Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#85871 δε ξέρω για εσάς, εγώ πάντως όταν βλέπω βίντεο με επεξεργασία κρέατος μου ανοίγει η όρεξη :lol:

πρέπει να έχω δει ό,τι υπάρχει στο yt και όλα τα how it's made
Άβαταρ μέλους
By mjacob
manosky έγραψε:Λοιπόν, όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, έγινε μέτρια. Ίσως χρειάζονται πολύ ώριμες και γλυκιές ντομάτες, αλλά δεν μού κάθεται καλά. Είτε δεν δένει όσο πρέπει, είτε είναι ξινή, είτε άνοστη, είτε συνδυασμός.

Πουμαρό λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak..

Καλά, ναι κι εγώ την "τριμμένη" σε tetrapak εννοούσα (κάτι μπαρμπαστάθης συνήθως)

Για φρέσκια ντομάτα, μπορείς να δοκιμάσεις να τις κόβεις στη μέση και να της βάζεις ελαφρώς λαδωμένες για λίγη ώρα στο γκριλ στο φούρνο. Μέχρι να "αρπάξουν" ελαφρώς. Και μετά μπλέντερ. Τους δίνει μια πιο σπιρτόζικη γεύση.

manosky έγραψε:Για ειδική φάση, μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο. Δεν αρέσει σε όλους.

αν σ' αρέσουν τέτοια μπορείς να δοκιμάσεις και σπασμένο κόλιανδρο ή εστραγκόν.
[προσωπικά δεν βάζω τπτ από αυτά]
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#85918 Εγώ πάλι απλά κόβω ντομάτα πάνω στη ζύμη, διάφορα μπαχαρικά μετά και στο συνέχεια φούρνο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#85930 Προσπαθώ να θυμηθώ στην πιτσαρία που δούλευα αν έβραζαν την σάλτσα αλλά δεν πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By italakias
manosky έγραψε:Κανείς άλλος?? :rtfm:

Λοιπόν, όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, έγινε μέτρια. Ίσως χρειάζονται πολύ ώριμες και γλυκιές ντομάτες, αλλά δεν μού κάθεται καλά. Είτε δεν δένει όσο πρέπει, είτε είναι ξινή, είτε άνοστη, είτε συνδυασμός.

Πουμαρό λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak.

Όχι κρεμμύδι.
Ελάχιστο λάδι.
Όχι πολύ ψήσιμο, δεν θέλουμε να γίνει βαριά, αλλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. 10-15 λεπτά ήπια βράση είναι ΟΚ.

Ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα (όχι υποχρεωτικά), διάφορα είδη πιπεριών (3-4 που τα πουλάνε σε μείγμα, ακόμα και με έτοιμο μύλο), όχι καυτερό πιπέρι καγιέν ή αντίστοιχο εκτός αν θέλουμε πικάντικη πίτσα, τριμμένο σκόρδο (1 σκελίδα το πολύ), αλάτι, ζάχαρη.

Για ειδική φάση, μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο. Δεν αρέσει σε όλους.

Εγω παιρνω Κυκνος συμπηκνωμενη και βαζω μαζι και φρεσκια ντοματα,ετσι κανω το μειγμα.
Βαζεις λαδι , ψιλοκομμενο σκορδο,την σαλτσα και τσιγαριζεις κ δυο τρια λεπτα.
Μετα ριχνεις το νερο και αφηνεις να βρασει μεχρι να πιει το νερο.
Μιση ωρα ειναι αρκετη νομιζω.

Μην βαλεις πολλα μπαχαρικα γιατι γινεται βαρυα για το στομαχι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#87173 Συνταγή πίτσας...

για ζύμη, 3,5 κούπες αλεύρι, 1 κούπα νερό, 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά.
Ξεκούραση το ζυμάρι για να φουσκώσει.

Για σάλτσα, πολτοποιημένη ντομάτα στο γυάλινο μπουκάλι, λίγο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, πιπέρι, προαιρετικά.... σκόρδο, βασιλικός, ταμπάσκο ή/και μπούκοβο.
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και απλώνουμε στην πίτσα χωρίς βράσιμο. Χρειαζόμαστε περίπου 2-3 κουταλιές τις σούπας για την ζύμη της συνταγής.

Τυρί κατά προτίμηση 1 μπαλάκι (125γρ νομίζω) φρέσκιας μοτσαρέλας ανα ζύμη.
Απο τα υπόλοιπα ότι θέλουμε, με προσοχή στα λιπαρά αλλαντικά που θα "λαδώσουν" την ζύμη.

