Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861327 Το SUVer car είναι και καλά super car :lol: αλλά σε suv (A,B,C δεν θα κολλήσουμε εκεί). Απλώς να είναι πιο ψηλό απ'το Civic που έχω τώρα.

Τα ζητούμενα αναλυτικά:
- Να είναι πιο ψηλό
- Να έχει χώρους
- Να είναι οικονομικό και στην πόλη και στα ταξίδια
- Να είναι άνετο για καθημερινή χρήση στην πόλη
- Να είναι αξιόπιστο
- Να έχει φθηνά σέρβις
- Να έχει γρήγορη απόκριση στο γκάζι, να είναι σπιρτόζικο στον δρόμο πχ σε μια απαραίτητη last minute προσπέραση για αποφυγή εμποδίου ή πρόσκρουσης ή οτιδήποτε.
- Να έχει όλα τα μπλιμπλίκια (αυτόματα παράθυρα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, cruise control με διατήρηση θερμοκρασίας κλπ)
- Να μην έχει 100 χρόνια αναμονή παράδοσης

Θέλω δηλαδή ό,τι έχω και τώρα, μιας κι έχω καλομάθει, σε καινούριο και πιο ψηλό. Και οικονομικό και γρήγορο και με όλα τα μπλιμπλίκια δηλαδή.

Έχω δει (μερικά έχω κάνει και test drive, είναι με *)
* Kia Stonic (test drive το 1.2, αρκετά ικανοποιημένος. Αναμένω να έρθει και το 1.0 για τεστ). Πολύ θετικό τα 7 χρόνια χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service
- Dacia stepway (δεν μ'αρέσει, βγάζει μια φτώχια)
* Skoda Kamiq. Δεν μου άρεσε οδηγικά, η απόκρισή του αργή και "βαρύ" για καθημερινή χρήση
* Yaris cross. Ξετρελάθηκα οδηγικά. Μου φαίνεται λίγο φτωχό το εσωτερικό όμως ακόμα και στη 2η έκδοση εξοπλισμού. Επίσης έχει μεγάλη αναμονή
* Nissan Juke HEV. Κι αυτό μου άρεσε οδηγικά, γρήγορη απόκριση. Το μόνο μείον εδώ σε σχέση με το yaris είναι η αυξημένη τιμή στα 27K
- Hyundai Bayon. Μοιάζει με ξαδερφάκι του stonic. Αναμένω test drive
- Ford puma. So and so
- Opel Mokka δεν μου άρεσε καθόλου το εσωτερικό του
* MG ZS. Οδήγησα και το 1500 ατμ (έλλειψη σπιρτάδας, κλασσική ατμόσφαιρα) και το 1000ρι τούρμπο (καλή απόκριση του turbo), και τα 2 πολύ καλά οδηγικά, παρατήρησα αυξημένη κατανάλωση όμως. Κι εδώ έχουμε 7ετή εγγύηση.

Ηλεκτρικά αμιγώς δεν έχω βάλει στο παιχνίδι γιατί δεν έχω δει κάτι σ'αυτά τα λεφτά (άντε μέχρι 30 το πολύ αν είναι ουάου) με αυτονομία > 400. Υπάρχει κάτι;

Μπλέξιμο λέμε :dizzy:
(βασικά κλίνω μεταξύ yaris cross, juke, kia)

Για καινούργιο μιλάμε, αν βρω κοψοχρονιά ωστόσο κανά καλό και μη σκισμένο CHR δεν θα πω όχι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#861328 Οι χώροι σ' αυτά που δοκίμασες, είναι παρόμοιοι με του σιβίκ;
Γιατί κάτι μου λέει ότι θα πας σε κάτι μεγαλύτερο :roll:
Το οποίο μεγαλύτερο έχει όνομα αν και ακουμπά τα 30κ€.
Corolla Cross 1.8 hybrid.
Thanks me later :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861330 Σαν χώροι όλα τα παραπάνω με ικανοποιούν ακόμα και οριακά (πχ Juke)

Σαν συνολικό μήκος μόνο το MG ZS είναι μεγαλύτερο από το civic. 4323 έναντι 4315
Άβαταρ μέλους
By dimik
#861331 Corolla cross με 30Κ θα είναι καμιά έκδοση με κιλιμια και σούστες για καθίσματα. Θες 3-4 παραπάνω αν θυμάμαι καλά για σωστά εξοπλισμένη έκδοση.

Το Yaris Cross νομίζω είναι ένα κλικ μικρότερο σε χώρους επιβατών από τα υπόλοιπα.

