GTS έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Είχαμε φωτιά σε δασικό κομμάτι στη Σταμάτα πριν κάμποσο καιρό, επεσαν μαζικά δυνάμεις και σε 2-3 ώρες την τελείωσαν, και δεν ηταν καθόλου μικρή. Στην Εύβοια μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε 1-2 δυνητικά επικίνδυνες δασικές, πάλι είχαμε κινητοποίηση μεγάλη και έσβησαν. Είναι προφανές ότι όταν μια φωτιά ξεκινάει στον Βαρνάβα και καταλήγει στα Βριλήσσια, κάτι πάει ΠΟΛΥ λάθος, και προφανώς χρήζει κάθε κριτικής και ανάλυσης. Πολύ περισσότερο επίσης όταν έχουμε 1 εκατομμύριο καμένα στρέμματα στον Έβρο.
Απλά ο αφορισμός του τύπου "αδιαφορουν και αφήνουν τις φωτιές να καίνε", ε όπως και να το κάνουμε είναι τραβηγμένος από τα μαλλιά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι σε γενικές γραμμές η φετινή αντιπυρική περίοδος πήγε μάλλον καλά. Πχ χωρίς να έχω στοιχεία να συγκρίνω, η αίσθηση μου είναι ότι φέτος οι εναέριες περιπολίες ήταν σαφώς περισσότερες από άλλα χρόνια.
η δικη μου εντυπωση αφησαν να καουν τα παντα και προσπαθησαν να σωσουν οικισμους και μονο ενω θα μπορουσαν να σταματησουν την φωτια νωριτερα. τι θα γινει με τις βροχες αγνωστο γιατι εχω την εντυπωση οτι θα εχουν θεμα οι οικισμοι οταν εχει καει μια τεραστια περιοχη διπλα τους.
Απλά αυτό δεν επιβεβαιωνεται απο τα νουμερα. Δεν είχαμε φέτος μια τραγική χρονια σε επίπεδο καμένων εκτάσεων όπως το 2021 η το 2023. Αυτό που έγινε στο Βαρναβα προφανώς αποτελεί μεγάλη σκιά στην φετινή αντιπυρική περίοδο, αλλά τηρουμένων των αναλογιών η γενική εικόνα ΦΕΤΟΣ δεν είναι καθόλου κακή.