Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#863801 Ο άξονας κεντρικής Ελλάδας είναι από τους δρόμους που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να μην υπήρχε τόσο καιρό. Το ίδιο με την Εγνατία.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#863802 Τα δε νομιζω ειναι υποκειμενικα. Και εγω δεν νομιζω να χρειαζεται καθολου αυτοκινητοδρομους πχ σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα περα απο την Πελοπονησσο για παραδειγμα. Αφου σπανια θα παω προς τα εκει. Αυτο που θελω να πω οτι πληρες δεν θα ειναι σχεδον ποτε γιατι πολλες πολεις δεν θα ειναι προσβασιμες με δρομο με διαχωριστικο στην μεση για να ειναι ασφαλης η μετακινηση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ο άξονας κεντρικής Ελλάδας είναι από τους δρόμους που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να μην υπήρχε τόσο καιρό. Το ίδιο με την Εγνατία.

Μα αυτο μπορει να ειπωθει για ολους τους δρομους που συνδεουν πολεις με καποιο μεγεθος (πανω απο 20 χιλ κατοικους πχ)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
GTS έγραψε:Τα δε νομιζω ειναι υποκειμενικα. Και εγω δεν νομιζω να χρειαζεται καθολου αυτοκινητοδρομους πχ σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα περα απο την Πελοπονησσο για παραδειγμα. Αφου σπανια θα παω προς τα εκει. Αυτο που θελω να πω οτι πληρες δεν θα ειναι σχεδον ποτε γιατι πολλες πολεις δεν θα ειναι προσβασιμες με δρομο με διαχωριστικο στην μεση για να ειναι ασφαλης η μετακινηση.

Και εσυ αυτα που γράφεις υποκειμενικά είναι. Εως ανεδαφικά.
Οπότε γραψαμε και οι δύο τις ,υποκειμενικές απόψεις μας,και ας κρίνει ο καθένας τι είναι εφαρμόσιμο και τι όχι.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
dimik έγραψε:Αύριο πρωί θα τον εγκαινιασω κι εγώ από Λαμία προς Καρδίτσα. Υπολογίζω κάτω από ώρα, ειναι σωστό ;

Σήμερα κινήθηκα μέχρι Βόλο και θυμήθηκα τα παλιά, αν δεν είχε και 2 σημεία με έργα...

< >

Από Αθήνα γνωστός έκανε μέχρι καλαμπακα 3:05 κινούμενος με 110.. Υπολογίζω ότι μέχρι Καλαμπακα πρέπει να είναι 1 ώρα με 130-140 (και πομποδέκτη εννοείται), επομένως μέχρι Καρδίτσα εύκολα κάτω από ώρα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:
GTS έγραψε:Τα δε νομιζω ειναι υποκειμενικα. Και εγω δεν νομιζω να χρειαζεται καθολου αυτοκινητοδρομους πχ σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα περα απο την Πελοπονησσο για παραδειγμα. Αφου σπανια θα παω προς τα εκει. Αυτο που θελω να πω οτι πληρες δεν θα ειναι σχεδον ποτε γιατι πολλες πολεις δεν θα ειναι προσβασιμες με δρομο με διαχωριστικο στην μεση για να ειναι ασφαλης η μετακινηση.

Και εσυ αυτα που γράφεις υποκειμενικά είναι. Εως ανεδαφικά.
Οπότε γραψαμε και οι δύο τις ,υποκειμενικές απόψεις μας,και ας κρίνει ο καθένας τι είναι εφαρμόσιμο και τι όχι.

Ε ναι παλι καλα που το παραδεχεσαι. Ο καθενας γραφει οτι του αρεσει.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#863810 Εικόνα

Αυτό είναι Φιλοθεη-Καλαμπακα είσοδος (Divani) με 140 στο cruise το καλοκαιρι πριν ολοκληρωθει ο δρομος. Ευκολα κατω απο 3 ωρες θεωρω πλεον απο βορεια προαστια και 3 απο νοτια. Δυστυχως τελος του μηνα θα το δοκιμασω :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
kostis20 έγραψε:@ glf Πώς θα πας δηλαδή χωρίς Καμμένα?

