Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#873862 Ε ναι κανονικά δε μπορεί να περάσει νερό γιατί από μέσα είναι η παμπριζόκολλα. Το λάστιχο είναι κυρίως για προστασία του γυαλιού και σωστή εμφάνιση.
Σίγουρα βέβαια πρέπει να αλλάξει. Καλά πως έγινε τόσο ξερό; Είναι συνεχώς έξω στον ήλιο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#873864 Δεν πρέπει να υπάρχει BMW εκείνης της γενιάς που να μην έχει διαλύσει το λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:παλαιοτητα νορμαλ ειναι. κοσμητικο ειναι το λαστιχο.

καθολου διακοσμητικο δεν ειναι.
Οταν ειναι σε τετοια κατασταση,δεν στεγανοποιει σωστα,με αποτελεσμα να φωλιαζει σε ολη τη περιμετρο του παρμπριζ σκονη και βρωμια.Οταν βρεχει μουλιαζει η βρωμια και δεν στεγνωνει σχεδον ποτε τον χειμωνα=σκουρια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:
GTS έγραψε:παλαιοτητα νορμαλ ειναι. κοσμητικο ειναι το λαστιχο.

καθολου διακοσμητικο δεν ειναι.
Οταν ειναι σε τετοια κατασταση,δεν στεγανοποιει σωστα,με αποτελεσμα να φωλιαζει σε ολη τη περιμετρο του παρμπριζ σκονη και βρωμια.Οταν βρεχει μουλιαζει η βρωμια και δεν στεγνωνει σχεδον ποτε τον χειμωνα=σκουρια.

+ αεροδυναμικοί θόρυβοι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#873871 Κι εγώ το άλλαξα στην ΒΜW Ε39. To εμπρός ήταν χάλια, το πίσω αρκετά καλύτερο αλλά άλλαξα και τα δύο. Αφού βέβαια βρήκα μάστορες που ξέρανε ότι δεν χρειάζεται να βγει το τζάμι και κάτι άλλα γλαφυρά (είχα δει βίντεο για το τι είναι και πώς αλλάζεται). Η διαφορά στον αεροδυναμικό θόρυβο όντως υφίσταται και το καταλαβαίνεις καλύτερα μόλις το αλλάξεις.
ΧΛ αν θέλεις μπορώ να σου πω που το πήγα, θα σε βολεύει, κοντά σου σχετικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878798 Θα νοικιάσω αυτοκίνητο από Ελ Βενιζέλο για μια εβδομάδα. Καθώς μπορεί να πάμε σε κανένα χιονοδρομικό καλό θα ήταν να είναι τετρακίνητο αν και δεν πρόκειται να ξεκινήσω αν υπάρχει υποψία χιονισμένων δρόμων. Υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο υποθέτω τύπου SUV (κατά προτίμηση όχι τεράστιο) που:
- να είναι τετρακίνητο ή να έχει πιθανότητες σαν νοικιάρικο να είναι τετρακίνητο. Έστω να έχει καλή απόσταση από το έδαφος ή καλά συστήματα πρόσφυσης ανά είδος επιφάνειας.
- βασικά αν δεν παίζει τετρακίνηση ας είναι χλιδάτο και καλοτάξιδο και ευχάριστο στην οδήγηση.
- αυτόματο και
- να μην είναι ψοφίμι
Εύρος τιμών για 1 εβδομάδα βρήκα με 84-113 οπότε η διαφορά είναι άνευ σημασίας. Και ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα μου δώσουν αυτό που διάλεξα. (μοντέλο, τιμή, σχόλια δικά μου)

ΚΙΑ Stonic 84
Opel Crossland 86 (το έχω νοικιάσει 2 φορές, μου αρέσει που είναι μικρό, ελαφρύ και γκαζιάρικο και με απόσταση από το έδαφος, κανονικά τα Opel δεν τα πάω αλλά αυτό βασικά είναι Peugeot)
Jeep Renegade 89 (τετράγωνος κουβάς)
Toyota YarisCross 92 (CVT και μάλλον πλαστικουριό)
Seat Arona 92
ΚΙΑ Xceed 96
Renault Kadjar 98 (καλή απόσταση και χώροι)
ΚΙΑ Niro 99
Renault Arkana 100 (καλή απόσταση και χώροι)
Hyundai Bayon 101
Mini Countryman 101 (καλή απόσταση+χώροι, καλοφτιαγμένο αλλά καρουμπαλιαστή αισθητική μέσα έξω)
Suzuki Vitara 103 αλλά ο άλλος δίνει Vitara 4x4 110 (αλλά πολύ πλαστικό και φτηνό δείχνει)
Toyota CHR 111
Ford Puma 113 (όμορφο, μικρό αλλά όχι και χλιδάτο)

