Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#83677 Αυτό το ΣΚ είχα την ευκαιρία να γράψω μερικά χλμ με την C5, εντός Αθηνών μεν, αλλά διαφορετικές διαδρομές και με διαφορετικές ταχύτητες δε, οπότε παρατήρησα 2-3 πραγματάκια:

1) Το θέμα με την δύναμη, ή την έλλειψη αυτής, οφείλεται εκ πρώτης όψεως και κατά κύριο λόγο στην απόκριση του γκαζιού. Όταν "αποφασίσει" το αυτοκίνητο να "συμφωνήσει" μαζί μου ότι όντως θέλω τέρμα γκάζι, τότε η C5 γίνεται σβέλτη και μαζεύει χλμ σχετικά γρήγορα. Ανεβάζει άνετα μέχρι τον κόφτη και δεν δείχνει να δυσανασχετεί εκεί ψηλά, ούτε κρεμάει, τουλάχιστον φανερά και ενοχλητικά.

2) Έχει πολύ "επιθετικό" αλγόριθμο, ή πολύ γρήγορη μετάβαση από "σβέλτη" σε "νωχελική" ρύθμιση του γκαζιού και των χαρτών, προφανώς για λόγους οικονομίας καυσίμου. Δηλαδή με τα πρώτα 1-2 τέρμα πατήματα γκαζιού γυρνάει στο πιο "επιθετικό" και ακούει καλύτερα, αλλά άμα το αφήσεις πάλι για μερικά δεύτερα να χαλαρώσει, ξαναγυρνάει στο στυλ "νεκροφόρα".

3) Όντως κρατάει αρκετά καλά σε γρήγορους ρυθμούς, τουλάχιστον σε καμπές και απλωμένες 3-4ρτες. Σε ανοιχτές με 130χαω+ ήταν ακλόνητη, σε σημείο να νιώθω ότι μπορούσε άνετα άλλα 30-40χαω ή να μπορώ να κάνω τιμονιές μέσα στη στροφή. Θυμήθηκα λίγο τους ρυθμούς που κρατούσε το RX8 :thumbsup: Βέβαια και το CX7 μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά (α) ένιωθες το βάρος μέσα στη στροφή, και (β) έβλεπα τον ορίζοντα υπό γωνία :lol:

Υποθέτω ότι το Πάσχα θα έχω ολοκληρωμένη άποψη, και θα ξέρω αν και τι πρέπει να της κάνω για να γίνει πιο πολύ όπως την θέλω....
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#86471 @The Ace

Σε θέμα ποιότητας κύλισης και ατσαλακωτοσύνης μετά απο ταξίδι πως τη βαθμολογείς?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#86594 Έκανα και άλλες διαδρομές με τη C5, όχι ταξίδι, εντός Αττικής, αλλά αρκετά χλμ. Μάλιστα πέρασα από δρόμους και κακοτεχνίες που έχω περάσει πολλές φορές με διαφορετικά αυτοκίνητα και ξέρω τι να περιμένω. Ε λοιπόν, αν εξαιρέσεις μερικά ΠΟΛΥ ακριβά αυτοκίνητα με αερανάρτηση, η C5 με hydro απλά δεν έχει αντίπαλο (στον τομέα της άνεσης, έτσι ?). Δεν έχει τόνους ηχομόνωσης οπότε ακούς -ελαφρά- τι κάνουν οι τροχοί και οι αναρτήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Πέρασα από ένα συγκεκριμένο σημείο στη Ριζούπολη που έχω περάσει χιλιάδες φορές με πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, μια υδροροή-χαντάκι σε διασταύρωση. Κάθε φορά κοπανιόμουν και χοροπήδαγα, μερικές φορές κανά δυο αυτοκίνητα βρήκαν κάτω (λόγω ταχύτητας). Πέρασα χθες με τη C5 και με κάποια χαω παραπάνω για να τη ζορίσω και να τη τσεκάρω, και μετά τη διασταύρωση είχα μείνει έτσι -> :omg: Κανένα από τα γαλλικά που είχα στο παρελθόν -δεν μιλάω καν για τα υπόλοιπα- δεν πέρασε έτσι αέρα από αυτό το σημείο χωρίς να καταλάβω σχεδόν τίποτα....
Άβαταρ μέλους
By elteo
#86613 Ναι πρόσεχε τώρα γιατί το ότι δεν καταλαβαίνεις δεν σημαίνει ότι δεν θα την "ακούσουν" οι ζάντες σου. (στράβωμα)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#86615 Σωστό και αυτό :oops: ....αν και ευτυχώς το σημείο εκείνο δεν έχει πουθενά "δόντια" ή γωνίες για να χτυπήσουν οι ζάντες, πιο πολύ με αυλάκι μοιάζει...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#86629 Eπίσης το οτι δεν το καταλαβαίνεις δε σημαίνει οτι δε ταλαιπωρείται η αναρτηση...
Δε λέω οτι θα υφισταται την ιδια ταλαιπωρία με ενα αμαξι που θα κοπανάει,αλλα οι συνδεσμοι κτλ...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#86636 Ναι ρε σεις, δεν είμαι 20 χρονών ούτε κανάς κάγκουρας να το σκίζω :lol: , απλώς έχω 2-3 σημεία "δείκτες" και επειδή έτυχε να περάσω από εκεί τις προηγούμενες μέρες, θέλησα να "μετρήσω" τη C5 πως αντιδρά. Δεν περνάω από λακούβες και χαντάκια με 50χαω κάθε μέρα, ειδικά τη σήμερον ημέραν που και τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά και δεν θα αντέξω εύκολα μια ζημιά στην υδροπνευματική....

Στα άλλα νέα, έχω ήδη αρχίσει τις προσθήκες και αλλαγές στη C5, βασικά στοιχεία εξοπλισμού που χρειαζόμουν συν μερικά αξεσουάρ που ήθελα και δεν είχε η δική μου. Αγορές σχεδόν αποκλειστικά από Γαλλία, καθώς οι τιμές στην Ελλάδα είναι περίπου στο +30% πάνω. Κάποια στιγμή θα πάω να κοιτάξω και λίγο το χρονισμό, θα γίνει καθαρισμός βαλβίδων, θα συζητήσω και λίγο με τα μαστόρια για το πρόγραμμα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#86694 Το autobild παντως θα σε πρότεινε να πάρεις ενα γκολφ 6 με μαγνητική λέει είναι ανετοτερο απο αυτό που εχεις το οποίο κιολας ελεγε οτι περναν κραδασμοί κτλ στην καμπίνα παρα την υπαρξη της υδρό.
Α ρε φυλλάδες τι εχουμε διαβάσει κατα καιρούς :lol:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#87629 Τα γνωστα c4 aircross της ΕΥΔΑΠ. Με εξαιρεση τους αθλιους χαυλιοδοντες πισω, βλεπεται!
Εικόνα

Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#100015 Εικόνα
Ρε παιδιά η δεύτερη σειρά διακοπτών (ακριβώς κάτω απο αυτούς της οροφής) τι στο καλό είναι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#100034 Το hud μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#100468 Μετά και το πασχαλινό ταξίδι, ευτυχώς και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όλες οι αρχικές μου υποψίες και εντυπώσεις. Και λέω "ευτυχώς και δυστυχώς" γιατί έχουμε και άσχημα και ωραία. Ας ξεκινήσουμε από τα ωραία:

1) Πολύ άνετη κύλιση και γενικά πορεία/ταξίδι. Το ήξερα βέβαια, απλά επιβεβαιώθηκε κάνοντας αρκετά χλμ φορτωμένος μέχρι το λαιμό (βλέπε παρακάτω στα "άσχημα"). Ανωμαλίες, λακούβες, σαμαράκια κλπ απλά δεν υπάρχουν, ομοίως για ανέμους (ειδικά πλευρικούς), ενώ δεν υπάρχουν και σημαντικοί θόρυβοι (μπάρες και μπαγκαζιέρα όσο να'ναι έκαναν ένα βουητό).

