Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#877039 Να γινει στικι το ποστ του Ριππερ.
+
qualy
2 SAI 1:32.410
4 LEC 1:32.783

Σχεδον 4 δεκατα δεν τα λες και λιγα

Και ολα αυτα εγιναν για ενα ποντιουμ της 3ης θεσης? Η πιστευετε οτι ο Λεκλερ θα χτυπουσε Λουη?
Οι βαθμοι στους κατασκευαστες θα ηταν ακριβως οι ιδιοι. Οποτε μαλλον συσωρευμενα νευρα και θυμος βγηκε του Τσαρλς.
Οκ και ενα ποντιουμ στο λας βεγκας ειναι πιο γαματο απο το Καταρ πχ.
Αλλα το βιωσε περσυ.
Ο Καρλος μπορει να μη ξαναδει βαθρο μεχρι να κρεμασει κρανος.
:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Geo f1 έγραψε:Ν
Ο Καρλος μπορει να μη ξαναδει βαθρο μεχρι να κρεμασει κρανος.
:s_drinks

αυτό σκέφτηκα κι εγώ :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#877041 Δεν μου αρέσουν οι διατυπώσεις σου, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.

Ούτε θεωρώ ότι η Φερράρι εννοεί σταθερά το Σάινθ.
Ούτε θεωρώ ότι ο Σάινθ φταίει για τα πάντα.
Ούτε ότι το δίδυμο είναι επιπέδου Σούμι - Ιρβάιν.

Ο Λεκλέρκ έχανε χρόνο επειδή πίεσε τα λάστιχα στο 1ο στιντ, αλλά τσακίστηκε να κάνει άκρη στο Σάινθ στην πρώτη διαθέσιμη ευκαιρία, οικειοθελώς.
Θα μπορούσε να του φάει ένα γύρο τουλάχιστον, δεν το έκανε.

Όταν ο Λεκλέρκ πλησίαζε στο τέλος του 2ου στιντ όπως είπα τον έφτασε στο μέσο του 25ου, είχε τη δυνατότητα να κάνει άκρη ο Σάινθ ακόμα και τότε.
Στο τέλος του 26ου ο Λεκλέρκ ενημερώθηκε για σουάπ θέσεων, ότι είναι ενήμερος ο Σάινθ, αλλά ο Ισπανός του έκλεισε την πόρτα.
Τον άφησε μόνο στο τέλος του 27ου γιατί νόμιζε ο Σάινθ ότι θα μπει στα πιτς, που τελικά δεν μπήκε τελευταία στιγμή.
Στη Φερράρι κοιτούσαν και τον Τσουνόντα νομίζω, δεν ήθελαν να βγάλουν τον Σάινθ οριακά μπροστά του.

Ο Ισπανός δείχνει να έχει μια τάση ανταγωνισμού περισσότερη από το μπόι του ορισμένες φορές.
Σα να θέλει να δείξει κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά μπορεί.
Ορισμένες φορές έχουν ανταγωνιστεί δικαίως, γιατί ο Ισπανός ήταν πολύ γρήγορος και κόντραρε, σε άλλες περιπτώσεις το έχει τραβήξει από τα μαλλιά όπως χθες για να ανεβάσει τον εαυτό του.

Επίσης υπάρχει και η άλλη πλευρά στον τύπο και στα σχόλια στα σόσιαλ, όχι μόνο αυτή του φόρουμ.
Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι η Φερράρι έδιωξε το λάθος οδηγό!!! :omg:
Πρόσεξε, όχι ότι κακώς έφεραν το Χάμιλτον, αλλά ότι κακώς δεν έδιωξαν το Λεκλέρκ σε σχέση με το Σάινθ.

Εγώ ξέρω ότι στα 4 χρόνια μαζί μόνο μια νίκη την πήρε η ομάδα από τον έναν και την έδωσε στον άλλο.
Το Σίλβερστόουν του 2022...
Όχι ότι δείχνει γενικό αβαντάρισμα στον Ισπανό, αλλά ότι ακόμα και αυτό έτυχε να συμβεί κατά του Λεκλέρκ.

ΥΓ: Geo τα κουόλι σε αυτήν την πίστα, φέτος, με τέτοια λεπτή ισορροπία στο παράθυρο λειτουργίας των ελαστικών είναι ενδεικτικά της ταχύτητας τους συνολικά; Εδώ βγήκε 3ος ο Γκασλύ...
Στο FP3 ο Λεκλέρκ πήγαινε για χρόνο ταυτόσημο με Σάινθ και βγήκε κόκκινη σημαία.
Ο Λούης στις δοκιμές τον έπαιξε και στον αγώνα από 10ος τερμάτισε πολύ κοντά στο Φονέα, με ακόμα καλύτερο ρυθμό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#877042 Δεν διαφωνω απλα παρεθεσα και τα qualify.

Επισης δεν απαντησες γιατι ολο αυτο? Τι θα αλλαζε αν γινοταν το 3-4 με Λεκ-Σαινθ σε σχεση με αυτο που εγινε τελικα?
Πιο πολυ νομιζω για τον εγωισμο του Τσαρλς.

Γενικα πολυς χαμος για το τιποτα.
2 αγωνες εμειναν και ο ενας θα παει στην προτελευταια ομαδα του γκριντ και ο αλλος θα υποδεχτει τον goat για ενα νεο chapter στην καριερα του.
Οποτε πιστευω οτι ολα αυτα ειναι υπερβολικα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#877043 Γιουγκο είναι γνωστό ότι ο ripper θα τραβήξει το επιχείρημα από τις κωλότριχες για να υποστηρίξει μια παπαριά που σκέφτηκε.

ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει αν αυτά έχουν συζητηθεί νωρίτερα
ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει αν υπάρχει συμφωνία
ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πως αποκωδικοποιούνται τα μηνύματα

Υποθέτουμε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται αλλά αυτό είναι από το φοβερό πρίσμα ότι ο super strategic mind Σάινθ από ένα κόκπιτ που τρέμει και την παντόφλα μπροστά του έχει όλα τα δεδομένα και αποφασίζει μεγαλοφυείς στρατηγικές. Ε αυτά δε γίνονται ούτε στις τσόντες, συγνώμη που σας χαλάω την ονείρωξη.

Δηλαδή όταν στο Μεξικό ο Σάινθ γκρινιάζει κάθε φορά που του κλείνει διαφορά ο Λεκλέρ το κάνει γιατί σκέφτεται το καλό της ομάδας, γιατί έτσι του ήρθε ή γιατί υπάρχει συνεννόηση από πριν; Προφανώς το τρίτο και πλέον ο Λεκλέρ το έχει πει ανοιχτά. Όταν υπάρχει συμφωνία υπέρ του Λεκλέρ δεν τηρείται ή τηρείται με τα χίλια ζόρια, ενώ αυτός ο ηλίθιος (κατά τον ίδιο) την τηρεί κατά γράμμα. Και υπάρχουν ένα σωρό δεδομένα που το αποδεικνύουν έξω το αντίθετο βασίζεται στη συμπάθεια που τον έχουμε επειδή κάποτε ήταν στην ΜακΛάρεν. Γαμώ. :lol:

Τα πράγματα είναι απλά. Χωρίς να έχει γραφτεί πουθενά βάζω στοίχημα ότι ο Σάινθ δουλεύει για να πάει στη Red Bull και να μείνει ο Κολαπίντο στη Williams. Και κάνει αυτές τις βλακείες για να δείξει τι οδηγάρα που είναι και το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται αναξιόπιστος για νούμερο 2
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#877044 Geo συναίβει λογικά από συσσώρευση γεγονότων όπως αυτά που είδαμε χθες αλλά δεν είχαν βγει στην επιφάνεια στο παρελθόν.
Επίσης γιατί ειδικά χθες ήταν 3 φορές που ο Σάινθ έκανε ενέργειες για την πάρτη του και ο Λεκλέρκ στη μια δικιά του φορά, έκανε αμέσως στην άκρη.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#877047 Yugo να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφερόμουν σε δικές σου απόψεις, απλά απάντησα στο δικό σου ποστ για το γενικότερο κλίμα στο forum.
Λίγο πριν θα βρεις ποστ του τύπου τον κερδίζει κάθε 29 Φεβρουαρίου. Εσύ είσαι πιο μετριοπαθής.
Παράδειγμα ο καθόλου απόλυτος Corto που λέει εμένα υπερβολικό. :lol:

Στο Μεξικό που ήταν ξεκάθαρα πιο γρήγορος ο Sainz, θέλει να μας πείσει ότι αδικήθηκε ο Leclerc. Ε δεν συνέβει τι να κάνουμε. Απλά ζητούσε χαμηλότερο ρυθμό εφόσον δεν απειλουνταν για να προστατέψουν τα λάστιχα, αυτό μεταφράζεται στο ότι ήταν πιο αργός ο Sainz...

Όσο για την στρατηγική Corto δεν χρειάζεται να είσαι υπερεγκεφαλος για να καταλάβεις ότι όταν ζητάει ο Sainz pit stop γιατί έχουν πεθάνει τα λάστιχα και τον βάζουν 3 γύρους μετά, έχει δίκιο ο Sainz. Σχεδόν 10 sec έχασε σε αυτούς τους γύρους. Δεν είπαμε ότι σχεδίασε ιδιοφυή στρατηγική μέσα στο μονοθέσιο, να μπει λίγο πιο νωρίς ζήτησε.
Αν έχεις τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στα pit wall των Ferrari και McLaren καλώς, εγώ τους έχω μηδενική.
Εδώ κράζουν όλη την ώρα Lewis και Max που οι ομάδες τους είναι σχεδόν αλάνθαστες.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#877050 Όπως τα λένε ο Yugo και o Corto και λίγα του χώνουν κατ' εμέ. Η τραγική του κίνηση στο Μπακού για μένα ήταν ό,τι χειρότερο και έδειξε ακριβώς και τη μετριότητά του αλλά και το πού γράφει και την ομάδα και τον Leclerc. (εντωμεταξύ πέταξε και χτες ένα "γουάτ χάπεντ").

Και δεν δέχομαι επιχειρήματα του τύπου "αφού τον διώχνει η Ferrari κλπ". Έχει συμβόλαιο για όλο το '24 με τη Ferrari, φοράει τη στολή της Ferrari και πληρώνεται αδρά από τη Ferrari. Το ότι η Ferrari διαχειρίστηκε έτσι την υπογραφή Hamilton είναι άλλο θέμα, είναι αποκλειστικά δικαίωμά της και υποθέτω ότι έχει να κάνει κυρίως με τον Hamilton.

Επίσης, κάτι που δεν έχει αναφερθεί πουθενά και από κανέναν είναι ότι όλο αυτό το διάστημα που έχουμε μάχη (κλαίω) για το πρωτάθλημα οδηγών, ο Leclerc είναι πολύ πιο κοντά στη δεύτερη θέση του Norris από ό,τι ο Norris στον Verstappen. Είναι θέμα γοήτρου να την κατακτήσει, όχι μόνο για την επιβράβευση της εξαιρετικής χρονιάς που διανύει (δεν έχει τερματίσει κάτω από την 5η θέση φέτος), αλλά και για την ίδια τη Ferrari αν τελικά δικός της οδηγός είναι runner-up του Verstappen φέτος. Αλλά όχι, να μη στεναχωρήσουμε τον Καρλίτο (και την Πόπη) και αρχίσει να αποκλείεται από το Q1.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#877052 Πλάκα πλάκα στο Μπακού αν είχε κάτσει πίσω από τον Λεκλέρ θα είχε 15 πόντους και ο Νόρις 4 λιγότερους. Σύνολο 19. Μιλήστε τώρα για το καλό της ομάδας. 5 πόντους θα ήταν η διαφορά για το κύπελλο αδιαφορίας.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#877054 Πολλοί αγώνες θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς για το φετινό κατασκευαστών, αλλά αν είχα να επιλέξω έναν, ξεκάθαρα Μπακού...

|λογοκρισία| του Λεκλέρκ που για να προστατεύσει τα λάστιχα δίνει ευκαιρία για βουτιά στον Πιάστρι, πιστεύοντας ότι θα περάσει μετά. Ο οποίος Πιάστρι και στο προσπέρασμα του στο Λεκλέρκ αλλά και στην άμυνα μετά είχε βοήθεια από το μίνι DRS της Μακλάρεν, πράγμα που δεν περίμενε ο Λεκλέρκ.
7+7=14 βαθμοί μόνο από αυτό και 15+4=19 από την καύλα του Σάινθ να περάσει το Λεκλέρκ που έφερε το επεισόδιο με τον Πέρεζ.
Ο οποίος Σάινθ πλησίασε το Λεκλέρκ στο τέλος μόνο γιατί ο Μονεγάσκος έφαγε όλον τον αγώνα να γλιστράει και να λυσσάει να περάσει τον Πιάστρι (θυμάστε το βίντεο με τους δύο να παντιλικιάζουν ταυτόχρονα).
Ο Σάινθ άπλας κρατούσε λάστιχο χωρίς να προσπαθήσει για τη νίκη, ώστε αν στο τέλος ο άλλος ο |λογοκρισία| φάει τα λάστιχα του, να κάνει την κίνηση και να δείξει ότι τον πέρασε...
33 βαθμοί ζημιά μόνο το Μπακού... :help:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#877055 Εικόνα
Εν τω μεταξύ κοίτα να δεις τώρα...
Έχει κερδίσει ο μεσαίος.
Δεύτερος ο δεξιά μας, ο οποίος δεν πολυγουστάρει κιόλας να πούμε την αλήθεια που κέρδισε ο μεσαίος.
Όπου δεν πολυγουστάρει επιπλέον, γιατί τρίτος είναι αυτός που έχει χωθεί(κρυφτεί καλύτερα) εκεί πίσω αριστερά στο κάθισμα της Phantom και ο οποίος όλως τυχαία είναι αυτός που του έφαγε τη θέση από του χρόνου. Πως να μην έχει γραπωθεί από την πόρτα το παληκάρι, του έχουν σπάσει την ψυχολογία, σακατεμένο θα μας τον φέρετε. :roll:
Εμ ρε καρλίτο, δώσε το ρημάδι το πόντιουμ στον σαρλ να ξεχαρμανιάσει λίγο, να πει 2 κουβέντες με τον σερ πάνω κει στις σhαμπάνιες... :s_hang
Άβαταρ μέλους
By ripper
#877106 Δηλώσεις Sainz μεταφρασμένες:

