Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#858748 Project 151 - Κανονισμός Χρήσης του Κτιρίου
https://project151.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%84%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85/

Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. Κάποιοι θα προτιμήσουν να νοικιάσουν απλά μια γκαρσονιέρα και να κάνουν ότι γουστάρουν (όπως και οι υπόλοιποι γύρω τους), άλλοι θα επιλέξουν την παραπάνω λύση.

Η κάθε περίπτωση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Ο καθένας τα ζυγίζει και αποφασίζει.

Από αυτά που αναφέρει πάντως, δεν βρίσκω κάτι παράλογο. Άνετα θα έμενα σε κάτι αντίστοιχο. Και από ότι φαίνεται και πολλοί άλλοι εκτός από εμένα, γιατί δεν βλέπω να υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο διαθέσιμο :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By pro
#858765 Το ερώτημα είναι ποιο είναι το καθεστώς λειτουργίας των "εστιών" αυτών. Αν λειτουργούν ως ξενοδοχεία - ξενώνες, ή ως απλές πολυκατοικίες θα πρέπει να ακολουθούν και τους αντίστοιχους νόμους. Ιδιωτική φοιτητική εστία δεν νομίζω να υφίσταται ως όρος στην ελληνική νομολογία, άρα δεν υπάρχουν κάποιοι ειδικοί κανόνες. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, θεωρώ πιο πιθανό κανείς να μην έχει ελέγξει ουσιαστικά το καθεστώς λειτουργίας των "εστιών", με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να έχουν βάλει τους πιο βολικούς κανόνες από τις 2 περιπτώσεις. Για παράδειγμα, δεν έχουμε καθαριότητα στο δωμάτιο (πολυκατοικία), αλλά απαγορεύουμε τη φιλοξενία ατόμων (ξενοδοχείο). Κάποιοι άλλοι όροι κινούνται στο όριο της νομιμότητας σε οποιοδήποτε καθεστώς, όπως για παράδειγμα η βιντεοσκόπηση σε κοινόχρηστους χώρους (webinar, gym, etc).
Συνεπώς, δεν αρκεί να βάλεις κανόνες και κάποιος να τους δεχτεί υπογράφοντας. Αν οι κανόνες αυτοί δεν ακολουθούν τους νόμους κρίνονται καταχρηστικοί. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε που λέει και ο γίγας ο αυγολέμονος.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#858785 Δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανείς σε "ιδιωτικές φοιτητικές εστίες".
Σε μια απαντηση μου προς τον ΧΛ ανέφερα σε εισαγωγικά "φοιτητική εστία ιδιωτικης πρωτοβουλίας" πιο πολύ για να τονισω το έλεγχο που γίνεται απο τον ιδιοκτήτη.
Δεν ειναι απαραίτητα ολόκληρο το κτήριο, μπορεί να ειναι ενας ή δυο όροφοι. Σίγουρα δε μενουν μονο φοιτητές, υπάρχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις σε χωρους (αν και υπάρχουν και δίχωρα), ενω εχεις και μια ασφάλεια στο μπάτζετ. Ξερεις οτι το ποσο που σου ζητανε καλυπτει τα πάντα.

Και στις δυο περιπτωσεις που γνωρίζω, τα παιδια πηγαν εκει σαν λυση αναγκης γιατι δεν βρήκαν κάπου αλλού να μείνουν.
Το ενα ηταν κοντα στον αγιο Δημήτριο, το άλλο κοντα στο Παπάφειο ενω υπήρχε και άλλο στην Παπαναστασίου.

Αντίστοιχα πρότζεκτς ξερω οτι εγιναν και στη Λάρισα. Μαλιστα εδω εγιναν απο την αρχή με αυτο τον προσανατολισμό, δεν ηταν παλια κτήρια που ανακαινίστηκαν και διαμορθώθηκαν.
Ενα κοντα στα ΚΤΕΛ και το παλιο νοσοκομείο και ενα δε μια συνοικία μακρυα απο το κέντρο, κοντα στο Πανεπιστημιακο νοσοκομείο και τα πρωην ΤΕΙ. Ολοκληρες πολυκατοικίες με στούντιο και δίχωρα διαμερίσματα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#858789 Στην Παπαναστασίου είναι το 151 που έγραψε ο Άξελ. Η παλιά ΔΕΗ. Είναι τόσο εξυπνούληδες μάλιστα που ζήτησε ξαδέρφη σπίτι που ξεκινούσε ειδικότητα στο Ιπποκράτειο και της είπαν "μόνο προπτυχιακοί φοιτητές". Στον Άγιο Δημήτριο έχει δύο, το ένα στην Πλάτωνος και το άλλο στην Αγίας Σοφίας, ενώ τέτοιο θα γίνει και το παλιό ΑΤ Άνω Πόλης στη Σοφοκλέους (προέκταση της Πλάτωνος). Δηλαδή ναι, επεκτείνονται ραγδαία.

Είναι πολύ βολικά γιατί έχουν κοινόχρηστους χώρους και έτσι το κλουβί δεν είναι τόσο μικρό εν τέλει. Αλλά είτε λειτουργούν όπως είπε ο pro με τα καλά και των δύο φορμάτ είτε παρανόμως. Πρακτικά ο κανονισμός λειτουργίας ενός ενοικιαζόμενου διαμερίσματος πρέπει να συμφωνεί με το πρότυπο και ο κανονισμός του 151 δε μου φαίνεται για τέτοιος.
Άβαταρ μέλους
By pro
bebes έγραψε:Δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανείς σε "ιδιωτικές φοιτητικές εστίες".

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εν τω μεταξύ, μάλλον ξεχάσατε ότι δεν μιλάμε για μίσθωση σπιτιού (για την οποία αν κατεβάσετε ένα τυπικό μισθωτήριο από το internet θα δείτε ότι και αυτή διέπεται από πολύ συγκεκριμένους κανόνες) αλλά δωματίου σε φοιτητική εστία. Που εκ των πραγμάτων προορίζεται για να διευκολύνει τις σπουδές των φοιτητών.

Το είπε και πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#858864 Να υποθέσω ότι τεστάρεις αν θα φας μπαν;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#858893 Είναι όπως όταν ενθρονίζονταν ένας νέος βασιλιάς που όλοι οι εχθροί του την πέφτανε για να δουν τι παίζει και αν "το έχει"... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#858963 Είναι φοβερά υποκριτικη η αντίδραση στις δηλώσεις Κουτσούμπα.
Κάνουν σαν να μιλάνε σε αρχηγο κόμματος.
Αν τον δουν σαν αυτό που ουσιαστικά είναι --> μόνιμο guest του Luben / animateur
τότε η κριτική είναι υπερβολική ως άστοχη.
Άβαταρ μέλους
By bebes
224v έγραψε:Κάποιοι ξεχνάνε τις ναυλον κάλτσες τα την κλπ που πήγαιναν δώρα στις ανατολικές χώρες...

+

Εικόνα
...και ήρθαν ολοι με πτυχίο "10" :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#858997 Που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την αντισυνταγματική ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.