2) Ωραία αίσθηση του αυτοκινήτου γενικότερα, μέσα και έξω. Αν και όχι super duper εξοπλισμένο με δέρματα, ξύλα και πολλά gadgetάκια, ή με την χλίδα των -ακριβών- γερμανών, είναι ας πούμε πολύ πιο χλιδάτο, ωραίο και στιβαρό από το CX7 που είχα, αυτοκίνητο σχεδόν διπλάσιας αγοραστικής αξίας. Ομοίως και από το Passat που είχα παλιότερα (μοντέλο 2004).

3) Καλοί χώροι -γενικά- αλλά όχι κορυφαίοι, αν και μια ψιλοστριμοκωλίαση για τους πίσω υπάρχει. Πάντως η γυναίκα μου έκανε σχετικά άνετο ταξίδι ανάμεσα σε δύο isofix, χωρίς πολλές παραχωρήσεις.

4) Η κατανάλωση, αν και ποοοολλύυυυυ μακρυά από την εργοστασιακή τιμή, είναι σχεδόν 50% κάτω από αυτή του CX7. Πήγα και γύρισα με λιγότερο από μισό ντεπόζιτο, δηλαδή χοντρικά -δεν έχω φουλάρει και μετρήσει ακόμα- έκανα σχεδόν 300χλμ με περίπου 25-26 λίτρα. Βέβαια η μέση μου είναι πάνω από 10lt/100χλμ, αλλά το πρώτο μισό ντεπόζιτο έγινε αποκλειστικά εντός Αθηνών.

Πάμε στα άσχημα:

1) Το ήξερα και το περίμενα, απλώς αυτή την αίσθηση αδυναμίας είχα πολλά χρόνια να τη νιώσω. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να περιμένω πολλά, τέρμα φορτωμένος (περίπου +400 κιλά άτομα και αποσκευές) και με τη μπαγκαζιέρα ως αερόφρενο, αλλά ότι θα έφτανα να πρέπει να κατεβάσω 3η για να προσπεράσω σβέλτα δεν το περίμενα....Χωρίς τη μπαγκαζιέρα και με 1 ή 2 άτομα μέσα, είναι αρκετά σβέλτη η C5 μου, αλλά στο ταξίδι αυτό είδα ότι αναγκαστικά πρέπει να περιοριστείς σε ταχύτητες που κινούνται στα όρια της 3ης για να μπορείς να έχεις σημαντικά περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας. Δηλαδή αναγκαστικά γίνεσαι "νόμιμος" με τα όρια ταχύτητας στις Ε.Ο. :s_wink

2) Είπα ότι είναι άνετο και ευρύχωρο, αλλά δεν έχει και κορυφαίους χώρους. Με λιγότερα πράγματα από ότι έπαιρνα με το CX7 και πάλι ήμασταν ίσα-ίσα. Ευτυχώς που έχει hydro και δεν ασχολείσαι με φώτα, βάρη, ρυθμίσεις κλπ, ενώ δεν καταλαβαίνεις το βάρος στο δρόμο (πλην επιταχύνσεων, όπως είπα).

3) Διάφορες ψιλολεπτομέρειες που καταλαβαίνεις μόνο μέσω της χρήσης. π.χ. στο πορτ-μπαγκάζ δεν μπορείς να βάλεις σκληρές βαλίτσες στις άκρες και ψηλά, γιατί πιέζεται πολύ εύκολα η μοκέτα και εμποδίζει τα αμορτισεράκια του πορτ-μπαγκάζ, με αποτέλεσμα να μην κλείνει. Τέτοια ψιλολοϊδια...

Άρα έχουμε δύο βασικά συμπεράσματα: πρώτον, το πρόγραμμα έχει ήδη μπει στο pipeline :iconcool: και δεύτερον θα πρέπει να μειώσω τα πράγματα που κουβαλάμε (και δυστυχώς το καλοκαίρι, που θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα από ότι τώρα, θα είναι δύσκολο κάτι τέτοιο).
Άβαταρ μέλους
By xenos
#100933 Πρόγραμμα από που θα βάλεις;
Πρέπει να κάνεις μίνι μετακόμιση απ ότι κατάλαβα! :lol: Καλά η γυναίκα σου βολεύτηκε ανάμεσα σε 2 καθισματάκια; Μπράβο της.