Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#865183 Πολύ μου αρέσουν τα βίντεο αυτουνού.
Νυχοκόπτη όχι αλλά θέλει κάποιο κόφτη, όχι απλό, καλωδίων που το έχεις στην τσέπη σου αλλά κάτι παραπάνω. Για να το αφήσω σε ένα κάγκελο και να κατουρήσω πιστεύω φτάνει. Και μετά που θα μεταφερθεί το ποδήλατο σε τρέιλερ (ρυμουλκούμενο πίσω από λεωφορείο ή κάτι τέτοιο) για να γυρίσω πίσω στο σημείο εκκίνησης στο Λονδίνο.
Η βασική ιδέα με αυτό είναι ότι θα προτιμήσουν να πάρουν άλλο ποδήλατο από αυτόν ποτ κατουράει δίπλα και που δεν θα είναι καθόλου κλειδωμένο.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#865499 Έχεις υπολογίσει πόσο χρόνο θα χάσεις σε κάθε πι στόπ;

Πότισε κι εσύ τη φύση του Sussex:

Εικόνα

:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#865730 Πριν από μέρες όπως κοίταζα το ποδήλατο από τα πλάγια είδα ότι τη σέλλα την έχω αρκετά πίσω στο παλουκόσελλο. Αυτό βοηθούσε να μειώσει το βάρος στα χέρια γιατί ο κορμός μου ήταν αδύνατος. Πλέον όμως έχω δυναμώσει (και ελαφρύνει). Οπότε έβαλα τη σέλλα στη μέση της διαδρομής της (δηλαδή περί τα 7-10mm πιο εμπρός) και όντως δεν δημιούργησε πρόβλημα στα χέρια. Αλλά μου έδωσε μια περίεργη και εντελώς καλοδεχούμενη σταθερότητα στη στάση. Πλέον δεν νιώθω την ανάγκη να πρέπει να αποφασίσω που ακριβώς στη σέλλα θα πρέπει να τοποθετήσω τα οπίσθια μου, απλά κάθομαι και τέλος.

Σε 2 Κυριακές έχω και τη διαδρομή Λονδίνο Μπράιτον οπότε καλό είναι να σιγουρευτώ ότι είναι όντως καλύτερα και δεν δημιουργεί θέμα σε μεγάλες διαδρομές. Οπότε εκτός από μεγάλες βόλτες προετοιμασίας πρέπει να τσεκάρω φρένα πιθανότατα αλλάξω τακάκια, κερώσω αλυσίδα και αλλάξω εμπρός γρανάζια για να κοντύνω λίγο τις σχέσεις να βοηθηθώ στις ανηφόρες.

