- 13 Οκτ 2024, 19:24
bebes έγραψε:Εχει οδηγησει κανεις στην Πορτογαλία;
Τι φαση με τα διόδια;
Μάλλον είναι όπως αυτά που θέλουν να βάλουν εδω, εχεις εφαρμογή και πληρώνεις.
Το θέμα ειναι τι κανει κανεις με νοικιάρικο, μου εκανε εντύπωση που εταιρίες απο Ισπανία δεν περιλαμβάνουν την Πορτογαλία στις χώρες που επιτρέπεται να παει το οχημα. Αυτα απο σελίδες τύπου renntalcars, booking κλπ. Οταν πηγα στη σελίδα της εταιρίας που με ενδιέφερε, είχε την πορτογαλία με * λόγω των διοδίων.
Απαντάω στην ερώτηση μου.
Στην Πορτογαλία τα διόδια πληρώνονται μέσω εφαρμογής που μπορούν να χρησιμοποιούν και οι ξένοι. Κατεβαζεις την εφαρμογή, και προσθέτεις πινακιδα και καρτα για τις πληρωμές.
Υπάρχει και ο παραδοσιακός τροπος, χαρτάκι στην είσοδο, πληρωμη στην έξοδο. Αυτό ομως γίνεται σε καποια συγκεκριμένα τμήματα οπου υπάρχει μετωπικός σταθμός διοδίων. Υπαρχουν λωριδες για πάσο, και λωριδες που παιρεις χαρτακι ή πληρωνεις. Δεν υπαρχουν πλευρικοι σταθμοι πουθενα.
Οταν ομως μετακινεισαι σε τμημα εκτος των προαναφερθέντων, υπαρχουν πινακίδες που αναφερουν ποσό αναλογα με το οχημα και διπλα κάμερες καταγρααφής της πινακίδας. Οι τιμες που είσα ηταν απο 0,30€ εως λιγα €

Στην αρχή νόμιζα οτι καταγραφουν πινακίδα, μαζευουν το ποσό και πληρώνεις οταν φτασεις σε καποιο ταμείο. Στην τελευταια διαδρομή μου όμως, λιγο πριν μπω στην Ισπανία περασα δυο ή τρια τετοια σημεία και δεν πληρωσα κάπου. Ελπίζω να μην μου ερθει ραβασάκι μέσω της εταιρίας ενοικίασης.
Επίσης, υπήρχαν και καποια -λίγα- σημεία που πλήρωνες κανονικα ενα ποσο χωρις χαρτάκι κλπ, σαν τα δικα μας διοδια.
Γενικά η Πορτογαλία θεωρώ οτι εχει ακριβά διόδια.
Σε μια διαδρομή απο Πόρτο προς Λισαβόνα για 300 χιλιομετρα περιπου πλήρωσα 31,60€
Στην Ισοανια δεν θυμαμαι να πληρωσα διοδια καπου, αλλά ειδικα νότια οι δρόμοι τους ειναι υποδεέστεροι απο των πορτογάλων
Scooby