Βάζουμε τα υλικά πάνω στην πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο ΤΕΡΜΑ για 10-15 λεπτά ΜΑΞ.

Με τα παραπάνω και αφού έχω φτιάξει τα ανάλογα ζυμάρια βγάζω παραγωγή πίτσας σε ένα βράδυ (μέχρι και 6 έχω φτιάξει) και γλύφουν όλοι τα δάχτυλα τους.

Η ζύμη δε αυτή είναι τόσο καλή που κάνει για πολλές χρήσεις, π.χ νοστιμότατα αφράτα πεινιρλί ή σκεπαστά μπεργκερ που έφτιαξα με μπιφτέκια που είχαν περισσέψει απο το μεσημέρι (ζύμη κομμένη με ποτήρι, σάλτσα, μπιφτέκι, τυρί, προαιρετικά μπείκον, και σκέπασμα), αντίστοιχο παρασκεύασμα γινεται και με κοτόπουλο που έχει περισσέψει ή κιμά. :eat:

Την συνταγή για την ζύμη απο κάποιον ιταλό στο yt την ξεσήκωσα αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:Για πεϊνιρλί, δοκίμασε και αυτή εδώ:
http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Ώρε μανα μ' κι έχω σουτζούκι σπίτι, αν σπάσω και κανένα αυγό μέσα :superman:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#87218 Dimik η συνταγη για την ζυμη που εβαλες νομιζω ειναι η κλασσικη συνταγη ζυμης για πιτσα (δεν εχει δηλαδη καποιο υλικο περιεργο η πρωτοτυπο) , η μονη ενσταση που εχω (ισως γιατι δεν το χω δοκιμασει ποτε) , ειναι το μη βρασιμο (δεσιμο) της σαλτσας ντοματας..
Άβαταρ μέλους
By manosky
#87229 Δεν θέλει"βράσιμο", μόνο μια ήπια βράση να βγουν τα αρώματα των μυρωδικών.
Εκτός αν είναι για κάποιο λόγο νερουλή, οπότε θέλει βράση να πήξει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:Dimik η συνταγη για την ζυμη που εβαλες νομιζω ειναι η κλασσικη συνταγη ζυμης για πιτσα (δεν εχει δηλαδη καποιο υλικο περιεργο η πρωτοτυπο) , η μονη ενσταση που εχω (ισως γιατι δεν το χω δοκιμασει ποτε) , ειναι το μη βρασιμο (δεσιμο) της σαλτσας ντοματας..

Για αυτό χρησιμοποιώ την συσκευασία στο γυάλινο μπουκάλι η οποία είναι λίγο πιο παχύρρευστη σε σχέση με το tetrapak.

Εικόνα

βάζω σε ένα μπωλάκι όση χρειάζομαι και την χτυπάω με τα μυρωδικά με ένα πηρούνι.

Πάντως δεν είχα ποτέ ένσταση με την συνταγή που έγραψα και όλοι-όλες την ζητάνε στο τέλος.
Βέβαια είμαι της λογικής "τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα"

manosky έγραψε:Δεν θέλει"βράσιμο", μόνο μια ήπια βράση να βγουν τα αρώματα των μυρωδικών.

Εκτός αν είναι για κάποιο λόγο νερουλή, οπότε θέλει βράση να πήξει.

Μα θα βγουν στους 250 βαθμούς που θα ψηθεί και θα ανακατευτεί με τα λιπαρά του τυριού και των αλλαντικών ούτως η άλλως, και τα μυρωδικά δεν είναι και τόσα πολλά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#87244 Παρεπιπτοντως η εν λογω που εβαλες νομιζω ειναι η καλυτερη που κυκλοφορει στην αγορα, αυτη βαζω κ εγω .
Εχτες λεω του μικρου "θες να φτιαξουμε τηγανιτες" , ΝΑΙιιιιιιιιιιιιιιι ....
Με την πιο απλη συνταγη για τηγανιτες: 2 αυγα , 2 κουπες αλευρι , μιση κουπα ζαχαρη , μπεικιν παουντερ , 1 βανιλια , εγιναν σουπερ !!! Τα δε αυγα ηταν απο χωριο , κατακιτρινες βγηκαν , με μελι απ το χωριο μου και ζαχαροκανελλα μμμμμμμμ...