Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
17%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
33%
0
N/A
1
17%
1
17%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
17%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By STK
BARHonda έγραψε:
Ο κανονισμός ρητά ορίζει ότι απαγορεύεται να διασχίσεις κάθετα την γραμμή που χωρίζει τα πιτς από την πίστα

Προβλεπόμενη ποινή 5δ. Πιο πρόσφατο παράδειγμα Hamilton στη Αυστρία φέτος

https://www.formula1.com/en/video/2024- ... 6446818972

Πιο slam dunk ποινή δεν γίνεται

Ο Hamilton μπήκε στα pits.
Ο Sainz όχι.
Αυτή είναι η διαφορά.
Και γενικά το κάνουν αυτό, όπως για παράδειγμα στην Αυστρία (το να την πατάνε όταν δεν μπαίνουν).
Μόνο στο Μπακού απαγορεύεται, με σχετική οδηγία.

Corto Maltese έγραψε:Πιστεύω ότι αν και έτσι θα χαθεί το γκαραζιέρηδων, ότι έκανε σήμερα ο Σάινθ είναι αιτία απόλυσης. Μπέρμαν και όπου πάει. Έτσι κι αλλιώς εγώ στη θέση του Λεκλέρ θα έκανα βόλτα στους τελευταίους δύο αγώνες.

Δε θα διαφωνήσω.
Αλλά αν κριθεί στον τελευταίο αγώνα, δεν προλαβαίνει να τρέξει ο Bearman...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
STK έγραψε:
BARHonda έγραψε:
Ο κανονισμός ρητά ορίζει ότι απαγορεύεται να διασχίσεις κάθετα την γραμμή που χωρίζει τα πιτς από την πίστα

Προβλεπόμενη ποινή 5δ. Πιο πρόσφατο παράδειγμα Hamilton στη Αυστρία φέτος

https://www.formula1.com/en/video/2024- ... 6446818972

Πιο slam dunk ποινή δεν γίνεται

Ο Hamilton μπήκε στα pits.
Ο Sainz όχι.
Αυτή είναι η διαφορά.
Και γενικά το κάνουν αυτό, όπως για παράδειγμα στην Αυστρία (το να την πατάνε όταν δεν μπαίνουν).
Μόνο στο Μπακού απαγορεύεται, με σχετική οδηγία.

Τα έχεις κάπως μπερδεμένα στο μυαλό σου.

https://x.com/cl16__fanpagefr/status/18 ... MY1arnPkpQ

H γραμμή του pitlane ξεκινάει πολύ πριν την αρχή του βίντεο. Εάν θες να μπεις (όπως και στο Μπακού που ανέφερες), θα πας αριστερά από τη γραμμή. Δεν μπορείς να πας αριστερά από τη γραμμή για κανέναν άλλο λόγο πλην του να θες να μπεις στα πιτς. Και το (ξανα)τονίζω, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και ασχέτως πίστας, απαγορεύεται να την διασχίσεις έτσι όπως έκανε ο Sainz

Το αστείο είναι που του δώσανε track limits warning
Άβαταρ μέλους
By STK
#876892 Πιο ξεκάθαρα δε γινόταν να το πω ότι ήταν διαφορετικές περιπτώσεις με αυτό που ανέφερες πιο πάνω.
Είναι εντελώς άλλο αυτό που έδειξες με Hamilton στην Αυστρία.
Ο κανονισμός που ανέβασες αφορά τα μονοθέσια που μπαίνουν στα pits.
Και γι αυτό δεν έδωσαν τίποτα.
Και προφανώς "συγχωρούν" το περιθώριο λάθους κάποιου να νομίζει ότι θα μπει και τελικά να μην είναι έτοιμη η ομάδα.
Ουσιαστικά δηλαδή δεν έκρινε τίποτα. Μόνο στη Ferrari έκανε κακό το ότι δεν ήταν έτοιμοι.
Τόσο απλά.
Πάμε παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#876894 Καλα ξεκουμπιδια Καρλος Σαινθζ. Απο την αρχη μου φανηκες μιρλας, αν και ξερεις πώς να κρυβεις και τη μιρλα και τη μετριοτητα.

Πραγματικα θελει ταλεντο να καταφερεις να πεισεις τοσο κοσμο οτι εισαι ισος με τον Leclerc, οταν τεσσερα χρονια τωρα εχεις καταφερει να τον κερδισεις μονο οριακα και μονο στην καλη σου μερα.
Άβαταρ μέλους
By STK
sparticle έγραψε:Καλα ξεκουμπιδια Καρλος Σαινθζ. Απο την αρχη μου φανηκες μιρλας, αν και ξερεις πώς να κρυβεις και τη μιρλα και τη μετριοτητα.

Πραγματικα θελει ταλεντο να καταφερεις να πεισεις τοσο κοσμο οτι εισαι ισος με τον Leclerc, οταν τεσσερα χρονια τωρα εχεις καταφερει να τον κερδισεις μονο οριακα και μονο στην καλη σου μερα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#876900 Αυτή είναι πιο άσχετη από τον Πουρναρακη μωρέ. Πόνεσε το μυαλό μου με την χαζή
Άβαταρ μέλους
By bibendum
sparticle έγραψε:Καλα ξεκουμπιδια Καρλος Σαινθζ. Απο την αρχη μου φανηκες μιρλας, αν και ξερεις πώς να κρυβεις και τη μιρλα και τη μετριοτητα.

Ισως είναι και κατόρθωμα του Λεκλερ απο την ανάποδη ε…
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#876904 Κι ο Λεκλέρ τα ίδια έφτιαχνε με τον Φετελάκο. Του λέγανε κάτσε πίσω απ' το Νο1 κι αυτός ορμούσε , συνήθως με επιτυχία. θυμάμαι και μια στούκα μεταξύ τους αλά Μάγνουσεν-Μονακό στην οποία παραδέχτηκε οτι έφταιγε , "είδα ανοιχτό διάδρομο στη στροφή και τρούπωσα" .
I am with Popi. Η οποία βεβαίως-βεβαίως είναι φίλη της οικογένειας Σάϊνθ απ'τις εποχές που ο μπαμπάς έτρεχε στα Ακρόπολης.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#876906 Η οικογένεια Σαινθ το γνωρίζει αυτό; :roll:

Όχι για να δείτε ποιοι κάνουν καριέρα ως ειδήμονες σε οποιοδήποτε άθλημα στην ελλάδα . :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#876908 Ποιον οδηγό ξεχωρίζετε τα τελευταία χρόνια και ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος;

Εμένα ο αγαπημένος μου οδηγός τον οποίο υποστηρίζω και θα υποστηρίζω είναι ο Carlos Sainz. Είναι ο γιος ενός από τους καλύτερους μου φίλους, τον ξέρω από τότε που γεννήθηκε, ξέρω πως με τα βήματα που κάνει μόνο ανοδική πορεία θα έχει και φαίνεται μιας και φέτος θα οδηγεί με τα χρώματα της Ferrari.

https://anatropespress.blogspot.com/202 ... t_641.html

Ό,τι δηλώσεις , είσαι . :s_dunno

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:

Ισως είναι και κατόρθωμα του Λεκλερ απο την ανάποδη ε…

https://www.threads.net/@eyesonmonaco/p ... MUIni1cW-w

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#876914 Καλά η Πόπη... :omg:

Πέρα από το σύνολο του ποστ της.

Εκεί που λέει ότι ο Σάινθ πέρασε πιο γρήγορα το Μαξ ενώ ο Λεκλέρκ όχι και τόσο... :help:
Μα ο Μαξ ήταν στο DRS του Σάινθ για 2.5 γύρους αφού τον πέρασε ο Ισπανός.
Επίσης για άλλον 1.5 γύρο ήταν στο 1"-1.1", έτσι ακόμα και χωρίς DRS, ο Μαξ έπαιρνε καθόλου αμελητέο slipstream στην αχανή ευθεία και κέρδιζε τουλάχιστον 0.3".
Πως το κάνεις αβαβά αυτό μόνο εσύ ξέρεις Πόπη... :metalo:
Λέγοντας απλά ότι ο Μαξ ήταν καλός στα κλειστά κομμάτια, ως αιτία της καθυστέρησης του Λεκλέρκ να περάσει.

Αν θέλουμε να είμαστε και λίγο πιο κακεντρεχείς, το Σάινθ τον βόλεψε πολύ που έμεινε για τους 4 αυτούς γύρους με το Μαξ τόσο κοντά του.
Γιατί ο Λεκλέρκ και έχασε χρόνο προσπαθώντας να περάσει το Μαξ και η φθορά των ελαστικών του ήταν σημαντική αφού έμεινε σε βρώμικο αέρα για 4 επιπλέον γύρους.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#876920 Καλά όποιος νομίζει ότι ο Σάινθ και καλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Μαξ καλύτερα ας το γυρίσει στο κέρλινγκ. Ο άνθρωπος είναι καλό χέρι, ιδανικός για Νο2 σε ομάδες επιπέδου RBR ή Μερτσέντα και δεν πήγε καν στην Άουντι επειδή κατά βάθος είναι ένα απύθμενο εγώ χωρίς το αντίστοιχο ταλέντο. Και αυτό είναι κάτι που κανείς δε θέλει στο δεύτερο μονοθέσιό του. Θα μου πεις, ο Χάμιλτον; Ο Χάμιλτον είναι ο Χάμιλτον, τι λέμε τώρα;

Τώρα, εγώ να δεχθώ ότι η Πόπη έχει το τηλέφωνο του μεγάλου και ο μεγάλος όταν έρχεται στην Ελλάδα (ποτέ) μπορεί και να την έχει πάρει ένα τηλέφωνο. Η πλάκα είναι ότι και ο Τάκης αισθάνεται το ίδιο για τον Σάινθ, απλά επειδή βρίσκεται με το μυαλό του είναι φίλος φίλου (κύπριος).

Λεκλέρκ τώρα. Η Φερράρι είναι το μέρος στο οποίο θες να είσαι. Είναι ένα επίτευγμα από μόνο του. Άρα όταν είσαι στη Φερράρι κάνεις και λίγο τον |λογοκρισία|. Λες θα κάνω ότι μου πούνε και κάποτε αυτό θα γυρίσει υπέρ μου. Αυτό όμως ισχύει σε ομάδες που μπορούν να κάνουν στοιχειώδη εκτίμηση της οδηγικής αξίας και η Φερράρι πλέον έχει απωλέσει πλήρως αυτή την ικανότητα. Οι ομάδες που ξέρουν τι έχουν στο τιμόνι, έχουν και σαφές πλάνο. Αλλά με τον Λεκλέρ πραγματικά δεν υπάρχει κανένα πλάνο. Από το μακρινό πλέον 2019 και τη Σιγκαπούρη που η ομάδα του τον έκανε undercut από τον Φέτελ, αντί να του μπουστάρει την αυτοπεποίθηση με 3 σερί νίκες και αχνές ελπίδες για τίτλο, μέχρι και σήμερα, το μοτίβο είναι το ίδιο. Και σε ένα σπορ που οι διαφορές είναι στα χιλιοστά, αυτή είναι η διαφορά της νίκης με την ήττα. Στον Σάινθ χαρίστηκε με ξαδιάντροπο τρόπο νίκη στο Μεξικό λέγοντας 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) φορές στο ράδιο τον Λεκλέρ να πάει πιο αργά, προφανέστατα ως αντάλλαγμα για να χτυπήσει η Φερράρι το γκαραζιέρηδων. Οπότε για να μην κάνει βόλτες ο Σάινθ τον αφήνουμε να πάρει μία νίκη ανενόχλητος. Και τώρα; Γιατί να μην κάνει βόλτες ο Λεκλέρ. Σοβαρά τώρα; Τι θα τον πούνε για να βουτήξει στα φρένα; Δηλαδή περίμενε ο Βασέρ να μασήσει ακόμα ο αρχιφλώρος ο Λεκλέρ με το Σαρλ Σαρλ; Ή υπάρχει ένας άνθρωπος που νομίζει πως ο Λεκλέρ μονολογούσε και είχε ξεχάσει "κατά λάθος" ανοιχτό το ράδιο; Και ακόμα και για του χρόνου τώρα, όταν ο ένας διεκδικητής θα έχει έναν ρούκι και ο άλλος έναν τίποτα, στη Φερράρι και την ΜακΛάρεν θα τρώνε τα σκώτια τους.

Καλά θα πάει κι αυτό.