Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimik
#861379 To 1.0T Stonic Auto έχει 8 λίτρα κατανάλωση αποκλειστικά σε συνθήκες κέντρου πόλης καθημερινές σε ώρα αιχμής, κάνει 30-40 λεπτά το πρωί για 6-7χλμ και άλλα τόσα το απόγευμα.
ΣΚ και μέρες χωρίς κίνηση γράφει και 6 λίτρα εντός κέντρου, σε ταξίδι τα 6 λίτρα είναι πολύ εύκολα με νορμάλ ταχύτητες.

Κάνε υπολογισμούς για την διαφορά τιμής με την διαφορά κατανάλωσης του υβριδικού, ανάλογα την χρήση και τα χλμ μπορεί να βγαίνει πιο συμφέρον το θερμικό.
Πχ εδώ το Stonic αυτόματο βασική έκδοση κάνει 20.000€ και το Yiaris cross 26700€ η Trend που είναι η πρώτη έκδοση εξολισμού, για να αρχίσεις να έχεις κέρδος από το καύσιμο πρέπει να καλύψεις την διαφορά των 6700€. (για τις τοπ εκδόσεις η διαφορά είναι 24500 vs 32.800€)

Αν αντί 200€ καύσιμα τον μήνα δίνεις 100€ τότε θες 4-5 χρόνια για απόσβεση και μετά αρχίζεις να έχεις πραγματικό οικονομικό όφελος, εγώ στα 5 χρόνια θα το πούλαγα να πάρω άλλο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#861381 Φθηνα σερβις δεν εχει κανεις πια.

το θεμα για εμενα ειναι η καταναλωση. Με το Γιαρις θα εισαι ευκολα στα 4 λιτρα/100χλμ, με το ΚΙΑ στα 8. Για αστικη χρηση απο και προς στην δουλεια

Αν το Σιβικ ειναι ντιζελ η καταναλωση του ΚΙΑ θα σε χαλασει

Αν φτανεις την style στο Yaris Cross, παιρνεις και την μεγαλη οθονη και led φωτα παντου.

Απο τιμες δεν εχω ιδεα ποση ειναι η διαφορα τους, το Stonic δεν μου αρεσει και δεν θα ηταν ποτε στις επιλογες μου.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#861384 Cοβαρό το δωρεάν 5 χρόνια.
Ωστόσο...
Μιλάς για αυτόματο;
Το γιάρις είναι φύσει αυτόματο-->υβριδικό.
Και γενικά είμαι προασπιστής του αυτόματου, όχι πως αν κάτσει κάποια ευκαιρία θα πω όχι σε...κουτάλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:Φθηνα σερβις δεν εχει κανεις πια.

Ισχύει.
Λιγότερο από 150€ ακόμα και σε μικρό σέρβις δεν υπάρχει, μιλάμε πάντα για επίσημο συνεργείο.

PaNick67 έγραψε:Απο τιμες δεν εχω ιδεα ποση ειναι η διαφορα τους, το Stonic δεν μου αρεσει και δεν θα ηταν ποτε στις επιλογες μου.

Αυτό λέω παραπάνω, κατά σύμπτωση και μιας και μιλάμε για stonic, όταν πριν 3+ χρόνια άλλαζα το μεγκάν για το γιάρις, έδινε η ΚΙΑ το stonic σε υπερπροσφορά ξέρωγω στα 13 χιλιάρικα κούτα με τον 1.2 σε λευκό. Εμπ1 με τα μπούνια αλλά σπάστηκα για καναδυο χτυπητές ελλείψεις στον εξοπλισμό. Δεν ήταν πρώτη επιλογή μου, βασικά δεν το έβλεπα καν :lol: , αλλά όταν είδα αυτή την προσφορά χτύπησαν οι κεραίες μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:To 1.0T Stonic Auto έχει 8 λίτρα κατανάλωση αποκλειστικά σε συνθήκες κέντρου πόλης καθημερινές σε ώρα αιχμής, κάνει 30-40 λεπτά το πρωί για 6-7χλμ και άλλα τόσα το απόγευμα.
ΣΚ και μέρες χωρίς κίνηση γράφει και 6 λίτρα εντός κέντρου, σε ταξίδι τα 6 λίτρα είναι πολύ εύκολα με νορμάλ ταχύτητες.

Κάνε υπολογισμούς για την διαφορά τιμής με την διαφορά κατανάλωσης του υβριδικού, ανάλογα την χρήση και τα χλμ μπορεί να βγαίνει πιο συμφέρον το θερμικό.
Πχ εδώ το Stonic αυτόματο βασική έκδοση κάνει 20.000€ και το Yiaris cross 26700€ η Trend που είναι η πρώτη έκδοση εξολισμού, για να αρχίσεις να έχεις κέρδος από το καύσιμο πρέπει να καλύψεις την διαφορά των 6700€. (για τις τοπ εκδόσεις η διαφορά είναι 24500 vs 32.800€)

Αν αντί 200€ καύσιμα τον μήνα δίνεις 100€ τότε θες 4-5 χρόνια για απόσβεση και μετά αρχίζεις να έχεις πραγματικό οικονομικό όφελος, εγώ στα 5 χρόνια θα το πούλαγα να πάρω άλλο.

Ένα ρεζερβουάρ δλδ πόσο σου βγάζει; 500 πάνω κάτω;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:
dimik έγραψε:To 1.0T Stonic Auto έχει 8 λίτρα κατανάλωση αποκλειστικά σε συνθήκες κέντρου πόλης καθημερινές σε ώρα αιχμής, κάνει 30-40 λεπτά το πρωί για 6-7χλμ και άλλα τόσα το απόγευμα.

Ένα ρεζερβουάρ δλδ πόσο σου βγάζει; 500 πάνω κάτω;

Όταν το γεμίζω δείχνει 600 περίπου, από 580-590 μέχρι 620.

edit: μέχρι το λαμπάκι βγάζει τόσα 450-550
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861390 Άουτς

Κι εμένα εντός πόλης μόνο γύρω στα 650 μου βγάζει, λίγο πριν ανάψει λαμπάκι. Γενικά το αποφεύγω ν'ανάψει λαμπάκι. Αλλά αυτά τα βγάζει μ'ένα 50ρικο περίπου.

45λτ έχει το Stonic x 2€ πες το λίτρο=90€, άρα ρεαλιστικά ένα τυπικό γέμισμα είναι στα 70-75 δεδομένου ότι δεν τα έχεις ρουφήξει όλα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#861391 Παψτε βρε πρωινιατικα :x

60 λιτρα ντεποζιτο... Βγαλε καμια 10αρια λιτρα επειδη παντα γεμιζω λιγο πριν αναψει το λαμπακι, μας μενουνε 50 λιτρα για ταιζμα της γριας. Πανω απο 380 χιλιομετρα δεν εχω δει ΠΟΤΕ μεσα στην πολη. Το συνηθες ειναι απο 310-330 χιλιομετρα απο γεμισμα σε γεμισμα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Παψτε βρε πρωινιατικα :x

60 λιτρα ντεποζιτο... Βγαλε καμια 10αρια λιτρα επειδη παντα γεμιζω λιγο πριν αναψει το λαμπακι, μας μενουνε 50 λιτρα για ταιζμα της γριας. Πανω απο 380 χιλιομετρα δεν εχω δει ΠΟΤΕ μεσα στην πολη. Το συνηθες ειναι απο 310-330 χιλιομετρα απο γεμισμα σε γεμισμα :lipsealed:

Συγκρινεις συγχρονο 1000ρι τουρμπο με 20ετιας 1800; Λογικοτατο ειναι
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
PaNick67 έγραψε:Αν φτανεις την style στο Yaris Cross, παιρνεις και την μεγαλη οθονη και led φωτα παντου.

Η έκδοση style ΔΕΝ έχει LED παντού. Ημέρας, πίσω, εμπρός φλας, προβολείς ομίχλης. Έτσι λέει ένα φυλλάδιο που μου έχουν δώσει. Δεν ξέρω αν όντως αυτό είναι Full LED (και πορείας και τα μεγάλα/σινιάλου δηλαδή)
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#861395 Επειδή κάπου χάθηκα,stonic το οδήγησες ; Επειδή έχω μπει και σε 1.0 turbo και σε 1.2 και σε 1.0 gt line είναι πολύ ξερή η πίσω ανάρτηση και σε πόλη με λακούβες είναι συνέχεια γκάπα Γκούπτα..εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου άνετο..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861399 Μόνο το 1.2. Το 1.0 δεν το έχουν ακόμα διαθέσιμο για test drive. Είπαν από βδομάδα, για να δούμε.
Λίγο που το έκανα το 1.2 δεν μου φάνηκε κακό. Ήταν από τα πρώτα που έκανα όμως, ίσως το ξανακάνω
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861414 Επίσης δεν ξέρω αν έχει νόημα να κοιτάω ήπια υβριδικά (πχ kia με mild hybrid, Ford puma κλπ). Λένε ότι δεν προσφέρουν κάτι το σπουδαίο σε κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Dimitris_P έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν έχει νόημα να κοιτάω ήπια υβριδικά (πχ kia με mild hybrid, Ford puma κλπ). Λένε ότι δεν προσφέρουν κάτι το σπουδαίο σε κατανάλωση.

Δεν θα το επιλέξεις επί τούτου, δες το σαν μπόνους.