Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:Ήλπιζα ότι τώρα που βγήκε το Garmin fenix8 θα έπεφταν οι τιμές του fenix7 αλλά δεν το βλέπω. Την κατάλαβα την πονηριά τους, δεν το έκαναν όπως η Apple που βγάζει το νέο μοντέλο στην ίδια τιμή και ρίχνει λίγο το περσινό. Έβγαλαν το 8 σε υπερβολικά υψηλές τιμές για πολύ λίγους και το παλιότερο 7 κρατάει την τιμή του.

παρε αγορι μου το epix 2 τιτανιο που το δινω σε σουπερ τιμη με 10 λουρια δωρο καθε χρωματος.Στειλε μου πμ αν θες
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Ήλπιζα ότι τώρα που βγήκε το Garmin fenix8 θα έπεφταν οι τιμές του fenix7 αλλά δεν το βλέπω. Την κατάλαβα την πονηριά τους, δεν το έκαναν όπως η Apple που βγάζει το νέο μοντέλο στην ίδια τιμή και ρίχνει λίγο το περσινό. Έβγαλαν το 8 σε υπερβολικά υψηλές τιμές για πολύ λίγους και το παλιότερο 7 κρατάει την τιμή του.
Και ξαφνικά, υποθέτω και ένεκα Black Friday, είδα μια τιμή πολύ καλύτερη από όλες τις άλλες για το καλό μοντέλο και από ποιοτικό κατάστημα. Η κόρη με ενθάρρυνε ("πόσο έχει, μόνο φράγκα εφτά, αφού το θέλεις πάρτο", που λέει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου) και έτσι το πάτησα το κουμπί. Αν λοιπόν όλα πάνε καλά περιμένω να παραλάβω κάποια στιγμή το Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar.
Εν τω μεταξύ πρέπει να μελετήσω με προσοχή το καταπληκτικό αλλά τεράστιο review του DC Rainmaker.
Αντε γιατί το υπάρχον 5S plus έχει παλιώσει αρκετά και δεν κρατάει πολύ και αργεί λιγάκι ενώ υστερεί και σε αρκετά κόλπα που μου αρέσουν. Όχι ότι δεν κάνει τη δουλειά του μια χαρά να λέμε την αλήθεια αλλά....

Και σήμερα μου έρχεται email ότι δεν το έχουμε άμεσα διαθέσιμο και θα σας ενημερώσουμε εν καιρώ και αν αργήσει πολύ θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας κλπ. Δηλαδή προς το παρόν, πάπαλα! :rant:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#877388 Το ρολογάκι αναμένεται μέσα στις επόμενες 1-2 ώρες. Το έχω ρίξει στη μελέτη του εγχειριδίου, έχει απίστευτα πολλά επιπλέον κόλπα από τη γενιά του 5 plus που έχω.

George_Prix έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παμ παρακατ... Ειδα οτι εχει μεσα στα αθληματα και μοτορσπορτς. ....
Με δεδομενο οτι σου κοβονται χερια-ποδια απο την κουραση, οτι ιδρωνεις και ανεβαζεις τρελους παλμους κι επισης οτι εχω δει στο νετ να το ζητανε πολλοι αλλοι σιμ ρεισερς, ειχα μια ελπιδα.
.... Ενας καλος χριστιανος μας σκεφτηκε και το εκανε πραξη με το εξης αππ:
https://apps.garmin.com/apps/4e86574b-1 ... 6417a40a1c
3 δολλαρια το ειχε μονο, καλη φαση. Παλι καλα που δε διαβαζει πετρολχετζ και δεν ηξερε ποσα παραπανω θα μπορουσε να με αρμεξει προκειμενου να κανω τη γκαβλα μου. Οσα και να ζητουσε, παλι χαλαλι του θα ελεγα :s_yes
Ο f3b έχει πάρα πολλές εξαιρετικές υλοποιήσεις (και δωρεάν).
Από το εγχειρίδιο της Garmin προτείνει συγκεκριμένη εφαρμογή για gaming. Κοιτάει στρες για να σου πει πότε είσαι έτοιμος, παλμούς και άλλα. Ίσως αξίζει να το τσεκάρεις.
https://www.overwolf.com/app/Garmin-Garmin_GameOn
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#878282 Μετα απο καμποσους δεινοσαυρους που ποσταρατε στο τοπικο με τα ρολογακια, αισθανομαι την αναγκη να σας επαναφερω στον 21ο αιωνα :shifty:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:93 χτύποι σε κατάσταση ηρεμίας; μου φαίνονται πολλοί.