Επίσης αγόρασα και τοποθέτησα και θήκη πάνω στο οριζόντιο ακριβώς πίσω από το λαιμό για να βάζω τζελάκια, και άλλα διάφορα. Και πρέπει να καταστρώσω στρατηγική, ενυδάτωσης, διατροφής, στάσεων κλπ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#866160 Ξεκίνησα προετοιμασία για το Λονδίνο Μπράιτον.
Ποδήλατο
Πρώτα πλύσιμο, όχι τίποτα υπερβολές, να φύγουν τα πολλά πολλά. Από τη λάσπη που βγήκε από τα φτερά θα κέρδισα 200-300 γραμμάρια!
Φρένα: τα τακάκια ήταν καλά, στη μέση, απλά ήθελε καθάρισμα δίσκων (το κάνω με ισοπροπυλική αλκοόλη) και όντως βελτιώθηκε η απόδοση.
Κέρωμα αλυσίδας χ2 (δυο δυο τις κερώνω αλλά δεν θα κουβαλάω έξτρα).
Τσεκάρισμα λάστιχα, βγάλσιμο τζαμάκια-πετραδάκια από το πέλμα (βαριέμαι να αλλάζω σαμπρέλα και να βάζω TPU, απλά θα την έχω καβάτζα).
Και πάω να αλλάξω τα εμπρός γρανάζια με λίγο μικρότερα για τις ανηφόρες (από 52/36 σε 50/34) κι έπαθα μεγάλη ήττα. Βγάζω τον άξονα με τα πεντάλια επιτυχώς, άλλαξα και μπαταρία στο βατόμετρο. Αλλά ενώ τα ποδήλατα συνήθως βολεύονται με αλλενόκλειδα τα γρανάζια αυτά θέλουν τορξ. Ε, εντάξει λέω τόρξ έχω και στο σετ με τα τρυπάνια και στο σετάκι με την καστάνια. Αλλά όχι, θέλει Τ30 που κανένα από τα σετάκια μου δεν έχει.... :slap: έχω 15-20-25-40. Το 30 το πηδάνε... Ευτυχώς η Άμαζον το έφερε σε 20 ώρες οπότε έγινε η δουλειά μου και πήγα μια βόλτα 50χλμ.
Εφόσον δεν με νοιάζει η ισχύς αλλά το να αντέξω κρατήθηκα σε σχετικά χαμηλούς παλμούς και φρόντισα να τρώω πιο πολύ από όσο συνήθως. Και δούλεψε, μετά από 40χλμ ήμουν μια χαρά φρέσκος για να ανέβω 2-3 καλές ανηφόρες. Η πιο κοντή σχέση δεν χρειάστηκε αλλά θα χρειαστεί.
Εργαλειοθήκη κιτ επισκευής τρύπας-λεβιεδάκια, σαμπρέλα κανονική + TPU, έξτρα quicklink, πείρους αλυσίδας και εργαλείο αλυσίδας, γάντια μιας χρήσης, μονωτική ταινία. Ίσως και μερικά χανζαπλάστ, και γάζες.
Σχεδίαση διαδρομής-διατροφή. Έχω περάσει στο Garmin τη διαδρομή με τις στάσεις. Επίσης πρέπει να του τσεκάρω τα υπενθυμιστήρια που μου λέει να πιω και να φάω για να μην ξεχνιέμαι.
Φέτος λιγοστέψαν τις στάσεις και από 10 τις έκαναν 5. Η αλήθεια είναι ότι 10 ήταν πολλές και με 5 βολεύει στις αποφάσεις, θα σταματήσω σε όλες. (18, 36, 54, 66, 74 στην κορφή της μεγάλης ανηφόρας και μετά κατηφόρα για τερματισμό στα 87χλμ)
Νερά θα γεμίζω παντού εκτός από το 66 που είναι λίγο πριν την μεγάλη ανηφόρα, εκεί θα πάω με όσο μου έχει μείνει, όσο λιγότερο βάρος τόσο καλύτερα.
Μετά και τη σημερινή βόλτα υπολογίζω καταναλώσεις για να υπολογίσω τι θα κουβαλάω από διατροφή μαζί μου. Λένε για 60-90γρ υδανατανθράκων την ώρα. Θα υπολογίσω το 60 αφού θα πηγαίνω και σχετικά ήσυχα (τζελάκια, φρουί ζελέ και τζέλυ μπέιμπι). Και μερικά χαπάκια αναβράζοντα για ηλεκτρολύτες να βάζω στο νερό. Στο 54 θα ρίξω αναβράζον με καφείνη, περί τη μία ώρα πριν από τη μεγάλη ανηφόρα. Και μπάρα με πρωτεϊνη για μετά. Αν και μάλλον θα πέσει κανονική μάσα μετά (Brighton χωρίς fish & chips ?)
Παγούρια 2, ένα με υδατάνθρακες (στα δύσκολα είναι πιο εύκολο να πίνεις από μπουκάλι παρά να ρουφάς τζελάκι) κι ένα με νερό με ηλεκτρολύτες
Και 1-2 μικρά σαντουιτσάκια με τυρί-αυγό και θα έλεγα και φυστικοβούτυρο αλλά δεν μου αρέσει.
Καιρός-Ρούχα
Δυστυχώς προβλέπεται κωλόκαιρος με μπόλικη βροχή. Μακάρι να αλλάξει η πρόγνωση μέχρι τότε αλλά αν όιχ θα πρέπει να φορέσω φουλ αδιάβροχο από πάνω+καπέλο, κανονικό ποδηλατικό σορτσάκι (δεν βάζω μακρύ θα σκάσω)+ποδονάρια+αδιάβροχη θήκη κινητού. Συν στεγνές κάλτσες για την επιστροφή με το λεωφορείο. Και σακουλάκι για τις βρεγμένες (αυτό που θα έχει τα σάντουιτς)
Από φώτα θα τα φοράω αλλά δεν πρόκειτα να αντέψουν τόσες ώρες οπότε θα τα ανάψω μόνο στο δρόμο για την εκκίνηση και μετά από όπου με αφήσει το λεωφορείο μέχρι σπίτι.

Άλλο τίποτα που μου διαφεύγει;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
sknipper έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι 10 ήταν πολλές και με 5 βολεύει στις αποφάσεις, θα σταματήσω σε όλες. (18, 36, 54, 66, 74 στην κορφή της μεγάλης ανηφόρας και μετά κατηφόρα για τερματισμό στα 87χλμ)
Νερά θα γεμίζω παντού εκτός από το 66 που είναι λίγο πριν την μεγάλη ανηφόρα, εκεί θα πάω με όσο μου έχει μείνει,

Ditchling Beacon ή Beeding Hill; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Zorz έγραψε:
sknipper έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι 10 ήταν πολλές και με 5 βολεύει στις αποφάσεις, θα σταματήσω σε όλες. (18, 36, 54, 66, 74 στην κορφή της μεγάλης ανηφόρας και μετά κατηφόρα για τερματισμό στα 87χλμ)
Νερά θα γεμίζω παντού εκτός από το 66 που είναι λίγο πριν την μεγάλη ανηφόρα, εκεί θα πάω με όσο μου έχει μείνει,

Ditchling Beacon ή Beeding Hill; :hmmm:
Ditchling Beacon
Η πλάκα είναι ότι όπως έχω δει σε βίντεο μαζεύεται τόσος πολύς κόσμος εκεί περπατώντας που πιάνουν όλο το πλάτο;ς του δρόμου και αναγκαστικά σταματάς μη έχοντας που να πας ποδηλατώντας.
Άβαταρ μέλους
By glf
#866744 Σήμερα είχε Πανελλήνιο Κύπελλο αντοχής στα Σέρβια Κοζάνης. Πήγα να βοηθήσω την οργάνωση από πλευράς τοπικών εθελοντών και βρέθηκα να είμαι το αυτοκίνητο του αλυτάρχη και να οδηγάω μέσα σε όλο τον αγώνα. Τι ωραία εμπειρία.. Αυτά που έβλεπα στα docu για το Tour de France με τις ομάδες κτλ, να τα ζω τώρα και να έχω βέβαια και την ευθύνη και προσοχή να οδηγώ τόσο κοντά στους ποδηλάτες στα στροφιλίκα της περιοχής.
Το τι ανηφόρες τράβηξαν σήμερα .... τι αντοχές, έχω πάθει πλάκα. Και στα κατηφορικά να τους κυνηγάμε.. Απίθανη ημέρα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#866752 London to Brghton (L2B)
Ολοκλήρωσα επιτυχώς τη διαδρομή L2B περί τα 85χλμ (+7,81 να πάω στην εκκίνηση κι 7,51 να πάω σπίτι μου=100,2 καλά είναι).
Ευτυχής γιατί βγήκα παληκάρι στα δύσκολα και έβγαλα με πεντάλι τη δύσκολη ανηφόρα Ditchling Beacon. Είχε κόσμο αλλά όχι τόσο τραγικά όπως τα έχω δει σε κάποια βίντεο που αναγκάζεσαι να σταματήσεις γιατί περπατάνε σε όλο το πλάτος του δρόμου.
https://climbfinder.com/en/climbs/ditch ... -ditchling
Το αρχικό τμήμα που έχει 2-3% δεν μετράει, εκεί που πάς βλέπεις μπροστά να στενεύει ο δρόμος, να αποχτά δέντρα δεξιά αριστερά, μοιάζει πραγματικά σαν να υψώσαν τοίχο.
https://mycols.app/index.php/col/ditchling-beacon
Κάποιος μου είπε, μην το σκεφτείς καν, βάλε την πιο κοντή σου σχέση από την αρχή. Και είχε δίκιο, το 34-34 δούλεψε.
Εμπειρία
Χιλιάδες ποδήλατα, κυριολεκτώ, χιλιάδες ανά κύμα. Κάθε είδους, μικρά μεγάλα, δρόμου, βουνού, ηλεκτρικά, tandem και παραλλαγές. Νομίζω είχε κύματα ανά μισάωρο από 6 ή 6:30-9:00 και το καθένα είχε μιλιούνια ποδηλατών. Εγώ ήμουν με των 7:00.
Είναι πολύ ωραία φάση να είναι γεμάτος ο δρόμος ποδηλάτες και να μην επιτρέπονται αυτοκίνητα. Βέβαια είναι και λίγο ενοχλητικό να έχεις αργούς ή μέτριας ικανότητας στη μέση του δρόμου. Κόσμος στην άκρη του δρόμου μας χαιρετούσε, ενθάρρυνε, επευφημούσε, ωραίος χαβαλές.
Είχε κάμποσα λοφάκια κι ευχαριστήθηκα κατηφόρες, έπιασα 64+ τελική σε κάποια κατηφόρα (κι αν δεν ήταν κι άλλοι εμπρός θα έπιανα παραπάνω.
Καιρός
Αρχικά αναμενόταν ιδιαίτερα βροχερή μέρα αλλά ευτυχώς κάθε μέρα που περνούσε η πρόγνωση για σήμερα βελτιωνόταν. Τελικά τόλμησα να μην πάρω ποδονάρια και φουλ αδιάβροχο και δικαιώθηκα μια και έφαγα μόνο λίγες σταγόνες σε 2 σημεία και για λίγα λεπτά που έβρεξε ήμουν σε στάση και κρύφτηκα κάτω από μια τέντα.
Οργάνωση
Καλά στημένα τα πράματα στην εκκίνηση, σήμανση, κάγκελα να σε κατευθύνουν, άνθρωποι, μεγάφωνα.
Γενικά καλή οργάνωση, έχουν εμπειρία, το κάνουν χρόνια, ταμπέλες, κώνοι, άνθρωποι σε κάθε διασταύρωση. Χώροι στάσης με χώρο κρεμάσματος ποδηλάτων, νερό, τουαλέτες, διάφορες καντίνες, μηχανική υποστήριξη και ασθενοφόρο. Σε μία από τις στάσεις είχε και ολόκληρη ζωντανή ορχήστρα! Μετά τον τερματισμό είχε λεωφορεία για τους αναβάτες και νταλίκες για τα ποδήλατα για να σε επιστρέψουν στην εκκίνηση (με επιπλέον κόστος). Λόγω τεράστιου αριθμού ποδηλάτων τα τραίνα δεν δέχονται ποδήλατα αυτήν την μέρα (γιατί θα γινόταν χαμός).

Ο τερματισμός παραθαλάσσιος. Η φωτό είναι ευρυγώνια οπότε η θάλασσα μοιάζει πολύ μακριά.
Εικόνα
Το μετάλλιο και η θέα στη βρωμοθάλασσα του Brighton. Φαίνεται και το διάσημο Brighton Pier δεξιά.
(για να προλάβω κακεντρεχείς σχολιαστές: Το ποδήλατο βασικά ακροβατεί, στηρίζεται με το πεντάλι σε κάτω οριζόντιο κάγκελο και το τιμόνι πιάνει από πάνω στο κάγκελο για να μην φύγει αλλά να ξεκαθαρίσω ότι το πίσω μέρος είναι πιο ψηλά από το εμπρός οπότε κανονικά, σε επίπεδο δρόμο το Garminάκι είναι εντελώς οριζόντιο για την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση!)
Η σακουλίτσα του Tesco που διακρίνεται αριστερά μέσα στη θήκη κάποτε είχε οργανικά cashew nuts αλλά με βόλεψε για να έχω jelly babies για να τσιμπολογάω. Η σακούλα τους σκίζεται όταν τα ανοίγεις ενώ αυτή των κάσιους και κλείνει και είναι πολύ σκληρή και στέκεται.
Αν και δεν θέλω να πληρώνω για να έχω νερό και τουαλέτα, σε επόμενη τέτοια εκδήλωση με κλειστούς δρόμους και μόνο για αυτό ίσως μπω να κάνω τη βόλτα μου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867195 Είχε αρκετούς ποδηλάτες σήμερα στο γύρο του πάρκου (Regent's Park 4,4χλμ) και βρήκα κάποιους και τους πήρα στο κατόπι. Η ιδέα της ποδηλασίας με παρέα/ομάδα είναι ότι εναλλάσσεσαι με τους άλλους στην εμπρός θέση που έχει πιο πολύ ζόρι. Οι άλλοι κάνουν το λεγόμενο drafting (δεν ξέρω αν έχει ελληνική ονομασία) που είναι το να ακολουθείς άλλους από κοντά ώστε να μειώνεις την αεροδυναμική σου αντίσταση πηγαίνοντας πιο γρήγορα αλλά ταυτόχρονα παράγοντας λιγότερο έργο. 'Ετσι όλοι πάνε πιο γρήγορα από όσο θα μπορούσαν να πάνε ο καθένας μόνος του ενώ μπορείς να φτάσεις και διατηρήσεις πολύ μεγαλύτερη μέση ταχύτητα. Και κάπως έτσι στους αγώνες τους βλέπεις να πηγαίνουν με 40-45χλμ για ώρα. Μετά από λίγο ο πρώτος χαλαρώνει και πάει τελευταίος ενώ ο δεύτερος έρχεται εμπρός και αναλαμβάνει να τραβήξει την ομάδα κοκ. Έτσι όλοι έχουν χρόνο όπου προστατεύονται και ξεκουράζονται μέχρι να ξαναέρθει η σειρά τους. Εγώ δεν τους ήξερα ούτε έχω κάνει εξάσκηση στη διαδικασία οπότε δεν επρόκειτο να εμπλακώ με αγνώστους και "τεμπέλιαζα¨από πίσω, κολλιτσίδας (κάτι όχι και πολύ καθώς πρέπει να λέμε την αλήθεια).
Αλλά πλέον έχω μετρημένη επιβεβαίωση τη δύναμης του drafting. Τα 4,4χλμ τα έκανα πιο γρήγορα από ποτέ μου και τυχαία με την ίδια μέση ισχύ. Από 8:31 και 31,4χλμ/ώ με 202W πριν από 12 μέρες, σε 7:42 και 34,7χλμ/ώ με 200W, δηλαδή κατά 49'' που αντιστοιχεί σε 10+% που είναι πολύ σημαντική διαφορά (περί τα 450μέτρα).
Πισωκολλητός ολέ λοιπόν! :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867516 Τα περί σχαρών ποδηλάτων κλπ μεταφέρθηκαν στο κατάλληλο θέμα (Τεχνικά, μπαγκαζιέρες κλπ) όπου έχει ξανασυζητηθεί το αντικείμενο.
viewtopic.php?f=13&t=195&start=345
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#868212 Sknipper ζήλεψα τη συμμετοχή σου στο event London to Brghton. Τελευταία φορά που συμμετείχα σε κάτι ήταν στην ανάβαση Χορτιάτη Θεσσαλονίκης το 2015 αν θυμάμαι καλά. Πλέον με 2 μικρά παιδιά δεν προβλέπεται σύντομα κάτι ανάλογο από την πλευρά μου. Τουλάχιστον κάνω 1 με 2 προπονήσεις την εβδομάδα, το πολύ 2 ώρες έκαστη.

