Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
dimik έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:
edmond έγραψε:Υγ1. Το μαπς τελευταία δεν μου τα λέει και πολύ καλά. Με στέλνει μερικές φορές μέσω κολοπετινίτσας.

Μου πρότεινε φίλος για αυτό το λόγο το Waze. Έχει εμπειρία κανείς;
Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και χρόνια στην Κύπρο, το χρησιμοποίησα το Πάσχα Ελλάδα και μου φάνηκε επίσης καλύτερο από Maps.

Bonus το ότι δείχνει μπλόκα τροχαίας, όχι όλα αλλά αρκετά

< >
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εξαιρετικό μέσα στην πόλη, λιγότερα καλά ενημερωμένο εκτός.

Έχει όμως την τάση να σε στέλνει από στενά ακόμα και για να γλιτώσεις 4 -5 λεπτά.

Αν ο ελάχιστος δυνατός χρόνος είναι το ζητούμενο (δεν είναι πάντα, γιατί μπορεί να σημαίνει μπλέξιμο στα στενά), τότε το Waze είναι ίσως το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή.

:s_howdy
Ευχαριστώ πολύ :)
PaNick67 έγραψε:Αντιθετα εγω χωρις e-pass χρησιμοποιησα την καρτα και περνουσα γρηγορα. Ουτε βρες ψιλα, ουτε περιμενε ρεστα

Όταν βγάζεις πιστωτική στα διόδια, η/ο υπάλληλος εκεί σε κοιτάει με τέτοια έκπληξη λες και τους έβγαλες να πληρώσεις με ρουπίες ινδονησίας, χρυσές λίρες Βικτωρίας ή με αβγά ξέρω γω. Ενώ θα έπρεπε να είναι το λογικό και φυσιολογικό και να έχουν και fast key. Αμάξι, πάτα 2, πέρνα κάρτα, γεια σας. Εδώ σε κοιτάνε με έκπληξη, ψάχνουν να βρούνε το POS κάπου καταχωνιασμένο στα δεξιά τους, ενώ πλήρωσε ο αμέσως προηγούμενος με κάρτα, πατάνε το ακριβές ποσό, τσεκάρουν 2-3 φορές και στο δίνουν. 50-50 να βιαστούν να το τραβήξουν (ώστε να προλάβουν να το καταχωνιάσουν στα δεξιά τους) και να πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.
Τελευταία επεξεργασία από Corto Maltese και 10 Μάιος 2024, 10:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Corto Maltese έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Αντιθετα εγω χωρις e-pass χρησιμοποιησα την καρτα και περνουσα γρηγορα. Ουτε βρες ψιλα, ουτε περιμενε ρεστα

Όταν βγάζεις πιστωτική στα διόδια, η/ο υπάλληλος εκεί σε κοιτάει με τέτοια έκπληξη λες και τους έβγαλες να πληρώσεις με ρουπίες ινδονησίας, χρυσές λίρες Βικτωρίας ή με αβγά ξέρω γω. Ενώ θα έπρεπε να είναι το λογικό και φυσιολογικό και να έχουν και fast key. Αμάξι, πάτα 2, πέρνα κάρτα, γεια σας. Εδώ σε κοιτάνε με έκπληξη, ψάχνουν να βρούνε το POS κάπου καταχωνιασμένο στα δεξιά τους, ενώ πλήρωσε ο αμέσως προηγούμενος με κάρτα, πατάνε το ακριβές ποσό, τσεκάρουν 2-3 φορές και στο δίνουν. 50-50 να βιαστούν να το τραβήξουν (ώστε να προλάβουν να το καταχωνιάσουν στα δεξιά τους) και να πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.

Στην Ολυμπια Οδο εχει ειδικα γκισε για καρτες / μετρητα, αυτοματα. Περνας ανεπαφη με την καρτα, σε 10 δευτερα ανοιγει η μπαρα κι αν θες περιμενεις κι αλλα 5 για την αποδειξη, συνηθως εφευγα

Στον Μορεα τωρα απο τους 6 σταθμους οι 2 ειχαν το POS εκτος του θαλαμου του εισπρακτορα οποτε εβλεπε την καρτα, εκοβε αποδειξη, περναγα καρτα, επαιρνα χαρτακι και χαιρετε! Αλλα και στους αλλους 4 με το που χρεωνε στο συστημα, εβγαζε αμεσως το POS. Γενικα δεν καθυστερησα πουθενα

Στο πηγαινε μαλιστα επειδη ειχα ψιλα πιο πολυ ωρα περιμενα ειτε να τα μετρησει και αν δωσει ρεστα ειτε τον μπροστινο να παρει ρεστα απο 20ρικο, μολις τελειωσαν καρτουλα κι εκει
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#864159 Στο Νότο έχει POS και στο μπασκετάκι, στην ΠΑΘΕ ούτε αυτό. Γενικά είναι Τραγικομίξ η κατάσταση στα διόδια βορείως της Ελλά εεεεεε Αθήνας ήθελα να πω
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#864238 Από Γιάννενα μέχρι Ελευσίνα πληρωμή μόνο με κάρτα ανέπαφα, όπου υπήρχε σήμανση για μετρητά, χωρίς υπάλληλο. Απλά κι ωραία. Στα διόδια της Ελευσίνας αλλά και στης Κορίνθου, δύο τρεις μπλοκαραν το γκισέ με το e-pass και έβλεπες ολόκληρα πούλμαν να κάνουν όπισθεν.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bebes έγραψε:Πηγα με το -"καινούριο" :svivhaha: - Hyundai i20 (1,1 diesel 2013 mod), στο πηγαινε απο Ε65 εκαψε 5,3 λίτρα/100 στο γυρισμό ηρθα απο Λαμία, Δομοκό, Φάρσαλα (ολο επαρχιακό) που έκαωε 4,4 :)

Σαν πολύ δεν είναι για μικρό diesel; :hmmm: Εκτός κι αν πήγαινες τελικιασμένος, με 5 άτομα μέσα και μπαγαζιέρα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bebes
Zorz έγραψε:
bebes έγραψε:Πηγα με το -"καινούριο" :svivhaha: - Hyundai i20 (1,1 diesel 2013 mod), στο πηγαινε απο Ε65 εκαψε 5,3 λίτρα/100 στο γυρισμό ηρθα απο Λαμία, Δομοκό, Φάρσαλα (ολο επαρχιακό) που έκαωε 4,4 :)

Σαν πολύ δεν είναι για μικρό diesel; :hmmm: Εκτός κι αν πήγαινες τελικιασμένος, με 5 άτομα μέσα και μπαγαζιέρα. :hmmm:

Δεν ξερω, δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο στον αυτοκινητοδρομο (120-130).
Σε επαρχιακα κομμάτια εχω δει και κατω απο 4 λιτ καποιες φορες
Άβαταρ μέλους
By Serf
#864310 Μια παρένθεση για την ποιότητα εργασιών σε δημόσιους δρόμους εκτός Ελλάδας:

.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bebes έγραψε:Δεν ξερω, δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο στον αυτοκινητοδρομο (120-130).

Μήπως θέλει κανένα ξεκάπνισμα, καθαρισμό EGR κλπ (DPF υποθέτω λόγω ηλικίας δεν έχει); :hmmm:

Μικτή στο spritmonitor το δικό σου έχει 4.79 κατά μέσο όρο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Zorz έγραψε:
bebes έγραψε:Δεν ξερω, δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο στον αυτοκινητοδρομο (120-130).

Μήπως θέλει κανένα ξεκάπνισμα, καθαρισμό EGR κλπ (DPF υποθέτω λόγω ηλικίας δεν έχει); :hmmm:

Μικτή στο spritmonitor το δικό σου έχει 4.79 κατά μέσο όρο.

Εχω αναφέρει σε αλλο θεμα την ιστορια αυτού του αυτοκινητου :sorry:
Αλλαξα κινητήρα (μολις το πηρα), καθαρισα το Dpf σε ειδικό συνεργείο, θεωρητικα ολα δουλευουν ρολόι.
Ειναι 3κιλινδρο, 1100 κ.εκ και 6τάχυτο.
Παρόλα αυτα στον αυτοκινητόδρομο δεν ειναι ιδιαίτερα οικονομικο (5+ εως 6- σε ταχυτητες 120-130)
Στον επαρχιακο και στην πόλη ειναι πολύ οικονομικο.
Παντα 1 με 2 ατομα είμαστε, δεν μπαινουμε παραπανω
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:Όταν βγάζεις πιστωτική στα διόδια, η/ο υπάλληλος εκεί σε κοιτάει με τέτοια έκπληξη λες και τους έβγαλες να πληρώσεις με ρουπίες ινδονησίας, χρυσές λίρες Βικτωρίας ή με αβγά ξέρω γω. Ενώ θα έπρεπε να είναι το λογικό και φυσιολογικό και να έχουν και fast key. Αμάξι, πάτα 2, πέρνα κάρτα, γεια σας. Εδώ σε κοιτάνε με έκπληξη, ψάχνουν να βρούνε το POS κάπου καταχωνιασμένο στα δεξιά τους, ενώ πλήρωσε ο αμέσως προηγούμενος με κάρτα, πατάνε το ακριβές ποσό, τσεκάρουν 2-3 φορές και στο δίνουν. 50-50 να βιαστούν να το τραβήξουν (ώστε να προλάβουν να το καταχωνιάσουν στα δεξιά τους) και να πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.

Πληρώνω με πιστωτική εδώ και κάποια χρόνια (γιατί δεν έχω δεήσει να ασχοληθώ τα 5 λεπτά να πάρω μηχανηματάκι :lol: ) και δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#864384 Στη γέφυρα Σερβίων (Νεράϊδας) έχουν έργα εδώ και λίγο καιρό (για άλλη μια φορά). Τώρα θα κάνουν υποτίθεται την τελική ασφαλτόστρωση κτλ στο σημείο της παρέμβασης.
Για λίγο καιρό θα γίνεται πάλι μονή κυκλοφορία εναλλάξ, οπότε να ξέρετε ότι θα υπάρχει καθυστέρηση αν περάσετε από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By glf
#864546 Υποτίθεται τώρα θα στρώσουν και την τελική άσφαλτο.

Και μη νομίζει κανείς ότι έκαναν όλη τη γέφυρα. Όλη αυτή η ιστορία είναι για 2-3 πυλώνες με το ανάλογο μήκος οδοστρώματος.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#866880 Για να πάω στο κέντρο εξυπηρέτησης Νέας οδού στα διόδια Αφιδνών πρέπει να μπω από τον παράδρομο στον Άγιο Στέφανο ή μπορώ και κατευθείαν πάνω από την εθνική πριν τα διόδια;