Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
dimik έγραψε:Για την ιστορία δεν τα βάζουμε ποτέ πάνω σε βάσεις για λαπτοπ, δεν τα δουλεύουμε πάνω σε τραπεζομαντηλα, σεντόνια και κουβέρτες, και φυσικά αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μπορείς να βγάλεις αρκετό τρίχωμα από μέσα, πλέον μπορώ και μαντεύω και την ράτσα
< >

Εννοείς ότι είναι πρόβλημα οι σκέτες βάσεις ή αυτές με ανεμιστήρες(cooling pads)
Άβαταρ μέλους
By dimik
Red Garland έγραψε:
dimik έγραψε:Για την ιστορία δεν τα βάζουμε ποτέ πάνω σε βάσεις για λαπτοπ, δεν τα δουλεύουμε πάνω σε τραπεζομαντηλα, σεντόνια και κουβέρτες, και φυσικά αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μπορείς να βγάλεις αρκετό τρίχωμα από μέσα, πλέον μπορώ και μαντεύω και την ράτσα
< >

Εννοείς ότι είναι πρόβλημα οι σκέτες βάσεις ή αυτές με ανεμιστήρες(cooling pads)

Γενικά η κλίση είναι το πρόβλημα, καθώς σιγά σιγά τα ρουλεμαν του ανεμιστήρα του λάπτοπ αρχίζουν να τα παίζουν και ξεκινάει ο θόρυβος καθώς ο ανεμιστήρας αρχίζει να ακουμπάει στο πλαστικό περίβλημα.
Όσο μεγαλύτερη η κλίση (πχ κλασική βάση από ΙΚΕΑ) τόσο πιθανότερο να δημιουργηθεί πρόβλημα, ειδικά σε λαπτοπ που ανεβάζουν θερμοκρασία λόγω CPU με αποτέλεσμα να δουλεύει συχνά σε υψηλές στροφές ο ανεμιστήρας.

Πριν πέσει να με φάει κανείς εμπειρική είναι η άποψη μου από μερικές 10δες αλλαγμένα fans και ρωτώντας τους χρήστες αν έχουν βάση ή αν δουλεύουν στο κρεβάτι με το λαπτοπ πάνω στα γόνατα.
Στα δικά μου πχ 10 χρόνια σε docking station της Lenovo η οποία έχει μια μικρή κλίση δεν δημιούργησε πρόβλημα ποτέ με χιλιάδες ώρες λειτουργίας.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#874160 Ωραίος thanks. :s_thumbsup

Πάντως και εγώ που έχω ένα T490 για περιστασιακή χρήση είναι ωραίο μηχάνημα. To φορτίζω στην ανάγκη και με το 20άρι powerbank της Xiaomi (50w) και βγάζει δουλειά σε ταξίδια.Το μόνο παράπονο είναι το πληκτρολόγιο που διαφέρει αρκετά(είναι πιο χοντροκομμένο να το πω;) από τα άλλα laptops ή desktop πληκτρολόγια και η μετάβαση από το ένα στο άλλο είναι λίγο σπαστική.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874161 Έχουν αίσθηση κάπως σαν μηχανικού πληκτρολογίου σε σχέση με άλλες εταιρίες, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.
Σε εμένα αν και χρησιμοιποιώ εξωτερικό πληκτρολόγιο γενικά μου αρέσει, μου θυμίζει λίγο παλιά καλά IBM.

Κάθε μοντέλο έχει τα μειονεκτήματα/αδυναμίες του αλλά γενικά αντέχουν, επισκευάζονται εύκολα ακόμα και χοντρές ζημιές και αναβαθμίζονται εύκολα αν δεν είναι από τα μοντέλα με τις soldered μνήμες.
Κάθε 3ετία περνάμε από δοκιμές αντίστοιχα μοντέλα HP και Dell και μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Lenovo.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Καλή ιδέα το refurbished... δεν το είχα σκεφτεί. Ελλάδα μόνο την Cosmodata έχω ακουστά. Έχει αγοράσει κάποιος απο εκεί;

Βλέπω το εξής, π.χ.:
https://www.cosmodata.gr/product/406001 ... ows-10-pro

Καλά, εννοείται refurbished, απλά προσωπικά θα πήγαινα ιδανικά σε επεξεργαστή που να παίρνει και παραθύρια 11 (για intel από 9ης γενιάς και πάνω).

Και θα έλεγα είτε 15άρα οθόνη, είτε / και μία έξτρα οθόνη (αν και το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο).

Εννοείται προφανώς, αν μπορείς να βρεις καινούριο με κανένα 300-350άρι το προτιμάς.

