Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868690 EOS R1

Εικόνα
https://www.dpreview.com/news/536143624 ... ism-camera

Ακόμα και τα καθαρόαιμα μοντέλα για φωτορεπορτάζ είναι πλέον mirrorless.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#872459 H Hasselblad λανσάρει ένα καινούργιο υπερευρυγώνιο ζουμ (16-27 σε 35mm equivalent) που είναι pin-sharp από άκρη σε άκρη και εξαιρετικά μαζεμένος σε βάρος και διαστάσεις, για μεσαίο φόρμα.

https://www.hasselblad.com/x-system/lenses/xcd-20-35e/

Τα δείγματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, όπως και η τιμή του.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Για street photography θα προτιμούσα μια Ricoh GR ή μια Fuji X100.

Το μόνο που με χαλάει στη ρικο είναι π 28μμ θα προτιμούσα τον 35 την Φούτζι
Στη eos r πλέον χρησιμοποιώ πολύ τον 50αρη για street και λιγότερο τον 35
Άβαταρ μέλους
By axel12p
bujinkan έγραψε:
axel12p έγραψε:Για street photography θα προτιμούσα μια Ricoh GR ή μια Fuji X100.

Το μόνο που με χαλάει στη ρικο είναι π 28μμ θα προτιμούσα τον 35 την Φούτζι
Στη eos r πλέον χρησιμοποιώ πολύ τον 50αρη για street και λιγότερο τον 35

Υπάρχουν δύο εκδόσεις της GR III, η "απλή" με 28άρι φακό και η GR IIIx με 40άρι φακό, οπότε ο καθένας διαλέγει ότι του ταιριάζει περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#873435 Λόγω μίας σχετικά καλής τιμής και λόγω του ότι βαρέθηκα να το ψυρίζω καιρό, περιμένω μία R6 με τον Kit 24-105 και στο άμεσο μέλλον θα αγοραστεί και ένας 50αρης prime.

Δε το πολυσκέφτηκα, αλλά όσο μελέτησα reviews κλπ δείχνουν να δικαιώνουν την επιλογή μου. Αύριο που θα την έχω θα δούμε.
Είναι αξιόμαχο πακετάκι (Full frame, In Body Stabilization, weather sealed, οθόνη αφής), ελπίζω και στην πράξη να με ικανοποιήσει.

Καλά να μαστε αυτή και στο μέλλον κάποια φτηνή μτχ fujifilm για δεύτερη και έκλεισε το κεφάλαιο φωτογραφία. Δε θα μου επιτρέψω άλλα έξοδα :lol:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
socratesn έγραψε:Λόγω μίας σχετικά καλής τιμής και λόγω του ότι βαρέθηκα να το ψυρίζω καιρό, περιμένω μία R6 με τον Kit 24-105 και στο άμεσο μέλλον θα αγοραστεί και ένας 50αρης prime.

Δε το πολυσκέφτηκα, αλλά όσο μελέτησα reviews κλπ δείχνουν να δικαιώνουν την επιλογή μου. Αύριο που θα την έχω θα δούμε.
Είναι αξιόμαχο πακετάκι (Full frame, In Body Stabilization, weather sealed, οθόνη αφής), ελπίζω και στην πράξη να με ικανοποιήσει.

Καλά να μαστε αυτή και στο μέλλον κάποια φτηνή μτχ fujifilm για δεύτερη και έκλεισε το κεφάλαιο φωτογραφία. Δε θα μου επιτρέψω άλλα έξοδα :lol:

Είναι μξχαναρα και το καλό ειναι ότι οι prime οι νορμάλ δλδ είναι πολύ φτηνοί . Προτεινω το Rf 35 1.8 τον Rf 50 1.8 και αν σε ενδιαφέρουν τα 85mm τον vilrtox Rf 85 1.8 .
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874006 Και τι δε θα έδινα να είχα μια καλή/ γρήγορη φωτογραφική και έναν ωραίο τηλεφακό και να μπορούσα να ήμουν και εγώ εκεί! Φοβερή φάση :thumbsup:
Δεν το έβαλα στο θέμα με τα αεροπλάνα, γιατί θεωρώ ότι αφορά εξίσου και την φωτογραφία.