Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#862807 Μας έσπασε τα παπάκια η UPS 3 σερί μέρες, ευτυχώς το πήρα.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#862810 Πφφφ ρε Μπαροντα... Περισσοτερο κι απο τα χθεσινα του Καμπαλα μας τον εσηκωνεις με καθε νεο σου ποστακι στο συγκεκριμενο τοπικο :shifty:

Ωραιος :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#862811 Ευχαριστώ!

Δεν έχω κάνει και κάτι ακόμα. Ευελπιστώ σε κάνα δίμηνο να αρχίσει να συμπληρώνεται το παζλ και όταν κατέβω Ελλάδα να πάω να κάνω ένα πρόγραμμα να δούμε τι ψάρια πιάνουμε, αν και το ταβάνι με τις βελτιώσεις αυτές είναι 340-350, τουλάχιστον με βάση αυτά που έχω δει στο youtube
Άβαταρ μέλους
By edmond
BARHonda έγραψε:..όταν κατέβω Ελλάδα να πάω να κάνω ένα άνοιγμα με τον μπούσσο

:s_dunno :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#862835 Ρε σεις που ειναι χαμενος ο Μπουσσο? Παλι πριν μερες τον μελετησα και αναφερθηκα στην απουσια του...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#862837 Μία χαρά είναι ο αγόραρος, στρώνει!

Επίσης τι να πατήσω, θα μετρήσω κολώνες!
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#863321 Η υπεργαμάτη DESS μ@λακία που έχει για μπαταρία το Megane έφτασε στο τέλος της, ξανά. Γενικά δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα το χειμώνα στο Brno (από 1/10/23 έως και σήμερα, 1500χλμ), οπότε το αμάξι είναι μονίμως σε κλειστό πάρκινγκ με τον αρνητικό πόλο ξεσυνδεδεμένο. Μέχρι και τέλος Φλεβάρη ήταν στο πάρκινγκ της προηγούμενης εταιρείας μου που ήταν θερμαινόμενο οπότε ήμουν πολύ κομπλέ. Από 1η Φλεβάρη που άλλαξα δουλειά, αναγκάστηκα να βρω κλειστό πάρκινγκ, το οποίο όμως δεν είναι θερμαινόμενο και μάλιστα στη θέση που διάλεξα (που δεν ήξερα ότι ήταν έτσι διότι μου δείξανε απλά ένα σχεδιάγραμμα 2D), στον τοίχο από πίσω έχει σιδεριά και παίρνει αέρα. Λόγω κρύου λογικά πρέπει να άρχισε να την ακούει σιγά σιγά, αν και το είχα βγάλει 3 βόλτες των 100χλμ έως και πριν μερικές μέρες. Άρχισε να εμφανίζει τα “Battery low, start engine” στην οθόνη όταν ο κινητήρας είναι σβηστός αλλά είσαι στο αμάξι μέσα και το infotainment είναι ανοιχτό. Εν τέλει πήγα την Κυριακή να βάλω βενζίνη και όταν πήγα να βάλω μπρος μετά έκλασε, δεν μίζαρε, αναβοσβήνανε σφάλματα κτλ

Επειδή είχα διαβάσει φόρα και είχα προνοήσει, είχα ένα battery booster μαζί μου, το κούμπωσα και πήρε μπρος με την πρώτη

Χτες/σήμερα πήγαμε/ήρθαμε από Graz με κάτι συναδέλφους. 660χλμ σύνολο, εθνική κτλ. Ε πάλι όταν στην επιστροφή σταμάτησα για βενζίνη, έβγαλε μετά από λίγο το “battery low”, δείγμα του ότι μάλλον δεν σώζεται.

Για να μην σας ζαλίζω άλλο, παρήγγειλα αυτήν εδώ

https://www.battery-expert.cz/running-b ... 12v-55001/

Όταν πρωτοεμφανιστήκανε τα προβλήματα με την ΟΕΜ μπαταρία στα φόρα, δεν ήταν σίγουρο ότι μπορούσες να αντικαταστήσεις την DESS με μία AGM από το φόβο για σφάλματα. Τελικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά θα το διαπιστώσω σύντομα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#863322 πολυ ποιοτικη η Banner παντως. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#863323 for reference. Η ΟΕΜ στο yaris αλλάχτηκε πριν κάνα μήνα με 120e , μετά από 10.5 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#863324 Άμα πέφτει η μπαταρία επειδή δεν είναι πολύ προστατευμένη η θέση και πουντιαζει, κλαφτα. Ζακέτα να του πάρεις.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#863325 Εικόνα

Αυτή είναι η DESS. Μία κανονική μπαταρία των 19Ah και οι πυκνωτές στα δεξιά, σε ένα κουτί και τα δύο μαζί συνθέτουν την μπαταρία μου

Μία μπούρδα και μισή. Πριν 2 χρονιά περίπου είχα αντικαταστήσει την 19Ah
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#864983 Έφτασε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ της βελτίωσης

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Αυτά ήταν τα εύκολα (η αγορά).
Άβαταρ μέλους
By glf
#869248 Ξεκίνησα να κοιτάω και τι μπορώ να κάνω στο Renault Easy Link infotainment που έχει το Zoe. Έχω και τη μέγαλη 10αρα οθόνη οπότε είναι πολύ βολικό.
Δε λέω, στα ταξίδια κουμπώνω το κινητό με USB και το έχω σαν Android Auto. Και για χάρτες. Και θα δω μήπως καταφέρω κάποια σύνδεση ΧΩΡΙΣ καλώδιο USB, για το καθημερινό μπες βγες.

Σαν καθαρό Renault Easy link mode είδα ότι η Renault δίνει ένα εργαλείο που κατεβάζεις στον Η/Υ και από εκεί μπορείς να κάνεις χειροκίνητα ανανέωση τους χάρτες της Renault για καθαρά offline χρήση.
Είναι το 'Alliance CONNECT Toolbox' και φαντάζομαι θα το είπαν έτσι μήπως και χρησιμεύει και σε Dacia, Nissan.
Έχει απλή χρήση μέσω USB stick που το βάζεις άδειο μια φορά στο αυτοκίνητο, το infotainment γράφει ένα json αρχείο στο USB stick, βγάζεις το stick και το ανοίγεις ξανά με το Toolbox στον Η/Υ σου. Αυτό βλέπει το json αρχείο και ξέρει τι έκδοση χάρτες έχει το αυτοκίνητο οπότε μπορείς να κατεβάζεις πιο φρέσκιες εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#869249 ...οι οποιοι ειναι της πλακας μπροστα σε αυτους της Μητερας Γκουγκλ. Εμενα θα ακους.

Μην ασχολεισαι το μαμα infotainment , αν βρεις τροπο για ασυρματο Android Auto θα εισαι αρχοντοπλο.

Α, για να περασεις χαρτες Ελληνικους στην επισημη αντιπροσωπεια υπολογιζε περιπου 9 εκατομμυρια 815 χιλιαδες ευρω με ΦΠΑ.

Ψαξου στο car για κανα τσακαλο ,να καθαρισεις με κανα 30αρι.