"Ήμασταν μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον και είχαν ήδη περάσει μερικοί γύροι από τότε που ζήτησα να μπω για pit stop. Οπότε και οι δύο χάναμε πολύ χρόνο. Έπρεπε να αφήσω τον Σαρλ να περάσει. Δεν θα πω ψέματα, είμαι αρκετά δυσαρεστημένος γι’ αυτό. Αλλά η Mercedes ήταν απλώς πιο γρήγορη”
"Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το team radio και τα μέσα για να παραπονιέμαι ή να κριτικάρω. Προτιμώ να το κάνω κεκλεισμένων των θυρών γιατί δεν υπάρχουν ποτέ καλά αποτελέσματα από τέτοιου είδους σχόλια. Η όλη κατάσταση ήταν λίγο ακατάστατη και είμαι ο πρώτος που δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είναι αυτό που είναι”
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#878280 Γιατι τοσο μισος ωρε συντροφε Κορτο? Επειδη (για μια ακομα φορα) μου βγηκε σωστη η προβλεψη και αποδειχτηκε οτι το εχει ευκολο το ΚΡΑΚ ο δικος σου? :hmmm:

Corto Maltese έγραψε:Το τι είπε ο Τζορτζης Πριξ έχει ελάχιστη σημασία γιατί είναι καράσχετος όπως όλοι μας

Σε τιμαει που παραδεχεσαι οτι εισαι καρασχετος. Θελει @@ για να το παραδεχτεις δημοσια. Αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μπω στον ιδιο κουβα με σενα και τον πολυ τον κοζμο!

Corto Maltese έγραψε:και συν τοις άλλοις προτιμούσε τα ανύπαρκτα ξεζουμισόμετρα

Τα ξεζουμισομετρα που λες, ειναι στην ουσια η ΜΟΝΗ ασφαλης συγκριση αναμεσα σε οδηγους. Δηλαδη αυτη αναμεσα σε ομοσταβλους με το ΙΔΙΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ. Γιατι το αλλο ακρο ειναι οι γελοιοτητες που μας ελεγες εσυ, οτι στους τοσους πρωτους αγωνες ο Μαξ εχει μονο τοσες νικες και ο Λεκλερκ εχει τοσες, οποτε ο Μονεγασκος ειναι καλυτερος. Δηλαδη βγαλσιμο απο τη συναρτηση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, του μονοθεσιου που οδηγαει ο καθενας.

Corto Maltese έγραψε:από τα υπαρκτά διαγράμματα τηλεμετρίας

Αν σου φερω μια τηλεμετρια και μου τη διαβασεις, μα τη μπαναγια θα σου στησω κωλο.
Φυσικα δε σου ζηταω να κανεις κι εσυ την ιδια θυσια οταν θα στη διαβασω/εξηγησω εγω την τηλεμετρια. Απο εσενα ζηταω απλα να μην πετας λεξεις με τις οποιες δεν εχεις καμια επαφη!

Corto Maltese έγραψε:και φυσικά δεν είναι εδώ να μας τα πει, οπότε στα παπάρια μας οι απόντες.

Εγω δεν ειμαι παρον, αλλα τα γραπτα μου μενουνε. Και η προβλεψη για τον Φεττελακο το καλο παιδι (που μετα το ρομπιλικι μεσα στις πιστες αρχισε να μαζευει γοπες απο τις εξεδρες για να παρει κρεντιτς)... Και η προβλεψη για τον (ταχυτατο) Λεκλερκ που δεν αντεχει την πολυ την πιεση... Και η προβλεψη για τον Φονεα οτι θα τον καταντησει 2.7ακις τον ΠΑΡΑΛΙΓΟ 8ακις.

Εδω μας εχεις πρηξει εσυ τα παπαρΓια με το τι ειπες στον γιο σου και τι σου ειπε ο γιος σου και με τι γελατε με το γιο σου και τι μαθημα εδωσες στο γιο σου, το οποιο παλικαρι (ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ :s_roses ) δεν ειναι καν μελος του φορουμ. Και θα μιλησεις ετσι αισχρα για μενα που ειμαι μελος, εστω και δευτεροκλασσατο? :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#878373 Ήθελε τεράστια προσπάθεια σε ένα μικρό ποστ που έγραφα ότι λες |λογοκρισία| να γράψεις τόσα πολλά, απλά για να με επιβεβαιώσεις