Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878063 Μετά από αρκετό εσωτερικό μπέρδεμα, έρχομαι να πάρω τη βοήθεια του κοινού.
Έπεται σεντόνι:

Διανύοντας το 5ο μου έτος με την 116i, νομίζω πως έχει αρχίσει να κλείνει ο κύκλος μας, τόσο λόγω του τρίθυρου form της, όσο και λόγω του ότι παρατηρώ πως πια δεν με εξιτάρει ιδιαίτερα να την πάω μία βόλτα, ούτε να την φροντίσω όσο παλιότερα (με τα πλυσίματά της, τα κεριά της κλπ).

Οι ανάγκες μετακίνησης δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα (Ο,τι αυτοκίνητο και αν πάρω θα χρησιμοποιείται το πολύ για 20-30 χλμ την εβδομάδα εντός πόλης και αποδράσεις τα ΣΚ), ωστόσο ίσως λόγω ηλικίας έχω αρχίσει να ζυγίζω αλλιώς την πρακτικότητα, την άνεση, την χαμηλή κατανάλωση και την ευκολία στο ταξίδι.

Η 1 έχει αποτελέσει εξαιρετικό χιλιομετροφάγο, αλλά καλώς κακώς είναι ένα αυτοκίνητο πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων στο κομμάτι των αποδράσεων, το παραμικρό βρεγμένο ανηφορικό πλακόστρωτο αποτελεί εμπόδιο :lol:

Oυσιαστικά, μη έχοντας δυνατότητα να στραφώ σε ηλεκτρικό, άρχισα να γλυκοκοιτάζω dieselακια (χαμηλή κατανάλωση + χαμηλότερη τιμή καυσίμου = win win για τις αποδράσεις)
Μετά η έρευνα αγοράς με έστρεψε στην επιλογή του Leasing, Chr, yaris cross οι βασικοί υποψήφιοι, αλλά εν τέλει το συνολικό ratio κόστους/οφέλους δεν είναι όσο συμφέρον θα ήθελα.
Γενικά μάλλον SUV δείχνει η έρευνα, χωρίς να αποκλείω και compact αυτοκίνητα (αλλά όχι 3θυρα)

Οπότε έχω σχηματίσει πολύ πρόχειρα ένα wishlist για μεταχειρισμένα στο οποίο το budget είναι κάτω από 20.000€ και τα βασικά ζητούμενα είναι:
1) Οικονομικό (Επιθυμητό το diesel, αλλά είμαι ικανοποιημένος και με οτιδήποτε μπορεί να ταξιδέψει φορτωμένο με κάτω από 7lt/100km)
2) Όσο πιο καλοεξοπλισμένο,
3) Όσο πιο αξιόπιστο τηρουμένων των αναλογιών
4) Όσο πιο ικανό σε ένα ταξίδι με ~ 140 και ιδανικά να μη κωλώνει και σε έναν βατό χωματόδρομο.
5) χλμ < 80.000 χλμ
6) Αυτόματο (Ζητούμενο που δεν είναι περιοριστικό, ιδανικά όμως θα το ήθελα αυτόματο και το επόμενο)
7) Diesel ή σχετικά αξιόπιστο βενζινοκίνητο

Σ' αυτά τα πλαίσια έχω ξεχωρίσει το εξής χαοτικό σύνολο οχημάτων:

1) Diesel 4wd Duster στα 16-18Κ (Ανησυχώ για το εντός δρόμου κομμάτι και για το πολιτισμικό σοκ της μετάβασης από BMW σε Dacia) :lol:
2) Κάποια tiguan/t-roc/karoq/kamiq/arona/Q2 είτε 1.4-150hp είτε 1.6tdi-116 hp
3) Kάποια σχεδόν καινούρια (το τελευταίο μοντέλο δηλαδή), Audi A3 ή Leon FR
4) 3008 - C5 Aircross και οριακά ορισμένα DS7 αν σηκωθεί λίγο το Budget
5) Diesel Vitara (π.χ. https://www.stock-center.gr/metaxeirism ... -gkri-2017)
6) Kia Xceed (π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... -lease=345)
7) Renegade ή/και 500X
8) Παίζει και ένα tiguan 4WD 1.4-150 PS του 2010 σε πολύ καλή κατάσταση από συνεργάτη στα 10Κ αλλά δε ξέρω αν θέλω να μπλέξω με τόσο παλιό/φορτωμένο αυτοκίνητο. Βέβαια είναι το μισό του Budget μου, ουσιαστικά θα δώσω το bmw και ίσως μείνουν και ρέστα για συντήρηση, αλλά και πάλι αυτοκίνητο 15 ετών με 160.000 χλμ είναι ρίσκο.

Ιδέες? Συμβουλές? Γνώμες?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878075 Μου αρέσει πααααρα πολύ. Αλλά από τον καιρό που το ψάχνω το θέμα νομίζω πως κάτω από 24Κ δύσκολα να βρω κάποιο αξιοπρεπές και αυτόματο (γιατί αν φτάσω σε τέτοια level budget θα ήθελα να πάρω auto)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878076 Από αυτά που έβαλες νομίζω είναι ανώτερο, κι εφόσον σου αρέσει, δεν βιάζεσαι και δεν το έχεις τόσο ανάγκη για καθημερινές μετακινήσεις γιατί να μην πουλήσεις το BMW με την ησυχία σου και να ανεβάσεις παράλληλα και το budget σου λίγο για να πάρεις κάτι που σου αρέσει πολύ;

Γιατί πιστεύω τα υπόλοιπα θα είναι λύση ανάγκης και από ότι καταλαβαίνω θες αυτοκίνητο να το χαίρεσαι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:Μου αρέσει πααααρα πολύ. Αλλά από τον καιρό που το ψάχνω το θέμα νομίζω πως κάτω από 24Κ δύσκολα να βρω κάποιο αξιοπρεπές και αυτόματο (γιατί αν φτάσω σε τέτοια level budget θα ήθελα να πάρω auto)

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... volvo-xc40

Οριακα πανω απο τα 24 κι αυτοματο με λιγα χλμ
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#878089 Ποσο λες να πιασει η 1?
Σου εχει φυγει τελειως το να πας μια βολτα για την βολτα?

Σε ρωταω γιατι κι εγω κανω σκεψεις για αλλαγη μετα απο 4 χρονια με το MINI (r56s) αλλα πιστευω θα μου λειψει να εχω ενα αυτοκινητο καπως "διαφορετικο".

Τελος παντων για να μην κανω hijack το θεμα με δικες μου εναλλακτικες, απλα να σημειωσω οτι δεν θα πηγαινα για μεταχειρισμενο με τοσα πολλα χρηματα.
Θα προτιμουσα μια κατηγορια κατω και καινουριο, 100% λογω αξιοπιστιας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#878090 Στα 20χιλιάρικα πλέον οριακά βρίσκεις κάτι με σοβαρό εξοπλισμό και σοβαρό κινητήρα και στα σούπερ μίνι... Μου κάθεται πολύ άσχημα να πρέπει να δώσεις πλέον 19χιλιάρικα για ένα Sandero με 1000άρι μοτέρ για παράδειγμα...

Εγώ αντιθέτως είμαι πολύ υπέρ του μεταχειρισμένου, καθώς με σωστό ψάξιμο, μπορείς να βρεις αμάξι που δεν παίζει καν να ονειρευτείς με 20χιλιάρικα... που δεν θα σε προδώσει.

edit: Ποιό είναι καλύτερο για παράδειγμα, ένα Sandero 1000άρι ή αυτό;; (τυχαίο το παράδειγμα, to make a point όπως λένε και στο χωριό μου, δεν ξέρω το αμάξι της αγγελίας).

Προφανώς η απάντηση είναι υποκειμενική, προσωπικά θα διάλεγα το Audi. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από markvag και 10 Δεκ 2024, 17:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878092 @seb
Ενα 11αρι θεωρω ρεαλιστικο,αλλα ας πουμε 10Κ να μαστε μεσα.

Δε μου εχει φυγει ακριβως, απλα νομιζω πως γενικα μου εφυγε το να ξοδευω αγχος , σκεψη , χρονο και χρημα σε ροδες. Καλως κακως το αυτοκινητο σαν χομπι ειναι πατος χωρις βαρελι και γενικα πανακριβο σπορ, οποτε αφου γιναν 2-3 πραγματακια τα οποια τα ειχα απωθημενο καπου ενιωσα μια ματαιωση, after all δεν ξερω κατα ποσο βγαζει νοημα να ριχνεις χρηματα σ ενα καθημερινο αυτοκινητακι της σειρας με κοντα 180.000 χλμ. Δηλαδη πολλες φορες μετανιωσα που εριξα τα Χ χρηματα στο αυτοκίνητο αντι να παω ενα καλο ταξιδι :lol:

Να πω πὼς επροκειτο για κατι πιο «ειδικο», εκει ΟΚ , το παντρευεσαι και το πληρωνεις οσο σου κανει κεφι, αλλα τωρα το δικο μου οσο μεγαλωνω βλεπω ολο και λιγοτερο νοημα στο να το κραταω.

Φιλοσοφικα παντως σε γηινα λεφτα η μονη λυση ειναι ενα two-car garage αλλιως παντα ο ενας εαυτος θα μενει με παραπονο.

Οσον αφορα το argument καινουριο vs μτχ θεωρω πως στα 20Κ βρισκεις οχηματα με κατω απο 50-60χιλ χιλιομετρα, που εφοσον δεν εχουν σκιστει εχουν κυριολεκτικα μια ζωη μπροστα τους. Με μια ματια σε καινουρια, ερχομενος απο μια γενια που τα σουπερ μινι κοστιζαν 10Κ - 14Κ δε μου επιτρεπω να δω στα σοβαρα κατι 25χιλιαρα για ενα Clio ή ενα 208 :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:edit: Ποιό είναι καλύτερο για παράδειγμα, ένα Sandero 1000άρι ή αυτό;; (τυχαίο το παράδειγμα, to make a point όπως λένε και στο χωριό μου, δεν ξέρω το αμάξι της αγγελίας).

Προφανώς η απάντηση είναι υποκειμενική, προσωπικά θα διάλεγα το Audi. :lol:

Έπεσε black Friday και στα χιλιόμετρα βλέπω :lol:
Άβαταρ μέλους
By sebastian
socratesn έγραψε:@seb

Δε μου εχει φυγει ακριβως, απλα νομιζω πως γενικα μου εφυγε το να ξοδευω αγχος , σκεψη , χρονο και χρημα σε ροδες. Καλως κακως το αυτοκινητο σαν χομπι ειναι πατος χωρις βαρελι και γενικα πανακριβο σπορ, οποτε αφου γιναν 2-3 πραγματακια τα οποια τα ειχα απωθημενο καπου ενιωσα μια ματαιωση, after all δεν ξερω κατα ποσο βγαζει νοημα να ριχνεις χρηματα σ ενα καθημερινο αυτοκινητακι της σειρας με κοντα 180.000 χλμ. Δηλαδη πολλες φορες μετανιωσα που εριξα τα Χ χρηματα στο αυτοκίνητο αντι να παω ενα καλο ταξιδι :lol:

Να πω πὼς επροκειτο για κατι πιο «ειδικο», εκει ΟΚ , το παντρευεσαι και το πληρωνεις οσο σου κανει κεφι, αλλα τωρα το δικο μου οσο μεγαλωνω βλεπω ολο και λιγοτερο νοημα στο να το κραταω.

Φιλοσοφικα παντως σε γηινα λεφτα η μονη λυση ειναι ενα two-car garage αλλιως παντα ο ενας εαυτος θα μενει με παραπονο.