Και στον Ζεωρζιο φαινονται πολλα τα 150 χιλιομετρα/ωρα σε δρομο ισιαδι με 3 λωριδες. Οποτε φανταζομαι οτι ο καθενας απο εμας ειναι διαφορετικος :)

Οχι πως νοιαζει και κανεναν, αλλα οσες επαναλληπτικες εξετασεις γινανε (αιματολογικες, καρδια, πνευμονια και τεστ κοπωσης) με 6 μηνες κομενο το τσιγαρο και μια σχετικη ασκηση που κανω, βγηκανε ΑΨΟΓΕΣ :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Μετα απο καμποσους δεινοσαυρους που ποσταρατε στο τοπικο με τα ρολογακια, αισθανομαι την αναγκη να σας επαναφερω στον 21ο αιωνα :shifty:
Εικόνα
Αυτό μοιάζει για amoled οπότε ή fenix 8 ή Epix. Δεν είναι το 8 γιατί το 8 έχει αλλιώτικη στεφάνη, δεν είναι το σκέτο Epix γιατί τότε θα είχε αριθμητικά τα δευτερόλεπτα στην περιφέρεια οπότε πρέπει να είναι το Epix 2 Pro. Μέγεθος μεγάλο το βλέπω στον καρπό άρα 51mm και μάλλον τιτάνιο βλέπω άρα και sapphire κρύσταλλο. Τοπ εργαλείο αλλά όχι και η τελευταία λέξη, εφόσον τώρα έχει βγει το 8 αυτό είναι last year.
Αλλά το λουράκι... αχ το λουράκι... Δεν νομίζω να έβγαινε με μεταλλικό λουράκι και το λουράκι από τη σειρά 7 ή τη D2 είναι αλλιώς. Μπορεί να είναι λουράκι από άλλη σειρά (μοιάζει με αυτό της σειράς Descent) αλλά αν δεν αγοράστηκε έτσι μπορεί να μην είναι καν της Garmin (τόσο που τα χρεώνει, περί τις 250 λίρες Αγγλίας, δεν περιμένω να υπάρχει αγοραστής).
Το θέμα μου είναι ότι το μεταλλικό λουράκι πρέπει να γεμίζει το χώρο, δεν μπορεί να βλέπω το δέρμα ανάμεσα στο λουράκι και το ρολόι.
Δεν νομίζω να είναι το γνήσιο της Garmin αλλά ακόμα και αυτά που αναφέρθηκαν δεν γεμίζουν καλά τον χώρο. Εκτός από το λουράκι της κορυφαίας και πανάκριβης σειρά Marq το οποίο δεν αφήνει κενό (μέταλλο απέξω, σιλικόνη από μέσα για πιο μαλακό, 269 το μεταλλικό και 429 το τιτάνιο, λίρες Αγγλίας). Οπότε τώρα ξέρετε ποιο λουράκι να πάρετε (αν και μπορεί να μην μπαίνει σε άλλα μοντέλα και νομίζω είναι μόνο σε 22mm).
EDIT: όντως δεν μπαίνει γιατί έχει επιπλέον μέταλλο στην από μέσα πλευρά που ακουμπάει στην κάσα που είναι λίγο διαφορετική, μερικοί προσπαθούν με λεπτότερο αξονάκι αλλά πετυχαίνουν αν φάνε το μέταλλο με dremel.
mousatos έγραψε:93 χτύποι σε κατάσταση ηρεμίας; μου φαίνονται πολλοί.
Δεν είναι θέμα φυσιολογικής παραλλαγής, 93 σε ηρεμία είναι πολλοί. Αλλά μπορεί να μοιάζει σε ηρεμία, δηλαδή δεν σκάβει ούτε τρέχει αλλά και μόνο αν πχ είσαι αγχωμένος/στρεσαρισμένος με σκέψεις μπορεί να ανεβάζεις.
Εγώ τώρα που είμαι ήσυχος, δεν εργάζομαι και κάθομαι ήρεμα στο γραφείο μου έχω 48... τη νύχτα πέφτω και κάτω από 45.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:
sknipper έγραψε:... τη νύχτα πέφτω και κάτω από 45.

