Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#871357 Λεμε να παμε Λονδινο οικογενειακως (5 ο μεγαλος, 1 η μικρη) για καποιες μερες τελη Νοεμβριου.

Τα premier inn φαινονται μια χαρα, ειναι οντως;

Εχουμε καμια προτιμηση σε περιοχη;
Άβαταρ μέλους
By bill33
bibendum έγραψε:Λεμε να παμε Λονδινο οικογενειακως (5 ο μεγαλος, 1 η μικρη) για καποιες μερες τελη Νοεμβριου.

Τα premier inn φαινονται μια χαρα, ειναι οντως;

Εχουμε καμια προτιμηση σε περιοχη;

Mια χαρά είναι τα premier inn.
Καλά να περάσετε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#871366 +1

Περιοχή όπου έχει κοντά σταθμό μετρό και λεωφορεία, αν επιλέξετε εκτός κέντρου. Να τσεκαρετε ωστόσο ότι θα είναι ανοιχτός γιατί καμιά φορά τους κλείνουν για έργα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#871374 Premier inn έχει διαφορα, έχω ξεχωρίσει αυτό στο Paddington και στο Kensington

Του 250 είναι την βραδια περίπου

Κάποιος μου πρότεινε και αυτό στο Chelsea που είναι studios “nell gwynn house” με λιγο κάτω από 200 βγαινει
Άβαταρ μέλους
By bebes
#871384 Δυο φορες χρησιμοποίησα travel Lodge (https://www.travelodge.co.uk)
Κατι σαν τα ibis ειναι (καθαρα ήταν και με αξιοπρεπες πρωινο), εχει σε πολλά σημεια του Λονδίνου.
Δεν ξερω τι ευκολια θα εχεις με τα παιδια, εμεις πηγαμε με μεγαλα παιδια και ειχαμε δυο δωματια.
Ειναι παντως η πιο οικονομική αλυσιδα, αν το οικονομικό παιζει ρόλο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Premier inn έχει διαφορα, έχω ξεχωρίσει αυτό στο Paddington και στο Kensington

Του 250 είναι την βραδια περίπου

Κάποιος μου πρότεινε και αυτό στο Chelsea που είναι studios “nell gwynn house” με λιγο κάτω από 200 βγαινει

Paddington ποτε δεν με βολεψε. Προτιμω Victoria η South Kensington/High Street Kensington
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:Paddington ποτε δεν με βολεψε. Προτιμω Victoria η South Kensington/High Street Kensington
Περίεργο, είναι πολύ βολικό. Και στο πως θα πας από/προς το αεροδρόμιο (απευθείας με Elizabeth Line ή Heathrow Express) αλλά και καλή συγκοινωνία (υπόγειος και λεωφορεία) και αρκετά εστιατόρια. Και περπατήσιμα για κανάλι και πάρκα (Hyde και Regent's).
Άβαταρ μέλους
By skous
#871714 Καμιά πρόταση για το τι μπορεί να κάνει κάποιος 25/12 με μικρά παιδιά;;;;

Εκτός από βόλτες προφανώς και φαγητό όπου βρούμε παρένθεση μάλλον θα κλείσω από τώρα).

Υπαρχει τιποτα ανοιχτο εκεινη την μέρα?

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#871720 Θυμήθηκα τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αγγλία, το 1998. Τέτοια ερημιά στο Leicester, νόμιζα ότι είχε κηρυχθεί πόλεμος.
Άβαταρ μέλους
By skous
#871723 Ναι εχω περασει ξανα χριστουγεννα εκει αλλα πριν χρόνια. Άρα βόλτες με τα πόδια (φαντάζομαι τα uber θα ειναι απλησιαστα εκείνη την μέρα με 8x ταρίφα…) και κανα εστιατόριο

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
skous έγραψε:Καμιά πρόταση για το τι μπορεί να κάνει κάποιος 25/12 με μικρά παιδιά;;;;
Εκτός από βόλτες προφανώς και φαγητό όπου βρούμε παρένθεση μάλλον θα κλείσω από τώρα).
Υπαρχει τιποτα ανοιχτο εκεινη την μέρα?
Τα Χριστούγεννα είναι η απόλυτα οικογενειακή εορτή. Όλοι έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή θαλπωρή κλπ άρα όλα είναι κλειστά.
MMM, δημόσιο, τράπεζες, μουσεία και εμπορικά μαγαζιά κλειστά.
Υποθέτω θα είναι ανοιχτά μερικά με σουβενίρ και μερικά εστιατόρια και pub. Γενικά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα είναι ανοιχτά. Και πάρκα βέβαια. Και καλύτερα να μην πρέπει να πετάξεις. Ταξί/uber υπάρχουν αλλά ίσως να είναι δυσεύρετα.
Θέλεις λοιπόν να μένεις κάπου κεντρικά ώστε με τα πόδια να μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου.
Τα πάρκα έχουν συνήθως και παιδικές χαρές που φαντάζομαι θα είναι ανοιχτές (μια, την πιο καλή που ξέρω της Diana, έχει ελεγχόμενη είσοδο οπότε κλείνει). Τι ηλικίας είναι τα παιδιά;
Κια βέβαια παίζει και ο καιρός, αν τα πράματα είναι χάλια μπορεί να μην περάσεις καλά. Οπότε ας είσαι και ψυχολογικά αλλά και ενδυματολογικά προετοιμασμένος ότι η βροχή και ο αέρας δεν σας πτοούν.
Αν σας ενδιαφέρει πατινάζ ρίξε μια ματιά αλλά ξεκίνα θεωρώντας ότι θα είναι κλειστά στις 25.
https://londonist.com/london/christmas- ... -christmas
Δυστυχώς μόλις τσέκαρα ότι και το παρακάτω θα είναι κλειστό στις 25. Μπορείτε να πάτε άλλη μέρα.
https://hydeparkwinterwonderland.com/
Να σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει το πρωινό σας είτε εκεί που θα μένετε είτε να έχετε ψωνίσει κατάλληλα.
Στο διαδίκτυο αν ψάξεις για Λονδίνο Χριστούγεννα υπάρχουν πολλά πράματα αλλά θεώρησε ότι όχι ανήμερα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#875900 Κλείσαμε για μέσα Γενάρη Λονδίνο και αυτή τη φορά θα έρθει και η αδερφή μου οικογενειακώς με τον μικρό
Δεν παίζει φιλοξενία αυτή τη φορά λόγω χώρου οπότε κοιτάμε για κάτι αξιόλογο και οικονομικό.

Έπεσα πάνω σ'αυτό το premier inn στο Hammersmith
https://www.premierinn.com/gb/en/hotels ... -road.html
Για 3 βράδια και 2 δωμάτια βγαίνει συνολικα 325 λίρες που είναι τίμια θαρρώ.
Έχει μετρό δίπλα με District κίτρινη και Piccadilly και περίπου σε 30-40 λεπτά είσαι κέντρο.

Σχεδόν στα ίδια λεφτά είναι και του Canary Wharf που είναι ωραία περιοχή
https://www.premierinn.com/gb/en/hotels ... ferry.html
Αλλά εκεί είναι λίγο πιο μακριά το μετρό που έχει μόνο Elizabeth

Καμιά άλλη πρόταση; Κάτι ibis/best western που είδα ανεβαίνουν κατά πολύ στην τιμή.