Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
socratesn έγραψε:Εικόνα

Αυτή εδώ η φωτογραφία είναι γαμάτη γιατί έχει τις Μερτσέντες σαν θέμα. Αν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο προσωπικά σε εσένα και καλή θέληση, είναι ότι το sweet spot που έκανες απίστευτα κλικ, ήταν τότε που άλλαξες κάμερα ή φακό, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Εκ τότε δεν σου έχει ταιριάξει κάτι τόσο όσο παλαιά. Ψάξε να δεις στο φόρουμ με ποιο φακό/κάμερα έπαιρνες κολακευτικά σχόλια Σώκο. Φιλικά στα λέω όχι σαν τον τρόπο του Αχιλλέα που θέλει να σε αποκαθηλώσει από βασιλιά του κλικ. :shifty:
Εντάξει, λείπει και ο Morpheus που γαμούσε το παλικάρι, παρόλο που ήταν κουλάδι. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#868183 και μενα μου αρεσαν οι φωτογραφιες πολυ γιατι για καποιο λογο με πηγε πισω στα παιδικα μου χρονια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#868200 Ευχαριστώ όλους για το Feedback :inlove:
Ειδικά ο Bibendum έπιασε ακριβώς το vibe που με έκανε κ εμένα να τις θεωρήσω άξιες να τις μοιραστώ:
1) άναρχη/άσχημη πίσω μεριά ελληνικής ταβέρνας
2) δύο iconic 70s-80s Mercedια αραχτά το ένα δίπλα από το άλλο και
3) κλασσικό πορτοκαλί καλοκαρινό ελληνικό φως,αυτό το "μετά το μπάνιο" :lol:

από κει και πέρα σαφώς κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να "νιώσει" τα ίδια από τα κλικς μας και αυτή είναι και όλη η μαγεία σ' αυτό το χόμπι :metalo:
Καλά clicks σε όλους μας :superman:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#868202 Η μεριά της ταβέρνας που συνήθως τρέχαμε, παίζαμε μπάλα, παίζαμε κρυφτό…

Το καλοκαίρι που ζήσαμε και δεν ζούμε είναι οι φώτος
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868207 Έχω μια συνήθεια. Κανένα κλικ μου δεν διαγράφεται, εκτός από πολύ κουνημένες ξέρω 'γώ.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 70.000 φωτογραφίες στο κινητό μου. Τα τυχαία γεγονότα που αποτυπώνονται στην βιβλιοθήκη μου είναι μια αρκετά πιστή αναπαράσταση των όμορφων στιγμών μέχρι σήμερα, ακόμα και μερικών πολύ άσχημων (έχω ας πούμε φωτό από τον πατέρα μου την νύχτα πριν τον χάσουμε). Αλλά ακόμα και αυτά μερικές φορές με κάνουν να σκέφτομαι τι έκανα τότε, αν ήταν σωστό, τι θα μπορούσα να είχα αλλάξει, την συμπεριφορά μου προς άτομα που δεν είναι πια μαζί μας.

Είναι ένα παιχνίδι με τις αναμνήσεις και την τάση μας να ξεχνάμε. Το κλικ κλέβει αυτές τις μνήμες από την λήθη, τις παγώνει στον χρόνο και μας τις τρίβει στη μούρη σε άσχετες στιγμές που θα τύχει να πέσεις πάνω στο πλάνο ψάχνοντας κάτι άλλο.

Ομολογώ ότι τα συγκεκριμένα πλάνα του Σωκράτη δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, για αυτό και δεν τα σχολίασα. Όμως η φωτογραφία είναι -δεν θα πω τέχνη γιατί θα φάμε καμία ντομάτα- εντελώς υποκειμενικό πράγμα, και κάτι που εμένα δεν μου λέει κάτι, σε άλλον μπορεί να αρέσει πάρα πολύ. Και αν σε κάποιους φέρνει στο μυαλό μια άλλη εποχή (που φαντάζομαι ήταν και ο στόχος δεδομένων των χρωμάτων), τότε το κλικ του πέτυχε τον στόχο του.

Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το τελευταίο ασπρόμαυρο πλάνο του axel12p με τα crepuscular rays. Η ιδέα μου αρέσει, αλλά υπάρχει πολύς κενός χώρος που δεν προσφέρει στο πλάνο. Νομίζω ότι υπάρχει ένα crop εκεί που μπορεί να την αναδείξει όπως αξίζει στην ιδέα, αλλά δεν μπορώ να το βρω.

Keep clicking
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το τελευταίο ασπρόμαυρο πλάνο του axel12p με τα crepuscular rays. Η ιδέα μου αρέσει, αλλά υπάρχει πολύς κενός χώρος που δεν προσφέρει στο πλάνο. Νομίζω ότι υπάρχει ένα crop εκεί που μπορεί να την αναδείξει όπως αξίζει στην ιδέα, αλλά δεν μπορώ να το βρω.

Keep clicking

Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ κατάφερα να το βρω :thumbsup:

Η φωτογραφία είναι από Γιάννενα τραβηγμένη με μια compact Sony στο φουλ zoom που δεν μπόρεσε να αναδείξει το φαινόμενο. Οπότε είπα να δοκιμάσω το ασπρόμαυρο μπας και σωθεί κάπως η φωτογραφία.

Πιστεύω πως τα Γιάννενα είναι ιδανικό μέρος για τέτοιου είδους φωτογράφιση. Δεν είναι τυχαίο πως βάζοντας την λέξη "βροχοκουρτίνες" στο Google, ένα από τα πρώτα αποτελέσματα είναι η παρακάτω φωτογραφία από την περιοχή :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Vaskir
socratesn έγραψε:Εικόνα

Απλά καταπληκτικό το κάδρο, 2 παλιά αλλά κορυφαίας μηχανολογίας μερσεντικα που δείχνουν να έχουν φάει τα χλμ με το κουτάλι με φόντο ένα κλασσικό Ελληνικό ταβερνάκι λίγο πριν πέσει ο ήλιος.

Φανταστικό θέμα , θα μπορούσε να είναι σκηνικό σε πλάνα ταινίας.

Θέλει μάτι σκηνοθετικό σχεδόν να εντοπίσεις τέτοια θέματα, πολύ ωραίος.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Chris έγραψε:Ημιδιαμονης?
Όχι βρε ανήκει στο δήμο κι το έχει σαν χώρο εκδηλώσεων ...εκθέσεις και διάφορα άλλα

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#868648 Πειραματιζομαι με ενα νεο προγραμμα φωτογραφιας το luminar neo για να δω αων θα το αγορασω τελικα

Εικόναstranger by k.achilleas, on Flickr