Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#875300 Όπως γράφω και στο θέμα, πλησιάζει η ώρα να αντικαταστήσω το Dodge Caliber 1.8 μετά από 18 γεμάτα χρόνια και 266.000 χιλιόμετρα. Αδιαπραγμάτευτα δεδομένα είναι τα i) diesel και ii) αυτόματο κιβώτιο. Το budget είναι 20-25.000€ maximum και βλέπω μεταχειρισμένα, μια και τα καινούρια είτε κοστίζουν 30+, είτε είναι βενζινοϋβριδικά, είτε ηλεκτρικά. Αποκλείονται επίσης roadster και compact. Στην οικογένεια υπάρχει το Citroen C3, οπότε δεν ενδιαφέρομαι για μικρό, εκτός αν τα λεφτά που περιμένω δε θα φτάσουν, οπότε θα βολευτώ με κανα Renault Clio (dimvii ακούει; ).

Έκανα ένα ψαξιματάκι σήμερα στο καρ.γρ (diesel, αυτόματο, 2018-2024, ατρακάριστο, SUV/Crossover και Λιμουζίνα/Sedan). Ξεχώρισα/μ'άρεσαν τα εξής:

Audi Q2 (1.6TDi, 116hp)
BMW X1 (1.6, 116hp)
Citroen C4 (1.5, 130hp)
Citroen C5 Aircross (1.5, 130hp)
DS3 (1.5, 130hp)
DS7 (1.5, 130hp)
Mercedes CLA180 (1.5, 109hp)
Mercedes GLA180 (1.5, 109hp)
Peugeot 2008 (1.5, 130hp)
Peugeot 3008 (1.5, 130hp)
Renault Talisman (υπερτούμπανο, δε το γνώριζα καν) 1.6, 150hp
Skoda Superb (1.6, 120hp ή 2.0, 150hp)

Από όλα αυτά, το μόνο που "γνωρίζω" είναι το Superb το δίλιτρο, μια και το έχει ο αδερφός μου σε αυτόματο και diesel. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από επιδόσεις, προβλήματα, κτλ. Βοηθήστε τον αναποφάσιστο και άσχετο..
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#875310 Λιτός, απλός, περιεκτικός. Το περίμενα πως κάποιος θα το πει, εγώ δε γνώριζα καν το μοντέλο. Μου είχε πει και ο dimvii κάποια site για αγορά αυτοκινήτου απο εξωτερικό, και είδα ότι παίζουν και Γαλλία και Γερμανία τα Talisman...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#875314 Μου φαίνεται άκυρο να δώσεις τόσα λεφτά για μτχ. Δεν υπάρχει κάτι να συμβιβαστείς; Γιατί όχι υβριδικό; Πετρέλαια έχουν μειωθεί πλέον
Άβαταρ μέλους
By edmond
#875318 Το καλό είναι ότι είσαι ανοικτός σε ένα μεγάλο range "όγκου" αυτοκινήτου. Ζητάς δλδ από Q2 μέχρι Superb.
Το κακό είναι ότι επίσης είσαι ανοικτός στο range αυτό!
Επίσης, έχεις βάλει στο μάτι μερικά μοντέλα της psa με τον προβληματικό -ελέω adblue- 1.500άρη. Το C5 aircross είναι μεγάλο αμάξι, το πήρε γείτονας στη δουλειά και το φχαριστιέται μιας και πάει απαραίτητα μια φορά το μήνα στο χωριό του κάπου στην Κατερίνη τιγκαρισμένος με πράγματα, θειάδες, μπαρμπάδες κλπ.
Για κανά Xtrail (το προηγούμενο προφανώς) έχεις δει; Μεγάλο αμάξι κι αυτό, το βάζω υπερατού έναντι ενός qq ας πούμε με ντίζελ και διπλοσύμπλεκτο.
Καταλήγουμε δλδ σε τάλισμαν στέισον :inlove: :inlove: :superman:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Το καλό είναι ότι είσαι ανοικτός σε ένα μεγάλο range "όγκου" αυτοκινήτου. Ζητάς δλδ από Q2 μέχρι Superb.
Το κακό είναι ότι επίσης είσαι ανοικτός στο range αυτό!
Επίσης, έχεις βάλει στο μάτι μερικά μοντέλα της psa με τον προβληματικό -ελέω adblue- 1.500άρη. Το C5 aircross είναι μεγάλο αμάξι, το πήρε γείτονας στη δουλειά και το φχαριστιέται μιας και πάει απαραίτητα μια φορά το μήνα στο χωριό του κάπου στην Κατερίνη τιγκαρισμένος με πράγματα, θειάδες, μπαρμπάδες κλπ.
Για κανά Xtrail (το προηγούμενο προφανώς) έχεις δει; Μεγάλο αμάξι κι αυτό, το βάζω υπερατού έναντι ενός qq ας πούμε με ντίζελ και διπλοσύμπλεκτο.

