Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#870367 Για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη, όταν ανάβει λαμπάκι στο Ρίο, μένεις στην Κόρινθο.
Δεν φορτίζεις στο Ρίο και στην Κόρινθο, δηλαδή κάπου ώπα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#870368 Προφανώς και το ηλεκτρικό δεν είναι για παντού και πάντα. Είμαστε για το πενταήμερο στην Τιθορέα. Φορτιστής ούτε για δείγμα. Αν δεν είχε δεχθεί ο ξενοδόχος να μας δώσει σούκο, θα έπρεπε να πάρουμε άλλο αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870369 Πάντως έχει τύχει να είμαι σε ταξίδι και να ψάχνω απεγνωσμένα βενζινάδικο
Μια φορά με το cuore κατεβαίνοντας από Θεσσαλονίκη τα περισσότερα ήταν κλειστά και σε μακρινές αποστάσεις μεταξύ τους. Έφτασα Ράχες με λαμπάκι όπου έβαλα εκεί

Αγχωνόμαστε κι εμείς για τα καύσιμα, να τα λέμε κι αυτά
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#870372 Μια εβδομάδα αθηνα για δουλειά κ μετά απευθείας Ναύπλιο άλλη μια εβδομάδα .
Εγώ ήμουν με το Volvo .
Μου έκανε εντύπωση ποσα tesla υπήρχαν στο Ξενοδοχειο ! Κ με ξένες πινακίδες κ με ελληνικές !
Γενικά κ στο ταξιδι της επιστροφής από Ιονία οδό - Εγνατία οδό , είδα αρκετά Tesla κ γενικά ηλεκτρικά .

Ούτε εγώ είδα φορτιστές αν κ κάναμε αρκετές στάσεις λόγω πόνου στη μέση , αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι . Δεν ενδιαφερόμαστε για φορτιστές , δεν δίνουμε κ σημασία μάλλον .
Άβαταρ μέλους
By edmond
#870375 Τι να πω ρε παιδιά.
Τελευταία φορά που αγχώθηκα για βενζίνη, ήταν νομίζω κάπου το 2008 όταν και είχα για ενα τριήμερο στα χέρια μου ένα Outlander με έναν λάιμαργο 2.400cc. Από τα 7-7,5 lt του megane, βρέθηκα στα 12-13 του άνωθι τετρακύλινδρου και αφού άναψε λαμπάκι κάπου πριν τη Λάρισα, έφτασα να ψάχνω βενζινάδικο σε κάτι χωριά έξω από την εθνική, μιας και η σχετική ταμπέλα για επόμενο βενζινάδικο ανέφερε για πρπ. 50χλμ.
Βγήκα δλδ εκτός των συνηθισμένων ξαφνικά.
Ποτέ άλλοτε και πως θα μπορούσα άλλωστε. :s_dunno
Τέσπα, περί ορέξεως παιδιά, ο καθένας κάνει τα κουμάντα του όπως νομίζει, απλά μην προσπαθούμε να ασπρίσουμε το μαύρο καλά και ντε.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
edmond έγραψε:Για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη, όταν ανάβει λαμπάκι στο Ρίο, μένεις στην Κόρινθο.

Έχεις 130κμ λαμπάκι? Θα μας τρελάνεις? Δηλαδή αν σου ανάψει λαμπάκι στο Ρίο, θα πεις πάμε να βάλουμε βενζίνη στη Κόρινθο?

Ρίο, μέχρι τον προορισμό μου ήταν 250κμ. Κόρινθος 10λεπτη στάση βόλεψε γιατί χρειάστηκε τουαλέτα η μικρή, οπότε επί τη ευκαιρία κάναμε ένα 40-70 να πάμε ψιλοτάπα μετά.

Τελικά έφτασα με 30% ξοχικό, θα μπορούσα να μην είχα φορτίσει καν ή να είχα φορτίσει απλά μέχρι 50%.

Δεν είναι όλα, για όλους. Όπως.βολεύεται λοιπόν ο καθένας, κι όπως αποφασίζει να κινηθεί…

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
edmond έγραψε:…απλά μην προσπαθούμε να ασπρίσουμε το μαύρο καλά και ντε.

Δε ξέρω από που το συμπεραίνεις αυτό πάντως.

Τα θετικά και τα αρνητικά είναι γνωστά κι ο καθένας αποφασίζει βάσει χρήσης που κάνει τι τον συμφέρει και τι προτιμάει.

Από την άλλη, μη προσπαθούμε να βρούμε προβλήματα και να φτιάξουμε σενάρια που είναι εκτός πραγματικότητας ειδικά όταν δεν ζεις με κάτι και δεν έχεις εμπειρία.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#870378 Γι αυτό και γω γράφω εμπειρίες για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Μια χαρά τα λέμε πιστεύω, απλά για άλλους είναι μισογεμάτο και για άλλους μισοάδειο.
Άλλος βολεύεται με στάσεις 3 τέταρτα, άλλος θέλει να φύγει αμέσως.
Τόση ώρα δε μιλάμε φυσικά για χρήση εντός πόλεως, αυτό έχει τελειώσει σα θέμα για μένα που έχω και γκαράζ να φορτίζω με νυχτερινό. Εγώ τεντώνω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης..
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Nikos! έγραψε:
edmond έγραψε:Για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη, όταν ανάβει λαμπάκι στο Ρίο, μένεις στην Κόρινθο.

Έχεις 130κμ λαμπάκι? Θα μας τρελάνεις? Δηλαδή αν σου ανάψει λαμπάκι στο Ρίο, θα πεις πάμε να βάλουμε βενζίνη στη Κόρινθο?

Στο QQ η αυτονομία είναι πάνω από 110Km από την στιγμή που θα ανάψει το λαμπάκι. Αν πας και πιο σιγά προφανώς ισχύει αυτό που αναφέρει ο edmond.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870382 Έχει μείνει κανείς από καύσιμο; Εγώ ποτέ. Και για αυτό όταν ξέρω ότι έχω να κάνω μεγάλες αποστάσεις γεμίζω όπου μπορώ ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί στο ντίζελ αν μείνεις από πετρέλαιο μετά πρέπει να τρομπαρεις. Απλώς έχει τύχει κι έχω αγχωθει κάνα δυο φορές μήπως δε με βγάλει γιατί δεν έβρισκα εταιρικό πρατήριο
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Έχει μείνει κανείς από καύσιμο; Εγώ ποτέ. Και για αυτό όταν ξέρω ότι έχω να κάνω μεγάλες αποστάσεις γεμίζω όπου μπορώ ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί στο ντίζελ αν μείνεις από πετρέλαιο μετά πρέπει να τρομπαρεις. Απλώς έχει τύχει κι έχω αγχωθει κάνα δυο φορές μήπως δε με βγάλει γιατί δεν έβρισκα εταιρικό πρατήριο

Στα καινούργια πετρέλαια δεν υπάρχει χειροκίνητη τρόμπα.Πχ εμένα του 2015 δεν έχει.Γυρνάς την μίζα τρεις φορές και γεμίζει η γραμμή όταν αλλάζεις φίλτρο ή αν μείνεις.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#870385 130χλμ λαμπάκι δεν ξέρω αν έχω(δεν έχω), καμιά 80αριά σίγουρα και σε κάτι πετρέλαια όπως αναφέρθηκε σίγουρα παραπάνω. Δεν θέλω να παίξω με τους αριθμούς, το πόιντ μου εξάλλου νομίζω πως είναι κατανοητό και έχει να κάνει ξεκάθαρα με το anxiety.
Εν τω μεταξύ για τον χρόνο που χάνεις ψάχνοντας και αναμένοντας στους φορτιστές κουβέντα. Και δε νομίζω κάποιος να κάνει στάση στο Ριο και μετά στην Κόρινθο έτσι κι αλλιώς, μην τρελαθούμε κιόλας.
Αλλά σόρρυ, "τζάμπα" καύσιμο (ή αντίλογος του τύπου "ναι αλλά όταν τα 50ρικα για βενζίνη φεύγουν σαν μαρούλια") το οποίο καρπώνεστε όταν έχετε δώσει 50κ€ για λεχτρικό ξέρωγω.
Μυστήρια πράγματα κύριοι, σχωράτε με δεν μπορώ να εντρυφήσω στην λογική.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#870386 Η αλήθεια είναι πως και εγώ με αυτά που διαβάζω νιώθω μερικές φορές πως τελικά όλα είναι ΟΚ με την ηλεκτροκίνηση και μάλλον δεν υπάρχει λόγος να επεκταθεί άλλο το δίκτυο. Από ότι βλέπω, όλοι οι ηλεκτροκίνητοι βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση! :lol:
Αφού ακόμη και αυτός που ανέβασε το βιντεάκι στο Tik Tok με τις 4 ώρες για το Καλαμάτα-Αθήνα το έκανε για τα views και για να κράξει την ηλεκτροκίνηση! Πληρωμένος petrolhead θα ήταν!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Dimitris_P έγραψε:Έχει μείνει κανείς από καύσιμο; Εγώ ποτέ.

2 φορές. Μια με το Golf ενός φίλου στο οποίο δεν άναβε λαμπάκι να σε προειδοποιήσει, και την άλλη με το δικό μου, όταν απλά ξέχασα να σταματήσω στο τελευταίο βενζινάδικο μέχρι το βουνό και θεώρησα ότι θα με βγάλει μέχρι τον προορισμό μου (μετά θα ήταν όλο κατηφόρα).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:130χλμ λαμπάκι δεν ξέρω αν έχω(δεν έχω), καμιά 80αριά σίγουρα και σε κάτι πετρέλαια όπως αναφέρθηκε σίγουρα παραπάνω. Δεν θέλω να παίξω με τους αριθμούς, το πόιντ μου εξάλλου νομίζω πως είναι κατανοητό και έχει να κάνει ξεκάθαρα με το anxiety.
Εν τω μεταξύ για τον χρόνο που χάνεις ψάχνοντας και αναμένοντας στους φορτιστές κουβέντα. Και δε νομίζω κάποιος να κάνει στάση στο Ριο και μετά στην Κόρινθο έτσι κι αλλιώς, μην τρελαθούμε κιόλας.
Αλλά σόρρυ, "τζάμπα" καύσιμο (ή αντίλογος του τύπου "ναι αλλά όταν τα 50ρικα για βενζίνη φεύγουν σαν μαρούλια") το οποίο καρπώνεστε όταν έχετε δώσει 50κ€ για λεχτρικό ξέρωγω.
Μυστήρια πράγματα κύριοι, σχωράτε με δεν μπορώ να εντρυφήσω στην λογική.

Ο Νίκος το έγραψε πάντως. Μηδενικός φόρος ως εταιρική παροχή, μηδέν κόστος καυσίμου όταν το φορτίζεις .
Αυτά τα δύο από μόνα τους αρκούν για να έχεις 3-4-5 εφαρμογές και να κάνεις σχεδιασμό διαδρομής λες και πας από το Τομπρούκ στο Ντακάρ. :lol: