Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#868237 H γυναίκα μου έχει ένα τέτοιο της Evoluent και λέει ότι έκανε διαφορά. Αλλά πλέον χειρουργήθηκε για καρπιαίο σωλήνα και επανήλθε σε κανονικό ποντίκι και βγάζει το άλλο για πώληση στο ebay.
Είναι όντως πολύ άνετο στο πιάσιμο, πολύ πιο φυσική η στάση για το χέρι. Αλλά είναι ογκώδες, δεν μεταφέρεται σε λεπτό τσαντάκι για λάπτοπ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#868242 Πολλοί εργοδότες (σωστά) επιβάλλουν την χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου αν δουλεύεις πάνω από χ ώρες τη μέρα στον υπολογιστή. Και να μην το επέβαλαν, δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω 8+ ώρες στον υπολογιστή με το trackpad.

Έντιτ: προσωπικα΄δε έχω καταλήξει σε gaming mouse (Naga v2 pro) για τα πολλά κουμπιά που μπορώ να κάνω map σε συντομεύσεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868244 Εξαρτάται και τι δουλειά κάνεις. Εγώ κάποτε δούλευα με τις ώρες στο laptop και συνήθισα σε τέτοιο βαθμό τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου στο Excel που ακόμη και τώρα χρησιμοποιώ ελάχιστα το mouse (και σίγουρα μπορώ χωρίς αυτό).
Άβαταρ μέλους
By g8777
Zorz έγραψε:Χρησιμοποιεί κανείς ανατομικά ποντίκια, σαν το Logitech Lift ή το MX Vertical;

Εικόνα

Κάνουν διαφορά στη πράξη;

Παρών. :iconcool:

Δεν ξαναγυρίζω σε συμβατικό ποντίκι. :adminpower:

. & -

Θα κοιτάς στο hagglezon για προσφορά, εγώ το πήρα 65 € ,2 φορές (= 2 υπολογιστές) εδώ και 3 κατι χρόνια. Όλα καλά μέχρι τώρα - αν και δεν με απασχολεί η αξιοπιστία του, πάλι το ίδιο θα πάρω :rtfm: Το vertical εννοώ,το lift είναι για γυναίκες και πουστδοι ( end wokeness :thumbsdown: ) . Αν προχωρησεις σε αγορα , συνιστω πακετο με το Ergo K860, αντι για "ευχαριστω" καθε 5 Νοεμβρη να μου αναβεις ενα κερακι στην Εκκλησια. :inlove:

BARHonda έγραψε:Επίσης βγάζεις το χέρι από το ποντίκι για να πληκτρολογήσεις και στην επαναφορά δεν έχεις υπολογίσει / συνηθίσει το ύψος του ποντικιού και μπαμ δώστου μία (συνέβη πολλάκις)

:lol:

Έγινε 5-6 φορές στην αρχή :x :rant: αυτό μέχρι να προσαρμοστεί ακούσια η κίνηση του χεριού.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Χρήστος Λάππας έγραψε:Mouse σε laptop? Τι ακριβώς κανετε που δεν σας αρκεί το touchpad?

Αν μιλάμε για παιχνίδια, πάω πάσο.

Παρών.
Δεν με βολευει το touchpad και δεν παίζω παιχνίδια.
Eίμαι με το logi pebble απο τον Οκτώβρη του 2022 .Με ΒΤ σύνδεση.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07VFJVPBR? ... ct_details
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#868252 Απαισιο εμφανισιακα αλλα δεν εχω γνωμη αν ειναι λειτουργικο.
Και γω 2 mx master και τα παρακατω πληκτρολογια
wfh --> logi 915
γραφειο --->logi mx mech

Αλλα βρηκα και αυτο στην αποθηκη και συγκινηθηκα
με την original εφηβικη μπιχλα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Πολλοί εργοδότες (σωστά) επιβάλλουν την χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου αν δουλεύεις πάνω από χ ώρες τη μέρα στον υπολογιστή. Και να μην το επέβαλαν, δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω 8+ ώρες στον υπολογιστή με το trackpad.

Κι εγώ έτσι είμαι... δεν με βολεύει το touchpad... Ούτε και η οθόνη αφής που είχα στο προηγούμενο laptop της δουλειάς.

drdino έγραψε:Έντιτ: προσωπικα΄δε έχω καταλήξει σε gaming mouse (Naga v2 pro) για τα πολλά κουμπιά που μπορώ να κάνω map σε συντομεύσεις.

Κι εγώ σε gaming, αλλά της πλάκας (5,5€ + ΦΠΑ αγορά :lol: :lol: ) γιατί έχει λεντάκια :lol: :lol:

Και παραδόξως είναι αξιοπρεπές, απλά στα 2 χρόνια που το έχω το μεσαίο κλικ έχει αρχίσει να μην πιάνει πάντα... Ε, τα λεφτά του τα έβγαλε... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
Geo f1 έγραψε:Απαισιο εμφανισιακα αλλα δεν εχω γνωμη αν ειναι λειτουργικο.

Aν λες για το pebble μια χαρά λειτουργικό ειναι ,θέλει λίγο συνήθεια γιατί είναι πιο χαμηλό απο τα κλασσικά αλλά έτσι δεν επιβαρύνει και τον καρπό.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:Με τα vertical νιώθω ότι πρέπει να κουνάω όλο το χέρι μέχρι τον ώμο, με τα υπόλοιπα MX μου φαίνεται πιο φυσική η στάση.

Μάλλον έχει να κάνει με το πως λειτουργούν τα νεύρα-μύες με την παλαμη κάθετη.

Αυτό νομίζω έχει να κάνει με το αν χρησιμοποιείς κυρίως το καρπό ή το πήχη, όπως εξηγούν εδώ:

δοκιμάζουν και μερικά Evoluent σαν αυτό που ανέφερε ο sknipper.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Mouse σε laptop? Τι ακριβώς κανετε που δεν σας αρκεί το touchpad?

Αν μιλάμε για παιχνίδια, πάω πάσο.

Δεν είναι μόνο για παιχνίδια. Έχω 3 οθόνες, κάμποσα spreadsheet συνέχεια ανοιχτά. Ακόμα και με Powertoys ενεργοποιημένα και gestures, το touchpad είναι σαν να προσπαθείς να πιεις σούπα με chopsticks. Απλά λάθος εργαλείο.

drdino έγραψε:Και να μην το επέβαλαν, δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω 8+ ώρες στον υπολογιστή με το trackpad.

Έντιτ: προσωπικα΄δε έχω καταλήξει σε gaming mouse (Naga v2 pro) για τα πολλά κουμπιά που μπορώ να κάνω map σε συντομεύσεις.

+1.

Σπίτι έχω ένα G502 εδώ και χρόνια, έχει αρκετά custom κουμπιά για μένα. :lol: Θα ήθελα ιδανικά ένα mx master 3 (κυρίως για τη 2η οριζόντια ροδέλα) με πιο όρθια κλίση στο καρπό. :hmmm:

g8777 έγραψε: Θα κοιτάς στο hagglezon για προσφορά, εγώ το πήρα 65 € ,2 φορές (= 2 υπολογιστές) εδώ και 3 κατι χρόνια. Όλα καλά μέχρι τώρα - αν και δεν με απασχολεί η αξιοπιστία του, πάλι το ίδιο θα πάρω :rtfm: Το vertical εννοώ,το lift είναι για γυναίκες και πουστδοι ( end wokeness :thumbsdown: )

Τι προσφορές μας τσαμπουνάς, θα γραφτεί στα έξοδα λέμε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Zorz έγραψε:Τι προσφορές μας τσαμπουνάς, έγινα Τεσλίστι λέμε.

Ε, πας μας έτσι ντε, να ξέρουμε πώς να σου απαντάμε. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By babakos
dimik έγραψε:Ήλθον, ειδον, απηλθον, MX Masters σε γράφειο και σπίτι.

Με τα vertical νιώθω ότι πρέπει να κουνάω όλο το χέρι μέχρι τον ώμο, με τα υπόλοιπα MX μου φαίνεται πιο φυσική η στάση.

Μάλλον έχει να κάνει με το πως λειτουργούν τα νεύρα-μύες με την παλαμη κάθετη.

< >

Logitech MX Master ψηφίζουμε και εδώ...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Zorz έγραψε:Δεν είναι μόνο για παιχνίδια. Έχω 3 οθόνες, κάμποσα spreadsheet συνέχεια ανοιχτά. Ακόμα και με Powertoys ενεργοποιημένα και gestures, το touchpad είναι σαν να προσπαθείς να πιεις σούπα με chopsticks. Απλά λάθος εργαλείο.

Λάθος εργαλείο *για εσενα*

Εξωτερικό trackpad για οτιδήποτε δεν χρειάζεται λεπτό σχεδιασμό (δλδ για εμένα το 100% της δουλειάς μου μιας που δεν ζωγραφίζω freehand) μου φαίνεται απείρως πρακτικότερο (ιδίως με Mac gestures)

Έχω να χρησιμοποιήσω ποντίκι καμία 15ετια τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868496 Σκέφτομαι να πάρω αυτόν τον φορητό (μόνο για φορητό ψάχνω) projector, για χρήση 1 μήνα το χρόνο σε σπίτι που δεν έχει τηλεόραση (για καμιά ταινία και κανένα ματσάκι, αντί να τα βλέπουμε σε tablet). Αξίζει ή να ανέβω κοστολογικά; Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά... να βλέπεις και τίποτα.