Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873676 Κάνω κάποιες σκέψεις για την αγορά ενός 4x4 καθώς κατά καιρούς ρυμουλκώ και μπαίνω με τον συρμό σε καράβια και δυστυχώς οι συνθήκες (κλίσεις, ντόκοι) είναι διαφορετικές από το παρελθόν και πλέον ζορίζομαι με το Golf (140hp, 22Nm ροπής στις 1.500 αλλά το πρόβλημα είναι η κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς στο συγκεκριμένο θέμα).
Αναγνωρίζω ότι ο λόγος που το ψάχνω αφορά μόνο το 1% της χρήσης του αυτοκινήτου μου, από το οποίο κατά τα λοιπά είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και την τελευταία 7ετία δίνω σταθερά περίπου 200-500 €/έτος σε πράγματα που έφτασαν στο τέλος τη ζωής τους ή χάλασαν και πρέπει να αντικατασταθούν. Όμως σίγουρα δεν είναι στην αρχή της ζωής του (17 έτη, 172.000χλμ), και ίσως είναι καλή περίοδος να φύγει.
Θα προτιμούσα λύσεις με μη μόνιμη τετρακίνηση, αλλά συζητιέται και quattro/4motion. Κάνω περίπου 10.000 χλμ τον χρόνο. Νομίζω όμως ότι θα ήθελα πετρελαιοκίνητο. Κουράστηκα να ακούω τα τελευταία 30έτη για την επικείμενη πανελλαδική απαγόρευσή του, και να βλέπω τους πετρελαιοκίνητους φίλους μου να πηγαίνουν παντού με -30% κόστος χρήσης (μέχρι την πρώτη μεγάλη ζημιά...).
Τι προτείνετε;
Βλέποντας μερικά καινούρια, αφενός έπεσα πάνω στη λαίλαπα των υβριδικών, τα οποία θα ήθελα να αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, αφετέρου διαπίστωσα ότι πράγματα που θεωρούσα αυτονόητα σε Golf του 07-08, δεν υπάρχουν σε σημερινά αυτοκίνητα...
Ομολογώ ότι μου αρέσει το Mitsubishi ASX με 1.8 πετρέλαιο.
Duster καλό αλλά ακόμη και το καινούριο μου φαίνεται πολύ φτωχό.
Tiguan/T-roc 2λιτρα;
S-cross/Vitara προ του 2023;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#873677 Duster καινούριο αν σου φτάνει το μπάτζετ είναι γαμάτο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873679 Πήγα ρώτησα. Το "New" Duster (2024) είναι μόνο υβριδικό.
Σε Duster -2023 -πετρέλαιο 4x4 δεν υπάρχει στοκ ούτε ένα κομμάτι.
Δεν ξέρω αν εννοείς να βρω ένα μετάχειρο έως 2023 με λίγα χλμ σε καλή κατάσταση.
Πάντως δεν με τρελαίνει το αμάξι. Πολύ λιτό εσωτερικά, τάφος στα 0-100, ταμπούρα στα πίσω φρένα...
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
ArrowsFA1 έγραψε:Πήγα ρώτησα. Το "New" Duster (2024) είναι μόνο υβριδικό.
Σε Duster -2023 -πετρέλαιο 4x4 δεν υπάρχει στοκ ούτε ένα κομμάτι.
Δεν ξέρω αν εννοείς να βρω ένα μετάχειρο έως 2023 με λίγα χλμ σε καλή κατάσταση.
Πάντως δεν με τρελαίνει το αμάξι. Πολύ λιτό εσωτερικά, τάφος στα 0-100, ταμπούρα στα πίσω φρένα...
Ημουν χθες σε duster 2022 4x4 diesel στην journey έκδοση (φουλ)..νομίζω πως ακόμα κι απ το golf που είναι 2007 θα σου φανεί η διαφορά ποιότητας ..πολύ κακή..είχαμε το clima στο auto και ακουγοταν υπερβολικα μέσα στη καμπίνα..κουραστικά χαμηλές σχέσεις (βέβαια αυτό είναι το νόημα στο 4χ4 και ειδικά στο να ρυμουλκείς πράγματα ) αλλά είχαμε κουμπώσει 4η στα 60χλμ .τριγμους δεν έχει αλλά πολύ λαμαρίνα η κατασκευή,και δεν δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάνε για μεταχειρισμένο ..κατ έμε ως τα 17 αντε 18 για ένα του 23’ του θα έλεγα οκ αλλά κάτι 22+ που βλέπω δεν θα το πλησίαζα καν.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#873683 Το είπα επειδή μιλάς για τετρακίνηση και σχετικά χαμηλό μπάτζετ.
Το 'υβριδικό' -που βασικά είναι 3 διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους- γιατί σε αγχώνει;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873684 Πήγα να ρωτήσω για το νέο Βιτάρα. Μου είπαν ότι το αμάξι έχει 5 χρόνια εγγύηση ολόκληρο (μαζί με τις μπαταρίες), και οι τελευταίες έχουν, με βάση τις δηλώσεις του κατασκευαστή, προσδόκιμο ζωής ΟΚΤΩ (8) έτη και σημερινό κόστος αντικατάστασης 2.500 €, και...ελπίζουμε μέχρι τότε αυτό το κόστος να έχει υποδιπλασιαστεί.
Επίσης, σε πολλά από αυτά οι μπαταρίες είναι χαμηλά ΚΕΝΤΡΟ, δηλαδή αν βρεις μία γερή κάτω, αντί να σπάσει κανένα πλαστικό της πλάκας όπως στο Γκολφ, παθαίνεις την ανωτέρω ζημιά.
Δεν μπορείς στα σοβαρά να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι το προσφερόμενο σύστημα πρόωσης (130hp, 235Nm) είναι τρομακτικά καλύτερο για τη δουλειά που θέλω (ρυμούλκηση 1,4t). Στον καταπέλτη θα τα καταφέρνει καλύτερα (4x4) αλλά στον δρόμο κάτι μου λέει ότι θα ζορίζομαι να φτάσω τα 90kmh.
Για τα αμιγώς ηλεκτρικά δεν υπάρχει καμία συζήτηση, δεν υπάρχουν υποδομές στις διαδρομές που κάνω, χώρια που με ρυμούλκα 1,5t η μπαταρία θα ξελιγωθεί σε 50 χλμ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#873686 Tiguan 4motion diesel πρεπει να εχουν πωληθει πολλα αλλα ριξε μια ματια Γερμανια για να φερεις καποιο μεταχερισμενο αλλα και αλλα πχ Χ1 ντηζελ 4κινητο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
ArrowsFA1 έγραψε:Πήγα να ρωτήσω για το νέο Βιτάρα. Μου είπαν ότι το αμάξι έχει 5 χρόνια εγγύηση ολόκληρο (μαζί με τις μπαταρίες), και οι τελευταίες έχουν, με βάση τις δηλώσεις του κατασκευαστή, προσδόκιμο ζωής ΟΚΤΩ (8) έτη και σημερινό κόστος αντικατάστασης 2.500 €, και...ελπίζουμε μέχρι τότε αυτό το κόστος να έχει υποδιπλασιαστεί.
Επίσης, σε πολλά από αυτά οι μπαταρίες είναι χαμηλά ΚΕΝΤΡΟ, δηλαδή αν βρεις μία γερή κάτω, αντί να σπάσει κανένα πλαστικό της πλάκας όπως στο Γκολφ, παθαίνεις την ανωτέρω ζημιά.
Δεν μπορείς στα σοβαρά να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι το προσφερόμενο σύστημα πρόωσης (130hp, 235Nm) είναι τρομακτικά καλύτερο για τη δουλειά που θέλω (ρυμούλκηση 1,4t). Στον καταπέλτη θα τα καταφέρνει καλύτερα (4x4) αλλά στον δρόμο κάτι μου λέει ότι θα ζορίζομαι να φτάσω τα 90kmh.
Για τα αμιγώς ηλεκτρικά δεν υπάρχει καμία συζήτηση, δεν υπάρχουν υποδομές στις διαδρομές που κάνω, χώρια που με ρυμούλκα 1,5t η μπαταρία θα ξελιγωθεί σε 50 χλμ.

To mild hybrid vitara 4wd ειναι οτι πρεπει νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873757 Δεν μπορώ να σκεφτώς πώς είναι ό,τι πρέπει όταν, όπως ανέφερα, η μπαταρία του σε 8 χρόνια θα τα φτύσει...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#873760 Δεν εχω ακούσει καποιον γνωστό μου να ειχε πρόβλημα με τη μπαταρία του mild Hybrid.H τόση σιγουρια οτι η μπαταρία θα τα φτύσει σε 8 χρονια απο που προκύπτει?
Τελος πάντων στην αγορα μτχ θα βρεις και 1,4Τ & diesel Vitara χωρίς κανενός είδους υβριδισμό.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873761 Ο αντιπρόσωπός του μου το είπε, όταν πήγα να πάρω προσφορά για καινούριο.
Το 1.4Τ βενζίνη δεν με καλύπτει, διότι δεν έχει την ελκτική ικανότητα που χρειάζομαι (μεγαλύτερη ή ίση των 1400kg για ρυμουλκούμενο με σύστημα πέδησης, σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά-έγκριση τύπου του οχήματος. Το βενζινοκίνητο έχει μόνο 1200kg).
Σε Vitara, οι επιλογές είναι ο 1.6 πετρέλαιο, ο παλαιότερος 1.9 πετρέλαιο ή ένα 2.0 βενζίνη "κτήνος" (με αργά...μη σου πω το V6 της δεκαετίας του 1990...).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#873765 Mild hybrid = λίγο πιο δυνατό start and stop
Άβαταρ μέλους
By edmond
#873769 Στο βιτάρα 1.6 πετρέλαιο εμπ1 πάντως.
Φιατ μοτέρ(άριστοι οι Ιταλοί στα common rail), 32kg ροπής, αποδεδειγμένη ικανότητα στα εκτός λελογισμένα προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873770 Μεταξύ αυτού και του ASX 1.8 diesel τι λέτε; Μου αρέσει που το δεύτερο έχει επιλογέα 2WD-4WD-Lock 50:50 καθώς και δυνατότερο κινητήρα (150hp, 30kg ροπής βέβαια σε σχέση με τα 32 του Vitara, αλλά no replacement for displacement). 0-100 @ 10.5 sec σε σχέση με τα 11,5 του Βιτάρα που πιστεύω ότι μετά το Γκολφ, θα μου φανεί "τάφος"....

Βέβαια αν θέλω επιδόσεις "τύπου" Γκολφ μάλλον πρέπει να δω προς τα δίλιτρα...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#873771 Με 10.000 χλμ το χρόνο νομίζω ότι η επιλογή του diesel είναι λάθος...
Κοίτα βενζίνη.

Τι budget έχεις; Με τα κυβικά έχεις πρόβλημα;

Μήπως σε βολέψει κανένα Audi Suv 4x4;