Ασχολούμαι με την ποδηλασία από τα 16, πλέον είμαι 36. Αν και τόσα χρόνια είναι το χόμπι μου, πιθανότατα εσύ γνωρίζεις περισσότερες λεπτομέρειες. Φαίνεται να έχεις πολύ όρεξη για διάβασμα .

Στη ποδηλασία δρόμου το να ξέρεις να κολλάς στον μπροστινό σου ή στο group για να σου περιορίζει την αεροδυναμική αντίσταση είναι από τα ποιο βασικά και κάνει τεράστια διαφορά. Είναι αυτό που κάνει τη ποδηλασία ομαδικό άθλημα.

Κάποια στιγμή ανέφερες λάστιχα και διαστάσεις. Πριν 3-4 χρόνια άφησα το 700Χ23 και πήγα σε 700X25. Οκ, δεν το μετάνιωσα. Φέτος με έπεισαν απο το κατάστημα που ψωνίζω να βάλω 700Χ28. Η αλήθεια είναι ότι είναι αισθητά ποιο άνετα αλλά νομίζω πάνω από 700Χ30 δεν θα έβαζα σε ποδήλατο δρόμου. Προσωπικά θα παραμείνω στα 28αρια.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nettos έγραψε:Sknipper ζήλεψα τη συμμετοχή σου στο event London to Brghton. Τελευταία φορά που συμμετείχα σε κάτι ήταν στην ανάβαση Χορτιάτη Θεσσαλονίκης το 2015 αν θυμάμαι καλά. Πλέον με 2 μικρά παιδιά δεν προβλέπεται σύντομα κάτι ανάλογο από την πλευρά μου. Τουλάχιστον κάνω 1 με 2 προπονήσεις την εβδομάδα, το πολύ 2 ώρες έκαστη.

Ασχολούμαι με την ποδηλασία από τα 16, πλέον είμαι 36. Αν και τόσα χρόνια είναι το χόμπι μου, πιθανότατα εσύ γνωρίζεις περισσότερες λεπτομέρειες. Φαίνεται να έχεις πολύ όρεξη για διάβασμα .

Στη ποδηλασία δρόμου το να ξέρεις να κολλάς στον μπροστινό σου ή στο group για να σου περιορίζει την αεροδυναμική αντίσταση είναι από τα ποιο βασικά και κάνει τεράστια διαφορά. Είναι αυτό που κάνει τη ποδηλασία ομαδικό άθλημα.

Κάποια στιγμή ανέφερες λάστιχα και διαστάσεις. Πριν 3-4 χρόνια άφησα το 700Χ23 και πήγα σε 700X25. Οκ, δεν το μετάνιωσα. Φέτος με έπεισαν απο το κατάστημα που ψωνίζω να βάλω 700Χ28. Η αλήθεια είναι ότι είναι αισθητά ποιο άνετα αλλά νομίζω πάνω από 700Χ30 δεν θα έβαζα σε ποδήλατο δρόμου. Προσωπικά θα παραμείνω στα 28αρια.
Το L2Β δεν ήταν αγώνας, απλά βόλτα-διαδρομή. Δεν με ενδιαφέρει να πάω σε αγώνες, ούτε σωστή προπόνηση μπορώ να κάνω ούτε θα ήμουν/γίνω αρκετά καλός για να αξίζει. Ποδηλατώ γιατί μου αρέσει και πηγαίνω και στη δουλειά μου. Αλλά για βόλτες ή διαδρομές με κλάμπ/παρέες γιατί όχι, τα παιδιά δεν είναι εμπόδιο στο να πας 2 φορές την εβδομάδα. Εδώ είναι πολύ συνηθισμένο να πηγαίνουν βόλτες ή προπονήσεις σε συγκεκριμένες διαδρομές, μέρες και ώρες.
Ναι έχω ρίξει πολύ διάβασμα. Αλλά πάντα μαθαίνω και μου αρέσει αυτό, είμαι ανοιχτός σε νέες γνώσεις.
Εϊναι μεν ομαδικό άθλημα αλλά μπλέκονται όλοι μαζί στους αγώνες οπότε συχνά σε βοηθάνε χωρίς να το θέλουν και από άλλη ομάδα. Η όλη στρατηγική ομάδων ή ποδηλατών (όταν είναι ατομικά σε criterium) είναι όλα τα λεφτά. Αν και έχω δει σε βίντεο τι παίζει με το πως αλλάζεις θέση ώστε όλοι να περνάνε λίγη ώρα εμπρός δεν το έχω εξασκήσει.
Πλέον 28-30 φοράνε στο Tour de France οπότε όποια είναι κάτω από 28 θεωρούνται πολύ στενά. Για την άνεση παίζει ρόλο και η ζάντα, πιο πλατιά ζάντα χωράει πιο πολύ αέρα. Τα σύγχρονα ποδήλατα δρόμου χωράνε πια τουλάχιστον μέχρι 30-32 μερικά και μέχρι 35-36. Εγώ ερχόμενος από την αντίθετη κατεύθυνση (από 40-38-35-32, σκέφτομαι ότι παρακάτω από 32 δεν θα έβαζα.... :lol: