Κράνος πήρε (πηγε με τον θείο του που ειναι πιο ειδικός), του εδωσα το καλοκαιρινο μπουφαν μου μεχρι να αποφασισει τι τυπο θελει να παρει, διαλεξε κι ενα ζευγαρι γαντια που τον βολεψαν.
Τελος του άλλου μηνα παει στο riding shcool. Ελπίζω να τα ακουσει καλυτερα αυτα που θα του πουν εκει, γιατι οταν λεμε εμεις εχει και μια αντίδραση
Από την άλλη όμως, το αυτοκίνητο είναι άχρηστο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ξέρω ότι ανέβαινε σε μηχανάκια φίλων του και όταν ήταν συνεπιβάτης συνήθως δεν φορούσε κράνος

Τουλάχιστον αφού ενδώσαμε, προσπαθούμε για να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, και σωστός για αυτόν και τους τους γύρω του,
< >
bebes έγραψε:citastak έγραψε:Αυτό που λες πυράκια στα χαμηλά, μήπως είναι θόρυβος από τη μετάδοση;
Μπορεί να θέλει βαρίδια/καθάρισμα το βαριατορ σε αυτά τα χλμ. Στο σκούτερ που είχα παλιά (Piaggio) μετά από 18-20χιλ χλμ άλλαζα τις μπίλιες και κάτι άλλα μικρά πλαστικά που έμπαιναν στο βαριατόρ και σταματούσε ένας αντίστοιχος θόρυβος.
Δεν ξερω καθολου απο σκούτερ, μετα το Πασχα θα το παω για εναν έλεγχο και σερβις (μπουζι, υγρα φρενων και ψυγειου και δεν ξερω τι αλλο θα μου πει ο μαστορας) και θα τον ρωτησω.
Χθες ηρθε ο γιος απο Θεσσαλονικη. Ξοδεψε ενα ολοκληρο ντεπόζιτο για 174 χιλιομετρα![]()
Λεω "μαλλον το μπουζι ήθελε άλλαγμα".
Μετα μου ξεφούρνισε οτι πηγαινε 130 και 140![]()
'Ανιωθα αυτά τα παιδια, πόσο θα πηγαινει να παρει καμια κανονικη μηχανή;
Eγινε ενα εκτεταμένο σέρβις στο σκούτερ. Εχει ακριβώς 35000 χιλιομετρα, 1000+ απο τοτε που το πήρα.
Η μεταδοση (μπίλιες, ιμαντας κλπ) ήταν πολυ καθαρή, οπότε δεν θα ασχοληθούμε μεχρι τα 48000 χιλ που λεει η Honda για αλλαγη.
Αλλάχθηκε το μπουζί, το φίλτρο αέρα (δεν ηταν αλλαγμένο όπως μου ειπε αυτος που το πούλησε), υγρα ψυγείου και φρένων.
Για καλό και για κακο άλλαξα και τα λάδια γιατι είδα οτι πολλοί βαζουν λάθος λάδι στο μηχανάκι. Βασίζονται μόνο στο ιξώδες και δεν τηρούν τις επιμέρους προδιαγραφές, κατι που ειναι σημαντικό για τον συγκεκριμένο κινητήρα (χαμηλών τριβών).
Η Honda προτείνει αλλαγή λαδιων καθε 12000 χιλιομετρα, φίλυτρο αέρα, μπουζί ιμάντα κάθε 24000, οπότε το επόμενο σέρβις θα είναι στα 48000 χιλιομετρα, ενδιαμεσα θα αλλαζω λάδι κάθε 4-5000 και έλεγχο κάθε 1000.
120€ μου ζήτησαν, δεν ξερω αν ειμαι προκατειλημμένος, αλλά μουθ φαίνεται οτι ο κινητηρας γουργουρίζει πιο ήσυχος. Μενει να δω και καταναλώσεις
Ο γιος έπεσε με το μηχανάκι στον περιφερειακό.
Έτρεχε, άρχισε να του ταλαντώνεται το μηχανάκι και ευτυχώς όταν είδε ότι δεν μπορεί να το μαζέψει το εγκατέλειψε.
Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, αν φορούσε το μπουφάν του και τα γάντια θα ήταν πολύ καλύτερα.
Το μηχανάκι για πέταμα
Μιας και δεν επαθε κατι σοβαρό, θεωρώ οτι ειναι ενα καλό μάθημα και εμπειρία.
Οτι τους λεμε θεωρούν οτι είμαστε υπερβολικοί, "δεν ξερουμς' κλπ κλπ. λες κι εμεις δεν ειμασταν ποτε στη θεση τους, πεσαμε απο το φεγγάρι

< >
Fiat Panda 7,6l/100km
Πολύ νωρίς το ατυχημα, με ολο το σεβασμό κι αυτος πρέπει να το δει πως δεν ήταν καθολου ετοιμος για μηχανακι. Να μεινει για καμποσο καιρό μακριά για να καταλαβει κάποια πράγματα.
Οταν λεμε: "μην τρέχεις", "φορα τον εξοπλισμό, δεν ειναι για εφε" και διαφορα άλλα, ειναι σαν να του λεμε να κανει τα αντίθετα.
Τουλαχιστον φορούσε το κρανος του, γιατι οταν ανεβαινει σε αλλον συνηθως δε φοραει και γι'αυτο μαλώνουμε
Νταξ, πανω απο το πτωμα μου θα παρουνε μηχανακι τα παιδια μου. Τους εχω αρχισει την πλυση εγκεφαλου απο μικρα για το ποσο επικινδυνα ειναι τα 2τροχα κι ευτυχως δειχνουν να τα εχουν παρει απο φοβο
Αν ανεβαινει σε αλλους χωρις κρανος, να το κοψει αμεσα, δεν παιζουμε με αυτά τα πραγματα.
Μ´έπιασε η τρέλα και πήγα λίμνη Κατή. Είναι στα 1500 μέτρα, αλλά έχει 10 χιλιόμετρα χωματόδρομο που σε μερικά σημεία ήταν πολύ δύσκολος για δίκυκλο, μιας και τον άνοιγαν (καθάριζαν) εκείνη τη στιγμή οι μπουλτόζες και το χώμα ήταν πολύ μαλακό σε κάποια σημεία.
Γίναμε σαν αλευράδες, αλλά τουλάχιστον δροσιστήκαμε

< >
Αυτοκινητο θα εβγαινε η μονο αγροτικο;
Τελικα τι προτιμας ; Ολυμπος η Κισσαβος;