Τα Renault όμως ενώ έχουν ασπαστο κινητήρα το διπλοσυμπλεκτο της είναι ερωτηματικό..
Το Talisman δε, παίζει να μην ήρθε επίσημα;

Η μόνη ασφαλής επιλογή σε τέτοια κιβώτια είναι τα VAG, τα έχουν χρόνια, τα βελτιωσανε, μάθανε τα χούγια τους.

Κάτι τέτοιο;
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... da-octavia
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Μου φαίνεται άκυρο να δώσεις τόσα λεφτά για μτχ. Δεν υπάρχει κάτι να συμβιβαστείς; Γιατί όχι υβριδικό; Πετρέλαια έχουν μειωθεί πλέον

Κάνουμε αρκετούς συμβιβασμούς στη καθημερινότητα, το αυτοκίνητο δεν είναι και δε θα γίνει ένας από αυτούς :rtfm: :lol: Σχετικά με τα υβριδικά, δε με αφορά η μόδα των ηλεκτρικών και της σωτηρίας της γης με τη κλιματική αλλαγή, λες και τα θερμικά καταστρέφουν το πλανήτη. Ας σταματήσουν τους πολέμους, τις δοκιμές με τα πυρηνικά, τα χιλιάδες αεροπλάνα και πλοία, μέχρι τα σάπια λεωφορεία και φορτηγά που κυκλοφορούν, και θα πάρω ηλεκτρικό μετά.

edmond έγραψε:Το καλό είναι ότι είσαι ανοικτός σε ένα μεγάλο range "όγκου" αυτοκινήτου. Ζητάς δλδ από Q2 μέχρι Superb. Το κακό είναι ότι επίσης είσαι ανοικτός στο range αυτό!
Επίσης, έχεις βάλει στο μάτι μερικά μοντέλα της psa με τον προβληματικό -ελέω adblue- 1.500άρη. Το C5 aircross είναι μεγάλο αμάξι, το πήρε γείτονας στη δουλειά και το φχαριστιέται μιας και πάει απαραίτητα μια φορά το μήνα στο χωριό του κάπου στην Κατερίνη τιγκαρισμένος με πράγματα, θειάδες, μπαρμπάδες κλπ. Για κανά Xtrail (το προηγούμενο προφανώς) έχεις δει; Μεγάλο αμάξι κι αυτό, το βάζω υπερατού έναντι ενός qq ας πούμε με ντίζελ και διπλοσύμπλεκτο.

Όντως, το range που έχω βάλει είναι και καλό και κακό, αλλά μένω αυστηρά σε αυτό. Το Xtrail δε το υπολόγισα, γιατί από τη Nissan είχα στο νου μου μόνο το QQ, που δε μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Το Τalisman μου αρέσει πολύ, όπως και το Superb, αλλά το sedan, όχι το station.

PaNick67 έγραψε:Τα Renault όμως ενώ έχουν ασπαστο κινητήρα το διπλοσυμπλεκτο της είναι ερωτηματικό..
Το Talisman δε, παίζει να μην ήρθε επίσημα; Η μόνη ασφαλής επιλογή σε τέτοια κιβώτια είναι τα VAG, τα έχουν χρόνια, τα βελτιωσανε, μάθανε τα χούγια τους.
Κάτι τέτοιο;
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... da-octavia

Όσο έχω ψάξει από χθες, δεν βρήκα να έχει έρθει επίσημα το Talisman, όλα εισαγωγή είναι. Αλλά και τι μ’αυτό;
Octavia με τίποτα, μου αρέσει η Scoda, αλλά όχι το Octavia (sorry giannik :oops: )
Άβαταρ μέλους
By dimik
#875343 Κάνεις πολλά χλμ σε εθνικές οδούς;
Σέρνεις τραιλερ, βάρκες κλπ;

Αν όχι δεν χρειάζεσαι πετρέλαιο και μόνο προβλήματα θα σου προκαλέσει έναντι της μειωμένης κατανάλωσης.

Αυτοκίνητο που δεν εισάγεται επίσημα ίσως έχει πρόβλημα με ανταλλακτικά και κυρίως με φανοποιιας.

Αν δεις προς X Trail κοίτα και CRV

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#875350 Κάνω αρκετά χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς (είμαι στη διαδικασία μετακόμισης στο εξοχικό, οπότε μόνο για τη δουλειά θα κάνω 20+20 χλμ καθημερινά) συν βόλτες και ταξίδια. Τρέιλερ ναι, υπάρχει και θα ήταν καλό να μπορώ να το κουβαλήσω εγώ, από το να παίρνω του πατέρα μου το αμάξι για να κάνω τις δουλειές μου.

Όπως είπα, το diesel είναι αδιαπραγμάτευτο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#875355 Το ταλισμαν ναι, δεν ήρθε ποτέ επίσημα.
Βαγκίτικο διπλοσύμπλεκτο μαξ 5-6ετίας, υποθέτοντας -όπως είπε παραπάνω ο σύντροφος, πως πλεον δεν σκορπάνε όπως στα αλήστου μνήμης πρώτης...νιότης.
Στο θέμα αυτό, θεωρώ πως τα ΕΑΤ8 του γαλλικού γκρούπ υπερέχουν.
Θα συμφωνήσω για CRV, παίζει και biturbo με 160 άλογα στο facelift, cοβαρό αμάξι.
Να προσθέσω και το Κόντιακ στις επιλογές, 2λιτρο πετρέλαιο, DSG δικίνητο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Στο θέμα αυτό, θεωρώ πως τα ΕΑΤ8 του γαλλικού γκρούπ υπερέχουν.

Το δίχως άλλο...
Όμως έχουμε το θέμα με το δοχείο adblue που δεν έχει λυθεί.
Στα καινούργια το αλλάζουν δωρεάν στην εγγύηση αλλά πόσο κοστίζει η αλλαγή εκτός;

Κοντιακ μετράει τρελά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#875361 Αντί για Clio
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... ult-captur

Ηonda με 43.000 χλμ αν κάνεις παζάρια
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... honda-cr-v

Αν είναι να μπλέξεις με το Group
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 34-audi-q3

Aν είναι να μπλέξεις γενικά
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 62-bmw-320
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 549-bmw-x1

και ο Ιάπωνας
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... an-x-trail
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dodger έγραψε:Σχετικά με τα υβριδικά, δε με αφορά η μόδα των ηλεκτρικών και της σωτηρίας της γης με τη κλιματική αλλαγή, λες και τα θερμικά καταστρέφουν το πλανήτη. Ας σταματήσουν τους πολέμους, τις δοκιμές με τα πυρηνικά, τα χιλιάδες αεροπλάνα και πλοία, μέχρι τα σάπια λεωφορεία και φορτηγά που κυκλοφορούν, και θα πάρω ηλεκτρικό μετά.

Από περιέργεια, έχεις οδηγήσει κανένα ηλεκτρικό; Όποιος επιλέγει ηλεκτρικό δεν το κάνει απαραίτητα για να σώσει το περιβάλλον ή επειδή θεωρεί πως είναι στη μόδα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#875378 To γνωρίζω. Έχει ο πεθερός μου υβριδικό Honda και πήγα βόλτα με Tesla (του αφεντικού μου), ο οποίος μου λέει: για μέσα στη πόλη είναι σούπερ, αν θες όμως να κάνεις ταξίδι χωρίς να μαρτυρήσεις (πχ να σκεφτεις να τρέξεις λίγο παραπάνω χωρίς να σκέφτεσαι να ανάψεις air condition, να ψάχνεις φορτιστή, κτλ) μόνο θερμικό.