Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#866413 To ζουμί είναι στην τελευταία παράγραφο:

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος παραμένει ακόμα συγκρατημένος. Οπως ανέφερε, οι γιατροί που επιστρέφουν αποτελούν μέχρι σήμερα την εξαίρεση καθώς το σύστημα δεν έχει επιτύχει να γίνει ακόμα ελκυστικό προσφέροντας υψηλότερους μισθούς ή καλύτερα ωράρια. Ετσι, οι γιατροί που κάνουν καριέρα δυσκολεύονται να αφήσουν τα πλεονεκτήματα του εξωτερικού: αξιοκρατία, υψηλοί μισθοί, ευκαιρίας συνεχούς εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Όχι οι ελάχιστες εξαιρέσεις που αγνόησαν τα χτυπητά μειονεκτήματα του συστήματος και επέστρεψαν για άλλους λόγους (που προφανώς είναι σεβαστοί, δεν ιεραρχούν όλοι οι άνθρωποι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο).

Κάτι που ισχύει για πολλούς άλλους κλάδους, από ανειδίκευτους μέχρι πολύ εξειδικευμένους. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2010 έχουν φύγει πάνω από 600Κ άνθρωποι και έχουν γυρίσει ελάχιστοι... Και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι γνωρίζω στον ιδιωτικό τομέα (και λόγω δουλειάς γνωρίζω πολλούς), με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν σοβαρά παράπονα με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Από ωράρια, απολαβές, συνθήκες εργασίας, αντιμετώπιση από τους εργοδότες, κτλ. Πχ γνωρίζω μία μόνο εταιρεία που το ωράριο τηρείται αυστηρότατα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και αν τους πάρεις τηλέφωνο μετά το ωράριο, δεν το σηκώνει ΚΑΝΕΙΣ! Και πολύ καλά κάνουν. Και να σημειώσω πω η συγκεκριμένη εταιρεία πάει γ@μιόντας σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Δεν λέω, καλές οι ιστορίες με τις ελάχιστες επιστροφές ξενιτεμένων, αλλά θα πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι έχουμε κάνει λάθος και τόσοι πολλοί εργαζόμενοι είναι τόσο άσχημα και γιατί η πλειοψηφία όσων έφυγαν δεν σκέφτεται καν να γυρίσει (και σημαντικό κομμάτι όσων είναι εδώ σκέφτονται σοβαρά να φύγουν)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:To ζουμί είναι στην τελευταία παράγραφο:

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος παραμένει ακόμα συγκρατημένος. Οπως ανέφερε, οι γιατροί που επιστρέφουν αποτελούν μέχρι σήμερα την εξαίρεση καθώς το σύστημα δεν έχει επιτύχει να γίνει ακόμα ελκυστικό προσφέροντας υψηλότερους μισθούς ή καλύτερα ωράρια. Ετσι, οι γιατροί που κάνουν καριέρα δυσκολεύονται να αφήσουν τα πλεονεκτήματα του εξωτερικού: αξιοκρατία, υψηλοί μισθοί, ευκαιρίας συνεχούς εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.
Όχι οι ελάχιστες εξαιρέσεις που αγνόησαν τα χτυπητά μειονεκτήματα του συστήματος και επέστρεψαν για άλλους λόγους (που προφανώς είναι σεβαστοί, δεν ιεραρχούν όλοι οι άνθρωποι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο). ...
Δεν αγνόησαν τα μειονεκτήματα, τα παρέκαμψαν κάνοντας ιδιωτικό επάγγελμα χωρίς να εξαρτώνται από τους πενιχρούς μισθούς και όπου επικρατεί σχετική αξιοκρατία. Όχι ότι μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, το να μπει γιατρός στο ΕΣΥ σε κάποια από τις ελάχιστες κανονικές θέσεις απαιτεί Ιώβεια υπομονή και άλλα... ενώ για Πανεπιστημιακή θέση... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Δεν αγνόησαν τα μειονεκτήματα, τα παρέκαμψαν κάνοντας ιδιωτικό επάγγελμα χωρίς να εξαρτώνται από τους πενιχρούς μισθούς και όπου επικρατεί σχετική αξιοκρατία. Όχι ότι μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, το να μπει γιατρός στο ΕΣΥ σε κάποια από τις ελάχιστες κανονικές θέσεις απαιτεί Ιώβεια υπομονή και άλλα... ενώ για Πανεπιστημιακή θέση... :lipsealed:

Γιατί, το ελεύθερο επάγγελμα δεν έχει μειονεκτήματα στην Ελλάδα σε σχέση με μία πολιτισμένη χώρα; :lol: :lol:

Για να μην αναφέρω ότι τα παιδιά σου θα πάνε στα ίδια σχολεία, θα χρησιμοποιείς τους ίδιους δρόμους, κτλ., με όλους εμάς.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#866525 Ακριβως.Ειλικρινα δε βρίσκω κανένα λόγο να επιστρέψει κάνεις,ειδικά με το χάλι που επικρατεί τη τελευταία δεκαετία σε όλα τα επίπεδα της ζωής στην Ελλάδα.
Και η δικιά μου απόφαση να γυρίσω το 2007 λάθος ήταν τελικά.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#876541 Επιλογές,αποφάσεις ...................

Τον Οκτώβρη παραιτήθηκα απο την εταιρία.

Τον Οκτώβρη ξεκίνησα ιδιωτικά την ίδια δουλεια με τον ίδιο πελάτη.

Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.
Κάλιο 10 και στο χέρι παρά 5 και καρτέρι ( δεν το έχω γράψει λάθος)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:Επιλογές,αποφάσεις ...................

Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.

Σιδεροκεφαλος Βασίλη και καλή αρχή. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Serf
#876545 Καλή (νέα) αρχή. Πώς θα διαχειριστείτε τυχόν άδειες σου δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική, όπως με τον πρώην εργοδότη σου;

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Serf έγραψε:Καλή (νέα) αρχή. Πώς θα διαχειριστείτε τυχόν άδειες σου δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική, όπως με τον πρώην εργοδότη σου;

.

Ευχαριστώ
Και πριν δουλευα πάνω απο 100 μέρες την φορά,συνήθως κοντά στις 110.Η συμφωνία τώρα είναι κάθε 4 μηνες 2 εβδομάδες πληρωμένη άδεια.Θα βρίσκω εγώ αντικαταστάτη ή θα βρίσκει ο ίδιος.Αυτή τη στιγμή έχω κανονίσει να έρθει συνάδελφος για 2 εβδομάδες καθώς θα φύγω μέσα στην εβδομάδα,δουλευω συνεχώς απο τις 11-07.
Υπάρχει και η εναλλακτική της πρώην εταιρίας μου , χωρίσαμε φιλικά αφού πήραν χρήματα για να με αφήσουν ελευθερο,θα ήταν παραπάνω απο happy να καλύπτουν τις διακοπές μου.
PaNick67 έγραψε:

Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.

Σιδεροκεφαλος Βασίλη και καλή αρχή. :s_thumbsup

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By g8777

Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.

Καλη αρχη Βασλακο. :s_thumbsup :s_roses
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#876556 ευχομαι τα καλυτερα Βιλλ!
Άβαταρ μέλους
By markvag

Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.

Billy, εύχομαι να σου πάνε όχι όπως τα θέλεις - περιμένεις, αλλά πολύ καλύτερα! :metalo: :metalo: