Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#864101 H λυση για Β. Ευβοια θα ηταν η υποθαλάσσια.
Ουσιαστικά θα έφτανες μεχρι Αιδηψό μεσω αυτοκινητοδρόμου.

Dimitris_P έγραψε:btw το μηχανάκι της Νέας Οδού πρέπει να τα έχει φτύσει ο δέκτης γιατί δεν βαράει πια και με χρεώνει στης ΑΟ. Μόνο του που το έβαζα κι έκρυβα το άλλο δεν χτύπησε καν και έκανα μανούβρες.

Πόσο καιρο το έχεις;
Εγω που ζήτησα ενα καινουριο πομποδεκτη για άλλο αυτοκίνητο, μου ζητησαν και τον παλιο που ειχα, για να τον αντικαταστήσουν λόγω "παλαιότητας"
7 χρόνια κραταει η μπαταρία τους
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#864107 Μεγ Παρασκευη αναχωρηση στις 9 και μιση απο το σπιτι με πορεια για Καλαματα. Η :inlove: ειχε φυγει νωριτερα για κεντρο Αθηνας να παραλαβει γονεις. Εγω με τον γιο. Την ωρα που εφυγα μου εστειλε οτι ξεκινησαν κι αυτοι. Βαζω το GPS στο Maps και βγαζει 2 ωρες και 40 λεπτα για την διαδρομη απο ΑΟ. Η :inlove: θα ερχοταν απο Λ. Αθηνων και το ραντεβου μας θα ηταν καπου στην διαδρομη, δε καποιο απο τα δυο πρωτα διοδια, αναλογως κινησης. Ο γιος μου κανει μαθηματα συγχρονης Ελλ μουσικης, ραπ, τραπ καιδεσυμμαζευεται...

Μπαινω ΑΟ και πηγαινω με 90-100 χαω παρεα με αρκετο κοσμο αλλα οκ. Βλεπω VMS πινακιδα να λεει για καθυστερησης απο εξοδο 5 μεχρι 2 και λεω παλι καλά! ( που να ηξερα)

Φτανω στην περιφερ Αιγαλεω και με προτρεπει να παω απο εκει για να γλυτωσω 17 λεπτα! Το αγνοω ( που να ηξερα² ), κανω 600- 700 μετρα και σιγα σιγα σταματαμε.

Φαγαμε μια ωρα να βγουμε απο την ΑΟ, φτανουε στα διοδια και βλεπω μετα απο αυτα μια θαλασσα αυτοκινητα να προσπαθουν απο τις 15-20 θυρες διοδιων να μπουν σε 3 λωριδες!!

Με πολλες ανασχεσεις, χαμηλες ταχυτητες μεχρι Αγιους Θεοδωρους και μετα κανονικα με ροη εφτασα 12 παρα τεταρτο στο ΣΕΑ Σπαθοβουνιου!

Δυο ωρες κι ενα τεταρτο για 95 χλμ!!!

Η :inlove: εφτασε μετα απο 40 λεπτα ακομα εχοντας κανει αλλη μια σταση 5 λεπτων, κατσαμε κανα 20λεπτο ακομα να ξεμουδιασουν και φυγαμε ολοι μαζι στις 12:45.

Εντυπωση μου εκανε οτι παρα την τοση κινηση μονο 3-4 ηλιθιοι πατησαν την ΛΕΑ για να πανε πιο γρηγορα.

Η χθεσινη επιστροφη ( ειχα ψυλιαστει τι μπορει να συνεβαινε και ειπα στην συζυγο να παρει αδεια μια μερα ) κυλισε ομαλοτατα μεχρι το Χαιδαρι, μετα πεσαμε στην κλασικη κινηση της περιοχης.

Μαλλον επρεπε να ειχαμε φυγει βραδυ Μ. Πεμπτης μετα το κλεισιμο του μαγαζιου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#864108 Τα 17 λεπτά δεν τα αγνοούμε :protest:
Όταν το δείχνει κόκκινο, ο χρόνος μπορεί εύκολα να αυξηθεί. Από 5 πχ να γίνει 10. Το βλέπω σε καθημερινή βάση. Αλλά τα 17 δεν τα λες και λίγα. Εγω και στα 2' καμιά φορά το ακούω, ακόμα κι αν φτάσω την ίδια ώρα γιατί πιο πολύ μ'ενδιαφέρει να οδηγώ πιο άνετα παρά να κάνω 5 λεπτά παραπάνω για να φτάσω πιο γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Τα 17 λεπτά δεν τα αγνοούμε :protest:
Όταν το δείχνει κόκκινο, ο χρόνος μπορεί εύκολα να αυξηθεί. Από 5 πχ να γίνει 10. Το βλέπω σε καθημερινή βάση. Αλλά τα 17 δεν τα λες και λίγα. Εγω και στα 2' καμιά φορά το ακούω, ακόμα κι αν φτάσω την ίδια ώρα γιατί πιο πολύ μ'ενδιαφέρει να οδηγώ πιο άνετα παρά να κάνω 5 λεπτά παραπάνω για να φτάσω πιο γρήγορα.

Αν ειχα παει απο εκει, θα επεφτα στον Σκαραμαγκα στην διαδρομη που ακολουθησε η συζυγος και θα φταναμε μαζι στο ΣΕΑ Σπαθοβουνιου, αρα οχι 17 λεπτα θα γλυτωνα, θα αργουσα κι επιπλεον μιση ωρα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#864111 Μια από τα ίδια Μ. Παρασκευή, απλά εγώ έφυγα γυρω στη 13:30 από Ηλιούπολη. Έδειχνε όντως για μεγάλες καθυστερήσεις (πρώτη φορά νομίζω είδα να αναγράφεται η λέξη "μεγάλες")από την Φυλής και μετά, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω πως γινόταν αυτό.
Μέχρι που το αντίκρυσα :ninja: αμέσως μετά το τούνελ της Μαύρης Ώρας. Όνομα και πράμα :lol: :lol:
Η φάση είναι πως βλέπω στο γκούγκλ μαπς την κίνηση από Σκαραμαγκά και τα έδειχνε κόκκινα. Λέω δε βαριέσαι, πόσο χειρότερα μπορεί να είναι και βγαίνω στην 4 και το κόβω κάθετα κάτω για Ασπρόπυργο. Βγάινω στη γνωστή γέφυρα και με το που πιάνω την ΕΟ, δια μαγείας βλέπω πως είναι ΑΔΕΙΑ!! Τι κόκκινα και μλκίες. Πρέπει να γλίτωσα άνετα ένα μισάωρο, το πήξιμο όμως μετά τα διόδια ήταν εκεί φυσικά.
Πραγματικά άνετη η εθνική ήταν μετά την έξοδο της αρχαίας Νεμέας-Άργους.
Γυρισμός χθες πρωί, αναχώρηση 08:00 και άφιξη 11:20, προφανώς ακατούρητος :shifty:

Υγ1. Το μαπς τελευταία δεν μου τα λέει και πολύ καλά. Με στέλνει μερικές φορές μέσω κολοπετινίτσας.
Υγ2. Προφανώς κάνει πολύ κόπο να βγάλει πολύς κόσμος πομποδέκτες. Απλά δεν θα μπορούσα να περιμένω ένα τεταρτάκι εδώ, 8 λεπτά εκεί, 3 πιο κάτω, 1 παραπέρα για να κάνω μια δουλειά για την οποία σου δίνεται η επιλογή. Το μόνο που έχω παρατηρήσει, είναι πως τουλάχιστον δειλά δειλά πάνε στις λωρίδες αυτόματης πληρωμής όλο και περισσότεροι.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Geralt έγραψε:Σε τετοιες συνθηκες υπερ-κινησης γιατι δεν ανοιγουν τα διοδια?Δεν προβλεπεται?

Και πως θα κονομήσουν;
Άβαταρ μέλους
By bebes
Dodger έγραψε:
Geralt έγραψε:Σε τετοιες συνθηκες υπερ-κινησης γιατι δεν ανοιγουν τα διοδια?Δεν προβλεπεται?

Και πως θα κονομήσουν;

κάτι τέτοιες μέρες περιμένουν οι άνθρωποι να δουλέψουν... :shifty: :shifty: :s_devil
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
edmond έγραψε:Υγ1. Το μαπς τελευταία δεν μου τα λέει και πολύ καλά. Με στέλνει μερικές φορές μέσω κολοπετινίτσας.

Μου πρότεινε φίλος για αυτό το λόγο το Waze. Έχει εμπειρία κανείς;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#864143 Εξαιρετικό μέσα στην πόλη, λιγότερα καλά ενημερωμένο εκτός.

Έχει όμως την τάση να σε στέλνει από στενά ακόμα και για να γλιτώσεις 4 -5 λεπτά.

Αν ο ελάχιστος δυνατός χρόνος είναι το ζητούμενο (δεν είναι πάντα, γιατί μπορεί να σημαίνει μπλέξιμο στα στενά), τότε το Waze είναι ίσως το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Corto Maltese έγραψε:
edmond έγραψε:Υγ1. Το μαπς τελευταία δεν μου τα λέει και πολύ καλά. Με στέλνει μερικές φορές μέσω κολοπετινίτσας.

Μου πρότεινε φίλος για αυτό το λόγο το Waze. Έχει εμπειρία κανείς;
Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και χρόνια στην Κύπρο, το χρησιμοποίησα το Πάσχα Ελλάδα και μου φάνηκε επίσης καλύτερο από Maps.

Bonus το ότι δείχνει μπλόκα τροχαίας, όχι όλα αλλά αρκετά

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

Κι εμενα μου κανει κολπα οπως και δεν αναγνωριζει δρομους που περναω καθε μερα. πχ τον δρομο του σπιτιου μου, την Νοταρα στα Εξαρχεια, κλπ. Αν δεν "βλεπει" αυτους τους δρομους να τους προτεινει ενας θεος ξερει ποσους αλλους δεν βλεπει και με στελνει απο διαδρομες που μπορει να θελουν περισσοτερο χρονο.

edmond έγραψε:Υγ2. Προφανώς κάνει πολύ κόπο να βγάλει πολύς κόσμος πομποδέκτες. Απλά δεν θα μπορούσα να περιμένω ένα τεταρτάκι εδώ, 8 λεπτά εκεί, 3 πιο κάτω, 1 παραπέρα για να κάνω μια δουλειά για την οποία σου δίνεται η επιλογή. Το μόνο που έχω παρατηρήσει, είναι πως τουλάχιστον δειλά δειλά πάνε στις λωρίδες αυτόματης πληρωμής όλο και περισσότεροι.

Σε μερες με κινηση πολλη ειναι αρκετοι αυτοι πο κολλανε γιατι δεν αναγνωριστηκε ο πομποδεκτης, γιατι ηταν κολλημενοι στον μπροστινο και δεν τον επιασε ο αισθητηρας, κλπ
Η συζυγος ελεγε οτι εχασε πολυ χρονο στα διοδια αφου καθε 2ο αμαξι αναβε κοκκινο Χ στην θυρα και αρχιζαν οι οπισθεν να το πιασει το ματι κλπ
Υπηρχε κι ενας ερμος υπαλληλος που ετρεχε απο δω κι απο κει να βοηθησει.

Αντιθετα εγω χωρις e-pass χρησιμοποιησα την καρτα και περνουσα γρηγορα. Ουτε βρες ψιλα, ουτε περιμενε ρεστα