Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:όλοι αυτό μου πρότειναν αλλά κοιτάω να δω τι μπορεί να γίνει πάνω στη συσκευή για αρχή

Συμφωνώ, είναι λίγο θέμα αυτό (αν και ευτυχώς τα δικά μου δεν πείραζαν φούρνο όλως παραδόξως, ιδίως για την μεγάλη)

Μία λύση θα ήταν ίσως να μπλοκάρεις την πρόσβαση, πχ καμιά καρέκλα μπροστά, αλλά αυτό δεν είναι πρακτικό και για εσάς.

Οπότε ότι κι αν κάνεις, εν τέλει θα καταλήξεις στα λόγια του σοφού γέροντα:

saxon_747 έγραψε:Κατεβάζεις την ασφάλεια.

:s_yes

Ίσως να αρχίσει παράλληλα και ένα διδακτικό πρόγραμμα του στυλ "κάνω λες και έχουν σφάξει το μισό μου σόι" κάθε φορά που ακουμπάει το χεράκι τον φούρνο ή / και σε συνδυασμό με εξήγηση του πόσο επικίνδυνο είναι (αν είναι πολύ μικρό ακόμα βέβαια αυτό δεν θα πιάσει)...

Αλλά...

saxon_747 έγραψε:Κατεβάζεις την ασφάλεια.

:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:Ίσως να αρχίσει παράλληλα και ένα διδακτικό πρόγραμμα του στυλ "κάνω λες και έχουν σφάξει το μισό μου σόι" κάθε φορά που ακουμπάει το χεράκι τον φούρνο ή / και σε συνδυασμό με εξήγηση του πόσο επικίνδυνο είναι (αν είναι πολύ μικρό ακόμα βέβαια αυτό δεν θα πιάσει)...

Ναι, ωραιο αυτο, παιδαγωγικο. Μεγαλωνει μεγαλωνει ηρεμους και λογικους ανθρωπους, μακρια απο υστεριες και τετοια
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:
markvag έγραψε:Ίσως να αρχίσει παράλληλα και ένα διδακτικό πρόγραμμα του στυλ "κάνω λες και έχουν σφάξει το μισό μου σόι" κάθε φορά που ακουμπάει το χεράκι τον φούρνο ή / και σε συνδυασμό με εξήγηση του πόσο επικίνδυνο είναι (αν είναι πολύ μικρό ακόμα βέβαια αυτό δεν θα πιάσει)...

Ναι, ωραιο αυτο, παιδαγωγικο. Μεγαλωνει μεγαλωνει ηρεμους και λογικους ανθρωπους, μακρια απο υστεριες και τετοια

:lol: :lol: Εντάξει, το έγραψα λίγο πιο τραβηγμένο απ' όσο ήθελα... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859560 @markvag ο αποκλεισμός σημείου με καρεκλα ή παρόμοιο έχει ήδη φέρει το σπίτι σε κατάσταση εκτελούνται έργα και η κουζίνα δεν είναι ευρύχωρη.
τα όχι στην αρχή πήγαν να δουλέψουν αλλά όχι αν δεν είμαι μπροστά και το επαναλαμβάνω. πλέον δυσκολεύει.
τέσπα, αν δεν βρω κάτι θα κατεβάζω την ασφάλεια

@pro ενάμιση χρόνου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#859564 Κατεβασμα ασφαλειας. Ειναι το μονο που δουλευει σε τοσο μικρα, μεχρι να μαθουν οτι εκει δεν αγγιζουμε
Θα παει μια, δυο, τρεις, θα δει οτι δεν κανουν κατι τα κουμπια, θα παει αλλου

Η καρεκλα ειναι θεμα, αν σκαρφαλωσει εκει και πεσει, με το κεφαλι θα πεσει. Οχι καλο
Άβαταρ μέλους
By otso
egobrain έγραψε:@markvag ο αποκλεισμός σημείου με καρεκλα ή παρόμοιο έχει ήδη φέρει το σπίτι σε κατάσταση εκτελούνται έργα και η κουζίνα δεν είναι ευρύχωρη.
τα όχι στην αρχή πήγαν να δουλέψουν αλλά όχι αν δεν είμαι μπροστά και το επαναλαμβάνω. πλέον δυσκολεύει.
τέσπα, αν δεν βρω κάτι θα κατεβάζω την ασφάλεια

@pro ενάμιση χρόνου

Αφου τραβας που τραβας τα παθη του χριστου , κανε 5-6 τωρα μαζεμενα , στο κατω κατω αν δεν αντεχεις μπορεις να δωσεις και κανενα , τωρα που εχουν ζητηση , κοιτα μονο να ειναι ξανθα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#859568 Ρώτησα γιατί τα μικρά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄όσα υποθέτουμε, αρκεί να τους μιλήσεις ανάλογα. Θυμάμαι περίπτωση φίλου που είπε σε παιδάκι το πολύ 3 ετών να μην πλησιάσει σε μια συσκευή γιατί κάνει τζιζ και το παιδάκι απάντησε "έχει ρεύμα;" και τον άφησε παγωτό. Οκ, το δικό σου είναι μικρούλι ακόμη οπότε για αρχή πάρε κάποια μέτρα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859572 otso μην πατάς στην πληγή, τα πεθερικά μου περιμένουν τουλάχιστον 4 και όταν πήρε το μάτι τους κάπου το κουτάκι με τις καπότες με κυνηγούσανε με το δικράνι!

@pro με αφορμή αυτό, μετά απο μια κουβέντα με μια κυρία πρόσφατα αλλάξαμε ρότα και στον τρόπο που μιλάμε, κόβοντας τα πολλά μονολεκτικά μωρουδίστικα. προσπαθούμε με απλά λόγια κι ας είναι ίσως νωρίς
Άβαταρ μέλους
By 224v
#859573 Αυτό!! Τα παιδιά θέλουν να τους εξηγείς τον κίνδυνο. Εγώ εποχές 60 έβαλα το χέρι σε μάτι επάνω για να καταλάβω πως ψήνει το φαγητό χωρίς φλόγα που είχα στο σπίτι!!! Ειχαμε φωταεριο στην Αθήνα τότε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
otso έγραψε:
Αφου τραβας που τραβας τα παθη του χριστου , κανε 5-6 τωρα μαζεμενα , στο κατω κατω αν δεν αντεχεις μπορεις να δωσεις και κανενα , τωρα που εχουν ζητηση , κοιτα μονο να ειναι ξανθα.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

pro έγραψε:Ρώτησα γιατί τα μικρά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄όσα υποθέτουμε, αρκεί να τους μιλήσεις ανάλογα. Θυμάμαι περίπτωση φίλου που είπε σε παιδάκι το πολύ 3 ετών να μην πλησιάσει σε μια συσκευή γιατί κάνει τζιζ και το παιδάκι απάντησε "έχει ρεύμα;" και τον άφησε παγωτό. Οκ, το δικό σου είναι μικρούλι ακόμη οπότε για αρχή πάρε κάποια μέτρα.

Ακριβώς!
Άβαταρ μέλους
By Chris
#862510 Το άλλο το μουνοσκυλο κάνει ριτουί γιατι προωθεί την ατζέντα traditional family values, κατά των αμβλώσεων, και λοιπες ψεκ θεωρίες που σνιφάρει τον τελευταίο καιρό. Είναι να απορεί κανείς, γιατί άραγε να πέφτουν ξεροι οι Έλληνες από εγκεφαλικά και καρδιές? Αφού έχουμε ήλιο τζατζίκι και φιλότιμο :hmmm:

Τελοσπαντων, μακάρι να εξαπλωθεί το φαινόμενο, όχι μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και σε κάτι Ινδίες, Νιγηρίες κλπ, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον πλανητη