εκτίθεσαι.... :innocent:
σε πειράζω εεε;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Δεν έχω πρόβλημα να αποκαλύψω τους καρδιακούς μου παλμούς. Το εύρος λειτουργίας της καρδιάς μου είναι από 40λίγο μέχρι 170κάμποσο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#878386 Σκνιπερ το ρολοι ειναι το epix™ Pro (Gen 2) – Sapphire Edition | 51 mm. Ουτε που ξερω τι καινουργιο εχει βγει και ουτε που τα ψαχνω πλεον. Οτι και να παρεις ειναι θεμα χρονου να βγει κατι καινουργιο και να εισαι ενα βημα πισω. Το ποιντ ειναι οτι αυτο το ρολοι ειναι πολυ πιο τουμπανο απο οτι χρειαζομαι!

Το μπρασελε ειναι το QuickFit® 26 Watch Bands Carbon Gray DLC Titanium Dive Band και ειναι απολυτα συμβατο με το ρολοι. Καμια 300αρια Ευρω μου ειχε βγει απο Αμαζον θυμαμαι. Και δεν αγοραζω μαιμουδες (μπρασελε, ρουχα, κολονιες, κτλ) ΠΟΤΕ. Οταν εχω φραγκα για ξοδεμα παω και τα σκαω για το οριτζιναλε. Οταν δεν εχω, καθομαι στα αυγα μου και συνεχιζω να φοραω τις παλιατζουρες μου για 1-5-10 χρονια...

Οσο για τους παλμους γενικα ειμαι υψηλοστροφος και βαραω κοκκινα χαλαρα. Και με δεδομενο οτι σχεδον ποτε δεν ειμαι σε απολυτη ηρεμια (ολο και κατι/καποιος θα με φουντωσει), βαραω πολυ συχνα 100αρια μεσα στη μερα ενω ειμαι καθιστος στην καρεκλα.

Δεν ξερω αν βοηθαει καθολου εσας τους γιατρους+αθλητες να βγαλετε τιποτα συμπερασματα, αλλα αυτο ειναι που βλεπω στο σαιτ της Γκαρμιν:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Σκνιπερ το ρολοι ειναι το epix™ Pro (Gen 2) – Sapphire Edition | 51 mm. Ουτε που ξερω τι καινουργιο εχει βγει και ουτε που τα ψαχνω πλεον. Οτι και να παρεις ειναι θεμα χρονου να βγει κατι καινουργιο και να εισαι ενα βημα πισω. Το ποιντ ειναι οτι αυτο το ρολοι ειναι πολυ πιο τουμπανο απο οτι χρειαζομαι!

Το μπρασελε ειναι το QuickFit® 26 Watch Bands Carbon Gray DLC Titanium Dive Band και ειναι απολυτα συμβατο με το ρολοι. Καμια 300αρια Ευρω μου ειχε βγει απο Αμαζον θυμαμαι. Και δεν αγοραζω μαιμουδες (μπρασελε, ρουχα, κολονιες, κτλ) ΠΟΤΕ. Οταν εχω φραγκα για ξοδεμα παω και τα σκαω για το οριτζιναλε. Οταν δεν εχω, καθομαι στα αυγα μου και συνεχιζω να φοραω τις παλιατζουρες μου για 1-5-10 χρονια...

Οσο για τους παλμους γενικα ειμαι υψηλοστροφος και βαραω κοκκινα χαλαρα. Και με δεδομενο οτι σχεδον ποτε δεν ειμαι σε απολυτη ηρεμια (ολο και κατι/καποιος θα με φουντωσει), βαραω πολυ συχνα 100αρια μεσα στη μερα ενω ειμαι καθιστος στην καρεκλα.

Δεν ξερω αν βοηθαει καθολου εσας τους γιατρους+αθλητες να βγαλετε τιποτα συμπερασματα, αλλα αυτο ειναι που βλεπω στο σαιτ της Γκαρμιν:

Εικόνα
Για φαντάσου, υπάρχουν τελικά άνθρωποι που δίνουν τόσα για λουράκι....
Αυτό είναι το δικό μου αντίστοιχο διάγραμμα και λέει 45 μέση σε ηρεμία και 138 μέση μέγιστη (η πιο ψηλή κορφή είναι στο 150 στα μέσα Ιουλίου που χτύπησα ταβάνι στις 176),
Εικόνα
Οπότε δεν αρκεί το διάγραμμα του έτους για τις μέγιστες "στροφές" γιατί υπάρχει μεγάλο εύρος κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε συμπιέζονται οι ψηλές. Στις 4 εβδομάδες πάλι μέση έχω 139 αλλά τουλάχιστον δείχνει μια κορυφή μέγιστη 176 στα τέλη Νοεμβρίου και άλλες ψηλές που δεν φαίνονται στο διάγραμμα του έτους που γίνεται εξομάλυνση.
Με βάση το διάγραμμα σε ηρεμία είσαι κάπου μεταξύ 35 και 70 οπότε καμία σχέση με το 93 που είπες πιο πάνω. Γύρω στο 45-55 σε κόβω που είναι μια χαρά. Απλά ξύπνιος ακόμα και σε ηρεμία είσαι σε κατάσταση στρες και ανεβάζεις. Πόσο στρες σου βγάζει το ρολόι; Εμένα το μέσο της εβδομάδας είναι 25 (μέσο χρονιάς 24) υποπτεύομαι ότι εσύ θα είσαι σημαντικά παραπάνω. Το οποίο θα επηρεάσει και την ετοιμότητα για άσκηση (training readiness) μαζί με ύπνο, HRV, αποκατάσταση κλπ. Τέτοιο ρολόι το θέλεις για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Αν δεν τα χρησιμοποιείς κρίμα το ρολόι (και το λουράκι).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Απλά ξύπνιος ακόμα και σε ηρεμία είσαι σε κατάσταση στρες και ανεβάζεις. Πόσο στρες σου βγάζει το ρολόι; Εμένα το μέσο της εβδομάδας είναι 25 (μέσο χρονιάς 24) υποπτεύομαι ότι εσύ θα είσαι σημαντικά παραπάνω.

Σωστος, στο στρες σπαω τα κοντερ! Μεσο στρες 42 :omg:
Εικόνα

sknipper έγραψε:Τέτοιο ρολόι το θέλεις για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Αν δεν τα χρησιμοποιείς κρίμα το ρολόι (και το λουράκι).

Αυτο το λαθος που κανεις πολυ συχνα (πχ παλιοτερα μου ειχες πει "δε χρειαζεσαι το Γκαρμιν το πιεσομετρο"), τελευταια φορα το εκανα πριν 35 χρονια που σαν πιτσιρικας ειχα σκεφτει "τι τον αγορασε τον πυραυλο το κουλαδι, αφου παει σαν κοτα και παει χαμενο το εργαλλλειο". Εκτοτε εξελιχθηκα σαν ανθρωπος και κατεληξα οτι ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει οσο δεν ενοχλει τους αλλους και να αγοραζει οτι γουσταρει και τον κανει χαρουμενο εφοσον δε χρωσταει σε κανεναν κερατα (οπως χρωσταει ο καργιολης ο Κουλης για παραδειγμα). Χαρουμενους ανθρωπους θελει η κοινωνια μας (απο οπου και να προερχεται η χαρα τους), γιατι οι δυστυχισμενοι προσπαθουν να κανουν και τους αλλους δυστυχισμενους. Το βλεπουμε κι εδω μεσα στο φορουμ αλλωστε το συγκεκριμενο φαινομενο :s_yes

Το ρολοι το πηρα απλα γιατι το λιμπιζομουνα εδω και καιρο. Γενικα μου αρεσουν τα καλουδια που εχει μεσα, ακομα κι αν δεν ειμαι αθλητης σαν εσενα, ακομα κι αν δεν εχω τις ιατρικες γνωσεις να αναλυσω σε βαθος τα νουμερα που βλεπω (νταξ, ολο και κατι καταλαβαινω). Το μονο που ξερω καλυτερα απο τον πολυ τον κοζμο ειναι να ξεσκιζω τις 5-6 καρτες (πιστωτικες/χρεωστικες) που εχω περασει μεσα στο ρολοι και στις οποιες εχω προσβαση με ενα κλικ. Χωρις να εχω να βγαζω τηλεφωνο, να ξεκλειδωνω, να ανοιγω το αππλικεησο και να κανω ολα αυτα τα παλιακα πραγματα ενω σχεδον αγγιξαμε το 2025 :shifty:

Οσο για το μπρασελε, ειναι το μονο σιγουρο οτι δεν παει χαμενο. Απλα αρνουμαι να βαλω ρολοι 1000 Ευρα με το λουρακι σιλικονης που δε μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ. Κι ακομα λιγοτερο μου αρεσει η σιλικονη σε ενα ρολοι με κασα τιτανιου. Οποτε εσκασα ενα 300αρι για το μπρασελε του τιτανιου, απλα για να κανω τη γκαβλα μου και να παρω μια μικρη τζουρα χαρας, στη ζωη μου που ειναι γεματη με στρες :s_wink
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Σωστος, στο στρες σπαω τα κοντερ! Μεσο στρες 42 ...
Σχετικά με τους παλμούς. Αν αντί να κοιτάζω τους μέσους παλμούς από τα health stats κοιτάξω τους ετήσιους μέσους μέγιστους παλμούς από το reports τότε αντί για 137 πάω στο 170 που αντικατοπτρίζει καλύτερα την καρδιοαναπνευστική προσπάθεια (και βασικά το 137 δεν μου φαίνεται να έχει οιαδήποτε αξία).
Εκεί που στο στρές εσύ έχεις μέσο 42, ελάχιστο 25 και μέγιστο 57 εγώ έχω 24-18-31 (η γυναίκα μου με λέει αναίσθητο αλλά το προσπερνώ :whistlink: ).
sknipper έγραψε:Τέτοιο ρολόι το θέλεις για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Αν δεν τα χρησιμοποιείς κρίμα το ρολόι (και το λουράκι).
George_Prix έγραψε:Αυτο το λαθος που κανεις πολυ συχνα .... "τι τον αγορασε τον πυραυλο το κουλαδι, αφου παει σαν κοτα και παει χαμενο το εργαλλλειο". .... ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει οσο δεν ενοχλει τους αλλους και να αγοραζει οτι γουσταρει και τον κανει χαρουμενο ..
Το ρολοι το πηρα απλα γιατι το λιμπιζομουνα εδω και καιρο. Γενικα μου αρεσουν τα καλουδια που εχει μεσα...
Όταν προτείνω κάτι στους άλλους προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο αντικειμενικός και χωρίς συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να έχει ο ενδιαφερόμενος. Όταν φανεί ότι υπάρχει ισοδυναμία ανάμεσα σε πχ σε 3 αυτοκίνητα τότε θα του πω πάρε όποιο σου κάνει κλικ, όποιο σου αρέσει να βλέπεις κλπ. Οπότε σαφώς και είμαι μέσα για επιλογές με συναίσθημα και yolo εντός των δυνατοτήτων μας. Αυτές τις επιλογές βέβαια ο καθένας μπορεί να επενδύει με κάλυμμα λογικής δικαιολογίας. Πχ για να έχω τις κάρτες χωρίς να βγάζω τηλέφωνο κλπ. Όπως κι εγώ, δεν το πήρα γιατί το είχα πραγματικά ανάγκη και το είπα, μια χαρά δουλεύει το παλιό, έχει περασμένη και κάρτα! Το πήρα γιατί όπως λες το λιμπίστηκα (και βγήκε σε τιμή πειρασμό). Αλλά άρχισα να βρίσκω δικαιολογίες με τη λογική προκειμένου να στηρίξω την επιλογή, βασικά να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν το πήρα μόνο γιατί γουστάρω αλλά γιατί: η μπαταρία κρατάει περισσότερο, είναι και ηλιακό, έχει αυτά τα νέα κόλπα για stamina, endurance, body battery, HRV που βοηθάνε στην αποφυγή τραυματισμών και υπερβολών, φακό, οξύμετρο, οθόνη λίγο μεγαλύτερη και αφής και τα εύχρηστα glances, πιο ισχυρό επεξεργαστή καλύτερο GPS οπότε θα είναι future proof, καλύτερα τώρα που είναι εκπτώσεις παρά να ψοφήσει το παλιό και να μείνω ξεκρέμαστος κλπ κλπ. Από "λογικές" δικαιολογίες σκίζω! :innocent:
George_Prix έγραψε:ακομα κι αν δεν ειμαι αθλητης σαν εσενα, .... ξεσκιζω τις 5-6 καρτες (πιστωτικες/χρεωστικες) ... στις οποιοες εχω προσβαση με ενα κλικ ....
Εγώ αθλητής.... ας γελάσω. Το ότι έχω συνδυάσει το καθημερινό μου commuting με ποδηλασία και πότε πότε τρέχω και έχω φτάσει να είμαι πιο fit από ποτέ και σίγουρα περισσότερο από πολλούς άλλους της ηλικίας μου ίσως με κάνει λίγο αθλητικό αλλά σίγουρα δεν με κάνει αθλητή. Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα δεν νιώθω την ανάγκη να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. :iconcool: