Corto Maltese έγραψε:Σκνίπερα έχεις πάει στη mainland Σκανδιναβία; Γιατί αν κρίνω από αυτό που είδα στο Ófærð το τοπίο μου φάνηκε υποδεέστερο του Νορβηγικού. Αστική ομορφιά λες ότι δεν έχει, εν τέλει και με το χέρι στην καρδιά πόσο θα πρότεινες σε κάποιον να πάει εκεί και να υποστεί το εξτρά κόστος;Μπορεί να έχω ζήσει 1 χρόνο στην Σουηδία αλλά δεν θεωρώ ότι έχω κυκλοφορήσει Σκανδιναβία (και προσπαθώ να ξεχνάω την Κοπεγχάγη). Και ναι, από διάφορες φωτό κλπ υπάρχουν φανταστικές ομορφιές στη Νορβηγία κλπ. Και βέβαια υπάρχει και το θέμα γούστου σε άλλους αρέσει το ένα σε άλλους το άλλο. Όμως τα τοπία στην Ισλανδία δεν θα τα χαρακτήριζα υποδεέστερα αλλά διαφορετικά. Και νομίζω πιο εξωπραγματικά, σαν να μην είσαι στον πλανήτη Γη μερικές φορές. Και δεν είναι μόνο τα τοπία αυτά καθαυτά αλλά και η γενικότερη αίσθηση και άλλα διάφορα που δεν προσφέρονται αλλού. Συνολικά δεν τη θεωρώ ανταγωνιστική των άλλων Σκανδιναβικών χωρών, δεν θα την σύγκρινα (όπως πχ είχα κάνει Σουηδία-Δανία), απλά είναι αλλιώς.
Η κόρη μου με ενημέρωσε ότι του χρόνου τα Χριστούγεννα θέλουμε να πάμε σε μέρος Αη βασίλη και πολύ χιόνι... βόρεια Σκανδιναβία σου ερχόμαστε. Εκτός αν μέχρι τότε ξεπεράσει τον Αη Βασίλη
και πάμε απλά σε βουνό με χιόνια-σκι κλπ...