Λάθος. Εννούσα το κομμάτι Αλμυρός - Λαμία, Στυλίδα μάλλον έπρεπε να πω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:@ glf Πώς θα πας δηλαδή χωρίς Καμμένα?
@dimik ναι καπου εκεί .Θα πας πολύ άνετα!Πήγαινε και μία Μετεωρα αξίζει και είναι πανευκολο πλέον.
Όντως είναι μεγαλή ευκολία αυτός ο δρόμος ,ποσο μάλλον όταν ολοκληρωθεί ολόκληρος.
Ετυχε το τελευταίο καιρό να περάσω δυο φορές μια για Καστοριά και μία για Μετέωρα και οι αλλαγές φαίνονται ήδη αλλά και το πόσες δεκαετίες καθυστέρησε.
Επίσης πολύ ωφελημένη η Ηπειρος, Δυτ.Μακεδονία ,Καρδίτσα.
Νομίζω μόλις τελειώσει και ο Πυργος θα έχουμε πλήρες δίκτυο. Με 30 χρόνια καθυστέρηση βεβαια αλλά ΟΚ...

Πήγα ήρθα Λαμία-Τρίκαλα 140 χλμ/ω στο adaptive cruise control, ατσαλακωτος σε μια ωρίτσα και κάτι ψιλά από κέντρο σε κέντρο.

Όταν έφτασα εγώ Λαμία οι γονείς μου ήταν ακόμα Γρεβενά ανεβαίνοντας προς Κοζάνη.

Μετέωρα πρέπει να έχω πάει καμία ντουζίνα φορές, μιας κι έχω καταγωγή από την περιοχή.

Εννοείται ότι Ήπειρος και Δ. Μακεδονία θα έχει Θεσσαλία και Στερεά στο τσεπάκι της με τέτοιο δρόμο όταν ολοκληρωθεί.

Μεγάλο συν η κάρτα στα διόδια, τελευταία φορά που είχα οδηγήσει σε εθνική πάλευα με τα φραγκοδιφραγκα, τώρα στην πράσινη ταμπέλα και touch n go.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#863935 Σημαντικός ο Ε65, πλέον ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας γίνεται εύκολα προσβάσιμο.
Σε αυτό το βίντεο που βάλατε 2-3 σελίδες πιο πριν μου δείχνει πολύ όμορφος οδηγικά ο δρόμος με ωραίες καμπές, S-άκια μεγάλα, τούνελ κλπ. Αν είναι και ήσυχος (όπως θυμάμαι παλιότερα την ανατολική Εγνατία) που δεν θα είναι, θα είναι χάρμα. Με καλοτάξιδο GT αυτοκίνητο.... :iconcool: :innocent:
Δεν θα έλεγα ότι είναι ανταγωνιστικός ο Ε65, οι εθνικές οδοί λειτουργούν συμπληρωματικά και συνεργατικά. Ανάλογα με το από πού ξεκινάς και που θέλεις να πας επιλέγεις τον καταλληλότερο. Για πολλούς ένας είναι ο σωστός, απλά κάποιοι μπορεί να έχουν την εναλλακτική.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#863943 Εγώ θέλω να τρυπήσουν τα βουνά της βόρειας Εύβοιας και από Χαλκίδα να πηγαίνεις μέσω τουνελ στα Λουτρά Αιδηψού ή έστω Ιστιαία. Θα το κάνουν; Δε νομίζω
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#864024 Πηγα ηρθα Τσοτυλι-Πεντελη
Εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες διαδρομες την τελευταια 20ετια, απο Ριο χωρις Ιονια/Εγνατια, απο Ριο με Ιονια/Εγνατια, απο Βεροια χωρις Εγνατια, απο Βεροια με Εγνατια, απο Σαρανταπορο, χωρις διανοιξη Ελασσονας, απο Σαρανταπορο με διανοιξη Ελασσονας και περιφερειακο Λαρισας, απο Λαμια χωρις Ε65 και υπεροχο μαγευτικο Δομοκο

ηταν το πιο ξεκουραστο ταξιδι που εχω κανει ως τωρα. Μεγαλη υποθεση ο νεος δρομος, μου εκοψε απο την συνολικη διαδρομη τουλαχιστον 30-40 λεπτα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Εγώ θέλω να τρυπήσουν τα βουνά της βόρειας Εύβοιας και από Χαλκίδα να πηγαίνεις μέσω τουνελ στα Λουτρά Αιδηψού ή έστω Ιστιαία. Θα το κάνουν; Δε νομίζω
Κι εγώ θα το ήθελα αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απόθανο να γίνει. Κι αυτό γιατί ενώ είναι κάτι πολύ ακριβό θα ωφελήσει σχετικά μικρό αριθμό πολιτών. Α θέλεις να πας Αιδηψό από την ηπειρωτική Ελλάδα θα πας με το φέρρυ από Αρκίτσα ή Γλύφα. Πόσοι είναι αυτοί που θα πάνε από Χαλκίδα ή πιο βόρεια; Και αν βάλουν διόδια για να βγάλουν λίγο από τα έξοδα (που δεν θα τα βγάλουν) πολλοί θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από τον παλιό δρόμο για οικονομία. Ο θείος μου από Ιστιαία πήγαινε πάντα Αθήνα από τον στροφόδρομο μέσω Χαλκίδας για να μην πληρώσει το φέρρυ και τα διόδια.

Αντίστοιχη σκέψη υπήρχε κάποτε και για την Κύμη. Η οποία απέκτησε λιμάνι με τεράστιο λιμενοβραχίονα μέρος σχεδίου για μεγάλη ανάπτυξη σαν εμπορικό λιμάνι που θα συνδυαζόταν με δρόμο/τούνελ ώστε να κάνει την πρόσβαση πολύ εύκολη στις νταλίκες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Geralt έγραψε:Πηγα ηρθα Τσοτυλι-Πεντελη
Εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες διαδρομες την τελευταια 20ετια, απο Ριο χωρις Ιονια/Εγνατια, απο Ριο με Ιονια/Εγνατια, απο Βεροια χωρις Εγνατια, απο Βεροια με Εγνατια, απο Σαρανταπορο, χωρις διανοιξη Ελασσονας, απο Σαρανταπορο με διανοιξη Ελασσονας και περιφερειακο Λαρισας, απο Λαμια χωρις Ε65 και υπεροχο μαγευτικο Δομοκο

ηταν το πιο ξεκουραστο ταξιδι που εχω κανει ως τωρα. Μεγαλη υποθεση ο νεος δρομος, μου εκοψε απο την συνολικη διαδρομη τουλαχιστον 30-40 λεπτα.

Και που να ολοκληρωθεί και το Βόρειο τμήμα του Ε65!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Εγώ θέλω να τρυπήσουν τα βουνά της βόρειας Εύβοιας και από Χαλκίδα να πηγαίνεις μέσω τουνελ στα Λουτρά Αιδηψού ή έστω Ιστιαία. Θα το κάνουν; Δε νομίζω
Κι εγώ θα το ήθελα αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απόθανο να γίνει. Κι αυτό γιατί ενώ είναι κάτι πολύ ακριβό θα ωφελήσει σχετικά μικρό αριθμό πολιτών. Α θέλεις να πας Αιδηψό από την ηπειρωτική Ελλάδα θα πας με το φέρρυ από Αρκίτσα ή Γλύφα. Πόσοι είναι αυτοί που θα πάνε από Χαλκίδα ή πιο βόρεια; Και αν βάλουν διόδια για να βγάλουν λίγο από τα έξοδα (που δεν θα τα βγάλουν) πολλοί θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από τον παλιό δρόμο για οικονομία. Ο θείος μου από Ιστιαία πήγαινε πάντα Αθήνα από τον στροφόδρομο μέσω Χαλκίδας για να μην πληρώσει το φέρρυ και τα διόδια.

Αντίστοιχη σκέψη υπήρχε κάποτε και για την Κύμη. Η οποία απέκτησε λιμάνι με τεράστιο λιμενοβραχίονα μέρος σχεδίου για μεγάλη ανάπτυξη σαν εμπορικό λιμάνι που θα συνδυαζόταν με δρόμο/τούνελ ώστε να κάνει την πρόσβαση πολύ εύκολη στις νταλίκες.

Τώρα που έχουν κλείσει το τμήμα Ροβιές-Αιδηψό για έργα (κανα δυο χρόνια ακόμα λένε) ή πας από τους καταρράκτες ή από Αγία Άννα, περίπου δηλαδή +1 ώρα. Παράλληλα το φέρι αύξησε τις τιμές κι εκεί που 1 ΙΧ και 2 άτομα ήταν ~23€ τώρα είναι 30.10€.
Αν βάλεις και τα 3 διόδια 11.90€ βγαίνει 42€ one way.
Το φέρι συμφέρει αν ταξιδεύεις μέρες με κίνηση, πχ Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα ο πατζανάκης που πήγε από γύρο κόλλησε στη κίνηση της Χαλκίδας και των βουνών και φτάσαμε περίπου την ίδια ώρα, και είχαν ξεκινήσει και πιο νωρίς. Ο γυρισμός έγινε εκδρομικά από γύρο (Ελληνικά, Βασιλικά, Αγία Άννα) για εντοπισμό παραλιών :iconcool:

btw το μηχανάκι της Νέας Οδού πρέπει να τα έχει φτύσει ο δέκτης γιατί δεν βαράει πια και με χρεώνει στης ΑΟ. Μόνο του που το έβαζα κι έκρυβα το άλλο δεν χτύπησε καν και έκανα μανούβρες.