glf έγραψε:Ξεκίνησα να κοιτάω και τι μπορώ να κάνω στο Renault Easy Link infotainment που έχει το Zoe. Έχω και τη μέγαλη 10αρα οθόνη οπότε είναι πολύ βολικό.
Δε λέω, στα ταξίδια κουμπώνω το κινητό με USB και το έχω σαν Android Auto. Και για χάρτες. Και θα δω μήπως καταφέρω κάποια σύνδεση ΧΩΡΙΣ καλώδιο USB, για το καθημερινό μπες βγες.
Σαν καθαρό Renault Easy link mode είδα ότι η Renault δίνει ένα εργαλείο που κατεβάζεις στον Η/Υ και από εκεί μπορείς να κάνεις χειροκίνητα ανανέωση τους χάρτες της Renault για καθαρά offline χρήση.
Είναι το 'Alliance CONNECT Toolbox' και φαντάζομαι θα το είπαν έτσι μήπως και χρησιμεύει και σε Dacia, Nissan.
Έχει απλή χρήση μέσω USB stick που το βάζεις άδειο μια φορά στο αυτοκίνητο, το infotainment γράφει ένα json αρχείο στο USB stick, βγάζεις το stick και το ανοίγεις ξανά με το Toolbox στον Η/Υ σου. Αυτό βλέπει το json αρχείο και ξέρει τι έκδοση χάρτες έχει το αυτοκίνητο οπότε μπορείς να κατεβάζεις πιο φρέσκιες εκδόσεις.
Για το Megane και το R-Link2 που έχω το πρόγραμμα ονομάζεται διαφορετικά (R-Link 2 Toolbox), αλλά η αρχή λειτουργίας ίδια. Για μένα χρειάζεται account σε rlinkstore για να μπορώ να αγοράσω map updates κτλ.