Από εδώ και πέρα ακριβαίνουν.
Audi Q3 156
Mercedes GLB 163

Έκλεισα ένα από αυτά. Έχω δικαίωμα ακύρωσης μέχρι 48 ώρες πριν (και το έχω δοκιμάσει ότι ισχύει).
Εσείς ποιο νομίζετε ότι πήρα και ποιο προτείνετε και γιατί.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#878827 Δεν ξέρω ποιο πήρες, εγώ θα πρότεινα ένα duster, αν και δεν παίζει να το βρεις αυτόματο. Ιδίως αν έχει και off road ή 4 εποχών ελαστικά, πάει σχεδόν παντού.

Εναλλακτικά το Vitara.

Για την πλαστικούρα τί σε νοιάζει;; Θα το παντρευτείς; Θα το πάρεις λίγες μέρες, θα κάνεις τη δουλειά σου και θα το δώσεις πίσω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:Δεν ξέρω ποιο πήρες, εγώ θα πρότεινα ένα duster, αν και δεν παίζει να το βρεις αυτόματο. Ιδίως αν έχει και off road ή 4 εποχών ελαστικά, πάει σχεδόν παντού.
Εναλλακτικά το Vitara.
Για την πλαστικούρα τί σε νοιάζει;; Θα το παντρευτείς; Θα το πάρεις λίγες μέρες, θα κάνεις τη δουλειά σου και θα το δώσεις πίσω.
Χαχα, έβαλα ακριβώς τη λίστα που μου προέκυψε με τιμές, είδες πουθενά να λέει Duster; Αν έλεγε μάλλον αυτό θα έπαιρνα αν ήταν 4χ4, έχει και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και χώρους αλλά είναι και λίγο πιο μαζεμένο. Με αυτό θα πήγαινα επί τούτου σε παλιόδρομους (θα με μαζεύανε τίποτα offroadάδες με εργάτες από εκεί που θα έχω κολλήσει).
Η πλαστικούρα ναι με ενοχλεί, για χοντρικά τα ίδια λεφτά το να έχεις κάτι με χώρους, καλή μόνωση και αίσθηση υλικών, μεγάλο μεταξόνιο και ποιότητα κύλισης λέει πολύ αν είναι να πας και καμιά εκδρομή. Άσε τον επιπλέον εξοπλισμό που πάντα έχει ένα πιο μεγάλο/καλό μοντέλο.
Αποφάσισα να μην ασχοληθώ να προσπαθήσω να ανοίξω νταραβέρια για το αν θα είναι 4χ4 αλλά να προτιμήσω κάτι με απόσταση από το έδαφος άρα όσα είναι με κάτω από 19 απορρίπτονται, αυτά με 19-20+ παίζουν.
Αν ήταν να μείνουμε αποκλειστικά Αθήνα έχει και γλυκύτατο Fiat 500 cabrio αλλά θα έπρεπε να ρίξουμε το μισό κάθισμα γιατί ούτε τα μικρά βαλιτσάκια δεν θα χωράνε από πίσω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878903 Το Arkana, νομίζω είναι χρυσή τομή σε χώρους, ύψος, πλαστικά κλπ από την λίστα.