Οσον αφορα το argument καινουριο vs μτχ θεωρω πως στα 20Κ βρισκεις οχηματα με κατω απο 50-60χιλ χιλιομετρα, που εφοσον δεν εχουν σκιστει εχουν κυριολεκτικα μια ζωη μπροστα τους. Με μια ματια σε καινουρια, ερχομενος απο μια γενια που τα σουπερ μινι κοστιζαν 10Κ - 14Κ δε μου επιτρεπω να δω στα σοβαρα κατι 25χιλιαρα για ενα Clio ή ενα 208 :lol:

Κοιτα επειδη σε γενικες γραμμες ειμαστε κοντα και σε φιλοσοφια και νομιζω ηλικιακα (38) συμφωνουμε πανω κατω σε ολα.
Για τον ιδιο λογο δεν εριξα λεφτα στο μινι, ενω ολοι ελεγαν με ενα προγραμμα παει 230 κ αντε ενα ιντερκουλερ μονο θελει κλπ κλπ. Το μονο που εκανα ηταν να βελτιωσω λιγο φρενα-αναρτηση. Γιατι το προγραμμα θα εφερνε και 4πιστονα και μετα και μπλοκε και εξατμιση και εισαγωγη και χαιρετισματα.
Αμα βαλεις κατω να δεις ποσα ταξιδια (μιας και το εθιξες και ειναι κι η δικη μου διεξοδος) κανεις με τα ιδια λεφτα, δεν τιθεται καν θεμα.

Για να καταλαβεις εγω ειμαι με ενα σαραβαλακι 107 για καθημερινες μετακινησεις και το mini για βολτες/ταξιδια.
Αλλα κουραστηκα και θελω κατι καλυτερο για καθε μερα συν το οτι το mini δεν ειναι και κανα s2000 να πεις να θυσιαστω μεχρι τελους να το κρατησω.
Οποτε σκεφτομαι να παρω ενα καινουριο yaris στα 22Κ για καθημερινοτητα/ταξιδια και ισως κανα παρταλακι mx5,mr2 ή vitara για το ενα σκ του μηνα (υπερ max 2) που θα εχω για την παρτη μου.
Αν υπηρχε κατι στα 30-35Κ καινουριο που να συνδιαζει και τα 2 θα ηταν ιδανικο αλλα δε το βλεπω.

Τωρα στο θεμα καινουριο VS μεταχειρισμενο, να σας πω οτι ενω εχω σχετικα καλη δουλεια απο τα 25 μου δεν εχω παρει ποτε καινουριο. Παντα εκανα εξονυχιστικη ερευνα μεχρι αηδιας και ειχα υπομονη ωστε να βρω το καταλληλο και δεν εχω παραπονο εως τωρα.
Απλα οταν φτανεις στα 20 για μεταχειρω, δε ξερω μου καθεται καπως να μην κανω την υπερβαση για τα 25 ή ακομη και 30 με δοσεις για ενα του κουτιου. Δεν υπαρχει μεταχειρισμενο που στα πρωτα 1-2 χρονια να μη ζητησει πραγματα, οποτε τα 20 δε θα ειναι σε καμια περιπτωση μονο 20.

Δε θα ξεχασω ποτε, που ρωταω τον κουμπαρο μου (civic 1.5 182ps αγορασμενο καινουριο αλλα ηδη 2ετιας με 60Κ χλμ) 6 το πρωι ξεκινωντας για ταξιδι Βουδαπεστη-Κρακοβια-Πραγα, "λαδια-νερα ειδες?" "εισαι μαλακ@ς?" μου λεει, "δεν ξερω καν που ειναι αυτα" :lol: και τωρα 2 χρονια μετα δεν εχει βγαλει ακομη το παραμικρο.
Κι εγω που εχω αρχειο excel μεχρι και για τα προγραμματισμενα σερβις τα οποια κανω παντα πριν την ωρα τους, εμεινα απο αντλια υψηλης και ασφαλειοθηκη(!) 3 μερες πριν φυγω Ιταλια οπου πηγα τελικα με ...το 107(των 295,000χλμ) γιατι δεν υπηρχαν τα ανταλλακτικα για το mini.
Το οποιο το αγορασα με 64Κ χλμ και ηταν το καλυτερο r56 που ειχε βγει στο car τον 1,5χρονο που εψαχνα, και τωρα εχει 108Κ.
Σχολαστικη συντηρηση μεχρι αηδιας, τα παντα γνησια και παλι λεω να παρω το ρημαδογιαρις να ηρεμησω.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#878096 Επισης τωρα με τις εκπτωσεις της ρενω, δεν ξερω ποσο κοντα στα 20 βγαινει και το clio diesel.
Αν και εμφανισιακα το προηγουμενο ηταν πολυ πιο ομορφο imho.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
sebastian έγραψε:
socratesn έγραψε:@seb

Κοιτα επειδη σε γενικες γραμμες ειμαστε κοντα και σε φιλοσοφια και νομιζω ηλικιακα (38) συμφωνουμε πανω κατω σε ολα.
Για τον ιδιο λογο δεν εριξα λεφτα στο μινι, ενω ολοι ελεγαν με ενα προγραμμα παει 230 κ αντε ενα ιντερκουλερ μονο θελει κλπ κλπ. Το μονο που εκανα ηταν να βελτιωσω λιγο φρενα-αναρτηση. Γιατι το προγραμμα θα εφερνε και 4πιστονα και μετα και μπλοκε και εξατμιση και εισαγωγη και χαιρετισματα.
Αμα βαλεις κατω να δεις ποσα ταξιδια (μιας και το εθιξες και ειναι κι η δικη μου διεξοδος) κανεις με τα ιδια λεφτα, δεν τιθεται καν θεμα.

Για να καταλαβεις εγω ειμαι με ενα σαραβαλακι 107 για καθημερινες μετακινησεις και το mini για βολτες/ταξιδια.
Αλλα κουραστηκα και θελω κατι καλυτερο για καθε μερα συν το οτι το mini δεν ειναι και κανα s2000 να πεις να θυσιαστω μεχρι τελους να το κρατησω.
Οποτε σκεφτομαι να παρω ενα καινουριο yaris στα 22Κ για καθημερινοτητα/ταξιδια και ισως κανα παρταλακι mx5,mr2 ή vitara για το ενα σκ του μηνα (υπερ max 2) που θα εχω για την παρτη μου.
Αν υπηρχε κατι στα 30-35Κ καινουριο που να συνδιαζει και τα 2 θα ηταν ιδανικο αλλα δε το βλεπω.

Τωρα στο θεμα καινουριο VS μεταχειρισμενο, να σας πω οτι ενω εχω σχετικα καλη δουλεια απο τα 25 μου δεν εχω παρει ποτε καινουριο. Παντα εκανα εξονυχιστικη ερευνα μεχρι αηδιας και ειχα υπομονη ωστε να βρω το καταλληλο και δεν εχω παραπονο εως τωρα.
Απλα οταν φτανεις στα 20 για μεταχειρω, δε ξερω μου καθεται καπως να μην κανω την υπερβαση για τα 25 ή ακομη και 30 με δοσεις για ενα του κουτιου. Δεν υπαρχει μεταχειρισμενο που στα πρωτα 1-2 χρονια να μη ζητησει πραγματα, οποτε τα 20 δε θα ειναι σε καμια περιπτωση μονο 20.

Δε θα ξεχασω ποτε, που ρωταω τον κουμπαρο μου (civic 1.5 182ps αγορασμενο καινουριο αλλα ηδη 2ετιας με 60Κ χλμ) 6 το πρωι ξεκινωντας για ταξιδι Βουδαπεστη-Κρακοβια-Πραγα, "λαδια-νερα ειδες?" "εισαι μαλακ@ς?" μου λεει, "δεν ξερω καν που ειναι αυτα" :lol: και τωρα 2 χρονια μετα δεν εχει βγαλει ακομη το παραμικρο.
Κι εγω που εχω αρχειο excel μεχρι και για τα προγραμματισμενα σερβις τα οποια κανω παντα πριν την ωρα τους, εμεινα απο αντλια υψηλης και ασφαλειοθηκη(!) 3 μερες πριν φυγω Ιταλια οπου πηγα τελικα με ...το 107(των 295,000χλμ) γιατι δεν υπηρχαν τα ανταλλακτικα για το mini.
Το οποιο το αγορασα με 64Κ χλμ και ηταν το καλυτερο r56 που ειχε βγει στο car τον 1,5χρονο που εψαχνα, και τωρα εχει 108Κ.
Σχολαστικη συντηρηση μεχρι αηδιας, τα παντα γνησια και παλι λεω να παρω το ρημαδογιαρις να ηρεμησω.

Η βασική διαφορά στο παράδειγμα που αναφέρεις είναι οτι ο κουμπάρος σου είχε Honda και εσύ MINI.Οχι οτι το Honda ήταν καινούριο και το ΜΙΝΙ μτχ.Είναι σαν να συγκρίνει μήλα με κουνουπίδια :lol:
Kαι εγω 3 χρονια τωρα με το Mazda δεν κοιτάω πρώτη φορά σε αμάξι νερά και λάδια.Με όλα τα προηγούμενα γερμανικά που ήταν και αυτα αγορασμένα καινούρια οι βλάβες ήταν συνεχείς και φυσικά πριν τη διετία!!.Τα λάδια ειδικά :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sebastian έγραψε:Επισης τωρα με τις εκπτωσεις της ρενω, δεν ξερω ποσο κοντα στα 20 βγαινει και το clio diesel.
Αν και εμφανισιακα το προηγουμενο ηταν πολυ πιο ομορφο imho.

https://www.renault.com.gr/Xmas_Offers_Renault.html

Eχει κατι προσφορες λεει μεχρι τελος του ετους
Άβαταρ μέλους
By socratesn
sebastian έγραψε:[

Η ζωή μου όλη το bold :lol:

Όντως είμαστε κοντινές ηλικίες, προσωπικά κουράστηκα να ζω με τον φόβο του πότε θα κλατάρει κανένας πολλαπλασιαστής, πότε θα λιώσει κανένα πλαστικό ή κάποιο σωληνάκι, αν τσίμπησε λαδάκι ανάμεσα στις αλλαγές και για να είμαι ειλικρινής κουράστηκα όποιον θόρυβο ακούω και googlαρω να ανακαλύπτω πως "είναι Known issue στα συγκεκριμένα".

Για να μην είμαι άδικος δεν με έχει αφήσει ποτέ το αυτοκίνητο, απλά από τη μέρα που το πήρα μέχρι σήμερα κουράστηκα να φροντίζω να το έχω στην πένα για να ΜΗΝ βγάλει το εκάστοτε known issue, έχουμε και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε.

Δεν ξέρω αν φταίει τόσο πολύ το brand ή ότι εγώ είμαι πολύ ψείρας, αλλά πλέον θέλω κάτι πιο stress free και "μάχιμο", είτε ως προς την αξιοπιστία του είτε ως προς τις ικανότητές του.

Τώρα σε ό,τι αφορά τα καινούρια, με όσα βλέπω και ακούω γενικά νιώθω ότι η αυτοκίνηση είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, οπότε δε με εμπνέει καθόλου να επενδύσω ένα βαρβάτο ποσό €€ σε κάτι που κατά πως όλα δείχνουν σε 10 χρόνια θα ναι για τον κάδο.

Γενικά όσο περνάνε τα χρόνια έχω ρομαντικοποιήσει λίγο πιο απλές κατασκευές 90s-00s, δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ηλικία μας, αλλά θεωρώ πως τα αυτοκίνητα κάπου εκεί άγγιξαν το peak τους στα πάντα πλήν κατανάλωσης και ασφάλειας. Μετά με τις αντιρρυπαντικές οδηγίες και ιδέες όπως οι EGR βαλβίδες ή οι "βρεγμένοι" ιμάντες της ford, κάπου έγινε επικίνδυνο σπορ και το καινούριο αυτοκίνητο(φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν εξαιρέσεις)
Στο πίσω μέρος του μυαλού μου δηλαδή άνετα υπάρχει και ένα double trouble σενάριο με ένα NC miata (πχ) και ένα τέτοιο RAV4 :tomato: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Chris
socratesn έγραψε:Στο πίσω μέρος του μυαλού μου δηλαδή άνετα υπάρχει και ένα double trouble σενάριο με ένα NC miata (πχ) και ένα τέτοιο RAV4 :tomato: :tomato:

Από εμένα είναι ναι