Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#864654 Διακο άσε τις ανοησίες και σύρε μαθε τι Α.Σ.Θ.Μ.Α. (ή πώς διάολο λέγεται αυτό που ξέρουν τρείς νοματαιοι από κάθε στρατό τέλος πάντων) έχουμε ενόψει της καθόδου των τραβελιων της γραμμής 4 του ΟΑΣΘ.

Έλα καί θά στείλω λινκ να ΤΑΠΩΣΕΙΣ τους άλλους. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#864655 Τι σου κάνανε ρε Τζι κι έχεις τέτοιες αναμνήσεις; Γιατί δεν πήγες στον ΑΥΔΜ, για να σε σώσει; :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#864657 Αν περίμενα εγώ για να μάθω για τα χάλια των Δυτικών όπλων Τζιάκο, που τα έχω φάει μια ζωή στην μάπα. από το Business Insider... :iconcool:
Εν τω μεταξύ γράφει και κάποιες βλακείες το άρθρο, αλλά ΟΚ, δεν περιμένω να ξέρει τώρα ο αντίστοιχος Πορδοσάλτε από όπλα. :whistlink:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 18 Μάιος 2024, 11:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By glf
#864748 Απίθανο video, οι Ρώσοι ψεκάζουν με Α/Α πυρά τις.. πολυκατοικίες στο Novorossiysk (το νέο.. ναυαρχείο της Μαύρης Θάλασσας) για να ρίξουν τα ουκρανικά drone
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#864752 Εγώ γιατί βλέπω ότι ανατινάζουνε ένα drone; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#864754 glf έχω μια απορία. Κανένα site που ενημερώνει για την πορεία του πολέμου βλέπεις; ή μόνο twitter; Γιατί εγώ που βλέπω αμερικάνικα (άρα είναι όσο πιο συντηρητικά όσον αφορά τις θέσεις των στρατών γίνεται) δε βρίσκω ιδιαίτερα πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί και απορώ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#864756 Και drone καταρίψανε στο video. Κάθε μέρα πέφτουν 10αδες drone. Το ασυνήθιστο είναι να ρίχνουν προς την πόλη τους.

Οι Ουκρανοί και γω δε νομίζω να πανηγυρίζουν σε στρατηγικό επίπεδο. 3 χρόνια πια, βάζω επιλεγμένα κλιπάκια που έχουν (για μένα) ένα παραπάνω ενδιαφέρον σε ένα κλίμα πολέμου φθοράς.
Ξέρω ότι υποχωρούν λίγο λίγο στο Ντονμπας αλλά εκεί είναι ένα από τα θέατρα επιχειρήσεων, το πιο συμβατικό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Corto Maltese έγραψε:glf έχω μια απορία. Κανένα site που ενημερώνει για την πορεία του πολέμου βλέπεις; ή μόνο twitter;

Έχεις τελειώσει Στρατιωτική Σχολή Twitter εσύ και κρίνεις; :whistlink: Όλοι οι ειδικοί εδώ μαζευτήκατε, χωρίς να έχετε τελειώσει ένα Tik-Τοk, ή έστω ένα Instagram... Εγώ φταίω που ήπιαμε μαζί μπύρα την Πέμπτη ρε Colto και δεν σου εξήγησα περί Ανωτάτης Διακλαδικής Facebook. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 20 Μάιος 2024, 08:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Same_old_story έγραψε:Εγώ γιατί βλέπω ότι ανατινάζουνε ένα drone; :hmmm:

Δεν ξες εσύ. :whistlink:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν κάποιες εκατοντάδες τετραγωνικά χλμ τις τελευταίες μέρες εν τω μεταξύ...
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:glf έχω μια απορία. Κανένα site που ενημερώνει για την πορεία του πολέμου βλέπεις; ή μόνο twitter;

Έχεις τελειώσει Στρατιωτική Σχολή Twitter εσύ και κρίνεις; :whistlink: Όλοι οι ειδικοί εδώ μαζευτήκατε, χωρίς να έχετε τελειώσει ένα Twitter ή έστω ένα Instagram... Εγώ φταίω που ήπιαμε μαζί μπύρα την Πέμπτη ρε Colto και δεν σου εξήγησα περί Ανωτάτης Διακλαδικής Facebook. :lol:

Εσύ που έχεις τελειώσει πες μας πόσα βλήματα των 12.7 και 23mm καρφώθηκαν στην πόλη? :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Έχεις τελειώσει Στρατιωτική Σχολή Twitter εσύ και κρίνεις; :whistlink: Όλοι οι ειδικοί εδώ μαζευτήκατε, χωρίς να έχετε τελειώσει ένα Twitter ή έστω ένα Instagram... Εγώ φταίω που ήπιαμε μαζί μπύρα την Πέμπτη ρε Colto και δεν σου εξήγησα περί Ανωτάτης Διακλαδικής Facebook. :lol:

Εσύ που έχεις τελειώσει πες μας πόσα βλήματα των 12.7 και 23mm καρφώθηκαν στην πόλη? :s_crazy

Δεν ρίχνουν αρκετά ΑΑΑ (Triple A -https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aircraft_warfare) οι Ρώσοι --->>> δεν έχουν επαρκή Α/Α. Ρίχνουν πολλά --->>> το παρακάνουν. Για πες μας μας κ. Εφ. Ανθλγε ποιο είναι το σωστό Α/Α δόγμα. :roll:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 20 Μάιος 2024, 08:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#864762 Απλά γεμίζεις τον ουρανό μολύβι και παίζεις κι ένα τζόκερ μπας και πετύχεις τίποτα, το θέμα όμως είναι ότι δεν ρίχνεις προς κατοικημένη περιοχή εκτός αν έχει εκκενωθεί.
Για αυτό οι Α/Α άμυνες εγκαθίστανται σε ζώνες μακριά απο την προστατευόμενη περιοχή και δημιουργούν φραγμό προς τα έξω, ότι περάσει πέρασε.

Ακόμα και κατοικημένη να μην ήταν η περιοχή εκεί οι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις θα έχουν αρκετές τρύπες πάντως
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#864764 Στο ήμισυ είσαι σωστός. Οι Α/Α άμυνες μεγάλης εμβελείας τάσσονται στις προβλεπόμενες τροχιές των εχθρικών βολών, στα 100-200 χλμ από τους στόχους. Οπότε τα Α/Α μεγάλου βεληνεκούς συστήματα (π.χ. S300/400) τοποθετούνται αρκετά χλμ εκτός των υποτιθέμενων στόχων. Τα συστήματα μεσαίου βεληνεκούς (π.χ. Tor M1/2) τάσσονται σε αποστάσεις 20-30 χλμ. Τα ΑΑΑ συστήματα τάσσονται πάνω από τους στόχους και για αυτό χρησιμοποιούν τροχειοδειοτικά βλήματα μικρού βεληνεκούς.

Έχεις κάνει ποτέ Α/Α βολή; :s_no