Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#865142 ευχαριστω fokion & 224v :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#865670 συνεχίζω για το θέμα του ψυγείου:
χρησιμοποιεί κανείς σταθεροποιητη τάσης?
δεν έχω υπόψη προβλήματα με την τάση, απλά το πέτυχα να προτείνεται γενικά.

βρήκα αυτό το παλιό ποστ απο fubar, αφορά PC και δεν ξέρω αν οι μικροδιαφορες που λέει πως τις χειρίζεται το τροφοδοτικό είναι διαχειρισιμες απο ψυγείο.

viewtopic.php?p=242894#p242894
Άβαταρ μέλους
By bebes
#865672 Τα τελευταία 5-10 χρόνια, όποια συσκευη αγοράζω βαζω ενα πολύμπριζο ή μια προσθήκη στη πρίζα για τις λευκες συσκευές (πλυντήριο, ψυγείο κλπ), γιατι πλεον οι πλακετες ειναι πολύ ευαίσθητες. Στις τηλεοράσεις το εκανα κια απο παλαιοτερα.

Αυτά ειναι για καποια ξαφνικη υπέρταση οταν ερχεται το ρεύμα μετα απο διακοπή.

Το σπίτι ειναι στο κεντρο και γενικα το δίκτυο ειναι σταθερό. Στη δουλεια ομως που ειναι στην εξοχη και εχουμε και αρκετα ακριβα (και ευαίσθητα) όργανα, αγοράσαμε ακριβούς ισορροπιστες τάσης για αυτα που τραβουν πολύ ρευμα και UPS για τα πιο μικρά
Άβαταρ μέλους
By bebes
egobrain έγραψε:προσθήκη εννοείς τα πολύμπριζα "ασφαλείας" πχ?

Ναι, κατι αντιστοιχο απλα εχει θεση για μια πρίζα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#865823 Ναι, χωρις τα USB μιας και εκει που ειναι δεν χρειαζονται.
Σε τηλεορασεις κλπ κανονικα πολυπριζο, μιας και υπαρχουν και αλλες συσκευες να κουμπωσουν.

Επίσης, θα πρπει να ειναι καποιας ποιότητας, οχι τα εντελως φτηνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#869977 σε κεραμικές εστίες παρατηρώ πως δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά οι 2 βασικές ταυτόχρονα.
ανάβω τη μεγάλη και τη μεσαία για φαΐ και η δεύτερη υπολειτουργει, ειναι σαν να ζεσταίνει στο 2-3/9.
νόμιζα πως φταίει το συγκεκριμένο μάτι και θα έβγαζα τη συσκευή να δει την αντίσταση κανας μάστορας αλλά το ίδιο μάτι δουλεύει μια χαρά αν δεν έχει άλλο ανοιχτό ή αν αυτό που δουλεύει παράλληλα είναι σε χαμηλή ένταση.
μπέρδεμα..
συνέβη ποτέ σε κάποιον?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#869978 Στις δικές μου τις επαγωγικές, μόνο όταν αναγνωρίσει σκεύος ανάβουν τα φωτάκια στα νούμερα 0-9. Αν λοιπόν είναι η μία αναμμένη στο 9 και βάλω σκεύος σε μια άλλη, ανάβουν τα νούμερα μέχρι το 5-6, δε φτάνει στο τέρμα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#869979 Ακούγονται σαν εστίες με μέγιστη ισχύ τα 3.7kw (=πριζα) αντί για 4
6kw/7.4kw (=απευθείας γραμμή από τον πίνακα). Στις πρώτες, αν δυο μάτια έχουν αθροιστική ισχύ > των 3.7kw τότε δεν δουλεύουν σε πλήρη ισχύ.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#870003 Βγάζει νόημα εφόσον σίγουρα η κάθε εστία θέλει >=2kW.
Ο ηλεκτρολόγος με είπε πως ο ηλ. φούρνος στο σύνολο (είναι ξεχωριστά με τις εστίες) έχει δική του γραμμή στον πίνακα και να δω τις αντιστάσεις. Θα το ψαχουλέψω..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870011 Δεν θα έπεφτε η ασφάλεια αν προσπαθούσε να τραβήξει παραπάνω απ'όσο αντέχει;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
egobrain έγραψε:Βγάζει νόημα εφόσον σίγουρα η κάθε εστία θέλει >=2kW.
Ο ηλεκτρολόγος με είπε πως ο ηλ. φούρνος στο σύνολο (είναι ξεχωριστά με τις εστίες) έχει δική του γραμμή στον πίνακα και να δω τις αντιστάσεις. Θα το ψαχουλέψω..
Μερικές φορές χρειάζεται διαφορετική σύνδεση των καλωδίων από πίσω ανάλογα με τα διαθέσιμα αμπέρ ή επιλογη συνδυασμού γεφυρωμάτων για να ξέρει πόσο να τραβήξει.
Κι εμένα η επαγωγική νομίζω σε κάποια ζευγάρια (οριζόντια ή κάθετα δεν θυμάμαι) μόνο το ένα μπορεί να είναι φούλ (δηλαδή στο boost, πάνω από το 9, στα 4 λεπτά πέφτει μόνο του στο 9). 1,5 μέτρο από τον πίνακα είναι αλλά εμπιστοσύνη στο πώς το σύνδεσε ο μάστορας δεν έχω. Ίσως να γινόταν και καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#870155 Γυρίσαμε από βδομάδα διακοπών και ο Μέρφι μας περίμενε στο σπίτι... Το πλυντήριο διακόπτει τη λειτουργία κάποια στιγμή, σα να κόβεται η παροχή ρεύματος. Νεκρωνει, το βγάζουμε από την πρίζα, το ξαναβάζουμε, ανάβουν λαμπακια/κτλ. Βάζουμε πάλι πρόγραμμα, μετά από λίγο νεκρώνει. Έχουμε δοκιμάσει 4-5 φορές, τα ίδια.

Καμία ιδέα;