Εγώ το Q3 θα έπαιρνα πάντως γιατί το δοκίμασα σε αντίστοιχη ενοικίαση και το καταχάρηκα στο ταξίδι.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Το Arkana, νομίζω είναι χρυσή τομή σε χώρους, ύψος, πλαστικά κλπ από την λίστα.
Εγώ το Q3 θα έπαιρνα πάντως γιατί το δοκίμασα σε αντίστοιχη ενοικίαση και το καταχάρηκα στο ταξίδι.
< >
To Q3 κοστίζει αρκετά παραπάνω οπότε όχι, στα μάτια μου δεν αξίζει τη διαφορά.
Το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο που δεν ήξερα καθόλου, τι είναι, τι ψάρια πιάνει κλπ και τώρα το έψαξα. Σαν μοντέλο μάλλον καταργείται, φτιάχνεται στη Ν Κορέα αρχικά για τη Ρωσική αγορά αλλά άρεσε και το κυκλοφορήσαν στην Ευρώπη με πολύ καλό στάνταρ εξοπλισμό και φαίνεται πήγε καλά εμπορικά. Στηρίζεται σε επιμήκυνση του σασί του μικρότερου Kaptur και όχι σε αυτό του Kadjar από το οποίο όμως έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και χώρο αποσκευών αλλά λιγότερο πλάτος. Τα αρνητικά που διάβασα από μερικούς, όχι όλους, έχουν να κάνουν με όχι άνετη ανάρτηση, μέτριο εσωτερικό πλάτος και ηχομόνωση. Υπάρχει σε μικροϋβριδική έκδοση (παραμύθι για να κολλήσουν τη λέξη υβριδικό που πιάνει) με 1,3 τούρμπο 140 άλογα και καλύτερες επιδόσεις (0-100 σε <10 και τελική 205+ πριν το φιμώσουν στα 174 στο φέισλιφτ) και σε υβριδική με 1,6 ατμο+ηλεκτροκινητήρες1+1/3 με περίεργο κιβώτιο.
Δεν μπόρεσα να βρω πραγματική σύγκριση με Kadjar πέραν των αριθμών. Γενικά κάποια Renault που έχω οδηγήσει μου άρεσαν οδηγικά (αλλά υστερούν σε πλαστικά και πριμιουμίλα). Αυτο μου αρέσει εμφανισιακά μέσα έξω, απόσταση έχει, χώρους έχει, ψοφίμι δεν είναι (ελπίζω να είναι η "κακή" τούρμπο έκδοση) μοιάζει να είναι κάπως χλιδάτο και ακόμα και σαν νοικιάρικο περιμένω να έχει τον στάνταρ καλό εξοπλισμό οπότε αυτό έκλεισα. Μπορώ βέβαια να το ακυρώσω δωρεάν μέχρι 48 ώρες πριν και να πάρω άλλο, κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν, ειδικά αν δω καμιά καλή ευκαιρία για κάτι πιο πρίμιουμ (πχ BMW :inlove: ). Αλλά και να μην το ακυρώσω δεν ξέρω αν δεν μου δώσουν κάτι άλλο, το θεωρώ σπάνιο μοντέλο και ίσως να μην διατίθεται όταν έρθει η ώρα μου. Γενικά οι κατηγορίες αυτοκινήτων στα νοικιάρικα είναι λίγο μυστήριες. Πηγαίνοντας όμως σε όσο καλύτερη κατηγορία μπορείς στην αρχική κράτηση σε νοικιάρικο ίσως κάποιο άλλο στην ίδια νοικιάρικη κατηγορία να είναι κάτι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#878926 Νομίζω θυμάμαι τεστ στο youtube με τζιποειδή όπου δικίνητα με χειμερινά ελαστικά είχαν καλύτερο traction από 4κινητα άνευ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#879143 Καμία ιδέα γιατί στο ανανεωτήριο της Anytime μου έχουν σαφώς υψηλότερη τιμή από ότι αν κάνω την διαδικασία από την αρχή;

Ψάχνουν για κορόιδα;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Καμία ιδέα γιατί στο ανανεωτήριο της Anytime μου έχουν σαφώς υψηλότερη τιμή από ότι αν κάνω την διαδικασία από την αρχή;

Ψάχνουν για κορόιδα;

Βασικά, ναι.

Το κάνουν όλες οι ασφαλιστικές ( και οι εταιρίες κινητής)

Αν τους τηλεφωνήσεις θα σου πούνε πως η τιμή της προσφοράς είναι πλασματική επειδή είσαι ήδη ασφαλισμένος και διάφορες π@π@ριες.