πρέπει να έχω δει ό,τι υπάρχει στο yt και όλα τα how it's made

manosky έγραψε:Λοιπόν, όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, έγινε μέτρια. Ίσως χρειάζονται πολύ ώριμες και γλυκιές ντομάτες, αλλά δεν μού κάθεται καλά. Είτε δεν δένει όσο πρέπει, είτε είναι ξινή, είτε άνοστη, είτε συνδυασμός.
Πουμαρό λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak..
manosky έγραψε:Για ειδική φάση, μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο. Δεν αρέσει σε όλους.
manosky έγραψε:ΚΥΚΝΟΣ λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak.
manosky έγραψε:Κανείς άλλος??![]()
Λοιπόν, όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, έγινε μέτρια. Ίσως χρειάζονται πολύ ώριμες και γλυκιές ντομάτες, αλλά δεν μού κάθεται καλά. Είτε δεν δένει όσο πρέπει, είτε είναι ξινή, είτε άνοστη, είτε συνδυασμός.
Πουμαρό λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak.
Όχι κρεμμύδι.
Ελάχιστο λάδι.
Όχι πολύ ψήσιμο, δεν θέλουμε να γίνει βαριά, αλλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. 10-15 λεπτά ήπια βράση είναι ΟΚ.
Ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα (όχι υποχρεωτικά), διάφορα είδη πιπεριών (3-4 που τα πουλάνε σε μείγμα, ακόμα και με έτοιμο μύλο), όχι καυτερό πιπέρι καγιέν ή αντίστοιχο εκτός αν θέλουμε πικάντικη πίτσα, τριμμένο σκόρδο (1 σκελίδα το πολύ), αλάτι, ζάχαρη.
Για ειδική φάση, μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο. Δεν αρέσει σε όλους.
mjacob έγραψε:Για πεϊνιρλί, δοκίμασε και αυτή εδώ:
http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html
mjacob έγραψε:δεν ξέρω, αυτά τα επεξεργασμένα είναι λίγο σιχαμένα.
Βάλε κανά προσούτο καλύτερα
giannik1977 έγραψε:Dimik η συνταγη για την ζυμη που εβαλες νομιζω ειναι η κλασσικη συνταγη ζυμης για πιτσα (δεν εχει δηλαδη καποιο υλικο περιεργο η πρωτοτυπο) , η μονη ενσταση που εχω (ισως γιατι δεν το χω δοκιμασει ποτε) , ειναι το μη βρασιμο (δεσιμο) της σαλτσας ντοματας..

manosky έγραψε:Δεν θέλει"βράσιμο", μόνο μια ήπια βράση να βγουν τα αρώματα των μυρωδικών.
Εκτός αν είναι για κάποιο λόγο νερουλή, οπότε θέλει βράση να πήξει.
Χμ, οκ, τώρα κατάλαβα: - σε SC η διαφορά χάνεται […]
Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]