- 12 Σεπ 2024, 19:34
Βρήκα ξεναγό "συστημένο".
Η κοπέλα που μου τον σύστησε ειναι πολυταξιδεμένη και απεχθάνεται τις οργανωμενες εκδρομές.
Μου ειπε ομως οτι στην Αιγυπτο χρειάζεται ο ξεναγός. Ο συγκεκριμενος τους ειχε συνεχεια απο κοντά, κανόνιζε τις λεπτομέρειες, έδιωχνε τους ενοχλητικους που σαν μύγες τριγυρνανε τους τουρίστες και ολο κατι λένε ή ζητάνε, ή χαρτζιλίκωνε εκει που έπρεπε (πχ στο ξενοδοχείο).
Ο ξεναγός μου ζήτησε 80€ για ημερήσια ξεναγηση και 60€ για το βανάκι, λιγο παραπανω για τη μερα που θα παμε στην Αλεξάνδρεια.
Μου πρότεινε καποια προγράμματα τα οποία μπορούμε να τροποποιήσουμε ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεση μας.
Συνολικό κόστος θα εχω οταν γυρίσουμε.
Ξεκίνησα για low badget εκδρομή, αλλα γινεται όπως οταν χτίζεις σπιτι: "μια φορα θα γινει, ας κανουμε κι αυτο, ας κανουμε κι εκεινο"
Στην πορεια προστεθηκαν άλλα δυο ζευγαρια με τα οποία εχουμε κανει πολλά ταξίδια, το ενα ειναι γιατροι (αχρείαστοι να ειναι

), οπότε "βελτίωσα" λίγο και τα ξενοδοχεία

+ οτι πλεον θελουμε βανακι για τις μετακινήσεις.
Η Aegean ειχε προσφορα 2 εισιτήρια πηγαινελα στα 250€ (290 στο φλεξ), ξενοδοχείο βρισκεις πολυ άνετα με λιγοτερο απο 40€, οι μετακινησεις ειναι πολυ φτηνες, οπότε θεωρω οτι αν παω τωρα και δω τα κατατόπια, θα ειναι μια φτηνη εκδρομη να παω ξανα πχ ενα 3ημερο
Scooby