χρησιμοποιεί κανείς σταθεροποιητη τάσης?
δεν έχω υπόψη προβλήματα με την τάση, απλά το πέτυχα να προτείνεται γενικά.
βρήκα αυτό το παλιό ποστ απο fubar, αφορά PC και δεν ξέρω αν οι μικροδιαφορες που λέει πως τις χειρίζεται το τροφοδοτικό είναι διαχειρισιμες απο ψυγείο.
viewtopic.php?p=242894#p242894
Αυτά ειναι για καποια ξαφνικη υπέρταση οταν ερχεται το ρεύμα μετα απο διακοπή.
Το σπίτι ειναι στο κεντρο και γενικα το δίκτυο ειναι σταθερό. Στη δουλεια ομως που ειναι στην εξοχη και εχουμε και αρκετα ακριβα (και ευαίσθητα) όργανα, αγοράσαμε ακριβούς ισορροπιστες τάσης για αυτα που τραβουν πολύ ρευμα και UPS για τα πιο μικρά
egobrain έγραψε:προσθήκη εννοείς τα πολύμπριζα "ασφαλείας" πχ?
Ναι, κατι αντιστοιχο απλα εχει θεση για μια πρίζα
Σε τηλεορασεις κλπ κανονικα πολυπριζο, μιας και υπαρχουν και αλλες συσκευες να κουμπωσουν.
Επίσης, θα πρπει να ειναι καποιας ποιότητας, οχι τα εντελως φτηνα
https://www.e-shop.gr/apc-pmf83vt-gr-pe ... PER.664342
1 στο pc μαζι με UPS και ενα στην τηλεοραση.
Οτι μπορουμε να προφυλασουμε
Και πιο Light εκδοση
https://www.e-shop.gr/apc-pm6u-gr-essen ... PER.664339
ανάβω τη μεγάλη και τη μεσαία για φαΐ και η δεύτερη υπολειτουργει, ειναι σαν να ζεσταίνει στο 2-3/9.
νόμιζα πως φταίει το συγκεκριμένο μάτι και θα έβγαζα τη συσκευή να δει την αντίσταση κανας μάστορας αλλά το ίδιο μάτι δουλεύει μια χαρά αν δεν έχει άλλο ανοιχτό ή αν αυτό που δουλεύει παράλληλα είναι σε χαμηλή ένταση.
μπέρδεμα..
συνέβη ποτέ σε κάποιον?
6kw/7.4kw (=απευθείας γραμμή από τον πίνακα). Στις πρώτες, αν δυο μάτια έχουν αθροιστική ισχύ > των 3.7kw τότε δεν δουλεύουν σε πλήρη ισχύ.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Ο ηλεκτρολόγος με είπε πως ο ηλ. φούρνος στο σύνολο (είναι ξεχωριστά με τις εστίες) έχει δική του γραμμή στον πίνακα και να δω τις αντιστάσεις. Θα το ψαχουλέψω..
egobrain έγραψε:Βγάζει νόημα εφόσον σίγουρα η κάθε εστία θέλει >=2kW.Μερικές φορές χρειάζεται διαφορετική σύνδεση των καλωδίων από πίσω ανάλογα με τα διαθέσιμα αμπέρ ή επιλογη συνδυασμού γεφυρωμάτων για να ξέρει πόσο να τραβήξει.
Ο ηλεκτρολόγος με είπε πως ο ηλ. φούρνος στο σύνολο (είναι ξεχωριστά με τις εστίες) έχει δική του γραμμή στον πίνακα και να δω τις αντιστάσεις. Θα το ψαχουλέψω..
Κι εμένα η επαγωγική νομίζω σε κάποια ζευγάρια (οριζόντια ή κάθετα δεν θυμάμαι) μόνο το ένα μπορεί να είναι φούλ (δηλαδή στο boost, πάνω από το 9, στα 4 λεπτά πέφτει μόνο του στο 9). 1,5 μέτρο από τον πίνακα είναι αλλά εμπιστοσύνη στο πώς το σύνδεσε ο μάστορας δεν έχω. Ίσως να γινόταν και καλύτερα.
Καμία ιδέα;