Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878106 Mind free σημαίνει καινούριο με προκαταβολή το ποσό που έχεις και ανεκτές δόσεις.

Στην 5ετια μαξ πούλημα και πας στο επόμενο με την ίδια μέθοδο, κεφάλαιο η τιμή πώλησης και δόσεις τα υπόλοιπα.

Έτσι έχεις πάντα καινούριο αυτοκίνητο εντός εγγύησης και κάποιο που καλύπτει τις ανάγκες σου την δεδομένη εποχή.

Ότι μτχ και να πάρεις είναι λαχείο και παίζει η χασούρα στην μεταπώληση ή σε μικρές και μεγάλες βλάβες να είναι αντίστοιχη των δόσεων για καινούριο.
Όσο πλησιάζει δε τα 100. 000χλμ αρχίζουν έξοδα τύπου σινεμπλοκ, αναρτήσεις, φρένα, κάνα δοχείο αντιψυκτικου, καμία μπαταρία κοκ. Αν τα βάλεις κάτω για το τι μπορεί να χρειαστεί ένα μτχ σε βάθος χρόνου από φυσιολογική φθορά η οικονομική διαφορά μικραίνει ακόμα περισσότερο.
Για να μην μιλήσουμε για ασφάλεια, τεχνολογία κλπ κλπ

Χαμένα χρήματα είναι ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο τουλάχιστον να έχεις κάτι που απολαμβάνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Chris έγραψε:
socratesn έγραψε:Στο πίσω μέρος του μυαλού μου δηλαδή άνετα υπάρχει και ένα double trouble σενάριο με ένα NC miata (πχ) και ένα τέτοιο RAV4 :tomato: :tomato:

Από εμένα είναι ναι

Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#878111 Θα ανεβαζες το πατσετ αρκετά για κάτι τέτοιο?

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 791-bmw-x1

Πλακ ιν 4κινητο, σύγχρονο, καλό οδηγικα, πενβε πάλι, suv.

Αλλιώς volvo xc40.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
socratesn έγραψε:
Chris έγραψε:
socratesn έγραψε:Στο πίσω μέρος του μυαλού μου δηλαδή άνετα υπάρχει και ένα double trouble σενάριο με ένα NC miata (πχ) και ένα τέτοιο RAV4 :tomato: :tomato:

Από εμένα είναι ναι

Καθόλου δε γελαω
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878114 Χαιρομαι! Στη χειροτερη για 1-2 μεγαλα ταξιδια τον χρονο budget 400€ για ενα νοικιαρικο C-HR

Νικο πολυ ενδιαφερουσα υλοποιηση η X1, αλλα σε παρομοια χρηματα θα προτιμουσα το Countryman SE που παιζει σ αυτα τα χρηματα με πολυ λιγοτερα χιλιομετρα, ωστοσο ηδη το Budget στα 20Κ ειναι ταβανιασμενο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#878116 https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 771-bmw-x3

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#878120 Δυστυχώς τις BMW δε θα τις εμπιστευομουν με τίποτα ειδικά την Χ3 η οποία μπορει να βγάλει οτιδήποτε και οι τιμές ανταλλακτικων και service είναι πολύ αυξημένες.
H προηγούμενη Χ1 εχει βγει σχετικά αξιόπιστη αν και γερμανικό plug in χωρίς εργοστασιακή εγγύηση είναι σαν να παιζεις με τη φωτιά .Η νεά Χ1 απο την αλλη εχει απίστευτα προβλήματα με κυριότερο αυτο στα φρένα .
Το πόσο το προσέχεις ,πόσο ψείρας είσαι ,πόσο τακτικός εισαι με τα service ακόμα και το πόσων ετών είναι το αμαξι δε λένε τίποτα για την αξιοπιστία αποδεδειγμένα.

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... azda-cx-30
:yahoo: :yahoo:
Το παίρνεις και ησυχάζεις .Αποδεδειγμένα υπεραξιόπιστο,θα πας και λίγω παραεξω απο την ασφαλτο,φοβερή οδική συμπεριφορά ,ποιότητα συγχρονο και πανέμορφο. Το εχεις για μοναδικό αυτοκίνητο που καλυπτει τα παντα ταξίδι ακόμα και κίνηση παρκαρισμα στην Αθήνα.Μόνο που είναι δίλιτρο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#878121 Με το αμάξι αρκεί να είσαι οκ με τα σέρβις του. Οι ψείρες κλπ είναι δικοι μας ψυχαναγκασμοί που νομίζουμε ότι θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα γιατί έτσι έχουμε μάθει, αλλά δεν θα πέσει το φεγγάρι αν δεν γίνουν.

Αν με ρωτούσες πριν λίγο καιρό θα σου έλεγα χονταρα ντιζελαρα. 165K και προχωράει σαν τσαχπινα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:
Chris έγραψε:

Από εμένα είναι ναι

Καλα το πρωτο, μια χαρα ειναι για βολταδικο|

Το δευτερο εχει τοσα λιγα χιλιομετρα που απορω ποσα χρονια εμεινε ακινητο και τι θα συμβει αν βγει σε καθημερινη κυκλοφορια με κινηση κλπ. Θα αρχισουν να δακρυζουν οι φλατζες, τα κολλαρα και ποτε; Ασε οτι καιει τον αμπακο

Αλλα αφου κοιτας διλιτρο αυτο που εβαλε ο kostis20 και τελος
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:
markvag έγραψε:edit: Ποιό είναι καλύτερο για παράδειγμα, ένα Sandero 1000άρι ή αυτό;; (τυχαίο το παράδειγμα, to make a point όπως λένε και στο χωριό μου, δεν ξέρω το αμάξι της αγγελίας).

Προφανώς η απάντηση είναι υποκειμενική, προσωπικά θα διάλεγα το Audi. :lol:

Έπεσε black Friday και στα χιλιόμετρα βλέπω :lol:

Δεν το ξέρεις... Να θυμίσω ότι το 2015 αγόρασα αμάξι του 2005 με 18.000χλμ, με επιβεβαίωση και έλεγχο από αντιπροσωπεία (και service book από άλλη αντιπροσωπεία), το οποίο μου έβγαλε άλλα 80Κ χλμ χωρίς το παραμικρό (μετά βέβαια άλλαξε λίγο η ιστορία :lol: :lol: )

Nikos! έγραψε:Θα ανεβαζες το πατσετ αρκετά για κάτι τέτοιο?

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 791-bmw-x1

Πλακ ιν 4κινητο, σύγχρονο, καλό οδηγικα, πενβε πάλι, suv.

< >

Τί σου έχει κάνει ο άνθρωπος και τον μισείς τόσο;; :omg:

EDDIE_147 έγραψε:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342147771-bmw-x3

Άλλος εκεί... Stress free αμάξι είπε ο άνθρωπος... :rtfm: :x
Άβαταρ μέλους
By glf
#878129 Εγώ μέχρι και φέτος κυκλοφορούσα με το αθάνατο 106 rally edition με τα μπάκετ και το rollcage για καθημερινό. Ένα διθέσιο αυτοκίνητο τη στιγμή που έχω και τα 2 κορίτσια. Οκ έχει η γυναίκα το Focus αλλά αν είναι στη δουλειά τότε έχουμε ξεμείνει με το 106. Ε και δεν πήγαινε άλλο.
Οπότε είχε γίνει λίγο κουραστικό για καθημερινό.
Τώρα λοιπόν με το Zoe ήρθα στην άλλη μεριά. Φουλ πολιτισμός lol. Και επειδή κάθε μέρα θα κάνω 2-3 βόλτες στην πόλη μα ψώνια, μα φροντιστήρια, ε αυτή η καθημερινή πολυτέλεια είναι μια μικρή απόλαυση.
Άρα έχω μείνει χωρίς 'σπορτίφ' αυτοκίνητο. Βέβαια γράφω αβέρτα χιλιόμετρα και πριν λίγο καιρό που πέτυχα ένα φιλαράκι που ξέρει να στρίβει την Giulia του, σε κατηφορικό γρήγορο ήταν κολλημένος στο Zoe lol πάλι γελάσαμε και οι δυό μας.
Στη φάση που είμαι είμαι ο ταξιτζής της οικογένειας και τελικά και πολύ άργησα να παροπλίσω το 106. Και δε χορταίνω τις βόλτες με το Zoe, τη μουσική του και την ευκολία να έχω Android Auto στη μανίσια οθόνη με τα app μου.
Μου έχει γίνει και το καλύτερο εργαλείο στη βελτίωση της χαρτογράφησης για το openstreetmap, έχω βγάλει και νέο hobby δηλαδή.

resume, αξίζει το καθημερινό να είναι της πολυτέλειας, περνάει καλύτερα ο χρόνος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:resume, αξίζει το καθημερινό να είναι της πολυτέλειας, περνάει καλύτερα ο χρόνος.

+1000000000

αυτοκίνητο που περνάς ώρες μέσα πρέπει να είναι όπως σου αρέσει κι ας μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#878148 Αποκωδικοποιωντας το brief

socratesn έγραψε:το παραμικρό βρεγμένο ανηφορικό πλακόστρωτο αποτελεί εμπόδιο :lol:

(Ανησυχώ για το εντός δρόμου κομμάτι και για το πολιτισμικό σοκ της μετάβασης από BMW σε Dacia) :lol:

Σουβλάκι, πρημιουμζ.

Αν φτάσεις ένα σεβαστό μπάτζετ και ψάχνεις αμαξι γουσταροκαυλαντας και όχι μεταφορέα, τότε πάρε κάτι που γουστάρεις πολύ.

Τραπλ φρι μόνο καινούριο όπως είπε dimik.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878163 Σε BMW δε ξαναπάω εκτός και αν έχω λύσει κάθε άλλο πρόβλημα στη ζωή μου. :lol:

Τον έκανα τον κύκλο μου με το brand από τη στιγμή που δε παίζουν χρήματα για κάτι σύγχρονο από το Μ Division ή για κάποιο πολυκύλινδρο από τις εποχές των E39/E46/E85. Tώρα να δώσω 20+ χιλιάρικα για μεταχειρισμένο με ~100κ χιλιόμετρα και να φορτωθώ τα ίδια άγχη δε το βρίσκω καλή ιδέα.

Πιο πολύ με ψήνουν κάτι ντιζελάκια vw στα 18Κ, τύπου tiguan, παρά να μπλέξω με μπαταρίες και BMW
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#878168 Πρημιουμζ είπα, όχι απαραίτητα πεεμβε.
Αντίστοιχα ένα φάουβε να είναι πιο αξιόπιστο από πεεμβε δεν το θεωρώ δεδομένο.

Καινούριο τικρος πόσο έχει πάει;