Αν ΚΙΑ-Χιουνται τότε αποκλειστικά με τον 1000ρη τούρμπο και στα 25 παίρνεις πολύ εξοπλισμένη έκδοση αν όχι Full extra.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#861349 Yaris Cross και τέλος η κουβέντα.

Από την στιγμή που θα πάρεις το fl τι το συζητάς;

Η αναμονή δεν θα είναι τόση. Κάηκαν στον χυλό και φυσάνε το γιαούρτι.
Υπολόγισε 3 μήνες λιγότερο.

Τώρα εκδόσεις και εξοπλισμό εσύ ξέρεις τι θες.

Αλλιώς Corolla cross 1.8 με ημιακαμπτο πίσω

Το νέο C-HR το είδες;
Πρέπει να έχει ετοιμοπαραδοτα αλλά θες μόνο 3 μήνες αν τα πούλησαν όλα

Από χώρους σαν το Yaris Cross είναι και λίγο καλύτερα.

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
NiTse έγραψε:Γιατί όχι το juke με τον 1000αρι;
Δεν το τσεκαρα είναι η αλήθεια. Με μαγνήτισε αμέσως το υβριδικό.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
PaNick67 έγραψε:Yaris Cross και τέλος η κουβέντα.

Από την στιγμή που θα πάρεις το fl τι το συζητάς;

Η αναμονή δεν θα είναι τόση. Κάηκαν στον χυλό και φυσάνε το γιαούρτι.
Υπολόγισε 3 μήνες λιγότερο.

Τώρα εκδόσεις και εξοπλισμό εσύ ξέρεις τι θες.

Αλλιώς Corolla cross 1.8 με ημιακαμπτο πίσω

Το νέο C-HR το είδες;
Πρέπει να έχει ετοιμοπαραδοτα αλλά θες μόνο 3 μήνες αν τα πούλησαν όλα

Από χώρους σαν το Yaris Cross είναι και λίγο καλύτερα.

.

Τι εννοείς με fl?

Ξεφεύγουμε σε chr και corolla
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#861354 Α ναι όλες οι παραγγελίες τώρα αφορούν το νέο που ακόμα δεν ξέρουμε σαφείς διαφορές
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Α ναι όλες οι παραγγελίες τώρα αφορούν το νέο που ακόμα δεν ξέρουμε σαφείς διαφορές
Λίγο απέξω, λίγο μέσα και ο νέος κινητήρας.
Μικρές εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές.

.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#861359 Stonic vs Yaris

Επιλέγεις βάσει €/εξοπλισμού/χρόνου παράδοσης.

Dacia όντως φτωχό
Puma δεν εμπιστεύομαι κινητήρα
Juke, Bayon η ασχήμια σε ρόδες.
Opel, Skoda βαρετά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
Αν ΚΙΑ-Χιουνται τότε αποκλειστικά με τον 1000ρη τούρμπο και στα 25 παίρνεις πολύ εξοπλισμένη έκδοση αν όχι Full extra.

< >

Οι Κορεάτες έχουν ακριβά σέρβις πάντως. Και γενικά η αντιπροσωπεία είναι ολίγον γτπ, βέβαια έχουμε ιδιοκτήτη, ας τα πει αυτός καλύτερα...
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

Οι Κορεάτες έχουν ακριβά σέρβις πάντως. Και γενικά η αντιπροσωπεία είναι ολίγον γτπ, βέβαια έχουμε ιδιοκτήτη, ας τα πει αυτός καλύτερα...

Ελλάδα δεν ξέρω τι παίζει αλλά για το Stonic στα 30.000χλμ πληρώνω 47€ αλλαγή λαδιού κάθε 7500 χλμ και 150€ κάθε 15.000 για service.
Nα γράψω για BMW και VW νομίζω δεν χρειάζεται :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
saxon_747 έγραψε:Stonic vs Yaris

Εκεί πάνω κάτω είμαι κι εγώ. Σε θέμα εξοπλισμού-τιμής υπερτερεί σαφώς το Kia. Από θέμα καθημερινής οικονομίας όμως δεν ξέρω πώς θα τα πάει (βενζίνες, κατανάλωση)

markvag έγραψε:Οι Κορεάτες έχουν ακριβά σέρβις πάντως. Και γενικά η αντιπροσωπεία είναι ολίγον γτπ, βέβαια έχουμε ιδιοκτήτη, ας τα πει αυτός καλύτερα...

Πιο ακριβά από Honda ; Δύσκολο να το πιστέψω. Πάντως το KIA έρχεται με 5 χρόνια δωρεάν service