Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By bebes
citastak έγραψε:Αυτό που λες πυράκια στα χαμηλά, μήπως είναι θόρυβος από τη μετάδοση;
Μπορεί να θέλει βαρίδια/καθάρισμα το βαριατορ σε αυτά τα χλμ. Στο σκούτερ που είχα παλιά (Piaggio) μετά από 18-20χιλ χλμ άλλαζα τις μπίλιες και κάτι άλλα μικρά πλαστικά που έμπαιναν στο βαριατόρ και σταματούσε ένας αντίστοιχος θόρυβος.

Δεν ξερω καθολου απο σκούτερ, μετα το Πασχα θα το παω για εναν έλεγχο και σερβις (μπουζι, υγρα φρενων και ψυγειου και δεν ξερω τι αλλο θα μου πει ο μαστορας) και θα τον ρωτησω.

Χθες ηρθε ο γιος απο Θεσσαλονικη. Ξοδεψε ενα ολοκληρο ντεπόζιτο για 174 χιλιομετρα :dizzy:
Λεω "μαλλον το μπουζι ήθελε άλλαγμα".
Μετα μου ξεφούρνισε οτι πηγαινε 130 και 140 :lipsealed:
'Ανιωθα αυτά τα παιδια, πόσο θα πηγαινει να παρει καμια κανονικη μηχανή;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#863727 Για να είμαστε ον τόπικ
Δολοφόνος εντόμων
Εικόνα
Εικόνα
Όλο το φερινγκ γεμάτο είναι, ευτυχώς δεν το έβγαλε ακόμα να φωνάζει η μάνα του για τα έντομα στο μπουφάν

4,43 λιτ/100 τελικα η κατανάλωση του χθες, αλλά ενα μερος το εκανε απο επαρχιακό (Θεσσαλονίκη-Λαρισα).
Αλλιώς παίζει να μην του εφτανε η βενζινη μεχρι το σπιτι.

Μεσα στην πόλη ειναι ανετα αρκετα κατω απο 3 λιτρα/100
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#863732 300 και άνετα κάτω από 3λ/100 στην πόλη;;

Είχα το 300 το 2012 και θυμάμαι έβγαζα κάπου στα 3.8λ/100 all around (ειδικά με καινούριο φίλτρο αέρα) αλλά για κάτω από 3 δεν υπήρχε περίπτωση

Δεν ξέρω τι έχουν αλλάξει από τότε για να το πάνε τόσο κάτω
Άβαταρ μέλους
By bebes
BARHonda έγραψε:300 και άνετα κάτω από 3λ/100 στην πόλη;;

Είχα το 300 το 2012 και θυμάμαι έβγαζα κάπου στα 3.8λ/100 all around (ειδικά με καινούριο φίλτρο αέρα) αλλά για κάτω από 3 δεν υπήρχε περίπτωση

Δεν ξέρω τι έχουν αλλάξει από τότε για να το πάνε τόσο κάτω

Ta καινουρια ειναι πιο οικονομικά. Ειδικα αν τα μαθεις, ακομα πιο οικονομικα.
Ο γιος (που μάλλον δεν κατεβαινει απο τη σελα), χθες γεμισε το βραδακι οταν εφτασε και προλαβε να κανει 45 χιλιομετρα.
Το τριπ δειχνει 2,71 !
Άβαταρ μέλους
By bebes
BARHonda έγραψε:Το τριπ συμβαδίζει με την αντλία?

Δεν εχω επαρκεις μετρησεις για να πω σίγουρα, αλλά απο άλλους κατόχους που διάβασα, ειναι αρκετα ακριβές
Άβαταρ μέλους
By Morx
edmond έγραψε:Μόνο εμένα μου φαίνεται ολίγον too much η διαδρομή Θεσ.νικη-Λαρσα με σκούτερ;
Ήρεμα ρωτάω :roll:

Με το δικο μου, SR Max 300, τα πρωτα χρονια που το πηρα και ημουν ενθουσιασμενος.... εκανα καμια 50000
Στην 2ετια και κατι ετσι;
Εχω παει απο Πελλοπονησο μεχρι βορειο Εβρο.
Το Λάρισα - Θεσ/νικη αμετρητες φορες! Με 130 σταθερα το πηγαινελα, ενα τεποτιζο και ειχα αυτονομια για καμια 30-40χλμ ακομα.

Υ.Γ. Αυτη τη στιγμη, ειμαι στα 93000 περιπου. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#863781 Είπα να αναφέρω ότι ειδικά εσύ εξαιρείσαι από την κουβέντα :lol: :lol:
Τεσπα, καταλαβαίνετε το πόιντ μου, δεν νομίζω πως είναι το όχημα που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν λες πως θες να καλύψεις τέτοιες αποστάσεις!
Καλά χλμ σε κάθε περίπτωση να έχετε κύριοι :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:Τεσπα, καταλαβαίνετε το πόιντ μου, δεν νομίζω πως είναι το όχημα που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν λες πως θες να καλύψεις τέτοιες αποστάσεις!

Εννοείται οτι δεν ειναι ιδανικό, αλλά τυπικα μιλώντας αντεχει άνετα.

Στην αρχή ηθελα να παρω 125 καινουριο στον γιο, αλλά γνωρίζοντας οτι θα τραβιεται Χαλκιδική (απο Θεσσαλονικη) και Πλαταμωνα ολο το καλοκαιρι, ειπα να παω σε κατι πιο μεγαλο τουλαχιστον να πηγαινει αξιοπρεπως και να εχει μια σχετική αφαλεια.
Ενα μοτόρι 300αρι παει πρακτικά παντού, είναι θεμα του αναβατη ποσο αντέχει και προφανώς δεν πρεπει να το πηγαίνει στα κόκκινα.

Τα σκούτερ δεν εχουν κιβωτιο ταχυτητων σαν τις μηχανές και αυτό το σύστημα με τον ιμαντα και τις δυο διαιρούμενες τροχαλιες που ανοιγοκλείνουν δεν το πολυεμοπιστεύομαι. Παρολα αυτα δουλευει και υπαρχουν άνθρωποι στο youtube που κανουν (πολυ) μεγαλα ταξιδια με μικρομεσαια σκούτερ.

Να προσέχει μονο γιατι τόσα χρόνια με τις μηχανες πολλά εχουν δει τα ματια μου :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#863787 Αν ολο το καλοκαιρι κανει αυτες τις διαδρομες, τοτε καλυτερα θα ηταν μια μοτοσυκλετα 500 κεκ.

Οσο πλησιαζουνε τα ορια του οχηματος τοσο πιο πολυ θα δυσκολευτει να διαχειριστει μια δυσκολη κατασταση.

Τα 130χαω ειναι οριακα για ενα 300ρι σκουτερ ενω πχ το V strom που εχεις δεν θα καταλαβει κατι στα ιδια χιλιομετρα αν περασετε πανω ενα σαμαρακι / λακουβα πχ.

Επισης παρατεταμενες υψηλες ταχυτητες δεν κανουν καλο και στην μεταδοση περα απο τον κινητηρα που θα δουλευει κοντα στα κοκκινα. Δεν εχουν σχεδιαστει για τετοια χρηση ασχετα αν "πανε".

Περα απο αυτα, να φοραει πληρη εξοπλισμο συνεχως, να προσεχει πολυ και να μην θεωρει οτι εχει προτεραιοτητα ποτε και πουθενα!