Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
glf έγραψε:Ξεκίνησα να κοιτάω και τι μπορώ να κάνω στο Renault Easy Link infotainment που έχει το Zoe. Έχω και τη μέγαλη 10αρα οθόνη οπότε είναι πολύ βολικό.
Δε λέω, στα ταξίδια κουμπώνω το κινητό με USB και το έχω σαν Android Auto. Και για χάρτες. Και θα δω μήπως καταφέρω κάποια σύνδεση ΧΩΡΙΣ καλώδιο USB, για το καθημερινό μπες βγες.

Σαν καθαρό Renault Easy link mode είδα ότι η Renault δίνει ένα εργαλείο που κατεβάζεις στον Η/Υ και από εκεί μπορείς να κάνεις χειροκίνητα ανανέωση τους χάρτες της Renault για καθαρά offline χρήση.
Είναι το 'Alliance CONNECT Toolbox' και φαντάζομαι θα το είπαν έτσι μήπως και χρησιμεύει και σε Dacia, Nissan.
Έχει απλή χρήση μέσω USB stick που το βάζεις άδειο μια φορά στο αυτοκίνητο, το infotainment γράφει ένα json αρχείο στο USB stick, βγάζεις το stick και το ανοίγεις ξανά με το Toolbox στον Η/Υ σου. Αυτό βλέπει το json αρχείο και ξέρει τι έκδοση χάρτες έχει το αυτοκίνητο οπότε μπορείς να κατεβάζεις πιο φρέσκιες εκδόσεις.

Για το Megane και το R-Link2 που έχω το πρόγραμμα ονομάζεται διαφορετικά (R-Link 2 Toolbox), αλλά η αρχή λειτουργίας ίδια. Για μένα χρειάζεται account σε rlinkstore για να μπορώ να αγοράσω map updates κτλ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869258 Ναι είπα ότι για ταξίδι που θα μπριζώσω USB για web radio και φόρτιση, με το GMaps θα κινούμαι. (από την άλλη και το OSMand έχει τρελή ενημέρωση και στην περιοχή της Κοζάνης του ρίχνω πολλή ενημέρωση...).

Αλλά μιας και είναι δωρεάν η διαδικασία για το Renault maps είπα να το κάνω. Δεν είναι καθόλου άσχημοι χάρτες, είναι TomTom που και αυτό "πατάει" στο OpenStreetMap. Εδώ έχει και τους χωματόδρομους δηλαδή. Αλλά δεν έχει POI..

Στην αντιπροσωπεία θα πάω να ρωτήσω αν παίζει αναβάθμιση το λειτουργικό του ίδιου του Infotainment αν και υποψιάζομαι κοκομπλόκο είτε από τη δική τους μεριά, είτε από τη δική μου :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#869260 Οσες φορες επεσα στην αναγκη της Ρεναουλτ για πλοηγηση, ξεβαφτιστηκα γτχτης , x3μπρδλ.

Μην κανεις το ιδιο λάθος.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#869267 Εγώ αγόρασα αναβάθμιση από το toolbox χωρίς να μπλέξω με αντιπροσωπεία. Νομιζω κανένα 90αρη για 2 χρονια.

Δεν μπλέκεις με αντιπροσωπεία και το navigation του δεν είναι τόσο μάπα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869269 Κέρκυρα πχ το OpenStreetMap είχε στενάκια και μια άγνωστη παραλία που ΔΕΝ είχε το google maps.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:Οσες φορες επεσα στην αναγκη της Ρεναουλτ για πλοηγηση, ξεβαφτιστηκα γτχτης , x3μπρδλ.

Μην κανεις το ιδιο λάθος.

Τζιάκο δεν φταίει η Ρενώ, για το ότι είσαι τσομπάνης και δεν ξέρεις να κόψεις ένα αζιμούθιο με πυξίδα και να διαβάσεις ένα χάρτη. Επικοινωνώ άμεσα με την ΜΕ σου Τζιάκο, θα σε καλέσουν για μετεκπαίδευση. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By glf
#870392 Έκανα δοκιμή σήμερα. Έβαλα N neutral εν κινήσει στο Zoe και μετά κράτησα το διακόπτη για το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Αν το κρατήσω, πιάνει! και το πάει όσο το αφήνει το ABS. Και στα λιγα χλμ ακούγεται και λάστιχο να ψιλομπλοκαρει, μια χαρά lol
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
glf έγραψε:Καλοτάξιδο! Αν θες πες στο Renault thread ποιο infotainment έχει, μη το γεμίζουμε εδώ.

το rlink 2 έχει αλλά ακόμα δεν έχω προλάβει ούτε καν να το μάθω αλλά ούτε και να ψαχτώ με τις δυνατότητες του ,που αν δεν κάνω λάθος, έχει πολλές!
Άβαταρ μέλους
By glf
#873069 Ε τότε θα τα λες με το dimvii
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#873072 o barhonda εχει rlink2 ,εγω εχω απλο rlink.
Άβαταρ μέλους
By glf
#873079 Και τώρα πάλι το άλλαξε η Renault ε; βλέπω τα νέα μοντέλα να έχουν το... OpenLink. Σε δουλειά να μαστε.

από όσο έχω καταλάβει, τα Rlink είναι της TomTom, το EasyLink είναι της Bosch βασισμένο σε OpenSource και το καινούργιο δεν έχω ψάξει ποιος το συντηρεί.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#873095 Ο Γούγλης και ο Γιουτιούμπ να ναι καλά και όλες οι απορίες λύνονται
Άβαταρ μέλους
By glf
#873097 Εγώ με το EasyLink θέλω να μπαίνει android Auto μέσω Wifi.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο μέσω USB, πρέπει να βάζω καλώδιο στο κινητό.

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος σε κάποιο forum είπε ότι με πιο νέα έκδοση στο EasyLink που την πέρασε σε αντιπροσωπεία, υποστηρίζει ασύρματο Android Auto.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#873104 Και στο Rlink2 έτσι είναι, μόνο με καλώδιο (αλλά το κινητό το πιάνει και bluetooth για τα βασικά). Για ασύρματο Carplay/Android Auto υπάρχουν συσκευές που κουμπώνουν στο USB και προσφέρουν αυτή την ευκολία, πχ

https://www.ottocast.com/blogs/carplay- ... er-in-2024
Άβαταρ μέλους
By glf
#873112 Ναι, γίνεται με την έξτρα συσκευή. Ξέρω όμως ότι γίνεται απευθείας και από το αυτοκίνητο, καταρχάς με hacking. Που απλώς ανοίγει τη σωστή επιλογή στο firmware της Renault.
https://myrenaultclioblog.wordpress.com ... y-gateway/

Ε και νομίζω στις τελευταίες επίσημες εκδόσεις της Renault, το περιλαμβάνει έτσι κι αλλιώς οπότε να μη μπλέξει πιο πολύ το πράμα.