- 23 Απρ 2024, 22:57
Η υπεργαμάτη DESS μ@λακία που έχει για μπαταρία το Megane έφτασε στο τέλος της, ξανά. Γενικά δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα το χειμώνα στο Brno (από 1/10/23 έως και σήμερα, 1500χλμ), οπότε το αμάξι είναι μονίμως σε κλειστό πάρκινγκ με τον αρνητικό πόλο ξεσυνδεδεμένο. Μέχρι και τέλος Φλεβάρη ήταν στο πάρκινγκ της προηγούμενης εταιρείας μου που ήταν θερμαινόμενο οπότε ήμουν πολύ κομπλέ. Από 1η Φλεβάρη που άλλαξα δουλειά, αναγκάστηκα να βρω κλειστό πάρκινγκ, το οποίο όμως δεν είναι θερμαινόμενο και μάλιστα στη θέση που διάλεξα (που δεν ήξερα ότι ήταν έτσι διότι μου δείξανε απλά ένα σχεδιάγραμμα 2D), στον τοίχο από πίσω έχει σιδεριά και παίρνει αέρα. Λόγω κρύου λογικά πρέπει να άρχισε να την ακούει σιγά σιγά, αν και το είχα βγάλει 3 βόλτες των 100χλμ έως και πριν μερικές μέρες. Άρχισε να εμφανίζει τα “Battery low, start engine” στην οθόνη όταν ο κινητήρας είναι σβηστός αλλά είσαι στο αμάξι μέσα και το infotainment είναι ανοιχτό. Εν τέλει πήγα την Κυριακή να βάλω βενζίνη και όταν πήγα να βάλω μπρος μετά έκλασε, δεν μίζαρε, αναβοσβήνανε σφάλματα κτλ
Επειδή είχα διαβάσει φόρα και είχα προνοήσει, είχα ένα battery booster μαζί μου, το κούμπωσα και πήρε μπρος με την πρώτη
Χτες/σήμερα πήγαμε/ήρθαμε από Graz με κάτι συναδέλφους. 660χλμ σύνολο, εθνική κτλ. Ε πάλι όταν στην επιστροφή σταμάτησα για βενζίνη, έβγαλε μετά από λίγο το “battery low”, δείγμα του ότι μάλλον δεν σώζεται.
Για να μην σας ζαλίζω άλλο, παρήγγειλα αυτήν εδώ
https://www.battery-expert.cz/running-b ... 12v-55001/Όταν πρωτοεμφανιστήκανε τα προβλήματα με την ΟΕΜ μπαταρία στα φόρα, δεν ήταν σίγουρο ότι μπορούσες να αντικαταστήσεις την DESS με μία AGM από το φόβο για σφάλματα. Τελικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά θα το διαπιστώσω σύντομα