Επίσης, οτιδήποτε κι αν πάρεις, σε 1-2 χρόνια δεν θα του κάνει, θα γκρινιάζει και θα θέλει άλλο γιατί δεν θα σηκώνει τα παιχνίδια, chat, κτλ... :lol: :lol:

dimik έγραψε:Γενικά η κλίση είναι το πρόβλημα, καθώς σιγά σιγά τα ρουλεμαν του ανεμιστήρα του λάπτοπ αρχίζουν να τα παίζουν και ξεκινάει ο θόρυβος καθώς ο ανεμιστήρας αρχίζει να ακουμπάει στο πλαστικό περίβλημα.
Όσο μεγαλύτερη η κλίση (πχ κλασική βάση από ΙΚΕΑ) τόσο πιθανότερο να δημιουργηθεί πρόβλημα, ειδικά σε λαπτοπ που ανεβάζουν θερμοκρασία λόγω CPU με αποτέλεσμα να δουλεύει συχνά σε υψηλές στροφές ο ανεμιστήρας.

Προφανώς και σε πιστεύω, μιας και το δικό σου δείγμα είναι από 10δες και το δικό μου από 2, αλλά στη δουλειά το έχω σε βάση με αρκετή κλίση και ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα. Για 3 χρόνια κράτησα το πρώτο (το οποίο συνεχίζει ακόμα χωρίς θέμα) και έχω 1,5 χρόνια το δεύτερο (πάλι με καλή κλίση στη βάση και χωρίς θέμα - ακόμα). Dell και τα 2...

Μήπως είναι κάποια ευαισθησία στα lenovo; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874171 Είναι θέμα CPU θερμοκρασίας και στροφών λειτουργίας νομίζω.
Όπως έγραψε και ο Qsis οι i7 στα Lenovo δουλεύουν "ζεστά" και το fan πιάνει ανάλογες στροφές για να διατηρήσει θερμοκρασία.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874210 +1000 για refurbished για οικονομικό laptop.

Πολύ πιο αξιόπιστα από τις φτηνές σειρές των καινούργιων και ανταλλακτικά (και μπαταρίες) βρίσκεις σίγουρα και φτηνά.
Σαν κατασκευές δεν συγκρίνονται. Πιο πιθανό είναι να σου σπάσουν οι μεντεσέδες της οθόνης σε καινούργιο φτηνό laptop, παρά σε μεταχειρισμένο δεκαετίας!
Τα περισσότερα είναι 14άρια, γιατί αυτά είναι που υπάρχουν στις επαγγελματικές σειρές των κατασκευαστών για καλύτερη φορητότητα.

ΥΓ. Και τώρα που απαντάω, από ένα refurbished DELL Latitude το κάνω. Το έχω πάνω από 5ετία και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αλλάξω σε κάποια φάση την μπαταρία και να βάλω μια φτηνή συμβατή. :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874278 Όταν είχα αντικαταστήσει τον ssd 256 με nvme 500 κατά το clone μου τον έκανε 256 και τα υπόλοιπα τα άφησε unallocated.

Τώρα θέλω να τον φουλάρω και να πάρει και τα 512 GB

Πρόκειται όμως για τον boot/system drive (C: ). Είναι safe να το κάνω από το disk management ;

btw μόλις έβαλα κι αυτό
https://www.lagonika.gr/prosfores/dwrea ... -sharewar/
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874288 Θέλω να μεγαλώσω τον C γιατί έχει 20GB left . Δεν μου χρειάζεται το 2ο partition κάπου, έχω άλλους σκληρούς για λοιπές χρήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874302 Α μπράβο αυτό το AIOMEODOADA έψαχνα :lol: Το είχα τελικά :iconcool:

Το έκανα όμως τελικά με το disk management των windows :innocent: Ούτε restart ούτε τπτ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:Θα απέφευγα AMD σε Lenovo, στο δείγμα που έχω είχε θέματα με άλλες συσκευές τύπου να απενεργοποιειται-χάνει το wifi module ξαφνικά.

< >

Αυτό μπορεί πάντως να είναι και θέμα της κάρτας, που μπορεί να είναι Realtek ή ακόμα και Intel, ποτέ δεν ξέρεις... :hmmm:

Το δικό μου παρεμπιπτόντως (i7 με wifi intel) σε κάποια φάση έχασε το wifi εντελώς (εξαφανίστηκε η κάρτα ακόμα και από το device manager) και μην έχοντας ethernet έμεινα αδικτύωτος. Έπρεπε να τρέξω στο γραφείο Παρασκευή για να το φτιάξουν, καβάτζωσα και ένα usb c - ethernet adapter για να υπάρχει.

QsisVTS έγραψε:λογικό μου ακούγεται άλλωστε κάποιες φορές βλέπεις custom συνθέσεις που δεν έχουν λογική για χρήστη λιανικής (πχ πολλή ram μικρό ssd αν έχεις cloud) που σίγουρα θα έχουν και custom τιμολόγηση, επίσης θα παίζει ρόλο και ο όγκος

32GB RAM / 256 GB SSD... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#874403 Σήμερα παρέλαβα refurbished από το public (dell latitude 5410) και αγνοείται η κάρτα ήχου του!!!

Ξεκινάμε με το support αύριο επικοινωνίες...