε μου αρέσει καθόλου και εχω βαρεθεί και να το βλέπω οπότε δε το συμπεριλαμβάνω καθόλου στις επιλογές.

2) To Xceed, έχοντας ήδη πολύ θετική άποψη για το STonic, είμαι σίγουρος πως το Xceed θα ναι πολύ καλύτερο και είναι και μία κατηγορία πάνω. Εδώ στα θετικά είναι η εγγύηση και το εσωτερικό του/overall ποιότητα σε όλα, το αρνητικό του ότι δε με τρελαίνει εμφανισιακά και ότι για κάτι σχεδόν καινούριο πρέπει να τεντωθεί το Budget 2-2.5Κ. Είμαι σίγουρος πάντως πως απ' όσα κοιτάω θα είναι το πιο stress free και το πιο απολαυστικό στις μεγάλες αποστάσεις.

3) Vitara, εδώ είναι μπερδεμένα τα πράγματα, αρχαίο πια σχέδιο και ας μη με χαλάει, κατώτερο των υπολοίπων σε ποιότητα κύληση και πολυτέλεια, ωστόσο είναι το μόνο που με το συγκεκριμένο budget μου δίνει πρόσβαση σε τετρακίνηση, πράγμα που αν και όχι απαραίτητο, σίγουρα με δελεάζει. Επίσης είναι η φθηνότερη επιλογή, παίζουν καλά μτχ είτε diesel είτε πετρέλαιο στα ~18Κ. Το συγκεκριμένο σε δικίνητο το αποκλείω, αν είναι να πάω σε 2WD τα άλλα είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878392 Το Vitara είναι αρκετά παρακάτω ποιοτικά, κυρίως σε ηχομόνωση και δεν ξέρω τι παίζει και με το κιβώτιο.

Από Mokka δεν ξέρω.

Κάνε test drive x-ceed, είναι μια κατηγορία πάνω από Stonic.
Επισης το τέντωμα του μπάτζετ σου δίνει εξτρα εγγύηση, για μοντέλο του 22 πχ θα έχεις αλλα 5 χρόνια.

Σε αυτά τα λεφτά παίζουν και Skoda Kamiq αλλά με DSG κιβώτιο.

Επίσης Kona 200ps
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... undai-kona
Αλλά παραδοσιακά τα πλαστικά μέσα είναι χειρότερα από τα αντίστοιχα ΚΙΑ.

< >