- 17 Ιουν 2024, 03:13
London to Brghton (L2B)Ολοκλήρωσα επιτυχώς τη διαδρομή L2B περί τα 85χλμ (+7,81 να πάω στην εκκίνηση κι 7,51 να πάω σπίτι μου=100,2 καλά είναι).
Ευτυχής γιατί βγήκα παληκάρι στα δύσκολα και έβγαλα με πεντάλι τη δύσκολη ανηφόρα
Ditchling Beacon. Είχε κόσμο αλλά όχι τόσο τραγικά όπως τα έχω δει σε κάποια βίντεο που αναγκάζεσαι να σταματήσεις γιατί περπατάνε σε όλο το πλάτος του δρόμου.
https://climbfinder.com/en/climbs/ditch ... -ditchlingΤο αρχικό τμήμα που έχει 2-3% δεν μετράει, εκεί που πάς βλέπεις μπροστά να στενεύει ο δρόμος, να αποχτά δέντρα δεξιά αριστερά, μοιάζει πραγματικά σαν να υψώσαν τοίχο.
https://mycols.app/index.php/col/ditchling-beaconΚάποιος μου είπε, μην το σκεφτείς καν, βάλε την πιο κοντή σου σχέση από την αρχή. Και είχε δίκιο, το 34-34 δούλεψε.
ΕμπειρίαΧιλιάδες ποδήλατα, κυριολεκτώ, χιλιάδες ανά κύμα. Κάθε είδους, μικρά μεγάλα, δρόμου, βουνού, ηλεκτρικά, tandem και παραλλαγές. Νομίζω είχε κύματα ανά μισάωρο από 6 ή 6:30-9:00 και το καθένα είχε μιλιούνια ποδηλατών. Εγώ ήμουν με των 7:00.
Είναι πολύ ωραία φάση να είναι γεμάτος ο δρόμος ποδηλάτες και να μην επιτρέπονται αυτοκίνητα. Βέβαια είναι και λίγο ενοχλητικό να έχεις αργούς ή μέτριας ικανότητας στη μέση του δρόμου. Κόσμος στην άκρη του δρόμου μας χαιρετούσε, ενθάρρυνε, επευφημούσε, ωραίος χαβαλές.
Είχε κάμποσα λοφάκια κι ευχαριστήθηκα κατηφόρες, έπιασα 64+ τελική σε κάποια κατηφόρα (κι αν δεν ήταν κι άλλοι εμπρός θα έπιανα παραπάνω.
ΚαιρόςΑρχικά αναμενόταν ιδιαίτερα βροχερή μέρα αλλά ευτυχώς κάθε μέρα που περνούσε η πρόγνωση για σήμερα βελτιωνόταν. Τελικά τόλμησα να μην πάρω ποδονάρια και φουλ αδιάβροχο και δικαιώθηκα μια και έφαγα μόνο λίγες σταγόνες σε 2 σημεία και για λίγα λεπτά που έβρεξε ήμουν σε στάση και κρύφτηκα κάτω από μια τέντα.
ΟργάνωσηΚαλά στημένα τα πράματα στην εκκίνηση, σήμανση, κάγκελα να σε κατευθύνουν, άνθρωποι, μεγάφωνα.
Γενικά καλή οργάνωση, έχουν εμπειρία, το κάνουν χρόνια, ταμπέλες, κώνοι, άνθρωποι σε κάθε διασταύρωση. Χώροι στάσης με χώρο κρεμάσματος ποδηλάτων, νερό, τουαλέτες, διάφορες καντίνες, μηχανική υποστήριξη και ασθενοφόρο. Σε μία από τις στάσεις είχε και ολόκληρη ζωντανή ορχήστρα! Μετά τον τερματισμό είχε λεωφορεία για τους αναβάτες και νταλίκες για τα ποδήλατα για να σε επιστρέψουν στην εκκίνηση (με επιπλέον κόστος). Λόγω τεράστιου αριθμού ποδηλάτων τα τραίνα δεν δέχονται ποδήλατα αυτήν την μέρα (γιατί θα γινόταν χαμός).
Ο τερματισμός παραθαλάσσιος. Η φωτό είναι ευρυγώνια οπότε η θάλασσα μοιάζει πολύ μακριά.

Το μετάλλιο και η θέα στη βρωμοθάλασσα του Brighton. Φαίνεται και το διάσημο Brighton Pier δεξιά.
(για να προλάβω κακεντρεχείς σχολιαστές: Το ποδήλατο βασικά ακροβατεί, στηρίζεται με το πεντάλι σε κάτω οριζόντιο κάγκελο και το τιμόνι πιάνει από πάνω στο κάγκελο για να μην φύγει αλλά να ξεκαθαρίσω ότι το πίσω μέρος είναι πιο ψηλά από το εμπρός οπότε κανονικά, σε επίπεδο δρόμο το Garminάκι είναι εντελώς οριζόντιο για την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση!)
Η σακουλίτσα του Tesco που διακρίνεται αριστερά μέσα στη θήκη κάποτε είχε οργανικά cashew nuts αλλά με βόλεψε για να έχω jelly babies για να τσιμπολογάω. Η σακούλα τους σκίζεται όταν τα ανοίγεις ενώ αυτή των κάσιους και κλείνει και είναι πολύ σκληρή και στέκεται.
Αν και δεν θέλω να πληρώνω για να έχω νερό και τουαλέτα, σε επόμενη τέτοια εκδήλωση με κλειστούς δρόμους και μόνο για αυτό ίσως μπω να κάνω τη βόλτα μου.
aka onyx !