Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
edmond έγραψε:Ωραίο χρώμα :inlove:

+1

Καλοτάξιδο κι από μένα!

Κι αν μείνεις από μπαταρία, πατηράκι μέχρι το Μπάρι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#868219 Έλεγα να γράψω στην ηλεκτροκίνηση αλλά οκ, ένα forum είμαστε.
Ναι Zoe ZE50 R135 έκδοση Intens και με CCS 50KW.
Με Bose edition ηχοσύστημα με το δικό του sub και τη 10αρα οθόνη.
Αυτό όπως είπα πουλήθηκε καινούργιο και έχω το δελτίο παραγγελίας από τη Renault το 2021 για σχεδόν 40 χιλιάρικα... Ρε δε τα έδινα με τίποτα αχαχαχαχ.
Έχει και λίγα extra ακόμα, ενα ψευτοπατωμα που βάζεις από κάτω καλωδια εργαλεία και το φορτιστή σουκο της Renault για τις έκτακτες καταστάσεις.

Ταξιδεύω στα 130 με AC και ας κάψει ότι θέλει πάλι εδώ είμαστε..
Σήμερα Γερμανία φορτισα δωρεάν στο mall που έκατσα με φίλο από Ελλάδα. Ήρθα για ύπνο και είναι στο 90%. Αύριο ρίχνω το ABRP και πάω όπου μου πει για Αυστρία και να φτάσω Βουδαπέστη να κάτσουμε μια μέρα ολοκληρη.

Τώρα βράδυ είδα και τα φώτα του, μια χαρά σε όλα. Και έχει ενα στυλακι στο σχετικά απλό regen που μου ταιριάζει. Χαϊδεύεις φρένο και κάνει 2η σκάλα regen.

Το χρώμα είναι καλύτερο από ότι φανταζομουν. Έτσι είναι. Ένα κόκκινο θα πάει για αποθήκευση (το 106) και ένα κόκκινο θα συνεχίσει στα χέρια μου.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868223 Έχουν μια μάντρα με 100 αυτοκίνητα όλα στην πένα καινούργια.
Αυτοί εκτός από dealer και service σε Renault Dacia Ford, τώρα πήραν και την Toyota.
Κάνουν και leasing. Οπότε γίνεται της Πόπης.
Πόσα Ford 3-4 ετών είδα..
Και το δικό μου μου λέει ήταν leasing. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το είχε γυναίκα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868230 Είμαι με το φορητό, αρχίζω τις ιστορίες.
Έχω έρθει λοιπόν με OBD2 dongle για να διαβάζω τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας κτλ σε κάθε Zoe που ήθελα να δω. Πάμε στον πρώτο, Renault dealer και αυτός αλλά σε μικρή πόλη. Ούτε που θυμάμαι πως λέγεται. Πήγα για.. προπόνηση, να δω ότι συνδέομαι και να δω και τα μενού κτλ. Μου είχε πει, έλα και κούμπωσε ότι θες.
Αυτό ήταν ένα ZE50 με 18.000 χλμ! Αδούλευτη μπαταρία δηλαδή. Κουμπώνω, αρχίζω και παίρνω νούμερα. Μια χαρά.
Βλέπω λοιπόν αυτό το αυτοκίνητο που φοράει ίδια μπαταρία και είναι ίδια χρονιά με το κόκκινο που είχα στο μάτι, να μου αναφέρει 85% SOH στη μπαταρία! Αν είναι δυνατόν. Γι αυτό είχε γίνει χαμούλης στα φορουμ σε όσους ξέρουν 5 πράματα. Πολύ απλά είναι λάθος αυτό το νούμερο.
Κάπου εκεί γέλασαν και τα αυτιά μου γιατί κα γω πήρα εν τέλει ένα αυτοκίνητο με... 85% SOH αλλά στα 76.000 χλμ.
Οπότε τα σχετικά παζάρια είναι πιο εύκολα lol

Το CANbus λοιπόν δίνει ωραία στοιχεία. Είδα την τάση σε κάθε συστοιχία και αυτό κρατάει τα min/max για να έχουμε το delta τιμών.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον είναι που δείχνει αριθμό φορτίσεων, σύνολο ενέργειας που καταναλώθηκε αλλά και... τον αριθμό των FULL charges.
Αυτό πχ έλεγε ότι είχε κάνει 281 full charges και 129 parcial charges. Ε, δείχνει ότι ο χρήστης το έκανε πάντα φουλ φορτίσεις, όχι ότι καλύτερο.

Ξέροντας λοιπόν ότι το 85%SOH είναι ΓΤΠ πληροφορία, άλλαξα το πρόγραμμα και πήγα κατευθείαν μετά να δω το κόκκινο. Το κατευθείαν ήταν 3 ώρες δρόμο. Βέβαια έκανα και λίγο βουνό με το i20 το νοικιάρικο. Στο δρόμο λοιπόν τρώω μια φλασιά και κατάλαβα ότι ... άφησα το OBD2 reader στο αυτοκίνητο που είδα :)
Πάει αυτό, δεν ξαναγύριζα 4-5 ώρες δρόμο για το πήγαινε έλα.
Και εν τέλει θα έχω να λέω ότι ήρθα Γερμανία και έκανα battery report για το Zoe που δεν.. πήρα.

Το δικό μου τώρα, με φουλ φόρτιση χθες που θα το έπαιρνα, έλεγε 329χλμ αυτονομία. Μου.. αρκεί lol
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:...Το δικό μου τώρα, με φουλ φόρτιση χθες που θα το έπαιρνα, έλεγε 329χλμ αυτονομία. Μου.. αρκεί lol
Στην πράξη όμως να μας πεις τι γίνεται. Γιατί δεν θα το αφήσεις να φτάσει στο 1% για να φορτίσεις. Σε ταξίδι μάλλον θα φορτίζεις κάπου στο 10-15% μέχρι το 80% για να μη χάνεις χρόνο (μετά φορτίζει πιο αργά). Οπότε ρεαλιστικά η ας την ονομάσω λειτουργική αυτονομία (15-80%) πιθανολογώ να είναι κάτω από 200χλμ σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Δηλαδή κάθε 1,5 ώρα 15-20 λεπτά στάση. Και ξεσηκώνονται οι ντιζελόφιλοι αντι-ηλεκτρικοί χιλιομετροφάγοι με το δίκιο τους. Αλλά σαν αυτοκίνητο πόλης είναι άψογο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#868258 Με το καλό glf!

Να ξέρεις, πιο πολύ θαυμάζω το κουράγιο σου που κάνεις όλη αυτή την ιστορία! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By NirApp
sknipper έγραψε:
glf έγραψε:...Το δικό μου τώρα, με φουλ φόρτιση χθες που θα το έπαιρνα, έλεγε 329χλμ αυτονομία. Μου.. αρκεί lol
Στην πράξη όμως να μας πεις τι γίνεται. Γιατί δεν θα το αφήσεις να φτάσει στο 1% για να φορτίσεις. Σε ταξίδι μάλλον θα φορτίζεις κάπου στο 10-15% μέχρι το 80% για να μη χάνεις χρόνο (μετά φορτίζει πιο αργά). Οπότε ρεαλιστικά η ας την ονομάσω λειτουργική αυτονομία (15-80%) πιθανολογώ να είναι κάτω από 200χλμ σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Δηλαδή κάθε 1,5 ώρα 15-20 λεπτά στάση. Και ξεσηκώνονται οι ντιζελόφιλοι αντι-ηλεκτρικοί χιλιομετροφάγοι με το δίκιο τους. Αλλά σαν αυτοκίνητο πόλης είναι άψογο.

Σωστος. Ωραιο το Ζοε, αλλα μονον για την πολη, το ντιζελ παραμενει η καλυτερη λυση για οικονομια και πρακτικοτητα. Τα ηλεκτρικα εχουν δρομο ακομη.
Τωρα αν το θες για 2ο αμαξι, και εχεις και δικη σου θεση σταθμευσης, αλλαζει το πραγμα, εκει το κοστος κινησης και συντηρησης για ενα ηλεκτρικο ειναι ασυγκριτο.
Με γεια και καλα χιλιομετρα στον glf.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868280 Λοιπόν σήμερα έγινε ένα ελαφρύ θεματακι που θα νιώσει ο dimvii.
Ήξερα ότι τα χλμ στο τιμολόγιο πρέπει να είναι πιο πολλά από τα χλμ που γράφει το TUV.
Το πέρασαν TUV τη Δευτέρα. Του το είπα τη Δευτέρα. Έγραψε σε χαρτάκι τα χλμ από το κοντέρ οπως ήταν την Τρίτη, που πήγε και στο γραφείο για τις πινακίδες και γύρισε πίσω.
Και στο τιμολόγιο το λογιστήριο έβαλε τα χλμ της αγγελίας....

Το είδα χθες βράδυ που έκανα το ψηφιακό φάκελο με τα χαρτιά...
Ευτυχώς ήμουν Ίνγκολσταντ και έπρεπε να γυρίσω προς τα εκεί που το πήρα, στο Rosenheim.
Οπότε τον πήρα και τον είπα... έρχομαι lol

Τώρα είμαι μέσα στην Αυστρία. Πολλά έργα και εδώ. Τεσπα ημερήσια βινιέτα έβγαλα και θα σταματήσουμε σήμερα στην Ουγγαρία.

Σήμερα κάνω ταχυφορτισεις στα 50KW. Κάθομαι τρία τέταρτα να πάει 85-90% και φεύγω.

Έκανα μια στο Rosenheim Γερμανία δηλαδή και τώρα η δεύτερη που κάθομαι και γράφω, πριν το Linz.
Επειδή έχει άγχος η γυναίκα, σταμάτησα με 30% μπαταρία lol.
Μια χαρά πάει και έχω συνέχεια AC, πολύ ήλιο όλες τις μέρες.
Ναι στα 16 με όλα τα έξοδα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868281 Pro tip.
Όταν βγάζουμε ηλεκτρονική βινιέτα για Αυστρία, το κενό ανάμεσα στα αρχικά γράμματα και τους αριθμούς (στην κόκκινη πινακίδα) το βάζουμε με παύλα για να το πάρει και μα σε πάει στη σελίδα πληρωμής